dogy je napisao:
Imam malu pudlu, teska do 5kg, stalno je na povodcu. Da bi je odveo tri puta dnevno na Tresnjik ili Rakovacke bare trebalo bi mi vise od pola dana. Inace zivim u centru, i kad izadjem iz ulaza ja automatski krsim novo pravilo!?
Pa, priča je bila da ne postoji prostor u gradu gdje bi se psi mogli "istrčavati".
Naravno da postoji i kada sam napisao samo dva (stvarno ima još mjesta) odmah neki pišu kako ne mogu voditi svoje pse tamo. Eto, psi mali, predaleko im...treba pola dana.
Pa pas je to.
I on iziskuje obaveze.
Nije pas porculanska figurica koja stoji negdje u vitrini ili na TV-u, pa je ljudi gledaju i povremeno obrišu prašinu sa nje.
A prostora za pse ima. Nije ovo mali gradić sa tri/četiri ulice i jednim parkom
Znači živiš na trgu ili u Gospodskoj ili na igralištu?
Gimli je napisao:
inace moj stav je da se ne treba zabraniti, nego bi se psi trebalo istrenirati da znaju gdje da obave nuzdu
Tačno Gimli. Lakše bi bilo da su neki na vrijeme istrenirali svoje pse...
tensSa je napisao:
Sa tim se vec slazem, da vlasnici (vecina njih) spuste nos i kupe govna za svojim ljubimcem kao na zapadu ne bih nishta imao protiv setnje pasa ulicama, ali znajuci nash seljachki mentalitet...jbg..
DARIUS LAND, da su ostali vlasnici kao ti ne bi ni trebao takav zakon, ali ovako...
Postoje oni koji pokupe iza svog psa
Ali, zbog bezobraznih i neodgovornih vlasnika pasa kojima je lijeno, "ispod nivoa" itd. da pokupe vna-go iza svog ljubimca (a takvi vlasnici su, nažalost, većina), prostora za pse će biti sve manje i manje. Nažalost!
Ali, kada kažeš seljački mentalitet, vrieđaš naše seljake koji su daleko kulturniji od nekih "građana".
@majlili
Mislim da sam negdje vidio da si napisala da si završila pravni fakultet (ako nisi, izvinjavam se unaprijed!).
Pa ti bi trebala znati da zakone donosi skupština RS (a ne "Administrativna služba Banjaluke") jer je to zakonodavno tijelo na nivou RS.
Ovdje se navodi samo administrativna služba Banjaluke, a ne RS, tako da od zakona ništa.
Radi se o odluci gradskih otaca.
Citiraj:
Odluke o zaštiti i držanju životinja na području grada Banje Luke
Znači nije zakon, već odluka, koja se lako može promijeniti.
Zakonski je regulisano da psi moraju biti na povodcu, a veći psi moraju imati i korpe, ali dovoljno je prošetati se gradom pa će svako vidjeti da se i zakona mnogi ne pridržavaju.
Isto će biti i sa ovom odlukom. Biće uskoro puno pasa u Gospodskoj i na igralištima
Lično, ja nisam za zabrane, već za kazne.
Da iskoristi grad komunalnu nam policiju

i zaradi još malo parica