Citiraj:
Haaretz su malo radikalnije izraelske novine.
Kakve to veze ima sa onim sto sam ja napisao? Ja se pozivam na sledeci clanak:
Amira Hass, "What Would Israel Do without UNRWA?' Ha'Aretz, 6 October 2004.
Source: Journal of Palestine Studies, Vol. 34, No. 2 (Winter, 2005), pp. 147-148
Published by: University of California Press on behalf of the Institute for Palestine Studies
Da li ti znas da li je taj clanak pro-Izraelski ili pro-Palestinski? Ne znas, zato sto ga nisi procitao. Al bio si dovoljno mudar ne samo da klevetas izvor zato sto je publiciran u Ha'aretzu nego da tvrdis da su svi izvori koje sam naveo jednostrani.
Citiraj:
Da sam ja htio upisati fakultet političkih nauka upisao bih ga. Čovjek zaista treba biti rođen za to. Takvi doduše ranije odu na živcima. Neka hvala!
Ok.
Citiraj:
U politici nije ništa crno bijelo. Ti tvojim dosadašnjim stavovima naginješ samo ka jednoj strani bez obzirakoliko ta strana nije "čista". Da li ti je to jasno?
Ja svoje stavove makar podkrepljujem odredjenim izvorima. Ja ti mogu dati liste knjiga i zurnala na kojima baziram svoje stavove. Da li to mozes i ti?
Citiraj:
Pođi od sukoba u ex yu pa probaj podržavati samo jednu stranu. Naravno stavi se u poziciju internacionalnih izvora i doći ćeš s njima u sukob po tom pitanju. Izrael generalno ne smeta ali mi smeta što se ponaša kao su samo oni u pravu a svi ostali izmišljaju. Ljudi vide očigledne stvari. Sada je najnovije širenje jevrejskog naselja u istočnom Jerusalimu naseljenog palestinskim Arapima koje izbacuju iz svojih stanova. Da stvar bude gora istočni Jerusalim je okupirana teritorija. Ti ćeš naravno opet reći da je to ok. Da se Izrael bori protiv terorizma i valjati šuplju. Meni to nije u redu. Ja se se stavim u njihovu kožu i poredim sa najbližom situacijom na Balkanu, na Kosovu gdje Albanci opstruišu povratak Srba na svaki način a onima koji se vrate zagorčavaju život tako što im onemogućavaju osnovna prava kao što su pravo na život i sloboda kretanja.
Moja dosadasnja diskusija sa tobom vodila se pretezno u pravcu istorije Izraela i pitanja raspodjele teretorija. Kada smo govorili o trenutnoj, aktualnoj situaciji, pokusao sam ti obrazloziti kakav je u stvari zivot u Izraelu za Arape, pohvalio Izrael sa demokratiju (u direktnoj usporedbi sa politikom Hamasa) a isto tako sam i dao do znanja da sam protiv gradnje naselja u Zapadnoj Obali.
Mene zanima samo, posto si toliko stao u odbranu Palestinaca, na kojim izvorima ti baziras svoje stavove? Internet? TV? Knjige? Na cemu??
Pitao sam te da mi das izbor tvojih 30 top-knjiga na temu Bliski Istok! Tako da mogu da se informisem kako treba i ne budem vise toliko jednostran.