banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 12:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Nov 2009, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
problem je u tome što 90% tih radnika bukvalno ne radi ništa, samo sjede i loču kafu i duvaju duvan...a ja što plaćam porez da bi oni imali extra plate to je ok...ma ja bi prepolovio broj zaposlenih pa nek se malo namuče za svaki dinar...samo bih dodao još nešto: kad ih već nije pustio unutra trebao im je samo baciti zaključene radne knjižice.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 13:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
majlili je napisao:
dodju u pola 8 jer ih bus u to vrijeme izbaci tad na stanici i protiv njihove volje,

Зар има и таквих тамо, који бусом долазе? Сви они имају своја кола!
Можда који изузетак. Али значајан број за споменути сигурно не!

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 18:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Podržavam ovaj potez! I mislim da bi trebali se još više pozabaviti tim problemom.

Jednostavno, administracija dobija plate iz budžeta RS.
I imaju propisano radno vrijeme, ali nije sve u dolasku. Moraju i raditi, a stvarno ima likova u toj zgradi koji ne znaju ni opisati koja je njihova funkcija i šta, zapravo, rade. To nije slučaj samo u RS, ima toga svugdje, ali se bar ta "radna disciplina" mora poštovati.

Koliko sam samo puta vidio neke likove iz Vlade koji za vrijeme radnog vremena sjede u centru i kafenišu...

Zgrada Vlade se može i kontrolisati, a šta ćemo sa raznim institucijama koje su u gradu kao npr. brojni zavodi, istituti, isturena odjeljenja :wink: ... kako njih kontrolisati?
I oni imaju nekad "čudno" radno vrijeme :wink:

PS A kako niko nije primjetio još nešto?
Na ATV-u su u prilogu naveli kako je u 8:00 počelo brojanje auta na parkingu.
Izgleda da je akcija bila usmjerena i protiv onih koji obilato koriste vozni park, a nemaju prvao da se vozaju u automobilima svojih ministarstava.

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 15 Nov 2009, 18:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 18:38 
nemz je napisao:
majlili je napisao:
dodju u pola 8 jer ih bus u to vrijeme izbaci tad na stanici i protiv njihove volje,

vjeruj mi na rijec, dosta ih dolazi busom, ali to nije bitno... nego zaći izmedju 12 i 13 casova po kancelarijama, i po maloj stanici pa ima otkazi da pršte na sve strane..

i jos odgovor nekom gore, po zakonu niko ti ne moze dati otkaz jer si jednom zakasnio, ali apsolutno sam za to da se uvede red, i da se pod obavezno uvedu izvjestaji o tome sta je ko i koliko uradio tokom sedmice, zavrsio predmeta, uradio radnih zadataka i slicno...

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
A Dodik je svako jutro u 8 na poslu??

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 18:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ma MMF je rekao da oba entiteta moraju smanjiti administraciju ako hoce njihove pare...i ovo je sad samo jeftini trik da se to uradi...oni sa slabijim vezama ce ostati bez posla i to nece imati nikakve veze sa tim koliko su oni efikasni i kako rade...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 18:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
nemz je napisao:
majlili je napisao:

vjeruj mi na rijec, dosta ih dolazi busom, ali to nije bitno...

Ne vjerujem da ih je 200 zakasnilo zbog autobusa. Jednostavno, u to me niko ne može uvjeriti :wink:
A znam neke što dolaze pješke, a da li dolaze na vrijeme? E to je pitanje :wink:

majlili je napisao:
nego zaći izmedju 12 i 13 casova po kancelarijama, i po maloj stanici pa ima otkazi da pršte na sve strane..

Pazi, ja sam već napisao da neki oko podneva sjede po kafanama. Nešto ne vjerujem da imaju visok radni učinak :wink: Ili su to ozbiljni sastanci, bitni za dobrobit RS 8) Pogotovo u kafanama u centru...

majlili je napisao:
i jos odgovor nekom gore, po zakonu niko ti ne moze dati otkaz jer si jednom zakasnio, ali apsolutno sam za to da se uvede red, i da se pod obavezno uvedu izvjestaji o tome sta je ko i koliko uradio tokom sedmice, zavrsio predmeta, uradio radnih zadataka i slicno...

Naravno da ne može nikom dati otkaz, ali ako još bar nekoliko puta zatvore vrata u 8:00, tada već imaju osnova! Ijoš ako se utvrdi da ti likovi zabušavaju...

I ja sam za red. Čak je njima lako tamo uvesti red. Ali šta ćemo sa drugim institucijama koje nisu u zgradi Vlade? I tamo ima likova koji imaju "čudno" radno vrijeme.

Helena je napisao:
A Dodik je svako jutro u 8 na poslu??

Hm, kako da ti odgovorim... on je šef 8)
Nije da ga branim, ali ako putuješ negdje, krećeš na put i prije 8:00 :wink: Jel' se to računa, a popodnevni sastanci... Nije on jedan od onih koji samo sjede u zgradi Vlade. Ali, eto, neka i on izjavi koliko sati radi sedmično!

Romeo88 je napisao:
Ma MMF je rekao da oba entiteta moraju smanjiti administraciju ako hoce njihove pare...i ovo je sad samo jeftini trik da se to uradi...oni sa slabijim vezama ce ostati bez posla i to nece imati nikakve veze sa tim koliko su oni efikasni i kako rade...

Da ih u nekim ministarstvima ima previše, ima. Mislim da se konačno treba uvesti red. Pa će onda izgubiti posao i neki sa "jačim" vezama.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 19:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Romeo88 je napisao:

koliko ja znam samo je za federaciju to rekao,a rs je što se toga tiče u redu

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 19:19 
i ja mislim da je to za federaciju imajuci u vidu njihov mnogobrojni birokratski aparat u milion i 525 kantona i vlada koliko imaju..
ma nisam ni rekla da svi idu busom niti da tih 200 ide busom, nego da nemaju svi kola zato sto rade u vladi..
nego, slazem se u potpunosti, sta s onim institucijama gdje je stanje gore, a po meni SUP prednjaci u tome, bar po mom iskustvu..

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 19:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Mora se smanjiti administracija u cijeloj BiH, samo sto je FBiH u goroj poziciji zato sto ima vecu administraciju...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 20:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
ma nisam ni rekla da svi idu busom niti da tih 200 ide busom, nego da nemaju svi kola zato sto rade u vladi..

A šta ćemo sa onima što idu pješke na posao :wink:

majlili je napisao:
nego, slazem se u potpunosti, sta s onim institucijama gdje je stanje gore, a po meni SUP prednjaci u tome, bar po mom iskustvu..

Pa i u SUP-u mogu uvesti red, ali baš po gradu ima mnogo institucija, zavoda, odjeljenja ministarstava... a puni kafići u podne 8)
Treba tu uvesti reda! Vladu im je lako srediti. Mogli su to i ranije uraditi, ali, kada su počeli sa sređivanjem neka im je sa srećom! Podržavam potez i nadam se da se neće zaustaviti samo na tom zatvaranju u 8:00...vidjećemo.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 21:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Da vam se ukaze prilika da radite u Vladi, da mozete u Stanicu na kafu.. sumnjam da bi se bunili.

Licumuri.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2009, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da mogu, bih.
I tako se ponasam kad god mogu... :lol:
Ali ne bih kukao nad zlom sudbinom i ugrozenim ljudskim pravima.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 01:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
ajkula je napisao:
Da vam se ukaze prilika da radite u Vladi, da mozete u Stanicu na kafu.. sumnjam da bi se bunili.

Licumuri.

Naravno niko (bar ja) ne bjezim od toga ali ne mogu shvatiti da neko brani ljude koje kasne na posao tipa nije upalilo auto, autobusu pukla guma... Pozdravljam ovaj Dodikov ili ciji vec potez samo zbog toga sto se vidjelo da je blizu pola radnika zgrade Vlade zakasnilo na posao a to nije cifra za zanemariti. Valjda ce doci i na red popis radnika u Maloj Stanici ili okolnim kaficima vazno je da se radnicima utjerao strah u kosti bar do 01.12

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Najbitnija propratna pojava je da ce mozda neko iz straha od otkaza malo ozbiljnije odradjuje ono sto bi trebalo da radi. A to je vec napredak.

Btw. izgleda da je Dodik umjesto prvobitne odluke da otpusti 10% radnika, ''stvaranjem'' ovog ''problema'' dosao do opravanja kako da svima spusti plate za 10, odnosno 15 %. Kako sigurno nema tog koji nikada nije zakasnio, ili nikako ne gluvari po gradu, sumnjam da ce mu puno smetati ovoliko smanjenje plate. Ipak je mogucnost otkaza mnogo gora opcija :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 11:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Vuk_samotnjak je napisao:
ajkula je napisao:

Licumuri.

Naravno niko (bar ja) ne bjezim od toga ali ne mogu shvatiti da neko brani ljude koje kasne na posao tipa nije upalilo auto, autobusu pukla guma... Pozdravljam ovaj Dodikov ili ciji vec potez samo zbog toga sto se vidjelo da je blizu pola radnika zgrade Vlade zakasnilo na posao a to nije cifra za zanemariti. Valjda ce doci i na red popis radnika u Maloj Stanici ili okolnim kaficima vazno je da se radnicima utjerao strah u kosti bar do 01.12

Slazem se....

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
...ovaj put je bar to uradio "civilizovano"...prosli put je cekao 15 minuta, pa sutirao nogom onoga ko je iza 8 casova prosao kroz vrata...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Najvise boli udarac na dzep pa tu treba udariti. Skresati im za svako kasnjenje po 10% .

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
veca_vestica je napisao:
...ovaj put je bar to uradio "civilizovano"...prosli put je cekao 15 minuta, pa sutirao nogom onoga ko je iza 8 casova prosao kroz vrata...

A to je bilo kada?
Ja znam za prvi put kada je sprovodio kontrolu.
One koji su zakasnili je objesio na stubove rasvjete pred zgradom vlade. Eno jos vise njihovi ostatci...bilo je i na 60 minuta. :roll:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 15:27 
ferdinand je napisao:
veca_vestica je napisao:

A to je bilo kada?
Ja znam za prvi put kada je sprovodio kontrolu.
One koji su zakasnili je objesio na stubove rasvjete pred zgradom vlade. Eno jos vise njihovi ostatci...bilo je i na 60 minuta. :roll:

pridruzujem se pitanju? prvi put cujem za to.. :oops:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]