budjav_lebac je napisao:
sta ce narod da shvati, nemoj biti utopista, uzalud 2000 godina crkva pokusava da narodu promovise istinske vrijednosti, a narod ko narod stoka bio i ostao... lijepo je govorio pokojni patrijarh pavle: ne trazi slavu medju ljudima, kad bi se sam gospod ukazao, narod (pojedinci) bi ubili ga...
upravo suprotno, crkva se trudi da sakrije od naroda biblijske istine, pa su prvo zabranjivali prevođenje biblije na žive jezike, kao što sad kljuka narod običajima i tradicijom koja nije hrišćanska i tako dalje i tako dalje, a šta tek reći za idolopoklonstvo koje promoviše crkva, sasvim szprotno onome što biblija naučava, pravoslavna i katolička crkva može se slobodno reći nisu monoteističke već mnogobožačke to jest paganske.
naprimjer svoje stare bogove i običaje i dalje poštuju samo su im dali nove nazive tako imamo u tim crkvama i božić i vaskrs i razne slave poput djurdjevdana i ostalih te razne "svece", zaštitnike, običaje koji to sve prate, sve to skupa nema nikakvog uporišta u biblij i onome što je isus naučavao, već naprotiv isus je sam bio protiv toga i naučavao da ljudi koji njega žele da slijede treba da se odreknu toga kako je to isus divno rekao u mt. 9:16,17 "nitko na staru haljinu ne prišiva zakrpu od nove tkanine(koja se nije skupila), jer bi se zakrpa otrgla od haljine i rupa postala još veća". "i novo se vino ne stavlja u stare mjehove. inače se mjehovi poderu, i tako se vino prolije i mjehovi propadnu. nego novo se vino stavlja u nove mjehove pa se oboje sačuva" tako je govorio isus. također u kol. 3:10 se kaže: "obucite novu osobnost, koja se obnavlja putem točne spoznaje po slici onga koji ju je stvorio" ili u kol. 4:20-24... i hrišćanstvo se zapravo i temelji na odbacivanju starih vjerovanja i običaja, jer i isus je sam govorio da je on novina i da sve staro i pagansko, odnosno sve što potiče od "babilona velikog" treba odbacit