banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 00:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Avg 2009, 19:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:43
Rim. 5:12: “Kao što je preko jednog čovjeka [Adama] grijeh ušao u svijet i preko grijeha smrt, i tako se smrt proširila na sve ljude jer su svi sagriješili.” (Koliko se god mi trudili živjeti čestito, svi smo grešnici od rođenja [Psal. 51:5]. Mi ne možemo zaslužiti vječni život.)

Prije nego sto je sagrijesio,Adam je bio savrsen covjek.Nakon sto je sagrijesio,izgubio je svoju savrsenost.Adam i Eva nisu imali djece prije nego što su zgriješili, pa stoga nijedan čovjek nije rođen savršen. Svi Adamovi potomci rođeni su u grijehu, a grijeh vodi u smrt.

Rim. 6:23: “Plaća za grijeh je smrt.”

Kad bi savršen čovjek umro žrtvenom smrću, bila bi zadovoljena pravda jer bi njegov savršeni život pokrio grijehe onih koji bi s vjerom prihvatili tu otkupninu. Budući da je cijeli ljudski rod postao grešan zbog grijeha jednog čovjeka (Adama), prolivena krv jednog drugog savršenog čovjeka (drugog Adama), koja ima odgovarajuću vrijednost, mogla bi dovesti u ravnotežu vagu pravde. S obzirom na to da je Adam namjerno zgriješio, on ne bi imao koristi od te žrtve. No budući da bi na taj način netko drugi platio kaznu koju je zbog grijeha trebao platiti ljudski rod, Adamovi potomci bili bi oslobođeni. Međutim, takav savršeni čovjek nije postojao.

Dakle,potrebno je bilo da neko vrati ono sto je izgubljeno-savrseni ljudski zivot.

Psal. 49:6-9: “Od onih koji se uzdaju u imetak svoj i koji se hvale velikim bogatstvom svojim, nitko ne može otkupiti brata, niti dati Bogu otkup za njega (otkupnina za dušu njihovu toliko je visoka da ostaje neplaćena dovijeka), pa da živi zauvijek i ne vidi jamu grobnu.”

Nijedan nesavršeni čovjek ne može nekoga osloboditi grijeha i smrti. Svojim novcem ne može kupiti vječni život. Ne bi to mogao učiniti čak ni kad bi bio spreman žrtvovati svoj život, jer smrt ionako ne može izbjeći zato što je plaća za grijeh smrt.

Isus je bio prava osoba koja je mogla to i da ponudi:
Isus je bio savršen čovjek. Bio je rođen bez grijeha i takav je ostao cijeli život. “On nije grijeha počinio.” Bio je “neokaljan, odijeljen od grešnika” (1. Petr. 2:22; Hebr. 7:26).

Bio je jedinstveni Božji Sin. To je javno potvrdio i sam Bog govoreći s neba (Mat. 3:17; 17:5). Prije nego što se rodio kao čovjek, taj je Sin živio na nebu. Bog je preko njega stvorio sva druga stvorenja i sve što postoji u svemiru. Kako bi ostvario svoj naum, Bog je čudom prenio njegov život u utrobu jedne djevice i tako mu omogućio da se rodi kao čovjek. Isus je za sebe rekao da je Sin čovječji naglašavajući tako činjenicu da je uistinu čovjek (Kol. 1:15-20; Ivan 1:14; Luka 5:24).
Nije bio bespomoćan pred svojim krvnicima. Rekao je: “Ja polažem svoj život. (...) Nitko mi ga ne oduzima, nego ga ja sam od sebe polažem” (Ivan 10:17, 18)

Njegova prolivena krv omogućila je ljudima oslobođenje. “Sin čovječji nije došao da mu služe, nego da služi i da svoj život dade kao otkupninu za mnoge” (Mar. 10:45). Dakle, njegova smrt nije samo slučaj mučeništva jednog čovjeka koji nije htio kompromitirati svoja vjerovanja nego nešto daleko značajnije.

Otkupnina je placena,dakle nakon Isusa nije potreban ni jedan drugi poslanik.

(Ivan 14:6) 6 Isus mu je odgovorio: “Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi Ocu osim preko mene.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
neda mi se sad traziti al' znas onaj dio u bibliji koji pripisuje rijeci Isusu " NE MOGU VAM SAD VIŠE REĆI JER NIIIISTEEEE SPREEEMMMNIII" ILI " AKO JA NE ODEM, ON NEĆE DOĆI"...

Prvo, mali broj ljudi je prihvatio isusa da bi nakon njegovog odlaska oni koji su ga htijeli ubiti prenosili njegovu poruku, lol...

Odbili ga jevreji, "ubili" ga rimljani i kasnije im je povjereno da sire vjeru isusovu .... Ne bi pristao na ovo :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
...i Hriscanstvo se ipak odrzalo, i siri se i danas dan.. ...evo vec vise od 2000 godina. :) :wink: "Blago onima koji ne vidjese a povjerovase, a tesko onima koji vidjese a ne povjerovase".

Citiraj:
Prvo, mali broj ljudi je prihvatio isusa da bi nakon njegovog odlaska oni koji su ga htijeli ubiti prenosili njegovu poruku, lol
...

To samo dokazuje da se ipak nesto moralo odigrati poslije Hristovog raspeca. Neko veliko cudo. Cudo Vaskrsenja mozda? I naravno da su tek onda ljudi vidjeli da su bili u zabludi i da su pogrijesili i onda su odlucili da idu pravim Putem i da propovjedaju Istinu. Sta je tu cudno? :)

A "Ako Ja ne odem, on nece doci.." mogao si nastaviti sa citatom , ovo je originalan Pa ipak vam Ja istinu govorim: bolje je za vas da Ja odem, jer ako Ja ne odem neće vam ni Utešitelj doći. Ali kad Ja odem poslaću vam Svoga Duha. A kad On dođe, ukazaće svetu na grehe, na pravednost i sud. (Pogl. 74, 2-3)
"On" = Sveti Duh/Hristov Duh

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa da, zato je Isus kad je uskrsnuo kao duh morao skloniti kamen sa groba svog da može izići i otići sa apostolima jesti ribu. Ne zaboravi da je koristio vrata da uđe.
A evo ja zamišljam drugi scenario koji bi meni bio prihvatljiviji prema nekim vašim tradicionalnim dokazima...

DE PROČITAJ OVO AKO IMAŠ VREMENA

da ne pišem o njegovom bjegu u kulu i rasporedu apostola za obranu..

Isus se prepao i molio je Boga da ga spasi. Došli vojnici i zarobili ga blabalalalal - znaš već putanju pilat-herod- pilat.... I onda jevreji zadrti nema nego ga ubiti.

Zavezali ga na krst ( nisu ga probadali kao 2 kradljivca koja su bila razapeta kraj njega budući da on nije nikakav prekršaj ovosvijetski napravio, čitaj u starom zavjetu " ni jedna kost mu se nece slomiti" ).... I onda Isus nakon samo 3 sata na krstu "umire", zar nije pilat i ostali pitali KAD PRIJE !?
Dakle, oni nabijeni kradljivci su prije njega razapeti a poslije njega umrli, nije li to čudno !?

Bog je pomogao isusu, doživio je vjerovatno " kliničku smrt" - čula si za to.....
Bilo je čudno rimskim vojnicima pa su ga proboli..... i krv je potekla jer je bio živ...
Onda znaš već dalje, staviše ga u grob, pa na grob kamen. I onda mu njegova 2 skrivena apostola kasnije pomognuše da iziđe tako što su sklonuli kamen, da je bio duša ne bi imao takve materijalne prepreke.

Onda ga je vidjela jedna žena čije ime svako zna ali ga ne pozna dok se on ne nasmija, zatim ona prigli se njemu a on joj reče " BJEŽI OD MENE" , zašto ?
Zato da jevreji koji su već sumnjali ne saznaju da je on zapravo žiiv :D , razmisli malo..... Kasnije je otišao apostolima koji su bili preplašeni i on je JEO RIBUUUUU. Zar je duša gladna ? Ne jede duša kao čovjek, dakle Isus je jeoooo.

Haj da ne dužim puno, nije Isus razapet Bog vam se smilovao lijepe komšije moje, kako je ružno što o tome neistinu nesvijesno govorite....

De se obratite Bogu iskreno ovim riječima:

"uputi me na pravi put, na put onih kojim si blagodat i milost svoju dao, a ne na put onih na koje si se rasrdio niti na put onih koji su zalutali ( izgubili znanje)" AMIN !

hajd vidimo se .. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
...i Hriscanstvo se ipak odrzalo, i siri se i danas dan.. ...evo vec vise od 2000 godina. :) :wink: "Blago onima koji ne vidjese a povjerovase, a tesko onima koji vidjese a ne povjerovase".

Citiraj:
Prvo, mali broj ljudi je prihvatio isusa da bi nakon njegovog odlaska oni koji su ga htijeli ubiti prenosili njegovu poruku, lol
...

To samo dokazuje da se ipak nesto moralo odigrati poslije Hristovog raspeca. Neko veliko cudo. Cudo Vaskrsenja mozda? I naravno da su tek onda ljudi vidjeli da su bili u zabludi i da su pogrijesili i onda su odlucili da idu pravim Putem i da propovjedaju Istinu. Sta je tu cudno? :)

A "Ako Ja ne odem, on nece doci.." mogao si nastaviti sa citatom , ovo je originalan Pa ipak vam Ja istinu govorim: bolje je za vas da Ja odem, jer ako Ja ne odem neće vam ni Utešitelj doći. Ali kad Ja odem poslaću vam Svoga Duha. A kad On dođe, ukazaće svetu na grehe, na pravednost i sud. (Pogl. 74, 2-3)
"On" = Sveti Duh/Hristov Duh

A de malo razmisli

AKO JA NE ODEM ON NEĆE DOĆI.....

Meni se cini da je sveti duh oduvjek, bio je tu i za vrijeme isusa, zar nije inspirisao apostole ... nemoj da tražim u novom zavjetu sad..

Dakle sveti duh je već bio tu, a dolazak TOG je uslovljeno odlaskom Isusa, nema šanse da bude sveti duh jer je već bio .... Onda...

DOĆI ĆE NEKO ISTE "VRSTE", pomagač...... poslanik kao isus

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:
Haj da ne dužim puno, nije Isus razapet Bog vam se smilovao lijepe komšije moje, kako je ružno što o tome neistinu nesvijesno govorite....

hm... Mislim da ne vrijedi vise ista pisati. S ovim si sve rekao, kako i sta mislis o meni i ostalim Hriscanima. To pokazujes od kad si se registrovao ovde. Samo budi oprezan u ismijavanju Isusa i njegovog zivota. Mi smo manje vazni, ali ismijavanje Boga i onoga sto od Njega dolazi... to je malo opasno.

Nek nas Bog sviju usmjeri na pravi put.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
114_AhmeD je napisao:

hm... Mislim da ne vrijedi vise ista pisati. S ovim si sve rekao, kako i sta mislis o meni i ostalim Hriscanima. To pokazujes od kad si se registrovao ovde. Samo budi oprezan u ismijavanju Isusa i njegovog zivota. Mi smo manje vazni, ali ismijavanje Boga i onoga sto od Njega dolazi... to je malo opasno.

Nek nas Bog sviju usmjeri na pravi put.

ne mozes ti privatizirati Isusa, koji ti je curo ? :)

Ja smatram da vise volim Isusa nego ti, ako ne-priznavanje njega kao boga tebi znaci ismijavanje tu ti ne mogu pomoći. NE ismijavam Isusa, volim ga onakvim kakav i jest, a nikad necu reci da je Bog...

Smatram ubistvo Isusa laži, imam slobodu se postaviti kako hoću i to ne znači da ne poštujem kršćane. Vjeruj ti u gumu od traktora ako hoćeš, to je tvoja stvar. Ako ti kažem da je to neistina zašto smatraš da tebe kao osobu vrijeđam ?

Meni kršćani da nisu dragi ne bi ni pisao na ovom forumu:
- ja sve ovo što pišem već znam, ne pišem sebi
- nisam stavio svoje incijale pa da sebe ističem
- JA POZIVAM LJUDE U RAJ, jesam li toliko zloban ?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 15:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:43
(Ivan 14:16-17)
16 I ja ću zamoliti Oca i on će vam dati drugog pomoćnika da bude s vama zauvijek,
17 duh istine, kojeg svijet ne može primiti, jer ga ne vidi i ne poznaje. A vi ga poznajete, jer ostaje kod vas i u vama je(...)
26 A pomoćnik, sveti duh, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas poučiti svemu i podsjetiti vas na sve što sam vam ja rekao(...)

Iz ovih stavaka vidimo da se ne moze raditi o Muhamedu.Isus jasno daje do znanja da ce"pomocnik",odnosno "sveti duh"zauvijek biti sa njegovim (znaci,Isusovim ) ucenicima.
Isus ukazuje i na to koliko dugo ce taj pomocnik biti uz njegove ucenike.On kaze-zauvijek !!!Dakle,nakon tog pomocnika,odnosno svetog duha,nece doci niko.

Isus kaze da ce taj pomocnik,sveti duh (stavak 26) biti poslan od njegovog oca u Isusovo ime.
Pomocnik ce pouciti Isusove ucenike svemu i podsjetiti njegove ucenike na sve sto je Isus rekao.Isus ne ukazuje na drugog poslanika koji ce uvesti drugo vjerovanje,naprotiv,taj pomocnik ili sveti duh ostaje uz Isusove ucenike,zauvijek!!!!!.
Ovdje se nikako ne radi o Muhamedu.Muhamedovi ucenici ignoriraju Isusovu ulogu kao bozijeg sina.Oni ne poucavaju o Isusu ,vec o Muhamedu.

Ivan 15:26 Kad stigne pomoćnik kojega ću vam ja poslati od Oca, duh istine, koji dolazi od Oca, on će posvjedočiti o meni(...)

Isus ponavlja svoje rijeci o pomocniku koji ce biti poslan nakon njega.Ponavlja da ce taj pomocnik svjedociti o njemu,a ne o nekom drugom poslaniku !!!
Muslimani ne svjedoce o Isusu vec o Muhamedu !!!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 16:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Isus sam obećava da će obećanje zapisano u starom zavetu biti ispunjeno ne zadugo po njegovom odlasku i to se zbi na praznik duhova.
Ima dakle potrebe za novim poslanikom koji može stalno ostati u nama i uputiti nas na svaku istinu i utešiti jer ono telo nije moglo ostati trajno ali duh se vraća u istoj službi ali ne telesan da bi bio u nama i sa nama trajno.
Zašto drugi utešitelj-zastupnik ne može doći dok telo Isus ne ode gore?
Zato što tek po završetku službe otkupa u telu stupa druga služba u duhu iz iste osobe.
Pažljivo pratite šta je sve Isus činio i šta Duh Sveti čini i naći će te desetine istih stvari počev od davanja vlasti i darova, poučavanja i tešenja pa sve redom.Ko je vaskrsao onoliki narod-da li i to apostoli tajno učiniše i navukoše tamu i zatresoše zemlju?Isus nije ustao u duhu već u telu a u duhu je sišao u hades da podigne svete.

Muhamed nije nedugo po čekanju u Jerusalemu sišao na apostole.
Muhamed nije besmrtan da bi trajno bio sa nama.
Koje darove je muhamed davao?

Tačno je da je Duh postojao oduvek jer je Bog Duh. Tačno je da su proroci i carevi bili pomazani Duhom a sad svi imaju priliku da po milosti i veri prime dar.
O kome je Isaija govorio u 53 glavi koje je to jagnje što uze grehe da nisu Muhameda razapeli?

Dajte ljudi bar malo ozbiljnosti i poverujte bar nekom proroku jer svi govore o Isusu i najavljuju sve detalje kao što se i zbi. Kako bi bilo da ja recimo kažem da Muhamed uopšte nije ni postojao jer se meni recimo ne sviđa ta verzija zar nebi bilo ne ozbiljno isto kao i vaše konstatacije koje nemaju osnova.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 10:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Mustafa ,Mlivo je prilično otrovao Bosnu, ali ne mislim na Ahmeda, Ahmede Isa je Mesih, dakle Isa je veći od Muhameda, a ti štuješ Muhameda jer je on poslanik koga si ti primio i preko njega Isu i ostale proroke i poslanike. Toliko o tom, a sad važnije...

U Kur'anu neda mi se sad tražiti gdje, ali ako bude zahtjeva hoću, ta pročitajte Kur'an stoji da Isusa nisu razapeli, već im se samo pričinilo,

ja ne znam šta da mislim o ovom, ali mislim i da je to istina da ga nisu razapeli, dakle optička varka, opet mislim kakav je čovjek bio, normalno da će ga raspeti...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Veci je Muhammed savs jer je on poslan cijelom covjecanstvu i njegov zakon vrijedi do dana sudnjeg jer je posljednji.

Isaa .as je poslan samo jevrejima u to vrijeme, i njegov zakon/ sheria se kratko zadrzao. Kad se vrati on ce raditi i suditi po posljednjem zakonu kojeg je Allah dao covjecanstvu.

Prijatelju nemoj sad da udjemo u raspravu bez veze, ja govorim samo onako kako meni moja vjera kaze i pisem ti da ti pokazem, ne da te ubjedjujem.

" VEĆ IM SE PRIČINILO " - mogu ti o ovom duže napisati ali evo kratko..

Koliko je Isus proveo na krstu po Bibliji ? I zasto se i Pilat cudio kako su ga ranije mogli skinuti ?

Ja ne znam TAČNO kako se ovo desilo, ali ako istražujemo, najbliže bi po logici bilo da je Isaa a.s doživio kliničku smrt, te da je "umro na kratko". Allah je nacinio da jevreji koji su ga mrzili pomisle da je mrtav, da ga puste na miru, da ga ne proganjaju da ga ubiju vise. Kasnije i sam znas da se "skrivao" pod ogrtacem... Kad ga je rimski vojnik ubo, krv je iscurila jer je jos ziv bio..

Ako razmisliš da je neko otvorio njegov " grob" i smaknuo kamen, duša nema materijalnih ograda kao tijelo, te ako je i tijelo izlazilo-živ čovjek onda je morao smaknuti to da izidje.
Onda, opisano je da je usao na vrata kod apostola, dusi ne treba takav otvor kao zivom da udje na vrata..

I ako je Isaa a.s rekao " DADE IM SE ZNAK JONE"

Jonu ( Yunus a.s) je riba progutala riba, bio je u utrobi jedno vrijeme, pomislise da je mrtav a on je prezivio. Ali NIKAD JONA NIJE UMRO.
Te hronoloski ako ovako poredamo kako je i Isaa a.s rekao ( znak JONE) definitivno je i on isto prosao...
Dakle, razapeli su ga, udarili ga nekoliko puta i ostavili ga te je on dozivio klinicku smrt. Skinuli su ga, stavili u grob i on se probudio, sa ranama i iznemoglim tijelom.

DE PROCITAJ SVU TU PRICU MISLECI NA OVAJ NACIN PA VIDJET CES KOLIKO SMISLA SVE IMA

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Isus sam obećava da će obećanje zapisano u starom zavetu biti ispunjeno ne zadugo po njegovom odlasku i to se zbi na praznik duhova.
Ima dakle potrebe za novim poslanikom koji može stalno ostati u nama i uputiti nas na svaku istinu i utešiti jer ono telo nije moglo ostati trajno ali duh se vraća u istoj službi ali ne telesan da bi bio u nama i sa nama trajno.
Zašto drugi utešitelj-zastupnik ne može doći dok telo Isus ne ode gore?
Zato što tek po završetku službe otkupa u telu stupa druga služba u duhu iz iste osobe.
Pažljivo pratite šta je sve Isus činio i šta Duh Sveti čini i naći će te desetine istih stvari počev od davanja vlasti i darova, poučavanja i tešenja pa sve redom.Ko je vaskrsao onoliki narod-da li i to apostoli tajno učiniše i navukoše tamu i zatresoše zemlju?Isus nije ustao u duhu već u telu a u duhu je sišao u hades da podigne svete.

Muhamed nije nedugo po čekanju u Jerusalemu sišao na apostole.
Muhamed nije besmrtan da bi trajno bio sa nama.
Koje darove je muhamed davao?

Tačno je da je Duh postojao oduvek jer je Bog Duh. Tačno je da su proroci i carevi bili pomazani Duhom a sad svi imaju priliku da po milosti i veri prime dar.
O kome je Isaija govorio u 53 glavi koje je to jagnje što uze grehe da nisu Muhameda razapeli?

Dajte ljudi bar malo ozbiljnosti i poverujte bar nekom proroku jer svi govore o Isusu i najavljuju sve detalje kao što se i zbi. Kako bi bilo da ja recimo kažem da Muhamed uopšte nije ni postojao jer se meni recimo ne sviđa ta verzija zar nebi bilo ne ozbiljno isto kao i vaše konstatacije koje nemaju osnova.

pogledaj moje postove od ovog pa na dalje

viewtopic.php?f=38&t=41298&start=120

Ako ih budes citao kako treba, naci ces sve odgovore...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 16:37 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Zeo je napisao:
Mustafa ,Mlivo je prilično otrovao Bosnu, ali ne mislim na Ahmeda, Ahmede Isa je Mesih, dakle Isa je veći od Muhameda, a ti štuješ Muhameda jer je on poslanik koga si ti primio i preko njega Isu i ostale proroke i poslanike. Toliko o tom, a sad važnije...

U Kur'anu neda mi se sad tražiti gdje, ali ako bude zahtjeva hoću, ta pročitajte Kur'an stoji da Isusa nisu razapeli, već im se samo pričinilo,

ja ne znam šta da mislim o ovom, ali mislim i da je to istina da ga nisu razapeli, dakle optička varka, opet mislim kakav je čovjek bio, normalno da će ga raspeti...

tako je po Kuranu, ali ne i po Bibliji.. :evil3:

za Ahmeda..

"Veci je Muhammed savs jer je on poslan cijelom covjecanstvu i njegov zakon vrijedi do dana sudnjeg jer je posljednji.

Isaa .as je poslan samo jevrejima u to vrijeme, i njegov zakon/ sheria se kratko zadrzao. Kad se vrati on ce raditi i suditi po posljednjem zakonu kojeg je Allah dao covjecanstvu."

malo si vise kontradiktoran samom sebi po pitanju ovoga, zar ne..Isus moze da sudi, al njegov zakoni vise ne vrijedi.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Zeo je napisao:

tako je po Kuranu, ali ne i po Bibliji.. :evil3:

za Ahmeda..

"Veci je Muhammed savs jer je on poslan cijelom covjecanstvu i njegov zakon vrijedi do dana sudnjeg jer je posljednji.

Isaa .as je poslan samo jevrejima u to vrijeme, i njegov zakon/ sheria se kratko zadrzao. Kad se vrati on ce raditi i suditi po posljednjem zakonu kojeg je Allah dao covjecanstvu."

malo si vise kontradiktoran samom sebi po pitanju ovoga, zar ne..Isus moze da sudi, al njegov zakoni vise ne vrijedi.

Pa ne vrijedi i ne znam sta je tu kontradiktorno, osim misli u tvojoj glavi...

Isus je vracao židove pravoj vjeri, učio ih je kakav će odnos imati jedan sa drugim a Muhammed nije dao izjavu " poslan sam samo arapima "...

Mojsije rekao " oko za oko zub za zub"
Isus rekao " ko te plesne okreni mu drugi obraz..""
Muhammed rekao " ko te plesne vrati mu ako hoces imas pravo, ali bolje je za tebe da oprostis"

Zakon se mjenjao u odnosu na vrijeme. Prije je židovima bilo dozvoljeno ženiti se sa 2 sestre a nama nije sad...

Dakle, Isusom će doći mir na zemlji ali... Kur'an je zadnji zavjet od Allaha čovječanstvu.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 02:53 
staromodan
Korisnikov avatar

koji Zakon se mjenjao..

kako moze Isa suditi po starom zakonu ili zapovijestima, ako je Bog preko Muhameda poslao nesto potpuno novije...Isusom ce doci mir, al je Muhamed vazniji..velika praznina po tvojoj teoriji..

cisto za tvoju informaciju Isus je rekao "Idite i naucite SVE narode".. :evil3: ma znam reci ces da to ne pise u Kuranu. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Ja ne mislim da je Muhamed veći od Isa, jer jedino je isa Spasitelj i jedini rođen bezgrešan. Muhamed je u doba krize iznikao kao novi pokret i to dobar pokret ravnoteže na zemlji.

Međuostalom, mi možemo nagađati, ali sačekajmo onaj svijet, tada će nam sva istina biti jasna.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 17:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
koji Zakon se mjenjao..

kako moze Isa suditi po starom zakonu ili zapovijestima, ako je Bog preko Muhameda poslao nesto potpuno novije...Isusom ce doci mir, al je Muhamed vazniji..velika praznina po tvojoj teoriji..

cisto za tvoju informaciju Isus je rekao "Idite i naucite SVE narode".. :evil3: ma znam reci ces da to ne pise u Kuranu. :wink:

nije to moja teorija, nisi se ti naspavao spavacu.. Deseti put ti pisem da ce Isaa a.s suditi po posljednjem zavjetu- Kur'anu, citas ti uopste...

Krscanstvo kakvo ti danas praktikujes nije prenio i pozivao Isaa a-s nego Pavle :)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zeo je napisao:
Ja ne mislim da je Muhamed veći od Isa, jer jedino je isa Spasitelj i jedini rođen bezgrešan. Muhamed je u doba krize iznikao kao novi pokret i to dobar pokret ravnoteže na zemlji.

Međuostalom, mi možemo nagađati, ali sačekajmo onaj svijet, tada će nam sva istina biti jasna.

Isaa -a-s jest Mesija, vratit ce se, donijet ce mir... sve to stoji ali on nije boziji sin niti bog.

Nije on jedini rodjen bezgrijesan nego sam i ja rodjen bezgrijesan, i ti , i spavas i svi ljudi su rodjeni bezgrijesni. Dakle bez grijeha. Sta je dijete koje se tek rodi, ne zna nista, kome zgrijesilo ?

Isaa a.s je sam po sebi čudo božije jer ga je stvorio bez oca, ali veće je čudo Adem as koga je stvorio i bez majke i oca, pa niko ne kaže da je božiji sin..

Muhammed je donio lijek za sve probleme čovječanstva. To i jest Allahov projekat, Islam- carstvo bozije koje ce se uspostaviti skroz kad dodje Isaa a.s, nece ni jedan covjek ziv ostati a da ne povjeruje u njega kako treba

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 22:42 
staromodan
Korisnikov avatar

objasni mi Muhamedov lijek sa kojim su rijeseni problemi covjecanstva..takodje u isto vrijeme objasni Isusov lijek.

i zadnje pitanje, zasto bi ja povjerovao u Isu kao sto ti rece u prethodnom postu kad dodje, kad on nema veze sa posljednjim zapovijestima?

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
objasni mi Muhamedov lijek sa kojim su rijeseni problemi covjecanstva..takodje u isto vrijeme objasni Isusov lijek.

i zadnje pitanje, zasto bi ja povjerovao u Isu kao sto ti rece u prethodnom postu kad dodje, kad on nema veze sa posljednjim zapovijestima?

Moram ti sve crtati.....

Nema Muhamedovog lijeka, Muhamed nije znao pisati - kako ce jos on mjenjati cijelo covjecanstvo ? Dakle Bog je ljudima dao sistem zivota po kojem se ponasati, zove se Islam. Poslan je kao milost svim svijetovima, i ljudima i dzinima. Njegovi zakoni su najsavrseniji i univerzalni. Covjek je odbacio oholo, pravi sebi demokratiju, socijalizam ,., ovaj onaj i zemlja je puna nepravde i poteškoća...

Kad sam napisao Muhamed a.s je donio, mislio sam " prenio poslanicu od Boga"...

Zašto bi ti vjerovao u Isaa a.s ? Zato što ćeš viditi jasne znakove da je on Mesih, i nećeš u njega povjerovati kao u božijeg sina ( da me bog sačuva od ovako teških riječi) niti da je bog. On će ti reći " SPAVAČU JA SAM SAMO POSLANIK ALLAHOV, NJEMU SE KLANJAJ ZAJEDNO SAMNOM..

Onaj židov ( zaboravi mu nick) što često piše na temi o ikonama, on sve ovo zna kao što mater svoju zna, ali nece.... A ti bi, ali si izgubljen u neznanju.

Da vas obojici Bog popravi stanje,,,, i meni isto... i svima nama

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]