Acrobatico je napisao:
U kraju iz kojeg potiče moja porodica, četnici su bili na zlu glasu, znali su da počine zločine teže od Bugara (a, poznato je kako su Bugari bili surovi) ...
Naravno, svako ima svoje mišljenje, svako ima svoj način razmišljanja i ja ne želim da se petljam u to, ali hoću da ukažem na nešto što je pozitivno uticalo na moje mišljenje o Četnicima koje se zadržalo i dan danas.
Naime, radi se o mom djedu koji je rođen 1929 godine u Dubravama kod Brčkog (još uvjek je živ) i koji mi je pričao o Ustaškim zlodjelima i strašnom zločinu koji su učinili nad njegovom porodicom (tok zbivanja - II svijetski rat). Njih je bilo devetero u porodici. Ustaše su krenule od Čelića pa naprijed prema Mirosavcima, Mrtvici i ostalim srpskim selima i došli su do Dubrava gdje su pobili svu mog djeda porodicu. Majku, oca, petoro braće i sestru. Sve su ih poubijali bez premca i bez ikakvog razloga, jedino je djed preživio sakrivši se u magazi, tačnije sijenu.
Poslije dva mjeseca, Četnici na čelu sa Živoinom Ostojićem krenuli su u osvetu srpskog življa na području gdje je stradalo srpsko stanovništvo bez ikakvog razloga, tačnije samo sa jednim razlogom - stradali su samo zato što su Srbi.
Četnici su Koraj sravnili sa zemljom (muslimansko naselje), a Gorne i Donje Dubrave poklali sve moguće Muslimane i nisu birali sredstvo i razlog, nastavili su dalje prema Čeliću - pali su Mirosavci i Mrtvica (koji su bili pod Ustaškom kontrolom) - sve poklali i poubijali. Čelić, nažalost nisu mogli da osvoje, to su osvojili Partizani.
Jedino što sam ovom kratkom pričom htio da kažem jeste - Ustaše su ubijale bez razloga i bez ikakvog povoda, a Četnici su ubijali sa razlogom i to sa jednim i glavnim povodom - KRVAVA OSVETA!