banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 04:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Nov 2009, 13:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2009, 14:22
Mislim da je većina ovdje greškom!
Tema je "Kućni ljubimci",tj."kućni"znači da žive u kući,a "ljubimci"-da ih neko voli!
Prema tome,majlili ili kako ti je već kor.ime,u većini foruma ti dolaziš da se svađaš i da bi kontrirala(već sam se imala prilike u to uvjeriti) :roll:
Imaš desetine drugih tema na ovom bl-forumu.Šta ćeš na "Kućnim ljubimcima"?
Cura je otvorila temu za nas koji volimo životinje,prvenstveno pse,a iskreno,žao mi je tih tvojih pasa koje držiš na vikendici!(jel' to znači da ih obilaziš vikendom? :oops: )
Slažem se da treba pokupiti iza svog psa i nek' me kazni Komunalna ako to ne uradim,ali mislim da je zabriniti prolazak pojedinim ulicama sa psom čista degradacija!
Znači,ja ne mogu prošetati sa svojom djecom i psom kroz park,a to što su mi djecu mogla zgaziti dva kretena na skuterima u po parka M.S.,to je u redu?! :angry4:
Mislim da je puno nelogičnosti u ovoj našoj državi,a najgore od svega je što u foteljama sjede "pokondirene tikve"!
Nije važno!Sad je "pogodilo" nas,vlasnike pasa,al' biće nešto i za vas.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 14:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Umjestopostavljanja znakova i zabranjivanja pustanja pasa u parkovima, mogli su da te pare potrose na posteno igraliste za djecu. U BL na danasnji dan NI JEDNO igraliste ne ispunjava norme EN 1176 i 1177 - jbg, projektujem ih vec nekoliko godina i svaki put se najezim kad vidim na cemu se djeca igraju... Pored onoliko mjesta gdje djeca mogu da polome ruke i noge ili razbiju glavu, psece g*vno je jos najmanji problem. Ali, jbs djecu, vazno je da su znakovi postavljeni :angry4:

Sto se tice vodjenja pasa kroz Gospodsku - a zasto bi to ikome smetalo? Uslov je, naravno, spremanje iza svog ljubimca. Pa, majku mu, zar je tesko uzeti sa sobom najlonsku kesu u dzep i pocistiti? Ali sa nasim mentalitetom ce to da bude moguce tek kad pocnu da "samaraju" po novcaniku ;)

Podrzavam vodjenje pasa na povodcu i sa brnjicom, pogotovo na prometnim mjestima, ali zasto niko ne pomisli i o mjestu gdje bi mogli da ih pustimo? Vidjao sam po svijetu mjesta predvidjena za "istrcavanje pasa" - ogradjena livada gdje mozes da pustis psa da se istrci i iskenja na miru. Kada bi u Parku MS postojalo takvo mjesto, mislim da bi 95% vlasnika pustalo psa bas tamo ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Slazem se da ima i vecih problema, od nesavjesnih vlasnika pasa.
Slazem se da je bilo i precih problema na koje su se pare mogle usmjeriti.
I kao sto sam vec x puta napisala, slazem se da i psima treba obezbjediti povrsinu za igru i istrcavanje.
Ali isto tako podrzavam inicijativu da se ogranici pristup psima u parkove gdje se djeca igraju, podrzavam da se psi vode na povocu, da opasne rase nose brnjicu. Ne razumijem u cemu je problem. Ovdje niko nije napisao da ne voli pse, ja ih licno obozavam i zao mi je sto ne mogu da imam psa, ali uslovi mi trenutno ne dozvoljavaju. Imacu ga kada budem imala svoje dvoriste, a ne da ga drzim u stanu, i izvodim u setnju samo jednom dnevno po sat vremena. Upravo zato sto volim pse, ne zelim mu to priustiti.
Eh to sad da se zabrani psima prolazak kroz neke ulice, o tome ne znam sta da mislim, ali definitvo ulice ne sluze za to da se psi istrcavaju.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 16:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Niko ne govori o "istrčavanju" psa ulicom.....Ali da se zabrani prolazak psima na povodcu kroz gospodsku je totalni debilizam.Bojim se i ja ćelavaca sa debelim kajlama, 'ajde da i njima zabranimo šetnju.Bog zna da su više ljudi povrijedili oni nego psi.....

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 16:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
mirdza je napisao:
Sto se tice vodjenja pasa kroz Gospodsku - a zasto bi to ikome smetalo? Uslov je, naravno, spremanje iza svog ljubimca. Pa, majku mu, zar je tesko uzeti sa sobom najlonsku kesu u dzep i pocistiti? Ali sa nasim mentalitetom ce to da bude moguce tek kad pocnu da "samaraju" po novcaniku ;)

Potpisujem!
Kad počnu kažnjavati, uvešće se neki red.
Mirdza je postavio odlično pitanje: Zar je nekima toliko teško da počiste za svojim psom?
Stvarno treba staviti par komunalaca na neka prometnija mjesta i lupati kazne, pa će neki možda to naučiti raditi!

cana je napisao:
Prema tome,majlili ili kako ti je već kor.ime,u većini foruma ti dolaziš da se svađaš i da bi kontrirala(već sam se imala prilike u to uvjeriti) :roll:
Imaš desetine drugih tema na ovom bl-forumu.Šta ćeš na "Kućnim ljubimcima"?

J... ga, ovo je forum i svako ima pravo da komentariše!
A nekima je očigledno dosadno u životu pa stalno imaju potrebu da se prepiru i pišu po svakakvim temama.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 16:44 
oo zoko zoko pricacemo u cetiri oka.. :wink: hihihi [size=85]u petak bi se dalo nesto organizovati u shakersu[/size]
nego cano, ili kako ti je vec kor. ime :confused2: , ja ne idem po drugim forumima, ovo je jedan jedini na kojem sam se ikad registrovala, a posto te pamcenje tako sluzi da te podsjetim, na slicnoj temi, na ovom istom forumu smo mi raspravljale a ne na drugom.. :confused2:
moje pse sam zbrinula, nista se ti ne brini, idiot je ko bi ih ostavio da 7 dana lunjaju sami, imam covjeka koji mi odrzava imanje, i hrani i brine se o psima, tako da ne lupetas, a necu ponavljati, onima koji ne kontaju.. niko ne napada pse, niko ih ne mrzi, bar nisam primjetila u dosadasnjim postovima, ali da su psi centar svijeta nisu, kao i da su preci od djece nisu.. tako da ne inputiras neke price koje nisam rekla, niti zakljucujes izmedju redova moje postove jer to ne umijes... nego procitaj fino, ja sam za to da imaju svoje mjesto za igru, a isto tako nisam za to da se setaju po setalistu u centru, jer ni psima to nije toliko zadovoljstvo kao trcanje po livadi.. to je moje misljenje

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 23:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Nov 2009, 23:04
Ne mogu da vjerujem kakvi su ljudi ovde kod nas. Vise se raduju ovom zakonu nego kad bi im povecali plate!
Parola gradske uprave i jeste da se masi zaokupi paznja nebitnim zakonima, koji se trebaju postavljati tek kada se rijese glavna pitanja kao sto su zaposlenje, penzije, plate i standard inace...
Ali kod nas je sve na precac i naopako.
A malo uporedite i pogledajte ima li vise na nasim trotoarima ljudskih ispljuvaka, papirica, flasa, igala, cikova... ili psecih govanaca!?
A pas se nikada nece pokakiti na sred Gospodske, pogotovo ako se prije nje proseta malo, i pokupi ostatak iza njega.
Tako da to nije problem. Ali ljudi koji nemaju pse, ne znaju kako sve to funkcionise, uskraceni su za jednu veliku emociju, i zato lijece svoje frustracije na zadovoljnim ljudima koji setaju svoje LJUBIMCE!
Eee treba nama jos puuuno vremena da i pomislimo da udjemo u Evropu!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 23:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
dogy je napisao:
Ne mogu da vjerujem kakvi su ljudi ovde kod nas. Vise se raduju ovom zakonu nego kad bi im povecali plate!
Parola gradske uprave i jeste da se masi zaokupi paznja nebitnim zakonima, koji se trebaju postavljati tek kada se rijese glavna pitanja kao sto su zaposlenje, penzije, plate i standard inace...
Ali kod nas je sve na precac i naopako.
A malo uporedite i pogledajte ima li vise na nasim trotoarima ljudskih ispljuvaka, papirica, flasa, igala, cikova... ili psecih govanaca!?
A pas se nikada nece pokakiti na sred Gospodske, pogotovo ako se prije nje proseta malo, i pokupi ostatak iza njega.
Tako da to nije problem. Ali ljudi koji nemaju pse, ne znaju kako sve to funkcionise, uskraceni su za jednu veliku emociju, i zato lijece svoje frustracije na zadovoljnim ljudima koji setaju svoje LJUBIMCE!
Eee treba nama jos puuuno vremena da i pomislimo da udjemo u Evropu!!!

1. Zakone donosi Narodna skupština, a ne opština.
2. Neki ne prošetaju pse prije nego što odu u centar jer im je važnije da se prošetaju oni a ne psi, pa onda zna biti svašta na ulici.
3. Nekima je stvarno teško da pokupe izmet iza svog psa što je uobičajeno u toj Evropi o kojoj ti pišeš.

Nisam za zabrane, ali sam za kazne!

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 02:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Napokon!
Ljudi su problem a ne psi. O tome sam postavila temu davno, kad sam bila svjedok djecije igre sa psecim izmetom. Sretnem puno vlasnika pasa u setnji sa ljubimcima, ali jos niti jednom nisam vidjela nekog da je pokupio izmet za svojim ljubimcem. Ne kazem da ih nema,ali su u manjini, jer da nije tako ovoliko pseceg izmeta ne bi ni bilo.90% njih saceka da cucko obavi svoje i 'ladno nastavi setnju,i ne okrene se.
ivaanaa je napisao:
znate sta...Ti ljudi sto se zale za psecim izmetom,neka oni onda glasaju za to da se izgradi neki park za pse,najbolje staviti psu krila pa da leti pored vlasnika jer ljudima smetaju psi...pa i psima smetaju ljudi,pa sta sad psi trebaju ubijati ljude...sve dok ne izgrade neki park ja cu svog psa pustati da obavlja nuzdu ako treba i na po ulice....pa kako i divni roditelji ne kupe od svoje djece g.....

Cini mi se jedan od tvojih prvih postova(ako ne i prvi) na ovom forumu.
Meni licno, dosta. :fadein:
Ono sto ti ne shvatas(jos uvijek?) ivaanaa je to, da ljudima sa kojima dolazis u sukob ne smeta tvoj pas, vec tvoj stav.
Mijenjaj svoje stavove, pa ce biti lakse i tebi i tvom psu.

ako nekog interesuje vise:
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=54&t=34149&start=0

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 02:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Kako ne postoji prostor za šetnju pasa?

A Trešnjik?
Koliko sam puta vidio vlasnike da se šetaju sa svojim psima do Trešnjika i tamo ih puštaju da trče ili trče sa njima do vrha i nazad... A imaju i oni koji se dovezu do rampe prema Šehovima, pa onda odatle krenu pješke do Trešnika ili Šehova ili dokle mogu...

Šetalište uz Vrbas?
Pa vidio sam da i tamo ima onih koji šetaju pse tamo...

Ali, to nije centar... Nije Gospodska... Ne možeš tamo biti fensi i prošetati sebe...
(put za Šehove ne dozovljava fensi obleku :wink: , a centar da ) A mnogi to rade. Ne šetaju pse, već sebe centrom, a psi im služe... šta ja znam... kao ukras :roll:

mala mama je napisao:
Napokon!
Ljudi su problem a ne psi. O tome sam postavila temu davno, kad sam bila svjedok djecije igre sa psecim izmetom. Sretnem puno vlasnika pasa u setnji sa ljubimcima, ali jos niti jednom nisam vidjela nekog da je pokupio izmet za svojim ljubimcem. Ne kazem da ih nema,ali su u manjini, jer da nije tako ovoliko pseceg izmeta ne bi ni bilo.90% njih saceka da cucko obavi svoje i 'ladno nastavi setnju,i ne okrene se.

Pa naravno da su ljudi problem.
Pukni kazne, pa ćeš da vidiš kako kupe izmet iza svojih ljubimaca :wink: Ono, kad' već 'oće u Jevropu :lol:
Ajde da iskoristimo potencijal komunalne nam policije 8)... a popunićemo i budžet grada :P

mala mama je napisao:
ivaanaa je napisao:
znate sta...Ti ljudi sto se zale za psecim izmetom,neka oni onda glasaju za to da se izgradi neki park za pse,najbolje staviti psu krila pa da leti pored vlasnika jer ljudima smetaju psi...pa i psima smetaju ljudi,pa sta sad psi trebaju ubijati ljude...sve dok ne izgrade neki park ja cu svog psa pustati da obavlja nuzdu ako treba i na po ulice....pa kako i divni roditelji ne kupe od svoje djece g.....

Cini mi se jedan od tvojih prvih postova(ako ne i prvi) na ovom forumu.
Meni licno, dosta. :fadein:
Ono sto ti ne shvatas(jos uvijek?) ivaanaa je to, da ljudima sa kojima dolazis u sukob ne smeta tvoj pas, vec tvoj stav.
Mijenjaj svoje stavove, pa ce biti lakse i tebi i tvom psu.

ako nekog interesuje vise:
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=54&t=34149&start=0

:lol: Koja izjava od ivane.
mala mama, u pravu si.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 09:49 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Nov 2009, 23:04
Imam malu pudlu, teska do 5kg, stalno je na povodcu. Da bi je odveo tri puta dnevno na Tresnjik ili Rakovacke bare trebalo bi mi vise od pola dana. Inace zivim u centru, i kad izadjem iz ulaza ja automatski krsim novo pravilo!?
Podrzavam povodce, brnjice, kupljenje izmeta... a kad se sve to ispuni onda ne vidim nikakav problem prosetati se sa svojim ljubimcem npr. ispred poste, jer kad bih i isao ka Tresnjiku, morao bih tuda proci...
Ljudi shvatite napokon jednu stvar, da setanje sa svojim psom, koga neizmjerno obozavam, ne predstavlja setanje mene i foliranje u bilo kom smislu, vec naprosto provodjenje vremena sa njim. U tome ja uzivam bilo kad i bilo gdje, ne zelim da zbog toga budem degradiran i osudjivan, naravno pod uslovom da pas nikoga ne ugrozava.
Osobe koje nemaju ljubimce nemaju pravi osjecaj prema njima i ne bi trebali biti tako nerazumni i sebicni.
Rakovacke bare su vise za istrcavanje pasa, kada ih treba pustiti sa lanca, ali ja pricam o 10-ak minuta setnje na povodcu, da pas malo izadje iz kuce.
U potpunosti podrzavam ovaj zakon, jer se i ja sa svojim malim psicem osjecam siguniji, ALI mislim da je potpuna zabrana setanja gradom suvisna ako pas ne ugrozava nikoga! 8)

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 11:02 
Administrator
Korisnikov avatar

dogy je napisao:
Imam malu pudlu, teska do 5kg, stalno je na povodcu. Da bi je odveo tri puta dnevno na Tresnjik ili Rakovacke bare trebalo bi mi vise od pola dana. Inace zivim u centru, i kad izadjem iz ulaza ja automatski krsim novo pravilo!?
Podrzavam povodce, brnjice, kupljenje izmeta... a kad se sve to ispuni onda ne vidim nikakav problem prosetati se sa svojim ljubimcem npr. ispred poste, jer kad bih i isao ka Tresnjiku, morao bih tuda proci...
Ljudi shvatite napokon jednu stvar, da setanje sa svojim psom, koga neizmjerno obozavam, ne predstavlja setanje mene i foliranje u bilo kom smislu, vec naprosto provodjenje vremena sa njim. U tome ja uzivam bilo kad i bilo gdje, ne zelim da zbog toga budem degradiran i osudjivan, naravno pod uslovom da pas nikoga ne ugrozava.
Osobe koje nemaju ljubimce nemaju pravi osjecaj prema njima i ne bi trebali biti tako nerazumni i sebicni.
Rakovacke bare su vise za istrcavanje pasa, kada ih treba pustiti sa lanca, ali ja pricam o 10-ak minuta setnje na povodcu, da pas malo izadje iz kuce.
U potpunosti podrzavam ovaj zakon, jer se i ja sa svojim malim psicem osjecam siguniji, ALI mislim da je potpuna zabrana setanja gradom suvisna ako pas ne ugrozava nikoga! 8)

Potpis!!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 12:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2009, 14:22
[quote=" niti zakljucujes izmedju redova moje postove jer to ne umijes... [/quote]

Hvala!Ali nisam se iznenadila,jer ništa lijepo od tebe ni ne očekujem.Taj tvoj pedigre što spominješ-nikako da ispliva.

Zanima me još ovi suosjećajni,koji toliko ističu gladne ljude,komšije,penzionere.....Koliko njih je povelo nekog Aliju Sirotanovića svojoj kući i nahranilo ga,dalo penzioneru ispod sebe 20 KM ili šta ja znam već na koji način podijelilo koricu hljeba sa nekim bijednikom??!!
Pored Tržnice imaju neke jadne skitnice,koji od svog jada i bijede otkinu i nahrane one pse koji budu s njima.I tu žive zajedno -čovjek i pas!

dogy-potpisujem oba tvoja posta! :blob4: :hello1:

Pročitala sam članak u Nezavisnim gdje je neka žena dovela dvogodišnje dijete u park M.S. i kad su je pitali šta misli o ovim znakovima,rekla je da nije cijeli park dječije igralište.Sve bi se riješilo kad bi se dj.igralište ogradilo.Pametna žena! :lol:
Mislim da ipak većina nije za neke rigorozne mjere.Čini mi se da je to i krenulo kad je ispred Banskog dvora nekog odbornika Bućmana ugrizao pas.
SAmo mi objasnite kako će ona baka sa pekinezerom otići na Rakovačke bare ili Trešnjik?Jel' joj Slobodan Gavranović,koji je sve ovo potpisao,obezbjedio prevoz?U Beogradu,u parku koji je predviđen za izvođenje kućnih ljubimaca,stoje kante i vrećice.Eto,nije ta Evropa ni taj Zapad,već naše prve komšije.JA to kod nas nisam vidjela.Nemamo ni park,a kamoli kante i vrećice.
Sve naopako! [-(

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 12:49 
zbog ovih kao ivana koja iz revolta hoce da se bas u inat njen pas pokaka na sred trga, ovakvih zakona ce trebati jos. ja ni zvaku na ulicu ne bih bacila, nego je zamotam u papiric i stavim u dzep, a kamoli dozvolila da mi pas vrsi nuzdu na ulici.
nije istina da psi ne cine to i na ulici, pisala sam vec o nafuranoj djevojcici sa malim psom sto se ladno istovari na trotoaru pored gradskog parka, prema boski a ona ladno nastavi dalje...
jasno mi je da male pse ne mozes vuci na tresnjik, ali sta ce i oni u gospodskoj ili parkicu, tamo po danu prolazi milion ljudi, djece, skolaraca, ljudi zure poslom, i tog jadnog psa u tom metezu neko moze samo zgaziti, i povrijediti jer je mali a guzva ogromna, a ni njemu nece biti bas drago da tuda seta.. za dio ispred poste, sa sirokim trotoarom to bi i bilo ok za male pse...
cano, nemam komentar na tvoje komentare... strasno...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 13:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ima ona sad već stara zezalica, savremena banjalučka mama ostavi dijete kod bake, a uzme pudlicu i ide u šetnju gospodskom! :lol:

čuj ograditi djeci prostor, ja bih zaista ogradio te mamalze što bi djecu sputavali na uštreb pasa... pusti dijete neka trči parkom, a psima je mjesto u kavezima! uvijek izvrtanje činjenica, pa do kada majku mu? :angry3:

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 16:41 
Administrator
Korisnikov avatar

@ cana......prva si krenula sa prozivanjem,bez razloga.Shvati ovo kao dobronamjernu opomenu....
@budjavi.....psima nije mjesto u kavezima...nekim njihovim gazdama jeste.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Globalna opomena na ovoj temi, da nebi krenulo vrijedjanje izmedju pojedinaca...

Inace moj stav je da se ne treba zabraniti, nego bi se psi trebalo istrenirati da znaju gdje da obave nuzdu, sto nikako nije tesko, kao sto ga ucis da ne obavlja nuzdu po kuci, tako da ne obavlja nuzdu po ne-travnatim povrsinama... Imao sam psa 12 godina i nikada nisam imao problem da je obavio nuzdu u gospodskoj ili negdje... Ok da postoje povrsine za pse, za njihovu rekreaciju i slicno, ali ako ga trebam prebaciti od lokacije A do B iz nekog razloga, zar trebam idem automobilom (kojeg nemam)?

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 18:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Ja sam uzasnuta ovim zakonom i mislim da je krajnje primitivan sa jedne strane i uzasno drzak i podao sa druge strane.Takodjer mislim da se ne radi o ugrozavanju prava zivotinja nego o ugrozavanju prava ljudi sto je mnogo ozbiljniji problem. Smatram se odgovornim vlasnikom u svakom pogledu i svjesna sam da je do ovoga doslo zbog neodgovornih vlasnika pasa i ljudi koji rade posao za koji nisu strucni - mislim na donosioce zakona :cry:
U cemu je problem da ja sa svojim psom prosetam kroz grad ????? U cemu je problem da sa svojim psom - koji je najsretniji kad je pored mene sjedem u kafic u Gospodskoj i popijem kafu sa svojim kcerkama ??? Da ,moj pas je sretan kad je pored nas i nikakva lopta ni livada ni vikendica mu to ne mogu zamijeniti !!! Kroz Gospodsku prosetam ponekad sa psom i nikada nisam imala ruzno iskustvo cak sta vise uvijek se oko nas skupi mnogo ljudi i djece sa hiljadu pitanja...djece zeljne da pomaze psa, djece zeljne ljubavi najboljeg covjekovog prijatelja 8)
Zaista mi smeta ne pokupljen izmet psa i zato sam za uzasno velike novcane kazne, smeta mi pas bez povodca pa sam stoga i tu za veliku kaznu ali ljudi zabraniti ljudskom stvorenju da prodje kroz grad sa svojim ljubimcem to nema nigdje na svijetu :confused2:
To je sramota za grad Banja Luku podjednako kao sto su sramota i neodgovorni vlasnici pasa !!!

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 18:44 
Sa tim se vec slazem, da vlasnici (vecina njih) spuste nos i kupe govna za svojim ljubimcem kao na zapadu ne bih nishta imao protiv setnje pasa ulicama, ali znajuci nash seljachki mentalitet...jbg..

DARIUS LAND, da su ostali vlasnici kao ti ne bi ni trebao takav zakon, ali ovako...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2009, 19:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
dogy je napisao:

Pa, priča je bila da ne postoji prostor u gradu gdje bi se psi mogli "istrčavati".
Naravno da postoji i kada sam napisao samo dva (stvarno ima još mjesta) odmah neki pišu kako ne mogu voditi svoje pse tamo. Eto, psi mali, predaleko im...treba pola dana.
Pa pas je to.
I on iziskuje obaveze.

Nije pas porculanska figurica koja stoji negdje u vitrini ili na TV-u, pa je ljudi gledaju i povremeno obrišu prašinu sa nje.

A prostora za pse ima. Nije ovo mali gradić sa tri/četiri ulice i jednim parkom :wink:
Znači živiš na trgu ili u Gospodskoj ili na igralištu? :wink:

Gimli je napisao:
inace moj stav je da se ne treba zabraniti, nego bi se psi trebalo istrenirati da znaju gdje da obave nuzdu

Tačno Gimli. Lakše bi bilo da su neki na vrijeme istrenirali svoje pse...

tensSa je napisao:
Sa tim se vec slazem, da vlasnici (vecina njih) spuste nos i kupe govna za svojim ljubimcem kao na zapadu ne bih nishta imao protiv setnje pasa ulicama, ali znajuci nash seljachki mentalitet...jbg..

DARIUS LAND, da su ostali vlasnici kao ti ne bi ni trebao takav zakon, ali ovako...

Postoje oni koji pokupe iza svog psa
Ali, zbog bezobraznih i neodgovornih vlasnika pasa kojima je lijeno, "ispod nivoa" itd. da pokupe vna-go iza svog ljubimca (a takvi vlasnici su, nažalost, većina), prostora za pse će biti sve manje i manje. Nažalost!

Ali, kada kažeš seljački mentalitet, vrieđaš naše seljake koji su daleko kulturniji od nekih "građana".

@majlili
Mislim da sam negdje vidio da si napisala da si završila pravni fakultet (ako nisi, izvinjavam se unaprijed!).
Pa ti bi trebala znati da zakone donosi skupština RS (a ne "Administrativna služba Banjaluke") jer je to zakonodavno tijelo na nivou RS.
Ovdje se navodi samo administrativna služba Banjaluke, a ne RS, tako da od zakona ništa.

Radi se o odluci gradskih otaca.
Citiraj:
Odluke o zaštiti i držanju životinja na području grada Banje Luke

Znači nije zakon, već odluka, koja se lako može promijeniti.
Zakonski je regulisano da psi moraju biti na povodcu, a veći psi moraju imati i korpe, ali dovoljno je prošetati se gradom pa će svako vidjeti da se i zakona mnogi ne pridržavaju.

Isto će biti i sa ovom odlukom. Biće uskoro puno pasa u Gospodskoj i na igralištima :wink:

Lično, ja nisam za zabrane, već za kazne.
Da iskoristi grad komunalnu nam policiju 8) i zaradi još malo parica :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]