banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 07:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Islam
PostPoslato: 28 Okt 2009, 10:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
BOSANSKI_NOVI je napisao:
Hristov je napisao:
Ahmede, nije govorio za tebe nego za Alaha.

Zasto ne mozete prihvatiti da mi jedni na druge gledamo skoro 100% jednako? Isto kao sto je hriscanima mozda neshvatljiv islam, tako je muslimanima neshvatljivo hriscanstvo, jer jedni kod drugih vidimo samo kontradikcije i "naucne netacnosti", a kod sebe samih samo ono najbolje. Nijedan musliman ne gleda na islam kroz neke kriticne stihove vec kroz ono najbolje, tako je i sa hriscanima. Ako smo svi toliko dobri retoricari i intelektualci, kako ne mozete doci do tako jednostavnog zakljucka da je sve to uzalud sto radite? Ovo me toliko podsjeca na politicke svadje, isti motiv, samo drugacija tema. Uostalom, primjecuje se interesantan fenomen: svi revnosnici na DiR su isto toliko revnosni na Politici i Istoriji ili se raspale na DiR kad krene prica o politici i istoriji. Ima tu nesto (sto nema puno veze sa vjerom)
Mislio sam da ce tema krenuti nekim pozitivnim smjerom zahvaljujuci par postova na zadnje dvije stranice, ali B. NOVI napisa par postova o vjeri i hop na Istoriju (a ko bi rekao)!

Dragi Hristov,

Ako ti neko negira nacionalni identitet pa vjerski identitet,zatim jezik kojim govoriš,osporava ti historiju države u kojoj živiš a usput moderacija kasni da reagira i te silne šovinističke izlive pobriše šta mi drugo preostaje nego da se uključim i snagom argumenata to poništim.
Ljepše mi je razmjeniti mišljenje s tobom i drugim kolegama na podforumu religija ali kad god se neko šovinistički "prosere" i na nekom drugom podforumu moja reakcija će biti hitra i blagovremena!

vidimo se kasnije :wink:

hehehe.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 18:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2009, 14:14
Sve je to isto(Vjera u jednog Boga) samo sto smo mi podjeljeni svi smo mi nekad davno bili iste vjere i slicnog vjerovanja,Pogledaj te dokumentarac" The Arrivals" (Dolasci) u pojedinim djelovima serijala upravo se spominje ta tema svi smo mi podjeljeni sa namjerom da bi ljudi(Iluminati) koji se klanjaju djavolu i i koji izvrsavaju davolje planove ovde na zemlji mogli vladati nama i nasim zajednickim dobrima koje su oni sebi prisvojili. "Podjeli i Vladaj" sigurno ces uspjeti uzrecica Masona-Iluminata i cionista.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 19:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Darko_83 je napisao:
Sve je to isto(Vjera u jednog Boga) samo sto smo mi podjeljeni svi smo mi nekad davno bili iste vjere i slicnog vjerovanja,Pogledaj te dokumentarac" The Arrivals" (Dolasci) u pojedinim djelovima serijala upravo se spominje ta tema svi smo mi podjeljeni sa namjerom da bi ljudi(Iluminati) koji se klanjaju djavolu i i koji izvrsavaju davolje planove ovde na zemlji mogli vladati nama i nasim zajednickim dobrima koje su oni sebi prisvojili. "Podjeli i Vladaj" sigurno ces uspjeti uzrecica Masona-Iluminata i cionista.

Tako znaci, iluminati koji su nastali u 18.vijeku i cionisti nastali u 19.vijeku su krivi za Judaizam, Hriscanstvo, Budizam, Islam, raskol crkve u 11. vijeku, reformaciju u 16. vijeku a najvjerovatnije i za 9/11/2001. Mašala! :roll:

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 08:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Avinoam1 je napisao:
Hristov je napisao:
Ahmede, nije govorio za tebe nego za Alaha.

Zasto ne mozete prihvatiti da mi jedni na druge gledamo skoro 100% jednako? Isto kao sto je hriscanima mozda neshvatljiv islam, tako je muslimanima neshvatljivo hriscanstvo, jer jedni kod drugih vidimo samo kontradikcije i "naucne netacnosti", a kod sebe samih samo ono najbolje. Nijedan musliman ne gleda na islam kroz neke kriticne stihove vec kroz ono najbolje, tako je i sa hriscanima. Ako smo svi toliko dobri retoricari i intelektualci, kako ne mozete doci do tako jednostavnog zakljucka da je sve to uzalud sto radite? Ovo me toliko podsjeca na politicke svadje, isti motiv, samo drugacija tema. Uostalom, primjecuje se interesantan fenomen: svi revnosnici na DiR su isto toliko revnosni na Politici i Istoriji ili se raspale na DiR kad krene prica o politici i istoriji. Ima tu nesto (sto nema puno veze sa vjerom)
Mislio sam da ce tema krenuti nekim pozitivnim smjerom zahvaljujuci par postova na zadnje dvije stranice, ali B. NOVI napisa par postova o vjeri i hop na Istoriju (a ko bi rekao)!

Dragi Hristov,

Ako ti neko negira nacionalni identitet pa vjerski identitet,zatim jezik kojim govoriš,osporava ti historiju države u kojoj živiš a usput moderacija kasni da reagira i te silne šovinističke izlive pobriše šta mi drugo preostaje nego da se uključim i snagom argumenata to poništim.
Ljepše mi je razmjeniti mišljenje s tobom i drugim kolegama na podforumu religija ali kad god se neko šovinistički "prosere" i na nekom drugom podforumu moja reakcija će biti hitra i blagovremena!

vidimo se kasnije :wink:

hehehe.

Nemoj se cinično smijati,već kao moralna i religiozna osoba raegiraj kad neki bolesnik poput "KIM DEALA" kaže "da će se o muslimanima uskoro govoriti u aoristu"!.....ili kad neko sličnih simptoma nešto slično kaže za bilo koji drugi narod!

Pozdrav i selam

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 09:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nemoj se cinično smijati,već kao moralna i religiozna osoba raegiraj kad neki bolesnik poput "KIM DEALA" kaže "da će se o muslimanima uskoro govoriti u aoristu"!.....ili kad neko sličnih simptoma nešto slično kaže za bilo koji drugi narod!

Pozdrav i selam

Cinicno sam se smijao tvojoj naucno-fantasticnoj izjavi da koristis snagu argumenata jer se sjetih tvojih provala o genocidu i 90% svih zlodjela pocinjenih od strane Srba, tako da dokle god ti koristis takvu snagu argumenata smijacu se cinicno od sada pa za sva vremena. Zato nam je mozda bolje da ne pricamo puno o politici nego samo o religiji, ako je moguce, a vidjeli smo da je i ta tema vec sama po sebi dovoljno kontroverzna.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 09:30 
Pripravnik
Pripravnik

Avinoam1 je napisao:
Citiraj:

Pozdrav i selam

Cinicno sam se smijao tvojoj naucno-fantasticnoj izjavi da koristis snagu argumenata jer se sjetih tvojih provala o genocidu i 90% svih zlodjela pocinjenih od strane Srba, tako da dokle god ti koristis takvu snagu argumenata smijacu se cinicno od sada pa za sva vremena. Zato nam je mozda bolje da ne pricamo puno o politici nego samo o religiji, ako je moguce, a vidjeli smo da je i ta tema vec sama po sebi dovoljno kontroverzna.

Da su Srbi počinili 90 % zločina na prostoru BiH nije moja konstatacija već zvaničnika međunarodng tribunala u Hagu .Carla del Ponte je to u više navrata putem interwjua izjavila ali i Florence Hartmann u svojoj knjizi „Mir i kazna“, objavljenoj 2007!To dokazuje i statistika procesa u haškom tribunalu.
To svakako ne bih ni pominjao da se taj dan nisu spominjali i preuveličavali zločini od strane Bošnjaka.I naravano rekao sam da treba razlikovati SISTEMSKE zločine koje je činila srpska strana u proteklom ratu od pojedinačnih izgreda koje su počinili pojedinci u redovima A R BiH.
Pa pobogu,morate prihvatiti činjenicu da je kompletan vojno-politički vrh RS-a iz ratnog perioda završio u Hagu i uglavnom se svima sudi za genocid i teške zločine!

Možemo nastaviti u ovom političkom pravcu iako bi mi bilo draže na temu ekumenizma :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 15:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da su Srbi počinili 90 % zločina na prostoru BiH nije moja konstatacija već zvaničnika međunarodng tribunala u Hagu .Carla del Ponte je to u više navrata putem interwjua izjavila ali i Florence Hartmann u svojoj knjizi „Mir i kazna“, objavljenoj 2007!To dokazuje i statistika procesa u haškom tribunalu.
To svakako ne bih ni pominjao da se taj dan nisu spominjali i preuveličavali zločini od strane Bošnjaka.I naravano rekao sam da treba razlikovati SISTEMSKE zločine koje je činila srpska strana u proteklom ratu od pojedinačnih izgreda koje su počinili pojedinci u redovima A R BiH.
Pa pobogu,morate prihvatiti činjenicu da je kompletan vojno-politički vrh RS-a iz ratnog perioda završio u Hagu i uglavnom se svima sudi za genocid i teške zločine!

Možemo nastaviti u ovom političkom pravcu iako bi mi bilo draže na temu ekumenizma :wink:

Ja opet tebi ponavljam da je Haski tribunal veliki bullshit i smatracu ga takvim sve dok se na tom sudu ne prestanu oslobadjati muslimanski i albanski teroristi i sve dok se na tom sudu ne pojavi britanski, americki, njemacki itd. politicari zbog njihovih zlocina protiv humanosti. Sve dokle taj sud pravi selekciju izmedju nevinih zrtava rata, jedne proglasava kolateralnom stetom a druge zrtvama genocida, taj sud je za mene i svakog normalnog, objektivnog covjeka samo jedan obicna politicka farsa. Prema tome sta zvanicnici toga suda tvrde za mene nije autoritativno.

Da li je potrebno da uopste naglasavam neobjektivnost tkz svjetske javnosti? Sve dokle se Doboj, Kragujevac, Gradiska, Jasenovac, itd ne spomenu u istom dahu i u istoj recenici sa Dahauom, Ausvicom, Bergen-Belsenom, itd, za mene svjetska javnost i svjetski mediji nisu vrijedni pet para. Jasenovac npr. ne bi smjela biti jedna zapostavljena, istorisjki marginalna tema, nego predmet sa kojim svjetska javnost treba da konfrontira jer bi to uveliko pomoglo shvatanju i ovog proslog konflikta. To ocigledno nikoga ne zanima, iza toga stoji jedna odredjena politika i jedan izrazito neobjektivan pristup istorijskim cinjenicama. Ista ta politika i danas kroji kobajage neku pravdu i istinu o ratu u BiH i izrazava ih u nekim nebuloznim procentualnostima. Prema tome, cinjenica da je vojno-politicki vrh Republike Srpske zavrsio u Hagu je apsolutno irelevantna i ostace za srpski narod irelevantna sve dokle se i vojno-politicki vrh NATO-pakta ne nadje na istoj optuzenickoj klupi.

Sto se tice tvoje ‘sistematske vs. pojedinacne’ teorije tu pricu komotno mozes svezati macku pod rep. Meni je zao zbog svacijih gubitaka najmilijih u proslome ratu, neovisno od vjere i nacije zato sto sam ja i prije rata zivio medju raznim vjerama i nacijama i nije me smetalo, niti je to, cini mi se, ikoga smetalo. Meni je jasno da su muslimanski gubici brojcano bili veci od onih na strani Srba i Hrvata, sudeci po svim mogucim statistikama koje sam do sada vidio. Problem je sto ti sa tvojim stavom vrijedjas i omalovazavas zrtve muslimanskoga pokolja aludirajuci na teoriju samoobrane, pojedinacnih izgreda (pa mozda cak i kolateralne stete) zato sto sam ja licno vidio i dozivio kakav su efekat ti ‘pojedinacni izgredi’ imali nad mojom familijom i prijateljima i zato sto je prica 'pojedinacnih izgreda' laz a onaj ko je zastupa lazov. Zato sam ti predlozio da se politike klones na ovom mjestu jer dokle sam ziv i dokle god postoje desetine grobova koje obilazim i zbog kojih ne prestaje da mi puca srce, ti svoju odvratnu, lazljivu pricu prodaji nekome drugome a ne meni.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 15:23 
Pripravnik
Pripravnik

:o :o :o

Suština tvog posta je otprilike ovakva:
-lažu Hrvati,
-lažu Bošnjaci,
-lažu Slovenci,
-lažu Crnogorci,
-lažu Šiptari,
-lažu Englezi,
-lažu Francuzi,
-laže cijela Europa,
-laže MEĐUNARODNI SUD U HAGU,
-SVI LAŽU
jer
SAMO SRBI KAO NEBESKI NAROD ISTINU GOVORE!

A zanimljivo da od svih ovih gore „lažova“ niko nikad nije dao sličnu izjavu kao što je dao jedan poznati Srbin ,inspirator i arhitekta sveopćeg ludila na prostoru bivše Jugoslavije,idejni tvorac nerealizirane ideje VELIKE SRBIJE Dobrica Ćosić koji je u svijetu poznat između ostalog i po ovoj rečenici:

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Roman "Deobe"

Ako si pristalica ove ideologije onda nemamo šta razgovarati jer sam lično osjetio efekte ove ideologije!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 15:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Sustina moga posta je takva kakvom si je ti opisao jedino u slucaju da ti nisi u stanju da procitas i razumijes ono sto sam napisao. Nisam siguran da li je u stanju intelekt ili jezicna barijera. U tom slucaju ja mogu samo da ti ponudim da isti taj komentar, napisan na srpsko-hrvatskom jeziku, prevedem na njemacki ili engleski jezik u nadi da ces napisano pravilno shvatiti.

Dakle, sustina moga posta NIJE DA SVI LAZU A SAMO SRBI NE LAZU, nego da pravda i pitanje zlocina i krivice treba da vazi za sve podjednako a ne samo za Srbe! Uostalom nisam pristalica nikakve ‘Cosiceve ideologije’, ali i to se u stvari vec moglo zakljuciti iz moga posta. Evidentno je da zaista i nemamo sta dalje razgovarati zato sto si nesposoban da shvatis sta moj komentar izrazava i znaci.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 15:54 
Pripravnik
Pripravnik

Ma nije belaj jarane,je ne generaliziram kao ti već vjerujem da ima Srba koji govore istinu kao na primjer:

http://www.e-novine.com/?news=27240

http://www.hlc-rdc.org/stranice/dokumen ... je.sr.html

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 17:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
bosanski novi i avion*, nemojte ovu temu svoditi na nacionalizam i konflikt bosnjaka i srba. Trollate bez veze

Tema je ISLAM, ima u sred Beograda puna vreća muslimana koji su srbi, znate i sami, zato vratite se na temu - vjera i prekinite sa tom glupom raspravom.

Avion ti si poceo uletima, molim moderatora da obrise vasih 30 postova !

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2009, 00:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
bosanski novi i avion*, nemojte ovu temu svoditi na nacionalizam i konflikt bosnjaka i srba. Trollate bez veze

Tema je ISLAM, ima u sred Beograda puna vreća muslimana koji su srbi, znate i sami, zato vratite se na temu - vjera i prekinite sa tom glupom raspravom.

Avion ti si poceo uletima, molim moderatora da obrise vasih 30 postova !

Ajde Ahmede, ne uzbudjuj se. Bice ipak da je Bos. Novi poceo sa politikom, ko da je jedva docekao. Pogledaj njegov post na Str. 23, Poslato: 24 Okt 2009, 10:48.

Laku noc.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 17:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Citiraj:
Jaka stvar, kao da to stvarno ima neki dublji znacaj. Ne shvatam kakva je tu 'usluga' ucinjena Hriscanima posto muslimani i dalje imaju fundamentalno razlicitu teologiju od hriscanske. Isusa su 'prisvojili' kao svoga, muslimanskoga poslanika dok ga Hriscani slave kao jedinoga Boga spasitelja.

Ako nista onda naziv dzamije mozemo shvatiti kao pozitivu od strane muslimana, jer nema tog muslimana koji moze da zanijece Isa a.s. a da istovremeno ostane musliman.

S druge strane vidi da li postoji ista u bilo kojoj od crkvi....no comment, necu ni da dovrsim pitanje.

Isa a.s. se ne prisvaja, nekako mi izgleda kao da je on a.s. kljukusa kad tako kazes, i nisam bas siguran da hriscani slave Isa a.s. kao jedinog Boga spasitelja ( usput sve imenice ili zamjenice koje se odnose na Boga se pisu velikim slovom - spasitelj / netacno , Spasitelj/tacno, Bog je Apsolut i ako se igdje prave greske kod Njega ne bi smjele nikako, jer On je bez greske).
Mislim da hriscani ipak slave Isa a.s. kao spasitelja, ali ne kao "jedinog boga spasitelja" (razlika) ...-cak sto vise te dvije rijeci mi nikako ne idu zajedno jer ce biti da su i hriscani onda cisti monoteisti bar u pogledu spasenja jer vjeruju u "jednog Boga spasitelja."
Ako je Isa a.s. "jedini Bog spasitelj" koja je onda uloga Boga Oca ili Duha Svetog?
Da li su i oni isto tako jedini bogovi spasitelji?

Jel vidis koliko se da pitanja postaviti i kako se da daleko otici samo jedna pogresna izjava, koja cak ni obicnom vjerniku krscaninu koji se nalazi tu samnom nije jasna, a siguran sam da je veci vjernik i teolog od tebe. :(

Bice da smo i Ibrahima a.s. prisvojili kao svog, te Musaa a.s. te Nuha a.s. ...pa vidi molim te sve smo prisvojili, mozda cak i onu famoznu smrtnu kaznu za koju mi jos uvjek nisi nasao ajet u Kur'anu i dok ga ne nadjes ja te smatram lazovom...ili dok se javno ne izvines... vidi bar to nije tesko.
Da mi je samo onoliko para koliko puta sam se izvinuo krscanima zbog predrasuda, hajde nije tesko mozes ti to :wink:

Citiraj:
Ali ne kada je u pitanju prelazak iz jedne vjere u drugu!!! Covjece da li si ti u stanju da shvatis sta ja tebi govorim?? U americi i evropi NEMA pritiska/prijetnje smrtnom kaznom ako neko iz hriscanstva predje u islam (ili obratno), u islamskim zemljama IMA pritiska/prijetnje smrtnom kaznom ako se iz islama predje u hriscanstvo!!!!!!!!!!!!!! U Americi i Evropi tolerancija prema svim religijama: DA!! U islamskim zemljama tolerancija prema drugim religijama: NE!! E to je danas u 21. vijeku evidentna cinjenica pa ti sad pjevaj borbene ako hoces.

Amerika i Evropa su (obojica smo se slozili) uglavnom ateisticke zemlje koje nastoje da zastite onaj nacin zivota koji pase ateizmu. Pa sta je onda po srijedi? Po srijedi je to sto nemaju zakona, vjerskog.
Osto si mi duzan pored ajeta naravno da mi i nabrojis u historiji kad i kome se desilo skidanje glave s ramena zbog prelaska na hri/krscanstvo??? ...Ili ce biti da mi i tu dodjes izvinjenje. :wink:

U islamskim zemljama ...( kako si samo neinformiran) tolerancija prema drugim vjerama ne samo da postoji nego je i zagrantovana...raznim ugovorima, cak je serijatom zagarantirana
U Kur`anu se kaze:"LA IKRAHE FIDDINI.", sto u prijevodu znaci:"Nema prisile u vjeru."

Boziji zakon

Bazu za osiguranjem tolerancije po islamskom ucenju i pravu, daje "Boziji zakon". Sastavni dio toga jeste i dio Seri'ata u kojem se regulisu prava i obaveze ne-islamskih manjina u islamskoj drzavi. Krscani, Zidovi i dr. podlijezu zapovijedi tolerancije. Imaju punu slobodu provodjenja svojih vjerski ceremonija/obreda kao i praznika/svetkovina. (jel ti jasnije) :wink:

Ono sto trazim od tebe je Kur'anski ajet i ime osobe, eto ti 1400 godina postojanja zapisane islamske historije od strane ljudi, pa da vidimo valjda ces nekog iskopati...googlaj, (zadovoljicu se i da izmislis situaciju ili dramu...daj masti na volju,)

Naravno ima i treca opcija ...ljudski je pogrijesiti u razumijevanju, i ljudski se izvinuti....

Evo ovako kao i ja sto sam se izvinuo na str 26 i kafa je odmah sladja. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Evo na brzinu nasao jednu osobu koja je presla s Islama na hriscanstvo i nije mu bilo nista, serijat ga nije proganjao "smrtnom kaznom" niti je pogubljen, zivi i dan danas, sretan.

Da vidimo da li ces je ti moci naci i imenovati...uopste nije tesko. :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Evo na brzinu nasao jednu osobu koja je presla s Islama na hriscanstvo i nije mu bilo nista, serijat ga nije proganjao "smrtnom kaznom" niti je pogubljen, zivi i dan danas, sretan.

Da vidimo da li ces je ti moci naci i imenovati...uopste nije tesko. :D

vjerovatno je otisao u J-svijedoke

Ali taj nikad i nije bio musliman, ako cemo bas gledati. :)

Je li klanjao, postio, davao sadaku i zekjat..... nije...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 21:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
:o :o :o

Suština tvog posta je otprilike ovakva:
-lažu Hrvati,
-lažu Bošnjaci,
-lažu Slovenci,
-lažu Crnogorci,
-lažu Šiptari,
-lažu Englezi,
-lažu Francuzi,
-laže cijela Europa,
-laže MEĐUNARODNI SUD U HAGU,
-SVI LAŽU
jer
SAMO SRBI KAO NEBESKI NAROD ISTINU GOVORE!

A zanimljivo da od svih ovih gore „lažova“ niko nikad nije dao sličnu izjavu kao što je dao jedan poznati Srbin ,inspirator i arhitekta sveopćeg ludila na prostoru bivše Jugoslavije,idejni tvorac nerealizirane ideje VELIKE SRBIJE Dobrica Ćosić koji je u svijetu poznat između ostalog i po ovoj rečenici:

“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.” Roman "Deobe"

Ako si pristalica ove ideologije onda nemamo šta razgovarati jer sam lično osjetio efekte ove ideologije!

I kako sad ti ocekujes da te neko ozbiljno shvati kad pises ovakve postove? Ukopao si se stvarno... Imas cak obraza da vrijedjas i Dobricu Cosica??? Pa kako te nije sramota, samo me to zanima??? Koliko si Cosicevih knjiga procitao?????
Pravo si ispao jadan, mislio sam da na ovom forumu nema uobicajenih jadnika kao na drugim forumima, al izgleda da sam se prevario......

Ovo je cak previse i za mene....

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a sta ste vi uradili od teme ISLAM

Nacionalizam je paganski običaj de manite se tog ljudi.
Ne djeli Allah ljude na srbe i bošnjake, crnce i bjelce... južnjake i zapadnjake..

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 00:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2009, 15:13
114_AhmeD je napisao:

Ne djeli Allah ljude na srbe i bošnjake, crnce i bjelce... južnjake i zapadnjake..

Tako je Ahmede Allah djeli na one koji cine dobra djela i one koji cine losa djela -grijesnike. :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 00:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mirzareli je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Tako je Ahmede Allah djeli na one koji cine dobra djela i one koji cine losa djela -grijesnike. :wink:

Ne valja takva podjela bas najbolje. Neki covjek moze ciniti dobra djela a ipak u dusi biti gad. I sta onda?

Nasuprot tome neko moze da nije ucinio ni jedno dobro djelo u zivotu ali se na samom kraju ipak pokajao
i dobio spasenje (kao npr. razbojnik na krstu).

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 03:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2009, 15:13
Avinoam1 je napisao:
Mirzareli je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Ne valja takva podjela bas najbolje. Neki covjek moze ciniti dobra djela a ipak u dusi biti gad. I sta onda?

Nasuprot tome neko moze da nije ucinio ni jedno dobro djelo u zivotu ali se na samom kraju ipak pokajao
i dobio spasenje (kao npr. razbojnik na krstu).

Allah zna najbolje svoje robove cak i ono sto kriju u svojim grudima i glavama.Bog je stvorio covjeka on ga najbolje i poznaje.Mozes ti kriti sta hoces od ljudi ,ali od Boga nemozes nista sakriti. Bog sve vidi i sve zna !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]