banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 15:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4319 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Šta se igra....?
PostPoslato: 05 Nov 2009, 01:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Večeras završio Witchera, nakon 14 dana svakodnevnog igranja. Odličan je. Ne znam kad sam zadnji put u RPG-u kod ponuđenih odgovora u dijalogu (za koji sam vidio da predstavlja prekretnicu u igri) morao da stanem i razmišljam šta da izaberem pri čemu znam da i jedan i drugi i treći izbor nisu najbolji, da je sve u sivoj zoni, nema ono jedno je skroz dobro a drugo skroz loše pa znaš kako igraš i šta ćeš birati. Ovde biraš a šta god da odabereš biće gadno i imaće nezgodne posljedice. A izbjegavanje konkretnog izbora snosi čak najveće posljedice. To se vidi na kraju igre kada se sumira na neki način šta si birao u nekim ključnim tačkama i zavisno od toga imaš pomoć ili smetnje na putu do samog završetka igre.

Witcher mi je puno bolji od Risena kojeg sam nedavno prešao, a i generalno je dobio dosta veće ocjene. Za razliku od ostalih RPG-ova radnja se dešava na malom prostoru, nema lutanja svijetom i nekakvog istraživanja. Ima Prolog, pa 5 chaptera, pa Epilog. Svaki dio se dešava na nekom regionu ili par regiona i nema izlaska iz toga. Sva radnja je u raznim dijelovima jednog grada i okolini tog grada. Ovako kad se kaže djeluje možda nezanimljivo i skučeno ali su zapravo priča i questovi dosta zanimljivi.

Ima dosta animacija u igri. Ima i dosta lascivnog sadržaja, ovoliko seksualnosti nisam do sada viđao u nekoj igri, ženskih NPC-ova koje su u providnim spavaćicama ako im se noću upadne u sobu, drijada koje hodaju gole i slično :)

Witcher ima vjerovatno najbolji Journal u igrama, ja bolji i pregledniji nisam vidio, a i način na koji radi je odličan, ima 8 sekcija u njemu a kada se unese neki novi podatak koji se otkrije samo se ode u Journal i odmah te baci u tu sekciju i na taj novi članak. Quest Book (koji je tek jedna od tih 8 sekcija Journala) je odličan, pregledan, sa različitim opcijama za prikazivanje questova. Nisam igrao obični Witcher već samo ovaj Enhanced Edition ali sam čitao da Journal i/ili inventar valjda nije bio tako dobar u običnoj verziji.

Kao manu igre bih samo mogao navesti dosta velike savegame fajlove koji idu i preko 25 MB, a uz to igra pravi autosave i quicksave svaki put kao novi fajl a ne kao isti, dok sam to shvatio imao sam 4 GB snimljenih pozicija a bio sam tek u 2. chapretu :). Onda sam isključio autosave ali je quicksave i dalje pravio stalno nove fajlove. Na kraju sam imao oko 8 GB snimljenih pozicija :)

I grafika i muzika su mi se svidjeli, sa Steama sam dobio i Soundtrack koji ovih dana slušam kao i Making of Movies koje ću pogledati kasnije (1.2 GB filmova o pravljenju Witchera).

Zbog svega ovoga sam vrlo zainteresovan za The Witcher 2: Assassins of Kings.

Evo par screenshotova

Spoiler:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Slika

A sad se bacam na Dragon Age :)

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 10:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Elvis Presley je napisao:
_zoka je napisao:
Igram Warhammer 40000:Dawn of war....nije mi jasno zašto ljudi obožavaju ovu igru....Nigdje taktike,samo napucaj komandose i udri....bezze....

Upravo.Nigdje taktike.
A rijetko koja strategija po meni ima bas izrezenu tu takticku stranu.
I jos uvijek stojim iza toga da je u tome najbolji Red Alert 2.

Jesi probao "Pretorians"?Super igra u kojoj se bukvalno nadmudruješ sa AI-ijem.Formacije i tip jedinica imaju veliki uticaj na ishod borbi.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ja za života nisam odigrao ni jedan RTS da se mora primjeniti ikakva taktika, osim "tons of guns",odnosno "armed to da teef". A ni Dawn of War se ne razlikuje po tom. Razlog zašto je odlična igra jer zato što ima sve...Grafika, animacija, zvuk, sync kill, priča, neprejebiv RTS multiplayer i naravno Space Marince...to uključuje oba dijela, s tim da je DoW II po meni najbolji RTS eva...
I da Red Alert 2 (peta najbolja strategija eva za me), nema taktiku... osim ako ona ne uključuje 15 apokalipsi i 5 V3 RL, odnosno prizma tenkovi sa tank fortressom(ima), odnosno 10 letećih tanjira... da mislim ad sam sve tri frakcije pomenuo s receptom za pobjedu

O blizzardovim igrama ne mogu govoriti.... Ukoliko računamo Warcraft 2 i 3 (s exp), starcraft s exp, kombinovano sam ih igrao...lets see...možda 5 sati sve ukupno...meni se nisu dopale...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 11:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Moram priznati da ni ja u tim igrama nisam baš previše taktizirao, jesam, ali nisam previše. Napraviš dovoljno jedinica i onda pregaziš protivnika, a do tada kuburiš. Mada ima RTS-ova koji ne dozvoljavaju da štancaš jedinice već se moraš pomučiti sa onim što imaš, i tada taktiziranje postaje prioritet. Ali mislim da nisam igrao takav RTS.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Mada ima RTS-ova koji ne dozvoljavaju da štancaš jedinice već se moraš pomučiti sa onim što imaš, i tada taktiziranje postaje prioritet. Ali mislim da nisam igrao takav RTS

DoW II, možda...mada tu se može nadopuniti squad...
još jedina takva igra da je znam su Commandosi...ali samo prva dva dijela...tu jedino ima nekakve taktike, jel rush ne pali...ah da, stara dobra vremena...Pogotovo ona ultra-teška misija u Beogradu...Ko commandose nije igrao nek ga bude sramota tog miša što u ruci drži (da, samo ako drži miša)

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Dzontra Volta je napisao:
Ja za života nisam odigrao ni jedan RTS da se mora primjeniti ikakva taktika, osim "tons of guns",odnosno "armed to da teef". A ni Dawn of War se ne razlikuje po tom. Razlog zašto je odlična igra jer zato što ima sve...Grafika, animacija, zvuk, sync kill, priča, neprejebiv RTS multiplayer i naravno Space Marince...to uključuje oba dijela, s tim da je DoW II po meni najbolji RTS eva...
I da Red Alert 2 (peta najbolja strategija eva za me), nema taktiku... osim ako ona ne uključuje 15 apokalipsi i 5 V3 RL, odnosno prizma tenkovi sa tank fortressom(ima), odnosno 10 letećih tanjira... da mislim ad sam sve tri frakcije pomenuo s receptom za pobjedu

O blizzardovim igrama ne mogu govoriti.... Ukoliko računamo Warcraft 2 i 3 (s exp), starcraft s exp, kombinovano sam ih igrao...lets see...možda 5 sati sve ukupno...meni se nisu dopale...

E vidis ti za kriterijum uzimas AI-a.Sto je glupost.Ja cu Brutal AI-a pobjediti sa 2 jedinice sa 3 cina.
A druga je stvar kad igras LAN.Buraz i ja smo noci provodili jedan protiv drugog igrajuci.Imamo 2 kompa u sobi.
I ja sam na kraju igrao protiv njega i jos 4 brutla AI-a,i sjebem ih.
Buraz me napadne sa milion apokalipsi,znaci trupe mu se na mapi protezu od jednog kraja do drugog,ja mu sve unistim.On se onda pocne dernjati kako kako! :lol: A jbg ima 11 godina.
Ali hocu ti reci da to tvoje arm to the teeth ne pali uvijek.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2009, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
_zoka je napisao:
Elvis Presley je napisao:
_zoka je napisao:
Igram Warhammer 40000:Dawn of war....nije mi jasno zašto ljudi obožavaju ovu igru....Nigdje taktike,samo napucaj komandose i udri....bezze....

Upravo.Nigdje taktike.
A rijetko koja strategija po meni ima bas izrezenu tu takticku stranu.
I jos uvijek stojim iza toga da je u tome najbolji Red Alert 2.

Jesi probao "Pretorians"?Super igra u kojoj se bukvalno nadmudruješ sa AI-ijem.Formacije i tip jedinica imaju veliki uticaj na ishod borbi.

Nisam igrao Praetorians ali ako je tako kako kazes probacu je sigurno.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 06:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Slika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Izvor: www.vip.hr

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2009, 07:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Vader je napisao:
Mada ima RTS-ova koji ne dozvoljavaju da štancaš jedinice već se moraš pomučiti sa onim što imaš, i tada taktiziranje postaje prioritet. Ali mislim da nisam igrao takav RTS

DoW II, možda...mada tu se može nadopuniti squad...
još jedina takva igra da je znam su Commandosi...ali samo prva dva dijela...tu jedino ima nekakve taktike, jel rush ne pali...ah da, stara dobra vremena...Pogotovo ona ultra-teška misija u Beogradu...Ko commandose nije igrao nek ga bude sramota tog miša što u ruci drži (da, samo ako drži miša)

Commandosi nisu pravi RTS. Ali zato Sudden Strike, Close Combat, donekle Blitzkrieg su ono sto trazis(mada neko moze reci da oni nisu RTSovi nego RTTovi). A ako neko hoce jos vise takticiranja, ima gomila TBSova, npr. neka uzme War in The Pacific pa nek javi kako se proveo :)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 14:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam da ste svi ovo čekali pa zato evo vam na: Džontra i STAR WARS THE FORCE UNLEASHED bwhahahaha

ahem...
U igri je moguće podešavati samo rezoluciju i kontrole, iz jednog djela menija u drugi treba po 10 sekundi, gameplay je lockan na 30 fps...ali dame i gospodo sve pada u vodu kad sa Vaderom zgrabiš wookie-a i zabiješ ga u drvo da kora padne s istog...ili kad sa starkillerom gripuješ stormtroopera te njega koristiš da "otvoriš" vrata... BTW vrhunac je prva misija s vaderom na mostu drvenome...euphoria DMM i Havok se aktivirtaše kad velikim force pushom uništim skoro cijeli most...a moj quad stenje...milina...

Iskreno pročitao sam već puno o ovome pa me ništa nije iznenadilo...Aspyr je odradio očajan posao... bugovi nijesu nestali, fps lockan, nema podešavanja, a ni LucasArts se nije baš potrudio prije tri godine...
Igra nije savršena, nije dostojna imena, ali sa svim nedostatcima u ovoj igri prvi put osjetim onu "Jedi" moć... zabavna i ne previše duga, na čemu sam donekle zahvalan, jer dolaze dva seminarska, kolokvijumi i najbitnije Modern Warfare II

Ko ne voli SW igra će biti prosjek (osim zbog DMM Havoka i Euphorie) dok zakletim SW fanovima ovo će pružiti ultra zabavu.

@Lucifer
Javi mi hoćeš li da ti istu u ponedeljak donesem...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 10:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Tropico 3. Ne mogu vjerovati da mi igrica tolko paše.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 20:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ko zeli takticke strategije neka igra Jagged alliance, Gorky 17, Warhammer, Warhammer 2, Warhammer: Marko of chaos, Commandos serijal, ...
to su sve RTS-ovi, u TBS-ovima se to nekako provlaci samo po sebi (ako se neko jos sjeca Panzer/Fantasy generala...)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2009, 21:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Jagged alliance, Gorky 17

HA sjajne igre, samo BSE jesi li imao išta starije predložiti. Mislim da je JA 2 negdje 99 izašao, a gorky je podjednako star...baš ono "there is no school like old school"...koliko sam star kad se sjećam ovih igara
Usput i dalje sam na TFU... svakim momentom sve bolja, svakim frejmom sve zabavnija...ima toliko različitih stvari da se mane gube (zvuk, load time, manju bugovi, odnosno sve mane postaju jedna velika)...najljepše je kad probam neku force grip glupost, ona se pokaže efikasnom i još izgleda bolje neko kompletna epizoda I... Extra skinovi su još bolji...od Darth Siona (iz kotora (i dalje najbolje SW igre ikad)),force spirita, bobe fett-a i C3PO-a...
Mada je ipak najveća mana...priča...i sama igra...kako sama igra pitate se, sad ću da vam velim...Pre tri godine kad je LA išto da napravi novu uber igru imali su 4 ideje...ovu, Darth Maul, Wookie rebel, i najvažnije K.O.T.O.R. III...i odlučiše se za ovo prvo...darn...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 10:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
BSE je napisao:
Jagged alliance, Gorky 17

HA sjajne igre, samo BSE jesi li imao išta starije predložiti. Mislim da je JA 2 negdje 99 izašao, a gorky je podjednako star...baš ono "there is no school like old school"...koliko sam star kad se sjećam ovih igara

ma to je bila samo reakcija na komentare da nema igara u kojima je bilo potrebe za taktikom :)
on topic: samo HoN, ostalo mi sve dosadilo

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 15:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Star Wars: The Force Unleashed Ultimate Sith Edition na hard disku uzima oko 25 GB :-?

Malo sam samo probao. Prešao uvod sa Vaderom i dio prve misije sa njegovim učenikom. Nije me naročito privukla.

Back to Dragon Age :)

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2009, 15:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
final fight :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 11:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 18:55
EVE Online.... simulacija u svemiru MMO, puno ljudi, jedan server! Za ljubitelje Sci-fi zanra
od 2005, imao sam pauze a to puno znaci u EVE-u jer je skill tree baziran na real time, offline ili online isto rastu skill point.

http://www.youtube.com/watch?v=08hmqyej ... 0&playnext

http://www.youtube.com/watch?v=q62Wk3xW ... xt_from=PL

mali video kao review, naravno, ima trial verzija od 15 i 21 dan, dzabna je ali mora neko sa aktivnim accountom da posalje buddy invite za 21 dan free play-a. Vise nego dovoljno za probu

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Modern Warfare II - W-fucking-OW...
Prva 4 levela prešao i kontam dovoljno za danas... ono štio sam igrao...nemam riječi...svaka čas IW-u. Level u Riu je pre-brutalan... smrt na sve stran,e preko comlinka soap drobi i da bi se sve završilo spektakularnim skokom kroz prozor hvatanje lika u padu i pad na automobil koji se raspada u milion dijelova... Mislim svaka čast DoW-u, Batmanu i TFU-u, ali ovo je na vrhu (iako više volim DoW, u pogledu akcije ove se dve ne mogu porediti)...ko nije odigrao ima da žali...sad odo vani u laganu realnost...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2009, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Red Alert 3 - poceo kampanju sa SSSR - zasad i nije toliko lose kao sto sam ocekivao :oops: Sountrack je po obicaju odlican!

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2009, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Odigrao freelancera, i kontao da ostanem u fazonu sa letenjem ali igrala mi se igrica na fazon WWII i drug mi predlozio IL-2 Sturnovik i bio sam nevjerovatno zagrijan za igranje, ali je to sve splasnulo kada pola sata nisam mogao da uzletim sa piste. Treba zapamtiti komande za pola tastature. Borba mi ne ide jos nikako, avioni su tromi, spori, tacno nisam trebao igrati freelancer, tamo mozes raditi sta hoces. Imas radar imas sve....jeli igrao iko ovo, hebote ima samo instrukcija gledati jedno 2 sata. Za borbu, uzlijetanje, slijetanje, mnogo komplikovano.
Sto rece drug, ko ovo savlada dobija certifikat da je pravi pilot :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4319 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]