banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 00:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Nov 2009, 14:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ivaanaa je napisao:
Pa psi ugl na selima sluze kao neka ,,pomoc,, , tu spada i cuvanje ovaca,itd,itd..
Ne drze ih kao kucnog ljubimca kao mi u gradu,pa ih zato i vezu..
E sad kako su vidjeli dok su bili mali da se pas stalno drzi vezan,pokusavaju to da naprve ovde u gradu.
Onda mi vlasnici bi trebali drzati psa vezanog uz kucicu i ne pustati ga(jer je to idealno za neke pojedince),sto u vecini slucajeva i dovodi do agresivnosti psa...koji kasnije napada sta i koga stigne..
Ne zelim i necu svog psa stalno da drzim vezanog tj.na povodcu!!!!

a stan od 45m2 ga ne dovodi do ludila?! jel' to sada je izmišljena i pseća psihologija?! ti ako-kad uspiješ izmjeriti emocionalni nivo oštećenja kod svezanog psa i psa kog ti držiš u stanu, izvinuću ti se, a do tada... :lol: :lol: :lol:

edit: nadji mi gdje sam to pomenuo da psi u dvorištu trebaju biti vezani uz kućicu?!

Poslednji put menjao budjav_lebac dana 22 Nov 2009, 15:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 15:06 
meni sad nije jasno jer to pse drze na brdu vezane ili oni sluze da gOnjaju ovce,, a kako ih onda gOnjaju kad su vezani.. :confused2: uzalud pokusavas objasniti nama da si ti kao djevojcica iz grada a mi seljaci.. alooooooooo... jel treba da te pitam odakle je tvoj deda dosao, a jel treba da ti kazem ko je bio moj... zato ne trazi belaja, vec se mani porijekla i narkomana a fokusiraj na psa kad si vec zapocela temu

nego dijete drago, psa ti fino izvedi na livadu gjde mu je i mjesto da se iskace, sto neko rece pas je ZIVOTINJA a ne po gospodskoj da gleda izloge, a onda fino momka, drugaricu ili sta vec imas od ljudske rase sa sobom pod ruku pa u setnju po samom centru grada.. i eto RESENJAAA

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 15:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
ovi što drže pse u stanovima, obično im i brzo dosade pa završavaju na ulici, ili njihova pasmina nije više in pa nabave drugu, ja bih takve vlasnike životinja strogo kažnjavao. :angry1:

:D u parizu postoje likovi skupljači pasijh govana,ali to nije kako bi kod nas izgledalo socijalni slučaj sa lopaticom i metlicom, već je stvarno kul lik na turbo in skuteru, sa šminka uniformom ono sve kaciga, cvike, do jaja, na skuter je montiran neki usisivač ko iz nekih science fiction filmova i on se vozika po svom reonu i gdje snimi govance samo izvuče iz futrole oružje i eliminiše govno, ono pravi govnoeliminator. takva dva tri bi dobro došla i BL i svim većim gradovima

ovo ujedno može biti i nekom poslovna ideja neka nabavi taj skuter i aplicira za novac iz budžeta za obavljanje te djelatnosti 8)

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 17:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2009, 16:31
Čitam sad i stvarno strašno šta pišete..ali eto to je tipično razmišljanje građana BL.
Tretirate pse kao da su višak i smetnja, dok u drugim državama psi imaju svoja prava, zaštićeni su i punopravni članovi zajednice. To je tamo normalno!
A kod nas je sve zaostalo..
Tamo su obezbjeđeni parkovi za pse i puno toga što kod nas ne mogu ili ne žele riješiti pa udaraju zabrane..
Prvo vi obezbjedite odgovarajuće površine za pse, pa ćemo onda poštovati vaše odluke..ovako nema smisla..
Smiješno je da se ne može sa psom proći Gospodskom.. Pa jel ja trebam ići skoz okolo sa psom?
Slažem se da pas tu treba biti na povodcu i ako obavi na šetalištu nuždu da treba pokupiti za njim, ali stvarno mislim da zabrana vođena pasa tuda nije potrebna!
Vidim da su kod nas uglavnom takvi ljudi, mrzitelji pasa i koji uopšte ne znaju kakve su to životinje.. i vidim da s vama nema smisla razgovarati :-?
Mi ćemo se boriti za svoja prava, te se nadam da će jednog dana biti usvojena!

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 17:21 
U redu je da ako se pas posere pa lasnik pokupi to i baci u smece i slicno, ali 99 posto ljudi to ne radi i sta onda raditi Ivana kad se tvoj pas pokenja u po gospodske ulice?

Ovaj zakon i jeste nazalost donesen zbog bahatih vlasnika...
Citiraj:
Tretirate pse kao da su višak i smetnja, dok u drugim državama psi imaju svoja prava, zaštićeni su i punopravni stanovnici gradova. To je tamo normalno!

Nije ovdje problem u psima, vec u vlasnicima, kako sam i rekao...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 17:33 
MakiTiChiFri je napisao:
Čitam sad i stvarno strašno šta pišete..ali eto to je tipično razmišljanje građana BL.
Tretirate pse kao da su višak i smetnja, dok u drugim državama psi imaju svoja prava, zaštićeni su i punopravni članovi zajednice. To je tamo normalno!
A kod nas je sve zaostalo..
Tamo su obezbjeđeni parkovi za pse i puno toga što kod nas ne mogu ili ne žele riješiti pa udaraju zabrane..
Prvo vi obezbjedite odgovarajuće površine za pse, pa ćemo onda poštovati vaše odluke..ovako nema smisla..
Smiješno je da se ne može sa psom proći Gospodskom.. Pa jel ja trebam ići skoz okolo sa psom?
Slažem se da pas tu treba biti na povodcu i ako obavi na šetalištu nuždu da treba pokupiti za njim, ali stvarno mislim da zabrana vođena pasa tuda nije potrebna!
Vidim da su kod nas uglavnom takvi ljudi, mrzitelji pasa i koji uopšte ne znaju kakve su to životinje.. i vidim da s vama nema smisla razgovarati :-?
Mi ćemo se boriti za svoja prava, te se nadam da će jednog dana biti usvojena!

sta si ti vidjela da si sama u diskusiji pa se registrovala ponovo da si das podrsku.. oooo :confused2:
nego, ovde niko ne mrzi zivotinje i pse, ali zna se gdje je psima mjesto a gdje ljudima, i koji su odnosi jednih i drugih...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 17:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
tensSa je napisao:
Nije ovdje problem u psima, vec u vlasnicima

Kratko i jasno psi trpe zbog svojih vlasnika a ne vlasnici zbog svojih pasa.

Svi ste ovde na forumu kao pridrzavate nekih pravila a niko od vas nikad nije pokupio go.no svog psa.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 17:36 
Vuk_samotnjak je napisao:
tensSa je napisao:

Svi ste ovde na forumu kao pridrzavate nekih pravila a niko od vas nikad nije pokupio go.no svog psa.

Upravo to.

Daj sad svima jednu ladnu. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 17:37 
Vuk_samotnjak je napisao:
tensSa je napisao:

ili svoje... :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 18:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
majlili Da se razumjemo,nisam ja pacenik neki pa da pravim novi profil da bih odgovorila,ako si ti takva ne mora znaciti da su i ostali.Sta kao uhvatila me frka jer sam sama,pa sreco moja da je to tako ne bih ni zapocinjala temu :D ..Odustala sam od teme jer vidim da se ovde ne moze fino pricati.
Ljudi namazani ste sa 100 boj,glumite nesto sto zapravo niste,i sad vam je problem da se suocite sa realnoscu.
I da majlili,ja ne znam ko ovde glumi velikog gradjanina,ja ili ti.
Jer ovoj danasnjoj gospodi smeta pseci izmet,a kad su zivjeli na selu nije im tada smetalo, ,,moze covjek iz sela,ali ne moze selo iz njega,,..
Nemojte mi molim vas prosipati te gluposti tipa pusti psa nek zivi slobodno,pas se muci u stanu,ako vam to znaci da neko puca na psa,suta ga nogom i polijeva sircetom,onda ok,pusticu je.Moj pas ima krov nad glavom,i svaki dan sta da pojede,svaki dan seta po ne znam koliko puta,itd,itd(to sad nije tema)-a to vecina ljudi nema,pa prema tome nemojte mi molim vas drzati predavanja.
Ja ni u jednom trenutno nisam pljuvala po vama,a malo prevrtite tekst i pogledajte sta ste vi pisali da se covjek zgrozi,i ko je tu ,,djevojcica,,...
I to sto pisete da ljudi nemaju sta jesti,trenutno tema nisu ljudi,ali ok kad je vec zapoceto,naravno da nemaju sta jesti i ne pricaj o strancima jer tamo ljudi rade bez da pitaju kakav posao dok ovde ovi glume gospodu i nece da rade poslove tipa ciscenje itd...nego sjede po kafanama i kukaju kako nema posla..--kao sto neko spomenu eto u parizu imate i ljude koji skupljaju pseci izmet,a ko bi kod nas pristao na to(ovo uzimam samo primjera radi)
Ovo je sve vise skrenulo sa teme,i nista drugo ne preostaje nego da se tema zakljuca jer se pisu stvarno besmislene recenice.
Ovo je moj zadnji post,hvala vam svima koji ste ucestvovali,pomogli ste mi jako.
I da,ja se izvinjavam ako sam nekoga slucajno uvrijedila jer to mi stvarno nijebila namjena.
Pozz od mene!!!!!
I da,manje nerviranja-duzi zivot!!!
(Ali ste me i lijepo nasmijali,opet hvala.. :D :D )

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 18:17 
sama si skrenula temu sa pasa ne druge teme, ono sto ja smatram krajnje ruznim je tvoje neko prozivanje i vrijedjanje ljudi, da svako ko je na ovom forumu iznio misljenje o bahatosti gazda i o tome da se pseci izmet kod nas nalazi svigdje, te da se tome mora stati u kraj, ti si nazvala SELJACIMA koji su dosli s brda i rasli u NA SELU sa tim izmetom..
alooooooo..... kao sto rekoh , napisi mi odakle ti je deda dosao, pa cu ti ja reci ko je moj.. a onda ces se morati poklopiti i svojim i psecim usima po glavi od sramote... jer nemas pravo da ljude ovde prozivas i nazivas seljacima i malogradjanima jer ne misle kao ti.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 18:23 
Meni smeta psece govno kad ga vidi i sta sad??

Ko glumi gospodu???

Sta koji q ima pas da sere na ulici, ja treba da gazim po psecim govnima???

Idite...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 18:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nesto mi se previse hvatas tog sela kao da na selu zive gubavci a ne mozda i malo kulturniji ljudi nego ovde u gradu. Tvoj problem je sto sve koji se sa tobom ne slazu nazivas seljacima samo u upakovanom stilu.

Ja dam glavu na panj ako si ti ikad pokupila izmet svog psa sa ulice jednostavno si ti gradska raja i ne prilici ti da te neki momcic vidi kako kupis izmet po ulici.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Al se ovdje zakuhalo.
Ivana, sama si pocela da skreces temu, vec u svom drugom postu, ali ok.
Ovdje niko ne napada pse i nisam primjetila da je neko rekao da mrzi pse!
U jedno svom postu si napisala da svog psa uvijek vodis na povocu (ili povodcu, vise ni sama ne znam kako se pise), svaka cast, tako i nastavi. Ali si vec u drugoj recenici napisala da sada hoces da se inatis :roll:
Sto se tice odakle je ko, draga, nije seljak ko zivi na selu, vec ko je seljak " u mozak". Ne trebas napustati ni temu niti forum, ovdje smo da bi iznosili svoje stavove i obrazlagali ih, ako imas dobre i jake argumente mozda me i uvijeris u svoje stavove. Ja licno nikom ne namecem svoje stavove, samo ih iznosim i priblizavam. Isto tako ne zelim da mi neko svoje stavove namece, naguruje. Iznesi ga, argumentisi, brani.

A ti, makiti..... kako mi to tretiramo pse?!
Mi upravo pisem o osobama koji lose tretiraju pse, drze ih zatvorene,...neljudi smo ako trazimo da vlasnici svojih pasa kupe njihov izmet za njima? Losa sam osoba ako trazim da vlasnici krvolocnih rasa pasa, svoje pse vode na povocu i sa brnjicom?!
Losa sam osoba ako zelim da se odvoje povrsine za pse i povrsine za djecu? Losa sam osoba ako zbog manjka takvog prostora, samo picin park dajem psima, a djeca neka se igraju na asvaltu?
Stvarno ne kontam, prosvijetlite me.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
kao sto rekoh , napisi mi odakle ti je deda dosao, pa cu ti ja reci ko je moj..

ako ti je deda rodjen u gradu, ne znaci da si ti sad po defaultu neki gospodin, ili obratno.

ako su vec zabranili da se psi vodaju po gradu, onda su trebali obezbijediti odredjen prostor na kome se moze pas prosetati i slicno. a ne ovako, mi smo zabranili i to je to. psima nije mjesto u gospodskoj ili u parkovima gdje se igraju djeca, ali im treba naci neki prostor gdje ce biti samo psi i njihove gazde, isto kao sto postoje parkovi za djecu.
a sto se mene tice, meni psi ne smetaju i ja bi im dozvolio i da se voze u gradskom prevozu.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 15:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
8) onaj kome pas nije modni detalj, uvjek će naći mjesto gdje da izvede svog ljubimca, i normalno da im nije mjesto u gospodskoj .

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 15:31 
ja nisam rekla da sam gospodin, vec da mi je puna kapa te suplje price iskompleksiranih likova... a nicije porijeklo ne pocijenjujem, svoje ne isticem osim kad me vuku za jezik..
pa svi smo se slozili da psima treba dati prostor, ali i da se treba znati gdje je kome mjesto.. problem je sto neki vlasnici smatraju da su njihovi psi vazniji od necije djece... ne mrzim zivotinje, na vikendici imam 3 psa, ali tamo nesto se buniti zasto pas mora na povodac, zasto mora imati brnjicu, zasto ne smije u gospodsku i slicno..
kao da je psu od presudne vaznosti da prodje centrom i malo kroz parkic da ga cice vide... ooooo... to je sve stvar iskompleksiranih vlasnika, psu daj livadu i loptu i to je ono sto on zeli..

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 16:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
do ovoga ne bi došlo da su kvazi urabna gospoda kupila govancad iza svojih ljubimaca! sada se kao nešto bune... ugrožena prava životinja, a ovamo što plastičnim kesama, psećim, ljudskim drekom, i ko zna kakvim sve pastikama ostavljajući iza sebe, truju djecu i SEBE to nije važno... danas je primitvcima teško ponijeti papir do korpe za optad, ali svi znaju za ugrožavanje ljudskih prava, a sada i psećih prava! pa imam li ja pravo da se šetam urednim trotoarom, da ljeti u parku na travi ležim i čitam knjigu, hodam bos po travi bez smrada i straha od psećih govancadi?! očito nemam - o, važni su psi... po ovom ispada da je karakter vlasnika psa, isti kao kod kod džukele...

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Neko spomenuo Pariz? Prljav da prljaviji biti ne moze. Govana na sve strane a po ulici se setkaju tete sa sesirima i njihovi ljubimcima. Ili da spomenemo Njemacku gdje u restoranu pas zdjelicu vode dobije?
Ne volim pseca govna a jos manje pse blizu moga djeteta ali pored gladnog stanovnistva i toliko potrebnijih investicija nasa drzava daje novac za znakove koje ionako niko postovati nece :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 17:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ajkula je napisao:
za znakove koje ionako niko postovati nece :roll:

Mislim da je ovo esencija svega.......Kao da će ti znakovi značiti nešto.Ako ja hoću proći sa psom kroz Gospodsku ko će mi ti zabraniti?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 211 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]