Bez ikakvog reda, osim prvog po redu i minus Arvo. et' tako.

ako se sjetim jos neceg prijavicu. ovako kad gledam izgleda dosadnjikavo bes slicica, ali nema sanse da se sad sa tim gnjavim.

Neki od izvodjaca nikako mi ne idu bez drugog dodanog albuma , jer ili s eprica preliva na sljedeci album ili tek zajedno u kombinaciji cine onako od a do z album.
Björk - Medulla

/ovaj album mi je otvorio oci iako sam ga prvih nekoliko mjeseci mrzio/
Radiohead - Kid A zajedno sa Amnesiac /meni je amnesiac drazi, ali u svakom slucaju super/
múm - Finally We Are No One zajedno sa Yesterday Was Dramatic, Today Is Okay /ovaj spoj mi je bas fajn - elektronika, IDM i malo frulica i bubnjeva/
Tagaq - Sinaa zajedno sa Auk/Blood /zainteresovao se preko Medulle, teta mi je fascinantna, grleno eskimsko pjevanje sa beatbox-om, zabavna i mracna papazjanija/
Amy Winehouse - Back to black /ovaj album mi je na nos izasao na bivsem poslu, ali ipak je dobar/
Massive Attack - 100th window /ma koliko ga drugi pljuvali, meni je ovaj album bio odlican nastavak njihove price, ko ce docekati mart i novi album/
PJ Harvey - Uh Huh Her /ne kontam ja gitare, ali ovaj album mi je bas sjeo/
Kazumasa Hashimoto - sve u posljednjih deset godina

/diletantski zvukovi odlicnog "kompozitora"/
Zero 7 - Simple Things zajedno sa When it falls /rohmantika prve decenije 21. vijeka/
Jamie Lidell - Multiply /covjek sa elektronike predje na groovy momente plus odlican glas i jopet groovy stimung/
Matmos - A Chance to Cut Is a Chance to Cure /evo da me napadaju sad oni kojima smetaju prdezi i sl. stvari u muzici/
Piana - Ephemeral zajedno sa Snow Bird /koliko god zvucalo retardirano, meni je ovaj kawaii moment extra/
Basement Jaxx - The singles /niakd nisu imali dobar dobar album, ali ova kompilacija jede malu djecu hehe/
Arvo Pärt - Arbos

/nema veze sto je album dosta stariji, ovo je ultima album 20-og vijeka, zato bez zjb/
Gnarls Barkley - St. Elsewhere /super pop, kad bi sav pop bio ovakav podrzavao bih ga iz prvih redova/
Sade - Lover's rock /rohmantika broj dva, teta jednostavno zna da pravi pjesme u kojima nema nista viska i uber cool/
Milosh - You Make Me Feel /melanholija na kvadrat, iako ima mozda malo puno glitch-a da bi s euz to pjevalo, ipak je gut gut zehr gut/
Air - The Virgin Suicides /dzaba sve, ali ga povezujem sa slikama iz filma, tako da bi ovo moglo da bude nindza na ovom spisku/
Röyksopp - Melody AM zajedno sa The Understanding /skandinavci cija mjuza posebno pase kad je napolju jugo bas kao danas, idealno za sludjivanje na jugu/
Sigur Rós – Agaetis Byrjun zajedno sa () /iako sad samo kenjkaju, ova dva albuma su bila i ostala fantastich, steta sto je radiohead pokrao od njih samo najdosadnije cake, bar se meni tako cini/
Missy Elliott - Miss E: So Addictive /yeah, nema sta da se kaze, wicked/
Junior Boys - Last Exit /hiperaktivno elektro-pop drndanje gotiva/
Antony & the Johnsons - I Am a Bird Now /depresivci decenije, novi album je smorcina jer se nista ne mijenja, ali ovaj je dobar, cak ne tusi toliko sa svojim vibratom/
D'Angelo - Voodoo /ultima love make album, bar jednim dijelom, u svakom slucaju voodoo soul decenije/
Broken Social Scene - You Forgot It in People /eto malo tandrkanja ciji mi fazon vise nije toliko zanimljiv, ali ranije je bilo gut/
The Go! Team - Thunder, Lightning, Strike /jos malo hiperhiperhiperaktivnog elektro-popa ili kako vec ovo prekrstiti/