banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 02:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 42  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Partizani
PostPoslato: 12 Jan 2010, 19:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
FireKeyboard je napisao:
Čast vojnoj industriji :)

ovo bi stajalo da je 49', pa pogledaj savremenu vojnu industriju i kako se vode savremeni ratovi. koja srpska vojna industrija? prodaju metke i oružje na nivou ww2 nekim afrikanerima koji se ubijaju ne znajući ni zašto :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 20:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
mary juana je napisao:
FireKeyboard je napisao:

ovo bi stajalo da je 49', pa pogledaj savremenu vojnu industriju i kako se vode savremeni ratovi. koja srpska vojna industrija? prodaju metke i oružje na nivou ww2 nekim afrikanerima koji se ubijaju ne znajući ni zašto :roll:

Dečko,ti ne znaš gdje si šupalj dok se ne pipneš.....Jbt,pa do rata SFRJ je imala kao sopstveni proizvod neke od najsavremenijih oružija,koja su mogla parirati svijetskim oružijima tog tipa...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 20:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ajde, spustite loptu malo i normalno diskutujte..

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 21:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
mary juana je napisao:
FireKeyboard je napisao:

Dečko,ti ne znaš gdje si šupalj dok se ne pipneš.....Jbt,pa do rata SFRJ je imala kao sopstveni proizvod neke od najsavremenijih oružija,koja su mogla parirati svijetskim oružijima tog tipa...

koje je to oružje?
da nije možda ak47, ili modificirani ruski tenk iz 72', avion orao ili galeb.
o kom ti oružju pričaš, to smeće koje ti zoveš oružjem smo vidjeli koliko je efikasno protiv pravog oružja 98', a vidjeli smo i kako se pokazalo kod "braće" iračana :roll:
ti si očito još pod uticajem komunističke propagande koja je veličala svoje oružje i neuništivost, a 90'-tih su imali uniforme od čoje hebote, kad je svijet srbe vidio u tim jna uniformama pomislili su WTF je li ovo neki flashbeck iz ww2.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 21:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Hajde ovako....
Imam ja za tebe dva pitanja....
1)Koja je svrha tvog pisanja pod dva nicka?Ako griješim,izvini.........ali ne griješim....
2)Koliko imaš godina?

Da,modificirani ruski tenk iz '72. godine........t-84,tenk koji se kada se pojavio bio sposoban da se nosi sa bilo kojim tenkom na svijetu.Do 1999,ne 1998,(napad NATO-a na Srbiju je počeo u martu 1999.) je zastario naravno.
Pištolj CZ-99,savremeni vojni i službeni pištolj,čak i sada,20 godina nakon uvođenja u upotrebu....
Teška snajperska puška M93 "Crna Strela",početak devedesetih....
Top haubica M84 Nora.....razvijena osamdesetih,na osnovu ruske haubice.Domet 28km......

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 21:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
mary juana je napisao:

Malo se nismo razumjeli, mada se uvjek može staviti paralela, jer danas vojna industrija Srbije bilježi sjajne poslovne rezultate u pogledu prodaje vojne opreme, oružja itd.. Preduzeća odbrambene industrije izvezla su robu vrijednu 350 miliona dolara, što je 90 odsto proizvodnje, i zaključila nove ugovore vrijedne više od pola milijarde dolara, što dovoljno govori o ozbiljnosti (danas) naše vojne industrije. Ovo nije mala stvar, ovo je velika stvar za zemlju kakva je Srbija - jer za vrijeme NATO bombardovanja potpuno je stradala vojna industrija Srbije, da bi danas ponovo bila jedna od najjačih industrija u regionu.

No, ipak ako nisi bio informisan ili si zaboravio, bivša Jugoslavija je poslije II svijetskog rata podigla vojnu industriju koja je izuzetno profitirala, i čak imala spoljno-trgovinski suficit. Tadašnja JNA kao vojska (govorim nakon II svijetskog rata) je proglašena kao četvrta vojna sila Evrope.Nije tu bilo pitanje "kome je prodavala ; i po kojoj cjeni", bitno je da je ona se uklopila na strano tržište u kojem se izuzetno dobro održavala.
Čak je u jednom momentu na tržištu i parirala SAD u pogledu inovativnosti oružja i opreme.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
mary juana je napisao:
koje je to oružje?
da nije možda ak47, ili modificirani ruski tenk iz 72', avion orao ili galeb.
o kom ti oružju pričaš, to smeće koje ti zoveš oružjem smo vidjeli koliko je efikasno protiv pravog oružja 98', a vidjeli smo i kako se pokazalo kod "braće" iračana :roll:
ti si očito još pod uticajem komunističke propagande koja je veličala svoje oružje i neuništivost, a 90'-tih su imali uniforme od čoje hebote, kad je svijet srbe vidio u tim jna uniformama pomislili su WTF je li ovo neki flashbeck iz ww2.

Изгледа да ниси у току, али за вријеме првог рата у Ираку, најбоље се показао управо тенк Т-84, који нису имали Ирачани, већ Кувајт, и да није дошло до распада СФРЈ вјеруј да би данас у модификацији тог тенка стајала најмодернија опрема (јер и она која је стављена када је произведен је био врх врхова). Није Тито штедио на војној техници, далеко смо ми ишли у војном стандарду испред свог економског стандарда.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 21:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
Није Тито штедио на војној техници, далеко смо ми ишли у војном стандарду испред свог економског стандарда.

Što svjedoči i tadašnji spoljno-trgovinski suficit vojne industrije Jugoslavije.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 22:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

[quote="Sinny"]
Изгледа да ниси у току, али за вријеме првог рата у Ираку, најбоље се показао управо тенк Т-84,

ko je ovde lud?
ako ga je imao kuvajt, vidjeli smo kako se pokazao jer su iračani taj kuvajt razjebali za dan i po,
ako su ga imali i iračani, njih su ameri razjebali za par dana.
ljudi eto vam net-a pa se informišite o tenkovima, dovoljno je i samo slike pogledat i sve će biti jasno.
to što se neko zaostalo oružje prodaje nekim još zaostalijm zemljama, nema veze ni sa čim.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2010, 22:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
to što se neko zaostalo oružje prodaje nekim još zaostalijm zemljama, nema veze ni sa čim.

Dosta smo otišli u offtopic, ali da Srbija (danas) prodaje zastarijelo ili zaostalo oružje ne bi izvezla robu u vrijednosti od 350 miliona dolara što ukupno čini 90 odsto proizvodnje i zaključila nove ugovore vrijedne više od pola milijarde dolara.
Ovo nisu marginalne cifre, a niti jedno iole ozbiljno preduzeće u regionu se ne kotira tako dobro kao vojna industrija Srbije na tržištu.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 13:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Причајте ви шта хоћете али АК-47 је конза.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 14:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
PARTIZANI su najbolji i najsvetliji zajednički proizvod svih bivših yu država i naroda!

SMRT FAŠIZMU-SLOBODA NARODU!

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2010, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Treba malo smiriti strasti. Lično mi se ne dopada to veličanje četnika. Još uvijek mnoge situacije iz rata nisu razjašnjene i ostale su nepoznanica. Treba sačekati da se arhivi otvore i da dobijemo prave informacije. Kako o četničkom pokretu, tako i o nekim aktivnostima NOVJ.
U Arhivu RS možete pogledati lijepu zbirku dokumenata i slika o saradnji četnika sa ustašama i Njemcima na ovom prostoru.
U kraju iz kojeg potiče moja porodica, četnici su bili na zlu glasu, znali su da počine zločine teže od Bugara (a, poznato je kako su Bugari bili surovi) ...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 01:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:
U kraju iz kojeg potiče moja porodica, četnici su bili na zlu glasu, znali su da počine zločine teže od Bugara (a, poznato je kako su Bugari bili surovi) ...

Naravno, svako ima svoje mišljenje, svako ima svoj način razmišljanja i ja ne želim da se petljam u to, ali hoću da ukažem na nešto što je pozitivno uticalo na moje mišljenje o Četnicima koje se zadržalo i dan danas.

Naime, radi se o mom djedu koji je rođen 1929 godine u Dubravama kod Brčkog (još uvjek je živ) i koji mi je pričao o Ustaškim zlodjelima i strašnom zločinu koji su učinili nad njegovom porodicom (tok zbivanja - II svijetski rat). Njih je bilo devetero u porodici. Ustaše su krenule od Čelića pa naprijed prema Mirosavcima, Mrtvici i ostalim srpskim selima i došli su do Dubrava gdje su pobili svu mog djeda porodicu. Majku, oca, petoro braće i sestru. Sve su ih poubijali bez premca i bez ikakvog razloga, jedino je djed preživio sakrivši se u magazi, tačnije sijenu.

Poslije dva mjeseca, Četnici na čelu sa Živoinom Ostojićem krenuli su u osvetu srpskog življa na području gdje je stradalo srpsko stanovništvo bez ikakvog razloga, tačnije samo sa jednim razlogom - stradali su samo zato što su Srbi.
Četnici su Koraj sravnili sa zemljom (muslimansko naselje), a Gorne i Donje Dubrave poklali sve moguće Muslimane i nisu birali sredstvo i razlog, nastavili su dalje prema Čeliću - pali su Mirosavci i Mrtvica (koji su bili pod Ustaškom kontrolom) - sve poklali i poubijali. Čelić, nažalost nisu mogli da osvoje, to su osvojili Partizani.

Jedino što sam ovom kratkom pričom htio da kažem jeste - Ustaše su ubijale bez razloga i bez ikakvog povoda, a Četnici su ubijali sa razlogom i to sa jednim i glavnim povodom - KRVAVA OSVETA!

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 03:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
FireKeyboard je napisao:
Acrobatico je napisao:

Naravno, svako ima svoje mišljenje, svako ima svoj način razmišljanja i ja ne želim da se petljam u to, ali hoću da ukažem na nešto što je pozitivno uticalo na moje mišljenje o Četnicima koje se zadržalo i dan danas.

Naime, radi se o mom djedu koji je rođen 1929 godine u Dubravama kod Brčkog (još uvjek je živ) i koji mi je pričao o Ustaškim zlodjelima i strašnom zločinu koji su učinili nad njegovom porodicom (tok zbivanja - II svijetski rat). Njih je bilo devetero u porodici. Ustaše su krenule od Čelića pa naprijed prema Mirosavcima, Mrtvici i ostalim srpskim selima i došli su do Dubrava gdje su pobili svu mog djeda porodicu. Majku, oca, petoro braće i sestru. Sve su ih poubijali bez premca i bez ikakvog razloga, jedino je djed preživio sakrivši se u magazi, tačnije sijenu.

Poslije dva mjeseca, Četnici na čelu sa Živoinom Ostojićem krenuli su u osvetu srpskog življa na području gdje je stradalo srpsko stanovništvo bez ikakvog razloga, tačnije samo sa jednim razlogom - stradali su samo zato što su Srbi.
Četnici su Koraj sravnili sa zemljom (muslimansko naselje), a Gorne i Donje Dubrave poklali sve moguće Muslimane i nisu birali sredstvo i razlog, nastavili su dalje prema Čeliću - pali su Mirosavci i Mrtvica (koji su bili pod Ustaškom kontrolom) - sve poklali i poubijali. Čelić, nažalost nisu mogli da osvoje, to su osvojili Partizani.

Jedino što sam ovom kratkom pričom htio da kažem jeste - Ustaše su ubijale bez razloga i bez ikakvog povoda, a Četnici su ubijali sa razlogom i to sa jednim i glavnim povodom - KRVAVA OSVETA!

Mislim da je ovdje svaki komentar suvišan.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 10:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mišo je napisao:
Mislim da je ovdje svaki komentar suvišan.

Komentar je suvišan samo zato što je osveta nešto što je 100x gore, a ubijanje i bez ikakvog povoda nedužnih civila je 100x manje.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 11:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
FireKeyboard je napisao:
Acrobatico je napisao:

Fire,
sa ovom tvojom pricom nisi dokazao da su cetnici bili bolji od ustasa!! Oni su negdje bili bolji a negdje losi! Sigurno je to da oni nisu imali podrsku i organizaciju koju je imala tadasnja ndh i ustase, to je sigurno, jer oni su imali podrsku od strane najvecih zlocinaca tog vremena i uzeli su njihov plan unistenja sve sto im se ne svidja ali sa druge strane taj pokret je istog tipa, znaci unistenje svega onoga sto nije "njihovo"! Zato i imamo dokumentacije o saradnji sa okupatorom ne samo ustasa nego i cetnika! Znaci te price ustase sve poubijali a ovi ne su suplje...eto ja znam primjera ljudi koji su u WW2 izgubili citavu porodicu od strane cetnika iako su srbi, a nisu saradjivali sa partizanima, a mozes misliti danas 2 brata koja su prezivila taj pokolj su veeeeeeliki cetnici...apsurd

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 14:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

crni_bl je napisao:
Fire,
sa ovom tvojom pricom nisi dokazao da su cetnici bili bolji od ustasa!!

Nisam ni htio da prikažem sliku da su Četnici bili bolji od Ustaša, već kako su Četnici vodili pravedniji i sa razlogom sukob za razliku od Ustaša. Ustaše su ubijali bez ikakvog povoda i razloga Srbe, dok su se Četnici samo svetili i na kraju i osvetili.

Scenario da ti ubiješ 1.000 ljudi bez razloga je neopravdano, ali kada ubiješ sa razlogom i želiš osvetu, e to je potpuno druga priča i kontekst.

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Slazem se ja s tobom fire da jedno je kad ti pocnes a drugo je kad neko drugi pocne bilo sta da radi a pogotovo da ubija ali nisam ja na to mislio, mislio sam da na ovim prostorima (ne samo na ovim ali o njima je rijec) imas razne struje koje razmisljaju silom a sto se mene tice ako silom razmislja hrvat,srbin ili njemac meni je to sve isto! a slazem se sa time da ako je neko prvi poceo da ubija onda taj neko drugi ima i pravo da se brani!

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2010, 21:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2009, 23:57
Alo, ima li ovdje Moderatora?????

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 821 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 42  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]