Nitro je napisao:
Ne znam šta mi bi, da nakon dugo vremena odgledam jednu utakmicu Serije A, pa sam sinoć opet shvatio uzaludnost gledanja tog takmičenja. Jednostavno Inter, koji u evro - okvirima, spada u red sasvim prosječnih ekipa, neprikosnoven je u Italiji, što je po meni dobar pokazatelj, da je tamo fudbal, pao na prilično niske grane. Uostalom Juventus je još bolji pokazatelj... Koliko su već izgubili 5 od 7 zadnjih utakmica? Nebitno...
Sinoć po ko zna koji put se vidjelo nekoliko stvari. Murinjo je odličan taktičar i nenadmašan motivator, što je izgleda ključna stvar u igri ekipa koje on trenira. Njegovi igrači uvijek igraju kao da im je posljednja utakmica ili kao da ginu za neku svetu stvar, a sa druge strane imaju dovoljno samokontrole, da ne izgore u toj želji da pobjeđuju. GLavni kvalitet mu je, po meni to što odlično tu svoju želju za pobjedom prenosi na igrače. Na stranu što svi posjeduju i vrhunski kvalitet. Uz to, tu je isti metod, sa taktičke strane, kao i u Čelziju. Poduplan blok od tri igrača na 25 metara od gola, koji protivnici nemaju ideju kako da probiju, a prednja linija strahovito brzo prenosi loptu naprijed, kad dođe u posjed, a naprijed po tradiciji, pokretljivi napadači, jaki sa loptom na zemlji, koji koriste brisan prostor, koji nastaje kad protivnik krene u napad. Sve to su obilato iskoristili, kod svake prilike koju su napravili...
Druga stvar je Ronaldinjo... Uvijek sam za nejga govorio da je igrač za male utakmice, a u velikim ga nema nigdje i to je sinoć, još jednom pokazao. Slabo izdanje, bez neke konkretne ideje, a u bezidejnosti veznog reda Milana, morao je da preuzme odgovornost i da on bude taj
koji će da pronađe rješenje. Promašen jedanaesterac, samo je prirodan slijed stvari...
Dalje - svaka čast Pandevu za slobodnjak, ali ono bi i prosječan golman u dobroj formi, skinuo. Niti je bilo jako, niti uz stativu da se ne može braniti. Jednostavno jadna procjena Dide, mada teško da će neko njega kriviti, jer da ga nisu dali tada, sigurno bi ga postigli iz neke druge prilike. I još ne mogu vjerovati, da u ovakvom Milanu, Huntelar nema mjesta na terenu.
Ronaldinjo igrac za male utakmice???
Prijatelju, pa sjecas li se ti sta je on radio Realu i onom sirotom ramosu... Al ako je El klasiko za tebe mala utakmica, onda izvini molim te...
Razumijem da se pametaris tamo na Zvezdinoj temi, al ovo nema smisla....