Aksam Hajrula dragi Bosanci
Klizav teren ovdje. Poveo Ahmed dobronamjerno a zavrsi se galamom. E bas ste ekipa strpljivih vjernika. Kriscana i Muslimana. Jos malo pa bajoneti, kasikare, kundaci, opanci...
Nema srece na Balkanu bez sekularnih gradjana. Budi dobar Musliman, Pravoslavac, Katolik, ateista, ili onaj sto vjeruje u traktorsku gumu
kod svoje kuce.
Nego vidim ima nesto puno meni neshvatljivih izraza. Bit ce arapski valjda. Zasto arapski??
Zasto?
Bosna je imala/ima predivan dijalekt juznoslavenskog jezika. Sjeti se stihova Alekse Santica. Sjeti se divnog narjecja rahmetli Rejhana Demirdzica. Arhaicni turcizmi su neizostavni zacin koji daje sarm i ljepotu Bosanskom dijalektu.
Cemu ARAPSKI?????
Da se uvlacite u pakasu onima sto su gradili dzamije po Bosni? Skupe ce te dzamije da budu kad sheici dodju po kamatu. Kamatu koja ce se drukcije zvati i placati, jer kamate nema u Kuranu. Zao mi zbog teskih rjeci. Emocije prevladale. Klizav teren.
Tesko je gledati taj divni Bosanski vilajet, a ludi hinsani po njem hode.
Oni jedni, wanabee Hrvati.
Oni drugi, wanabee Srbi
A sad i ovi treci, wanabee Arapi
Vela kuvete..... budiboksnama. Ne more hinsan a da se ne ibreti.
Znam, doci cete s obrazlozenjem kako je Arapski sluzbeni jezik Islama. Ha ha.. bla bla..
Ista prica kao i da Pravoslavlje nije Pravoslavlje bez cirilice. Ha ha .. bla bla...
Jel' mislite da je Bog/Alah tako neuk i ogranicen pa razumije samo cirilicu i Arapski?
Gdje su ti i ko su ti potomci starih Bosnjana. Bosnjana koji su imali mu.da da pokazu srednji prst i Papama na zapadu i Patrijarsima na istoku. Bosnjani koji su prvi na svjetu obavljali svete obrede na svon Bosanskom jeziku i pisali svojim pismom - BOSANCICOM.
Nema vise Bosanaca. Svi ste vi samo wanabee ovi i wanabee oni, a prezreni od svojih "idola" bolje reci-gospodara.
Citiraj:
STECAK
Neka oprosti gospodja Evropa,
ona nema spomenike kulture.
Pleme Inka u Americi ima spomenike,
Egipat ima prave spomenike kulture.
Neka oprosti gospodja Evropa
samo Bosna ima spomenike.
Stecke.
Sta je stecak ?
Olicenje gorstaka Bosanaca !
Sta radi Bosanac na stecku ?
Stoji uspravno!Digao glavu,
digao ruku!
Ali nigdje,nigdje,nikada,niko
nije pronasao stecak na kome
Bosanac kleci i moli.
Na kome je prikazan
Na kome je prikazan kao suzanj.......
(Miroslav Krleza )
Ima li jos Bosanaca? Ili su ostale samo ja.are?
ps. Ja sam heretik i ne bojim se fatvi i anatema