Nesto mi je zapelo za oko u svemu ovome... Naime, odjednom su svi veliki vernici, ali dobro, ako nista bar nas nevolja zblizava i tek kada nesto izgubimo vidimo koliko to vredi, ali problem je druga stvar... Vidim da ovih dana ljudi slave, ne znam kakav je stav Crkve po tom pitanju, ali ako je u zalosti onda i te stvari treba redukovati... Opet se pokazuje tacnom ona tvrdnja da mi ne slavimo da bi postovali Boga i Svece, vec da bi se napili i najeli... sto poteze tezu da treba biti umeren u svemu pa tako i u hrani i picu... a ovim pokazujemo koliko se toga pridrzavamo... Druga stvar koja pokazuje koliko smo prisni sa svojom verom je ta da su u Srbiji redukovali program i iz njega izbacili zabavni sadrzaj, reality show-ove i uz to su ukinuli kablovski signal HRT, Nov@-e i drugih kanala koji za ovu priliku prikazuju neprimeren sadrza, dok je RTRS osao pri svojoj programskoj semi tako da sada na TV-u mozemo gledati razne serije u kojima se prikazuju razne nemoralne scene... Sve bi to bilo OKi i bez problema da ovo nije vandredna situacija... Preminuo je pograval SPC, a ne neko drugi i mislim da to niti malo ne postujemo... U svakom slucaju mi se cini da idemo u totalno pogresnom smeru i da se udaljavamo od Boga sve vise i vise... Da nije bilo proteklog rata, mnogi od nas ne bi znali pola stvari o svojoj veri (nazalost), a i taj rat je samo omogucio da se u velikoj meri preko vere manipulise ljudima, bez obzira koje oni vere bili na ovim prostorima... Pitanje je i koliko je nas otislo zapaliti svecu za pokoj duse naseg duhovnog vodje... ja licno nisam i razlog nije da nisam imao vremena (jer se za takve stvari uvek ima vremena), ali planiram u cetvrtak u 13.00 otici zapaliti svecu... Mnogo je nedoumica u svemu ovome... meni se licno nista ne svidja u onome sto sam video u ponasanju ljudi u ovom slucaju, a ova sreca ili nesreca (zavisi kako se gleda jer je patrijarh Pavle otisao na ispovest Bogu) je samo iskristalisala tmurnu sliku naseg naroda