pa da, zato je Isus kad je uskrsnuo kao duh morao skloniti kamen sa groba svog da može izići i otići sa apostolima jesti ribu. Ne zaboravi da je koristio vrata da uđe.
A evo ja zamišljam drugi scenario koji bi meni bio prihvatljiviji prema nekim vašim tradicionalnim dokazima...
DE PROČITAJ OVO AKO IMAŠ VREMENA
da ne pišem o njegovom bjegu u kulu i rasporedu apostola za obranu..
Isus se prepao i molio je Boga da ga spasi. Došli vojnici i zarobili ga blabalalalal - znaš već putanju pilat-herod- pilat.... I onda jevreji zadrti nema nego ga ubiti.
Zavezali ga na krst ( nisu ga probadali kao 2 kradljivca koja su bila razapeta kraj njega budući da on nije nikakav prekršaj ovosvijetski napravio, čitaj u starom zavjetu " ni jedna kost mu se nece slomiti" ).... I onda Isus nakon samo 3 sata na krstu "umire", zar nije pilat i ostali pitali KAD PRIJE !?
Dakle, oni nabijeni kradljivci su prije njega razapeti a poslije njega umrli, nije li to čudno !?
Bog je pomogao isusu, doživio je vjerovatno " kliničku smrt" - čula si za to.....
Bilo je čudno rimskim vojnicima pa su ga proboli..... i krv je potekla jer je bio živ...
Onda znaš već dalje, staviše ga u grob, pa na grob kamen. I onda mu njegova 2 skrivena apostola kasnije pomognuše da iziđe tako što su sklonuli kamen, da je bio duša ne bi imao takve materijalne prepreke.
Onda ga je vidjela jedna žena čije ime svako zna ali ga ne pozna dok se on ne nasmija, zatim ona prigli se njemu a on joj reče " BJEŽI OD MENE" , zašto ?
Zato da jevreji koji su već sumnjali ne saznaju da je on zapravo žiiv

, razmisli malo..... Kasnije je otišao apostolima koji su bili preplašeni i on je JEO RIBUUUUU. Zar je duša gladna ? Ne jede duša kao čovjek, dakle Isus je jeoooo.
Haj da ne dužim puno, nije Isus razapet Bog vam se smilovao lijepe komšije moje, kako je ružno što o tome neistinu nesvijesno govorite....
De se obratite Bogu iskreno ovim riječima:
"uputi me na pravi put, na put onih kojim si blagodat i milost svoju dao, a ne na put onih na koje si se rasrdio niti na put onih koji su zalutali ( izgubili znanje)" AMIN !
hajd vidimo se ..