Citiraj:
Svako nađe ono što traži, ja sam u pravoslavlju našla ono što sam i napisala i nisam jedina, ne znam gde si ti pronašao to što si pronašao je li to do suštine religij ili do tebe. Ja i ti smo pronašli sasvim suprotne stvari na istom mjestu.
Pavoslavlje nije idolopoklonstvo, ja ga nikad nisam nigdje pronašla niti bih ga ikad podržala.
Ja nikada nisam ni tvrdio da je pravosljavlje idolopoklonstvo. Pitanje koje se po meni postavlja jeste da li u pravoslavlju postoje poneki sitni elementi idolopoklonstva ili ne.
Citiraj:
Sveti oci, svetitelji nisu ikone od drveta ili lijepa slika koja se ljubi. Oni su naši duhovni učitelji koji svojim životom daju primjer kako treba živjeti i postradati za Gospoda (ne povezujem to sa obožavanjem prirode i Sunca itd).
Evo u cemu je razlika: za mene je najbolji duhovni ucitelj Isus Hristos. Isus je svojim zivotom dao vise nego dobar primjer kako treba zivjeti.
Citiraj:
Pravoslavlje ima vijekovne duhovne učitelje. Mene svaki svetitelj svojim primjerom vodi ka Gospodu a ne ka sebi.
Isus Hristos svojim primjerom vodi ka Gospodu.
Citiraj:
Molitve koje čitam nisu upućene nekom od svetitelja, već su svetiteljeve riječi koje i ja čitam, a upućene su Gospodu, a on je svojim životom pokazao da bez bojazni mogu koristiti riječi njegove molitve.
Isus Hristos je svojim zivotom pokazao da se bez bojazni moze prici Bogu i njemu se moliti.
Citiraj:
Ja samo hoću reći, a ti pokušavaš da mi objasniš ne razumijem šta, da svako može pronaći za sebe ono što želi, ako to hoće i onoliko koliko mu je Bog dao. Mislim da bi bilo pristojno da spustiš loptu, i da sam ti ja svojim shvatanjem pravoslavlja , a nisam jedina ima ih mnogo sličnih, pokazala da i te kako dobrog ima u njemu za one koji to žele da vide i da mu bez razloga prilaziš sa pogrešne strane..
Slazem se da u pravoslavlju ima mnogo dobroga ali bi odredjena kritika ipak trebala biti dozvoljena. Ja ako se i ne slazem sa nekim pojedinim ucenjima pravoslavlja, ne znaci automatski da ga napadam ili obezvrednjujem niti da izrazavam nepostivanje prema pravoslavnim vjernicima