banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 08:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2003, 16:24 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2003, 17:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Reci ti njemu da je on glup, ako to misli, bez obzira koliko on ugeda imao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2003, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Naravno da nisu. Srbi kao narod se opredjeljuju za razne konfesije, ali ima i onih koji se izjasnjavaju kao ateisti. U narodu je vrlo rasireno shvatanje, da postoji jedan, takoreci mehanizam, ako si Srbin, onda si Pravoslavac.
O ovome je dosta pisano na forumu, tako da, Micelijus, mozes o tome pogledati na nekoliko postova, mislim da nesto imas i pred kraj teme `Vladika N. Velimirovic`. O tome je, i to dobro, pisao Simpson. Pravoslavni Srbin je onaj koji je krsten u Pravoslavnoj crkvi i koji zivi pravoslavno. Cesto se danas spominje da je neko pravoslavne vjere, a da je pri tom ateista. Ovo je vise jedno neznanje, ali se, nazalost, desava da se neko izjasnjava da je Pravoslavac, a u potpunosti, i to u moralnom ,pretezno, zivotu u potpunosti odudara od toga. To je vec nesto sto je mnogo opasnije.
Medju takvim 'nazovi pravoslavnim' postoje i neki koji se bave cak i crnom magijom, vradzbinama, carkama, urocima, i sl. Mogu li se ove dvije suprotnosti sastaviti? Zato je i pisano: &po rodovima njihovim poznacete ih&, i &imaju vanjski oblik poboznosti, a sile su se njezine odrekli&, i &tvrde da poznaju Boga, a djelima svojim Ga nijecu&.
Medjutim, sve vise uvidjam da cak i crkva ima dosta onih koji su vjernici samo na rijecima, i nekom vanjskom obliku poboznosti. Slicno kao i u vrijeme Isusovo, i apostola, kada je apostol Pavle pisao da nije pravi Izraelac onaj koji je to po vanjstini, vec onaj koji koji je to u svojoj nutrini, i da nije ono pravo obrezanje koje je na tijelu, vec ono koje je u srcu. Danas se mnogi krste, ponekad zapale svijecu, slave slavu, i to je sve. A gdje je tu ispunjavanje osnovnog sto je zapisano u Svetom Pismu: ljubi Stvoritelja Boga savoga svim srcem svojim, i..., a bliznjeg svoga kao sebe samog.? To ne znaci da nema onih vjernih!
Sto se tice V. Jerotica, i ja sam prisustvovao tom predavanju, i koliko se sjecam da je izjavio nesto slicno, ali ne bas u tom kontekstu, da se shvati bukvalno, vec je vise, koliko se sjecam govorio da svaki covjek u nesto vjeruje, pa je s te strane vjernik. Po onome sto sam procitao u njegovim djelima, ne bih rekao da je bas to mislio kad je rekao da je svaki Srbin Pravoslavac.Bilo bi bolje procitati njegove radove, ne donositi brzoplete zakljucke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2003, 02:09 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2003, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Нема. Видиш, у томе и јесте истина у ономе што је рекао В. Јеротић. Они који су рођени као Срби, а из било ког разлога постали инославни, било да су из атеизма пришли секти, или су под притиском то урадили, најчешће не само да се стиде изјаснити као Срби, него постају и најжешћи пљувачи и по свом народу и по прадедовској вери.

Ево ти примера:
-------------------------------
- Потурчени Срби, већи Мухамеданци од Арапа, водише недавно и рат против свог народа.
- Срби чланови секти, и на овом форуму као и на другима, су најжешћи пљувачи по Православној Цркви.

Зашто је то тако ? Тема за психологе. Моје искуство ми говори да морају сами себи доказати да су у праву и непрестано у себи потискивати осећај кривице тиме што ће да се окрену против. Опет кажем, моје искуство.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2003, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

prijatelju,
ako je iko pljuvac na ovom forumu onda si to ti.
Ovo je moje misljenje, a mislim da i drugi ovo mogu da potvrde.
Jedini koji je pravoslavlje prikazivao u pozitivnom svijetlu bio je Simpson.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2003, 23:35 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Живота, имаш право на своје мишљење, а видим да сазиваш и своје исотмишљенике. Ваљда ти требају навијачи, шта ли... Уосталом, кога је брига шта ти мислиш о мени или о било коме другом.. :-?

Марцелијус, конкуренција је добра, али у привреди. Овде се ради о животу или смрти, када је реч о духовним стварима. О чему је реч... По Православном учењу, "Ко узверује и крсти се, спашће се" (Марко 16,16). А онда се појаве секте које врбују лаковерне, маловерне и колебљиве, и "адио маре". Зато толика повика да се тај "рак на кожи" уклони и ти људи спасу од погибељи које секте носе са собом. Надам се да је сад јасније. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 07:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Zaista Maran Ata jedini pljuvač si ovdje ti, a najviše po pravoslavlju i po sebi samom.
Samim tim si sjajan propovjednik onih kojima se protiviš i protiv kojih se dižeš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 09:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata,
nemam ja nista protiv tebe, ali ne mogu shvatiti da i sam ne uvidjas kakav je tvoj nastup na ovom podforumu. Mozda su ti namjere dobre, ali ja te dozivljavam kao osobu koja blati i sebe i pravoslavlje.
Ovo je moje misljenje, i nisu mi potrebni nikakvi navijaci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
aharon je napisao:
Zaista Maran Ata jedini pljuvač si ovdje ti, a najviše po pravoslavlju i po sebi samom.
Samim tim si sjajan propovjednik onih kojima se protiviš i protiv kojih se dižeš

Upravo tako, sve je rečeno u ove dvije rečenice.

Maran Ata je antireklama za pravoslavlje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 11:36 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Да видимо ко се то окупио да мене "осуди":
--------------------------------------------------------
1. Живота који је са својим првим постом на овом форуму жестоко почео да пљује по Православљу, мени и Сипсону.
2. "Реинакрнација" Апостола Павла - Ахарон
3. "Реинакрнација" ?? - Вадер (није хтео да нам открије ту ситницу)

Како оно рече професор: "Пуцај швабо ја и сада држим час". :wink:

За Мицелијуса:
-----------------------------

1. Став Православне Цркве по питању спасења није искључив за оне који су инославни. Ко ће се спасити, у искључивој је надлежности Господа, и једино што ми можемо да урадимо јесте да поштујемо оно што нам је речено, а то сам већ цитирао. Не ради се ту само о милијардама људи који живе у задњих 2000 година, колико постоји и Православље, него и пред-христовски период када вере у Христа и крштења није ни било.

2. Став Православне Цркве је да је Царство Божје између осталог, и апсолутна слобода. Да би оно то заиста и било, свако појединаччно треба да одлучи да ли ће у њега ући или не. Оно што јесте познато из Библије је да се спашавамо кроз Цркву. Па самим тим и пристушање Цркви мора бити на основу слободне воље. Овакав став је и сачувао Божју Православну Цркву од срамота које су задесиле Римокатолике у облику Инквизиције, Крсташких Ратова, насилног покрштавања, итд... Сада ти је можда јасније зашто у поређењу са сектама, које имају изузетно агресивно изражено "мисионарење", Православље делује поприлично "анемично" и незаинтересовано. Међутим, ово је тема за себе...

3. Немој да генерализујеш ствари па да у исти кош трпаш Православље и Римокатолицизам. То није одраз реалности. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 14:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata,
navedi mi jedan jedini post u kojem sam nekog pljunuo! Ako ne navedes, a neces jer ga nema srami se i ne pripisuj drugima ono sto sam radis!
U prvom postu sam samo rekao da ucesnici foruma ne gledaju kroz rijeci i djela tebe i Simpsona pravoslavlje, a poslije sam i to povukao jer svako ima pravo da sam rasudjuje ko kako nastupa.
Za Simpsona sam napisao dosta toga pohvalnog i pri tome ostajem, jer je na mene ostavio takav utisak. I nemoj govoriti da te osudjujem, jer ono sto pisem za tebe je moj dozivljaj tvog nastupa na forumu. Sa mnom nisi razmijenio ni jednu normalnu poruku, a prisio si mi da ja na nekog pljujem. Je l' ti stvarno mislis da ja imam nesto protiv tebe?

Sad te stvarno pozivam da mi navedes jedan jedini post ili bilo koju moju izjavu kojom sam nekog uvrijedio ili popljuvao!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 15:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Vader je napisao:
aharon je napisao:
Samim tim si sjajan propovjednik onih kojima se protiviš i protiv kojih se dižeš

Upravo tako, sve je rečeno u ove dvije rečenice.

Maran Ata je antireklama za pravoslavlje.

Не знам што стално нападате човјека, ја сам у више наврата читао оно што пише и нисам добио утисак да је тако страшан и гадан, напротив.

Многи људи су данас задојени патолошком мржњом према [српству и] православљу, тако да то што причате о антиреклами нема везе с везом; тако би нападали било кога, а јасно је и с којим циљем.
Прочитајте Васкршњу посланицу СПЦ, тамо је речено понешто о духу времена, реформи цркве (коју многи докони тако прижељкују и заговарају) итд.

Citiraj:
Ne postoji jedan put, već više stazica koje vode do istog cilja.

Превише гледаш Екумену на ХРТ-у :)

Citiraj:
Da li tumačenje SPC zagovara propast svih koji nisu Pravoslavni i šta vi mislite o tome, naročito me zanima mišljenje Maran Ate.

Они који мисле да то није пут слободни су да раде шта им је воља.
Зашто нападати оно што те не угрожава, нити има претензије на то? Тако нешто може бити интересатно једино ако си ђаволов војник.
Уосталом, ако се не варам, речено је да неће бити спашени сви или већина, већ малобројни.

Да, ево укратко да кажем шта мислим о теми.
Сматрам да су православље и српство нераздвојиве категорије.
Прије 12 и кусур вијекова одређен је наш пут. Они којима се тај пут није свидио, изабрали су други. Зато данас имамо случај да су отприлике 40% Хрвата етнички Срби, или рецимо 80-90% Муслимана.
Интересантно је и то што су новоконвертовани истовремено постали и највећи мрзитељи и потирачи српства.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2003, 23:21 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 09:01 
Majstor
Majstor

Ukratko samo da kažem o vaskršnjoj poslanici patrijarha SPC i njenom sadržaju, jer ju je bojmen ovdje pomenuo.
Njom je patrijarh Pavle više nego ikada potvrdio koliko zaista odgovara onom što sam već ranije iznio na temi "Pitanja za Vadera..", gdje sam ukazao na potpunu paralelu njega i starozavjetnog svještenika Ilija (Elija) (koga zanima neka detaljnije pogleda stranicu 2 na toj temi i 1.Knjigu Samuilovu (Samuelovu) 2 poglavlje).
Ovdje samo u najkraćem ću iznijeti da se radi o tome da se radi o tome da se Ilije ustezao da preduzme bilo šta protiv svojih nedostojnih sinova koji su svojim djelima samo odbijali narod od Boga, iako im je sam skrenuo pažnju da to što rade nije dobro (ali sasvim blago i bez ikakve čvršće akcije).
Zbog takvog njegovog ponašanja (iako je Ilije bio iz od Boga posvjedočenog roda sveštenika - Aronovog roda), Bog je poslao "čovjeka Božijega" iz običnog naroda i ne od ikakvog svešteničkog koljena, da ga ukori i objavi mu da će zbog takvog postupanja Bog odbaciti njegov rod sveštenički, kazniti njegove nedostojne sinove i da će sebi uzeti kao posvećene one koji ga zaista traže i poštuju, a ne one koji ga riječima priznaju a djelima preziru.
Kao što znamo, to se zaista i desilo, Elijevi sinovi su poginuli u ratu u kojem je Izrael poražen od susjeda koje su prezirali a najveća svetinja - kovčeg zavjeta - pao u ruke neprijatelja (koliko li paralela sa Srbima danas!!), a malo kasnije za vlade cara Solomona Elijev je rod svrgnut sa svešteničke službe, iako je sam Elije živio i umro u miru.
Evo sada odgovora zašto mi koji živimo ovdje toliko upućujemo na loše stvari u pravoslavlju: zato što vidimo šta se i u čije ime govori i propovijeda, a šta i kako se radi i kakve su posljedice toga u narodu. Vjerovatno bi situacija bila potpuno ista i da živimo u sredini gdje dominiraju katolici ili pripadnici islama, ali bismo tada uglavnom govorili uglavnom o njima, jer je situacija svugdje manje-više ista.
Ukratko: Bog odbacuje one koji ne rade po Njegovoj volji ma koliko im porijeklo bilo visoko (u duhovnom smislu), i prihvata one koji po Njegovoj volji rade odakle god bili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 09:52 
Majstor
Majstor

A sada malo u vezi teme konkretno.
Preko ovog područja od davnina je gazilo mnogo svjetskih imperija, i kao što znamo ovo je područje uvijek bilo razmeđe njihovih uticaja i susret civilizacija. Slovensko stanovništvo ovih prostora, pogotovo ono koje govori istim jezikom (sa mnogo imena: srpski, hrvatski, bosanski, hercegovački,crnski,gorski) je iz iste polazne osnove, ali sa različitim genetskim primjesama, već prema tome koje su vojske gazile koje tlo, a sama odrednica posebnosti naroda je bila jedino i isključivo vjerska pripadnost.
Dakle, Srbe je Srbima vijekovima činilo samo i jedino pravoslavna pripadnost (i samim tim orjentisanost na zemlje i carstva u kojima je to vjerska zajednica dominantna=Vizantija odnosno Grčka, Rusija) a Hrvate je Hrvatima činila isključivo pripadnost katoličanstvu, a u skladu s tim Bošnjake je kao etničku skupinu izdvajala samo pripadnost islamu kao vjeri.
Samim tim, ono što Marna Ata na ovom forumu spočitava Bošnjacima da su "poturčeni" Srbi je sa etničkog stanovišta potpuna glupost (kada su i Srbi "popravoslavljeni Sloveni"), jer su većina stanovnika ovih prostora Južni Sloveni koji dijele jezik i osnovne etnografske značajke,mentalitet, sujevjerja i životne pojmove, a sve što ih razdvaja je proizašlo iz lojalnosti ili otpora carstvima koja su jašila ovuda i vjerama koje su se ovdje susretala i sukobljavale.
S druge stane činjenica je da su često oni koji su prešli iz vjere u vjeru obično najzadrtiji predstavnici nove vjere i, u zlim vremenima, najveći zlotvori onih odakle su potekli. Ali isto tako zlotvori su često i oni koji su se navodno borili protiv ugrožavanja "svojih", ali su u stvari ispoljavali sopstveni bolesni um. Razdvajanje ljudi na "svoje" i "njihove" je duhovna bolest i to dosta nezgodne i teške vrste.
Postoji još jedan vrlo važan činilac koji je uticao na stanje zbog kojeg je Micelijus pokrenuo ovu temu. To je što su sva carstva koja su ovdje gazdovala koristile princip:"zavadi pa vladaj" ističući upravo te razlike u "vjerama" (jer to i jeste jedina suštinska razlika između istojezičnih Južnih Slovena, pa i Makedonaca i Slovenaca) i time su prouzrokovali s jedne strane toliku međusobnu podozrivost i mržnju, a s druge strane snažno utisnuli u kolektivnu svijest tih naroda da je Srbin=Pravoslavac, Hrvat=Katolik, Bošnjak=pripadnik Islama.
Tako dolazimo do toga da je na neki način Jerotić ipak u pravu sa izvjesnog ugla, ali je u pravu i Micelijus.
Ovakvo stanje se (jedino) može, ali i treba prevazići sa podizanjem duhovnosti kod pripadnika svih naroda, što će neminovno dovesti do prevazilaženja starih neprijateljstava i istinskog mira i saradnje i zajedničkog života naroda na ovim (od Boga višestruko obdarenim i blagoslovljenim) prostorima.
Međutim to će biti izuzetno teško jer isti oni koji su nas vijekovima zavađali to znaju i ne sviđa ime se to, jer bi to značilo blagostanje ovdje ali najavilo kaznu i propast njima, a ovdje je narod suviše potkupljiv i kratkovid da to vidi. Vidjećemo, međutim, šta će Otac da uradi po tom pitanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 14:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Nikada nisam gledao sličnu emisiju i uopšte nemam pojma o čemu se u njoj govori, možda bi nam to ti mogao reći pošto je već spominješ.

Гледао сам летимично пар пута, углавном, мислим да иде једном седмично и ради се о пропагирању екуменизма бла бла, а у чему је римокатоличка црква у последње вријеме врло активна. По том систему "више стазица исти пут", "мноштво религија је манифестација једног вјеровања" итд. редовно се одржавају молитве (управо у организацији ркц ако се не варам) гдје се заједно моле исламци, афрички врачеви, Абориџини, разни секташи итд. Нажалост, међу њима се увијек нађе и понеки православац, као и у тој емисији, што је идеално за задовољавање форме, али суштински ништа не представља.

Citiraj:
A ti malobrojni su, pretpostavljam, primadnici SPC, ili se varam?

Morate malo da usaglasite stavove bojmene, ti i Maran Ata, jer ste vas dvojica izgleda zasada jedini pravi predstavnici SPC na ovome forumu, pa ne bi bilo zgodno da vam se stavovi razilaze.
Maran ata nam kaže da stav SPC po pitanju spasenja nije isključiv za one koji su inoslavni, što ja pozdravljam, a ti nam, bojmene, sugerišeš da postoji samo jedan pravi put ka spasenju, i to, pretpostavljam, Pravoslavni.
Ili vas dvojica niste pripadnici iste Crkve, ili možda pokušavate da osnujete svaki svoj ogranak?

Ја не знам ко су ти малобројни, можда знаш ти?
И не знам откуд уопште та имплантирана глупост да ће само припадници СПЦ бити спашени?? Шта, по томе довољно је да постанеш православац и шта год радио "извлачиш се"? То само мизерни умови могу да смишљају....

Даље, што се тиче ,,представника'', нисам ја ничији представник! Ја све што говорим кажем у своје име, а у име СПЦ нисам квалификован нити овлаштен да говорим. Ако те баш интересује шта СПЦ мисли о одређеном питању посјети неког свештеника/духовника, или бар обиђи пар сајтова и погледај материјале на њима (svetosavlje.org, verujem.org, bsn.org.yu, vnikolaj.org.yu). На неким сајтовима, нпр. Светосавље или сајт цркве на Бежанији (БГД) имаш форму за постављање питања, па можеш ићи и тамо.

Само, сигуран сам да међу вама нема оних са недоумицама који би овако нешто урадили, већ да је ваше присуство овдје више у функцији нападања на СПЦ и православље у глобалу, а то је опет дјелић много веће слагалице са много ширим садржајем.

Даље, суштина ахаронове приче (ако се не варам?) је у томе да су они добро момци који су уочили посрнуће СПЦ и ето одлучили су да онако извана изврше одговарајућу реформу и поставе нас на прави пут. Сва та прича ми има много паралела са догађањима код нас у разним сферама... економској, политичкој, војној итд. Прво су нам "нечији" господари "подарили" комунизам и југословенство, а онда су дошли да нас потпуно окупирају и на крају изврше "реформе организације" наших умова, традиције, историје, духовности итд.

Нико не спори да у СПЦ нема одређених проблема. Читав српски народ је разваљен и то што се дешава у народу и другим аспектима засигурно се у једној мјери одразило и на цркву. Само, ја сам убјеђен да ће се ствари поправити врло брзо (примјетни су многи знакови напретка, и поред туђинске окупације... ево и Србију су узели гори комунисти од комуниста) и сигуран сам да разним секташима, скојевцима, масонима, ротаријанцима, ротартанцима (како год да се зову) и осталој багри неће бити дозвољено ни да присмрди.

Ви се међусобно лижите и к*те колико хоћете, ми једино што тражимо је да нас искључите из те комбинације.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2003, 20:56 
Majstor
Majstor

Ono što Bojmen ne razumije je da se upravo oni koje je nabrojao (raznorazni spletkari po ovim prostorima) naslađuju videći šta se u ime pravoslavlja radi i da se njima u stvari na pravi način suprotstavljaju oni koji pozivaju na istinsko duhovno buđenje, a ne oni koji slijepo i skučeno udaraju jedno te isto (a ne rade ništa ili skoro ništa) ne videći koliko Bog nam šamara zadaje zbog toga.
Samo i jedino duhovno čvrsta osoba je sposobna da prepozna spletke i manipulacije, počev od porodičnih pa do onih na državnom nivou.
A to što bojmen priča, iako razumijem njegovo stanovište, u stvari samo ide u prilog neprijateljima, jer oni su dobro prostudirali psihologiju ovih naroda i postavljaju zamke u koje naš narod zbog loše duhovnosti zastrašujuće lako upada i vuče u njihovoj zaprezi tim više koliko više misli da vuče na "svoju" stranu.
Nije važno ko su dobri momci, važno je da li je to što pričam istina ili ne.
Shvati da ovdje ne propovijedam sebe nego svjedočim za ono što dobro znam. I ako ovo ne kažem ja Bog će potaći nekog drugog, trećeg, četvrtog, sve dok ima nade i vremena da se nešto uradi.
Jer ako to što kažem nije istina to je moj problem, ali ako jeste onda je to
zvono za uzbunu. Ako je potrebno mogu da iznesem hronologiju ekstrajasnih i glasnih upozorenja (za one koji išta Svetog Pisma znaju) prvenstveno za pravoslavni živalj na ovim prostorima. Posljednje je zemljotres na Vaskrs ove godine sa epicentrom u centru Banja Luke. (Ovo je najneznatnije od svih upozorenja o kojima govorim, ali vremenski najskorije i jedino zato ga pominjem).
Molim one koji žele dobro "svom" narodu da ipak barem razmisle, jer ono što gladi uši često je zamka, a ono što ih para to je često ono pravo.
I nemojte preveliku moć pripisivati svjetskim moćnicima (slagalice koju pominje Bojmen) kad je oni u stvari nemaju, niti su stvari zaista pod njihovom kontrolom u tolikoj mjeri kao što hoće da prikažu, ali im poturanje takve iluzije izuzetno odgovara. Jer gospodara svega, pa i njigovih spletaka (kojih je međutim zaista mnogo i snažne su) je Otac Nebeski i on ih u svoje vrijeme okreće na neočekivanje strane i daje neočekivane ishode.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 68 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]