mary juana je napisao:
a) grijeh je povreda božijh zakona i njegovih savršenih mjerila, posljedica grijeha je nesavršenost i smrt.
b) ljubav je glavno božije svojstvo, bog svoju ljubav uravnotežuje pravednošću, ne štiteći tvrdoglave grešnike od posljedica njihovog grijeha. milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, nepristran i pravedan.
c) pakao ne postoji niti se pominje bar ne u biblij za ostalo me ne zanima
Posljedica grijeha je kazna. Grijeh se cini prema Bogu Uzvisenom koji je vjecan, posljedica vjecna, jer se ogrijesilo prema Vjecnom s toga posljedica je vjecno kaznjavanje... a ne vjecno stanje mirovanja sto je smrt, ili nestanak.
Smrt u stvari nije nikakva kazna (govorim s aspekta onog svijeta), to je cak nagrada, Odmaranje u miru svih oni nevaljalaca i njihovih atoma i molekula, koji su cinili najgore stvari u svom jadnom zivotu...blazenstvo...
Sta vi ljudi sve necete istamburati.
Da li je pravednost vjecni nestanak ili vjecna patnja???
Pakao postoji a to sto se ne spominje u Bibliji...pa u Bibliji se ne spominje ni Biblija sama imenom Biblija---shodno tvojoj logiki Biblija ne postojii, jer je sama Biblija ne spominje.
A da ne govorim o tome sto Isus u Bibliji nigdje ne govori da je bozanstvo...ali ipak se vjeruje da jest.
Uspus covjece daj napisi atribute Bozije velikim slovima, pa to se uci u 3. osnovne a i rijec Bog.
Pritisni jednom taj Caps Lock majka mu stara...
spavac je napisao:
malo si kontradiktoran...ako ljudi nece vise moci umrijeti, onda jlogicki je smrt unistena...
Naravno da ce biti unistena, imam osjecaj da me nisi razumio kao ni s prijasnjim citatima, kad si me skonto tek na 3-4 postu...ali ovako
Smrt kao stanje ce biti unisteno, smrt nema tjelesnu formu...smrt je za ovaj svijet, da bi se moglo preci na Onaj svijet, a ako bi na onom svijetu postojala smrt, gdje bi onda prelazili ??? Nema vise svjetova. S toga kad svi budemo na onom svijetu, smrt kao stanje vise nema potrebe da postoji, s toga ce biti unistena.
Ostaju ljudi i druga bica da vjecno odgovaraju ili vjecno pate, nema vise prelaska u neki drugi svijet, nema smrti, nema stanja smrtnog.-jel shvatas...ajd mozda ces opet shvatiti na 4. postu.
spavac je napisao:
i Biblija govori o tome da ce smrt biti unistena kao i Sotona, i to zauvijek..
Dakako i Biblija ne laze...smrt ce biti unistena zauvjek, ali nece biti ljudi na onom svijetu unisteni zauvjek. Da ti razlozim ovako, desice se unistenje smrti, a ne ljudi.
Sotona ce biti unisten u smislu da nece moci vise navodi na losa djela, te ce zajedno s svojim pajdasima u pakao.
Unistenje je za smrt.
Patnja je za stvorenja.