banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Okt 2009, 17:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
XentoniX je napisao:
Све док између Срба не престану подјеле нама неће бити боље...

Podjela će uvijek biti.......Ako ne na "četnike" i "partizane",biće na "liberale" i "nacionaliste","istočne" i "zapadne"........Ne postoji nacija na svijetu u kojoj nema podjela.
mirdza je napisao:
_zoka je napisao:
Zato što su mog pradjeda,Srbina,ubili četnici na kućnom pragu,pred ženom i djecom....

A moga su ubili komunisti poslije rata zato sto je pomagao cetnike. Tesko je tu biti objektivan...

Ali on nije pomagao partizane,moja baba je pobjegla od kuće.Njena rođena sestra je bila "četnikuša",tako da motiv nije bio ideološki...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 20:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2009, 08:28
kim deal je napisao:
ehinus je napisao:
opet mi nisi odgovorio gde su bili četnici dok se oslobađao beograd
gde su bili četnici na kraju rata
zašto je draža pisao paveliću i pozivao ga na suradnju protiv komunjara
zašto je na kočevom rogu pobijeno ZAJEDNO toliko i toliko ustaša i četnika
puno toga zašto
stalno se hvataš za tu poternicu i orden ......... studioznosti tebi fali.

pozz :evil3:

daješ odgovor na moj post a nisi ga ni pročito
u njemu ti je objašnjeno zašto se ne zna gdje su bili, a sad da ti ja odgovorim gdje su bili:
kad je kraljevina jugoslavija kapitulirala većina generala i oficira sa velikim brojem vojnika regularne vojske nisu položili oružje nego su prešli u gerilski vid borbe, u srpskom narodu još iz doba ustanaka protiv turaka poznat pod nazivom četnikovanje. otud i naziv četnici.
odmah 1941. godine širom bosne i srbije stvorili su džepove slobodne teritorije. englezi koji su dražu nazivali prvim gerilcem evrope i ostali saveznici su na te slobodne teritorije dopremali pomoć u materijalno-tehničkim sredstvima i u ljudstvu.
pošto je bosna bila u sastavu ndh, komunisti iz gradova, proganjani od strane ustaša, su izbjegli na te slobodne teritorije, gdje su bili dočekani i primljeni s dobrodošlicom i na tim teritorijama su bez ometanja organizovali partizanske jedinice. samo ću navest romanijski plato, užice, istočnu hercegovinu i mnoga mjesta koja su imala slobodnu teritoriju stvorenu od strane četnika, a u kojoj su našli utočište komunisti progonjeni od strane ss-a i ustaša.
kao jednu od ilustracija ovoga o čemu ti pišem, možeš pogledati i film bate čengića "gluvi barut", a možeš naći i neku drugu literaturu koja nije režimska i komunistička
mogo bih ti govorit danima, ali to nije za foruma
čim ti je wikipedia izvor, jasne su mi i tvoje naučno-istraživačke sposobnosti :D

niko nenegira da je četnički pokret u pokret u početku bio antifa ali su se kasnije odlučili ko će im biti veći neprijatelj a to su partizani, a zašto....... e pa zato jer im nije odgovarao zajedništo i ravnopravnost svih naroda i narodnosti. a ako su bili kraljeva vojska zašto nije kralj bio sa njima nego je pobegao u englesku.
četnikovanje nedolazi od načina borbe nego od imena pripadnika vojne formacije četa=četnikovanje i nije svoojstveno srpskom narodu nego svim okupiranim grupacijama igde.
po tvojoj logici : većina srba ww2 su htjeli biti četnici.
ok
ali opet te molim navedi jednu jedinu bitku koju su srbi vodili protiv okupatora, pa mi navedi jednu jedinu bitku protiv ustaša koju su dobili, pa mi navedi zašto su se saveznici odrekli draže, i za kraj mi navedi te zašto je DM odbio sporazum sa titom 27.10.41 u selu Brajićima

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
ehinus je napisao:
kim deal je napisao:
ehinus je napisao:
opet mi nisi odgovorio gde su bili četnici dok se oslobađao beograd
gde su bili četnici na kraju rata
zašto je draža pisao paveliću i pozivao ga na suradnju protiv komunjara
zašto je na kočevom rogu pobijeno ZAJEDNO toliko i toliko ustaša i četnika
puno toga zašto
stalno se hvataš za tu poternicu i orden ......... studioznosti tebi fali.

pozz :evil3:

daješ odgovor na moj post a nisi ga ni pročito
u njemu ti je objašnjeno zašto se ne zna gdje su bili, a sad da ti ja odgovorim gdje su bili:
kad je kraljevina jugoslavija kapitulirala većina generala i oficira sa velikim brojem vojnika regularne vojske nisu položili oružje nego su prešli u gerilski vid borbe, u srpskom narodu još iz doba ustanaka protiv turaka poznat pod nazivom četnikovanje. otud i naziv četnici.
odmah 1941. godine širom bosne i srbije stvorili su džepove slobodne teritorije. englezi koji su dražu nazivali prvim gerilcem evrope i ostali saveznici su na te slobodne teritorije dopremali pomoć u materijalno-tehničkim sredstvima i u ljudstvu.
pošto je bosna bila u sastavu ndh, komunisti iz gradova, proganjani od strane ustaša, su izbjegli na te slobodne teritorije, gdje su bili dočekani i primljeni s dobrodošlicom i na tim teritorijama su bez ometanja organizovali partizanske jedinice. samo ću navest romanijski plato, užice, istočnu hercegovinu i mnoga mjesta koja su imala slobodnu teritoriju stvorenu od strane četnika, a u kojoj su našli utočište komunisti progonjeni od strane ss-a i ustaša.
kao jednu od ilustracija ovoga o čemu ti pišem, možeš pogledati i film bate čengića "gluvi barut", a možeš naći i neku drugu literaturu koja nije režimska i komunistička
mogo bih ti govorit danima, ali to nije za foruma
čim ti je wikipedia izvor, jasne su mi i tvoje naučno-istraživačke sposobnosti :D

niko nenegira da je četnički pokret u pokret u početku bio antifa ali su se kasnije odlučili ko će im biti veći neprijatelj a to su partizani, a zašto....... e pa zato jer im nije odgovarao zajedništo i ravnopravnost svih naroda i narodnosti. a ako su bili kraljeva vojska zašto nije kralj bio sa njima nego je pobegao u englesku.
četnikovanje nedolazi od načina borbe nego od imena pripadnika vojne formacije četa=četnikovanje i nije svoojstveno srpskom narodu nego svim okupiranim grupacijama igde.
po tvojoj logici : većina srba ww2 su htjeli biti četnici.
ok
ali opet te molim navedi jednu jedinu bitku koju su srbi vodili protiv okupatora, pa mi navedi jednu jedinu bitku protiv ustaša koju su dobili, pa mi navedi zašto su se saveznici odrekli draže, i za kraj mi navedi te zašto je DM odbio sporazum sa titom 27.10.41 u selu Brajićima

pa dobro znaš li čitati, sve slobodne teritorije u koje su bježali komunisti od progona okupatora su izborili četnici, to ti je gore napisano, ali ti nikako ne registruješ, četnici su nakon rata sistematski satanizovani, proganjani i ubijani, a zasluge za sve partizani su pripisivali sebi, tako su nastale razne partizanske epopeje, sjeti se režimskih partizanskih filmova, i biće ti jasno da se tvoje poznavanje istorije svodi na te filmove. ako te zanimaju konkretne bitke i operacije koje su izvodile četničke jedinice, danas je ta literatura dostupna pa je malo pregledaj.
Sasvim je normalna pojava svugdje u svijetu da iz zemlje koja je okupirana kralj ili vlada napuste zemlju, ne da je pojava nego i praksa, sigurno si čuo za pojam "vlada u egzilu", četnici su vodili gerilski rat u okupiranoj zemlji, a kralj je bio upravo tamo gdje i treba.
saveznici se nikad nisu odrekli draže, to potvrđuju i neke nedavne odluke američkog kongresa, a i mnoga priznanja koja je dobio od saveznika, ali politika je kurva, i u igrama velkih sila uvjek neko nedužan najebe.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 12:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

opet ti nisi ništa rekao, pa opet mi nisi rekao o kojim se to borbama radi........da nisu na sutjesci možda četnici ratovali protiv nemaca i partizana ..ili neretva .......ili kozara(gde su tad bili četnici)....sremski front.......ma da nenabrajam...slika govori hiljadu reči

Prikačeni fajlovi:
djurisic.jpg
djurisic.jpg [ 66.93 KiB | Pogledano 544 puta ]
Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 14:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ehinus je napisao:
opet ti nisi ništa rekao, pa opet mi nisi rekao o kojim se to borbama radi........da nisu na sutjesci možda četnici ratovali protiv nemaca i partizana ..ili neretva .......ili kozara(gde su tad bili četnici)....sremski front.......ma da nenabrajam...slika govori hiljadu reči

ako si pročitao post sve ti je rečeno, sve slobodne teritorije u prvim danima rata su izborili četnici, partizana tad nije ni bilo, proleterijat iz kog su nastali partizani je uglavnom bio iz gradova, bez ikakvog vojnog iskustva, prvu obuku, oružje, hranu i zaklon su dobili od četnika, dok su se četnici borili oni su držali govore i bunili narod pričajući ideale i kako su rusi uz njih, kako nakon rata neće biti siromašnih, svi će biti jednaki itd. tako da su i mnogi četnici popušili tu spiku. četnici nisu snimali filmove da bi mi sad o njima govorili, što se tiče fotografije, ako znaš šta je bila tal. okupaciona zona, i da su srbi unutar te zone bili zaštićeni od progona i genocida, ta fotografija je sasvim logična.
da li se ikad zapitaš zašto je u bosni, koja je kao većinski muslimanska+hrvati, većina nadgrobnih spomenika po partizanskim grobljima sa srpskim imenima, otiđi na bilo koje partiz. groblje i čitaj imena poginulih vidjet ćeš da ih nema ni 10% muslimanskih, ali sad su im puna usta tita i antifašizma, pa gdje su bili tad, proporcionalno broju stanovnika trebalo je da ih bude više nego srba, istina pokoji je zalutao, ali to je zanemarivo, uglavnom su bili pripadnici vojske ndh, odnosno ustaše ili kako sami vole reći domobrani, koje ja zovem ustaše light, ali zato sad drže predavanja o antifašizmu i četnicima.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 16:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
ehinus je napisao:

ako si pročitao post sve ti je rečeno, sve slobodne teritorije u prvim danima rata su izborili četnici, partizana tad nije ni bilo, proleterijat iz kog su nastali partizani je uglavnom bio iz gradova, bez ikakvog vojnog iskustva, prvu obuku, oružje, hranu i zaklon su dobili od četnika, dok su se četnici borili oni su držali govore i bunili narod pričajući ideale i kako su rusi uz njih, kako nakon rata neće biti siromašnih, svi će biti jednaki itd. tako da su i mnogi četnici popušili tu spiku. četnici nisu snimali filmove da bi mi sad o njima govorili, što se tiče fotografije, ako znaš šta je bila tal. okupaciona zona, i da su srbi unutar te zone bili zaštićeni od progona i genocida, ta fotografija je sasvim logična.
da li se ikad zapitaš zašto je u bosni, koja je kao većinski muslimanska+hrvati, većina nadgrobnih spomenika po partizanskim grobljima sa srpskim imenima, otiđi na bilo koje partiz. groblje i čitaj imena poginulih vidjet ćeš da ih nema ni 10% muslimanskih, ali sad su im puna usta tita i antifašizma, pa gdje su bili tad, proporcionalno broju stanovnika trebalo je da ih bude više nego srba, istina pokoji je zalutao, ali to je zanemarivo, uglavnom su bili pripadnici vojske ndh, odnosno ustaše ili kako sami vole reći domobrani, koje ja zovem ustaše light, ali zato sad drže predavanja o antifašizmu i četnicima.

mitoman.........ovo je tvoja logika.......niko se nije borio protiv nemaca osim srba .....srbi su jedini antifašisti.....samo su srbi ginuli......svi ostali su bili na strani nemaca ....možda je pokoji zalutao..........a dobro onda što se ti partizani borili na strani jednog hrvata tita a ne svi sa DM........pa šta onda ako je talijanska okupaciona zona očito su surađivali sa okupatorima a i sa nemcima.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 17:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ehinus je napisao:
kim deal je napisao:
ehinus je napisao:

mitoman.........ovo je tvoja logika.......niko se nije borio protiv nemaca osim srba .....srbi su jedini antifašisti.....samo su srbi ginuli......svi ostali su bili na strani nemaca ....možda je pokoji zalutao..........a dobro onda što se ti partizani borili na strani jednog hrvata tita a ne svi sa DM........pa šta onda ako je talijanska okupaciona zona očito su surađivali sa okupatorima a i sa nemcima.

što se bosne i srbije tiče tako je kako je, sve je jasno, naravno da treba spomenut partizane iz dalmacije koji su u bosnu došli nakon kapitulacije italije, pošto je dalmacija pripojena ndh. odgovor na ono boldovano si dobio sigurno pet puta kako i na koji način i zbog kojih razloga veliki broj srba pristupa partizanima. činjenica da je veoma mali broj (zanemariv) muslimana i bh hrvata nije mitomanija nego notorna činjenica, pa sam otiđi evo u spomen park, može i u sarajevo (vraca), glavni grad, ogromna većina muslimani, imaju imena svih poginulih pa broj brate, ako bude više od 10% muslimanskih imena u gradu koji je tad bio 85% muslimanski ja ću se javno poturčit. s nijemcima su četnici sarađivali samo preko nišana sve drugo je laž i komunistička podvala.
ako ne čitaš ono što ti napišem, stvarno nemam živaca više da ti objašnjavam po sto puta jedno te isto

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 21:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

nema smisla rasprava bez dokaza aj nek ti je sretno ........... antifašizam sa mrtvačkom glavom na crnoj zastavi......je stvarno su četnici sijali ljubav i slogu među srpskim narodom i ostalima..prava slika antifašizma na balkanu.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 22:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:salute:

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 13:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
:salute:

:evil3:

dokazi a ne tlapnja
istina a ne mitomanija

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 14:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Насупорт мржњи према Србима , код свих потурица је присутно обожавање окупатора, које иде до бесмисла. Видети на примеру Турака, Аусртоугара, Немаца, НАТО-а

Или онај кичерај што су подигли Шиптари Клинтону.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 15:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jos bolji primjer, izjava Harisa Silajdzica (pri poluzvanicnoj posjeti Austriji) :" Gavrilo Princip nie bio nikakav heroj, nego obicni terorista".

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2009, 15:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Da nije historijskih činjenica,dokumenata i ostale faktografije,kako bi se tek onda moglo lagati :)

Za ove što pokušavaju tako jadno falsificirati historiju evo par historijskih dokumenata na uvid:

http://i30.photobucket.com/albums/c342/ ... lovcen.jpg

http://i30.photobucket.com/albums/c342/ ... jlovic.jpg

http://i30.photobucket.com/albums/c342/ ... alabic.jpg

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 01:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

TBPTKO je napisao:
Насупорт мржњи према Србима , код свих потурица је присутно обожавање окупатора, које иде до бесмисла. Видети на примеру Турака, Аусртоугара, Немаца, НАТО-а

Или онај кичерај што су подигли Шиптари Клинтону.

zato smo mi srbi toliko borili protiv turaka da smoo za to vreme podigli čak dva ustanka u 500godina nema šta ako će mo tako...........bez mitomanije molim

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 01:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

BOSANSKI_NOVI je napisao:
Da nije historijskih činjenica,dokumenata i ostale faktografije,kako bi se tek onda moglo lagati :)

Za ove što pokušavaju tako jadno falsificirati historiju evo par historijskih dokumenata na uvid:

čabe se trudiš sad će reć ....komunistička propagnda................ :evil3:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 07:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ovo bi trebalo biti šta?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 08:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
ehinus je napisao:

Koja dva ustanka misliš konkretno ? Nije valjda da misliš samo na one 1804. i 1813. :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 14:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

TBPTKO je napisao:
ehinus je napisao:

Koja dva ustanka misliš konkretno ? Nije valjda da misliš samo na one 1804. i 1813. :lol:

ne

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 14:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:

ovo bi trebalo biti šta?

ajde reci :::::::::... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2009, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

na takve komunističke podvale suvišan je svaki komentar. i sami saveznici, uključujući američkog predsjednika ruzvelta, su odlikovali dražu i njegove četnike najvišim odlikovanjima i dali su mu epitet prvog gerilca i ustanika evrope. nedavno odlikovanje američkog kongresa je samo potvrdilo poznate činjenice o čiča draži i njegovim četnicima.
tako da s tom komunističkom propagandom možete se razmetati na času (h)istorije kod vašeg profesora tunje, jer nama srbima takve komunističke podvale su odavno postale predmet sprdnje i zajebancije :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]