banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 16:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Sep 2009, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
antik je napisao:
ajkula je napisao:
Fantasticna zena. Izgubila sina u ratu al' je mene nepoznatu docekala kao cerku i jos mi pitu u zivu zoru smotala. Andjeo od zene... Vjernik na djelu :D

I kakva je bila pita "sa poda"?
Zena te docekala kao cerku a ti je ovdje omalovazavas.
Mislim da imas veliki problem sa samom sobom.

Cime sam ju omalozavala? Nadji i citiraj. Ili ucuti i ne prdi uz vjetar.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 20:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
hercegovac27 je napisao:
S obzirom da je BL većinska srpska sredina tj. sa apsolutnom srpskom sredinom u kojoj obitava šaka jada Bošnjaka šta je cilj ako ne provokacija kada do daske puste CD sa svih džamija u BL?

A što se tiče Mostara to je zaista posebna priča. U džamiji preko puta španskog trga do te mjere "odvrnu" da se čuje čak do Avenije. Naravno namjerno! Hrvati onda uzvrate zvonjavom sa franjevačke kao i katedrale koja je prije neke godine dobila novi visoki zvonik da se jače čuje i na onoj strani. Inače preko puta franjevačke crkve nalazi se takođe jedna od 2 džamije u Mostaru ali nisam primijetio da se išta čuje s nje. Kada bi pravoslavci ovo radili u muslimanskoj sredini vjerovatno muslimanima ne bi bilo svejedno. Nazvali bi to provokacijom ili možda u njihovom stilu čak i ratovanjem drugim sredstvima da ne kažem nešto teže!

a kako prolaze oni sa Brankovca iz Santiceve kuce?I oni imaju neku svirku :)

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 23:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

hercegovac27 je napisao:
U Brankovcu Srba odavno nema. U gradu Mostaru Srba nema ni 1000. Ukupan broj Srba na području opštine Mostar je oko 4000 i to mahom u okolini grada.

Mislim da nisi shvatio, ne mislim na Srbe, nego na "one" iz Santiceve kuce na Brankovcu.Znam dvije Srpske kuce na Brankovcu ali nisam mislio na njih.
Kada su u pitanju vjerske slobode, znam da ima i u Santicevoj kuci neka "fela", jako su bucni Nedjeljom u 10h jer sviraju i bubnjeve, izmedju ostalih istrumenata. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
hercegovac27 je napisao:

@japanese rose

Ako ti je lakše ostale je pojela maca baš kao što je pojela i Srbe iz Mostara još davne 1992. godine i manje ih ima nego Bošnjaka u BL. Čak nema ni naselja u gradu gdje su u većini(ne računam prigradska naselja mada ni tamo nije više kako je bilo za vrijeme prvih godina povratka) a koliko vidim u BL Bošnjaci su većina u par naselja.

Nije mi lakse - iz razloga koje osoba poput tebe ( koja prebrojava ljudske glave kao da su ovce da ih pripoji ili odvoji od krda ) ne zasluzuje da zna.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 23:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ihtus je napisao:
hercegovac27 je napisao:
U Brankovcu Srba odavno nema. U gradu Mostaru Srba nema ni 1000. Ukupan broj Srba na području opštine Mostar je oko 4000 i to mahom u okolini grada.

Mislim da nisi shvatio, ne mislim na Srbe, nego na "one" iz Santiceve kuce na Brankovcu.Znam dvije Srpske kuce na Brankovcu ali nisam mislio na njih.
Kada su u pitanju vjerske slobode, znam da ima i u Santicevoj kuci neka "fela", jako su bucni Nedjeljom u 10h jer sviraju i bubnjeve, izmedju ostalih istrumenata. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 02:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Japanese_rose je napisao:
hercegovac27 je napisao:

@japanese rose

Ako ti je lakše ostale je pojela maca baš kao što je pojela i Srbe iz Mostara još davne 1992. godine i manje ih ima nego Bošnjaka u BL. Čak nema ni naselja u gradu gdje su u većini(ne računam prigradska naselja mada ni tamo nije više kako je bilo za vrijeme prvih godina povratka) a koliko vidim u BL Bošnjaci su većina u par naselja.

Nije mi lakse - iz razloga koje osoba poput tebe ( koja prebrojava ljudske glave kao da su ovce da ih pripoji ili odvoji od krda ) ne zasluzuje da zna.

Bitno je ipak znati koliko koga ima da bi se spriječila manipulacija. Ja sam samo htio ukazati da je Republika Srpska tolerantnija od Federacije BiH. Zbog nepravednog nametanja krivice čitavom kolektivu Srpska je izgleda morala biti tolerantnija dok FBiH izgleda to neobavezuje tako da je FBiH danas etnički čistiji dio BiH. Zbog toga bi zaista trebalo izvršiti popis na nacionalnoj osnovi baš kao i 1991. na koji se pozivaju SDA-lije i ZagraBiH.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 07:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hercegovac27 je napisao:

Bitno je ipak znati koliko koga ima da bi se spriječila manipulacija. Ja sam samo htio ukazati da je Republika Srpska tolerantnija od Federacije BiH.

To nazalost nije istina. Dokaze mozes naci u broju incidenata usmjerenih protiv vjerskih objekata i kasnije povratnika od '92 naovamo.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 07:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ej, ej, ej, stanite malo.
povratnici u Mostaru ne dobijaju bas tako sredstva za povratak kao sto se prica. bilo ej nedavno objavljneo (prije 3-4 dana) koliko se malo novaca daje za povratak u Mostar. kad su bile donacije sve sto se srba vratilo i uzelo sredstva a za povratak su bili oni iz Zeljuse (sjeverni dio grada, u Bijelom Polju) i dio koji je u Zitomislicima, u sklopu kojeg je obnovljen i manastir. eh sad, posto je to bilo vecinski srpski zivalj s druge strane magistrale dato je hrvatskim izbjeglicama da prave kuce. Ima jako puno Srba (medju kojima je i dosta mojih prijatelja) koji su dobili donacije, obnovili kuce ii ne vracaju se jer imaju rijeseno stambeno pitanje ili u Nevesinju ili u Trebinju ili u Crnoj Gori - e tu je i moj kumasin). dosta je prodalo zemlju, kuce, stanove ili mijenjalo za iste u RS. a evvo imam i ar komsija u zgradi koji zu buli otisli i sad su se vratili, rijesili pitanje mirovine, cak su im i djeca ovdje ali materijalna egzistenicja je jako upitna. najveci problem je posao, tesko je za posao u Mostaru, vjerujte mi, gotovo nemoguce. malo, jako malo je mogucnosti. cinejnica je da i ja radim u drugom gradu. eto sam i mostarac, pa opet nista. inace sto se posla tice mostarci su jako lose prosli, sve drzavne firme i institucije su popunili na jednoj strani hrvati iz konjica (gori su od zidova), a na drugoj muslimani iz nevesinja, podvelezja, jablanice itd. dosli i uzeli sve, i stanove (kako nemam pojma) i posao, i zive ko carevi (a niti imaju skole, niti onsovne kulture, niti obraza). donacija vise nema. sta dalje, ne znam ni sta cu sa sobom a ne sa onim sto su otisli ima 15 godina.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 07:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E moj @cicak...da je slucajno do mene, cijeli period od proklete '92 do danas bi bio samo nocna mora u glavi(ama) nekog psihopate(a). Ali nazalost nije bilo ni do tebe ni do mene, ni do onih slicnih nama.

Sta ces...zlo pobjedjuje kad posteni zacute. Da je '92 bilo vise Bosanaca ( i Hercegovaca :D ), a manje Bosnjaka, Srba i Hrvata, ko zna o cemu bismo mi sada diskutovali...mozda o najnovijim dostignucima u genetici. A ovako se iste price vrte skoro dvije decenije. Sta se moze. :-?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 08:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E moj @cicak...da je slucajno do mene, cijeli period od proklete '92 do danas bi bio samo nocna mora u glavi(ama) nekog psihopate(a). Ali nazalost nije bilo ni do tebe ni do mene, ni do onih slicnih nama.

Sta ces...zlo pobjedjuje kad posteni zacute. Da je '92 bilo vise Bosanaca ( i Hercegovaca :D ), a manje Bosnjaka, Srba i Hrvata, ko zna o cemu bismo mi sada diskutovali...mozda o najnovijim dostignucima u genetici. A ovako se iste price vrte skoro dvije decenije. Sta se moze. :-?

e moja roso... djavo vlada zemljom. kad ce doci bozije vrijeme ne znam.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Stvarno cicak tebe milina citati, ti i zoka jedini ljudi biti koji nicim optereceni biti i svoj teret ne na drugoga prenositi, ja se prosto opustiti kad vas citati. Haug!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 01:26 
Stara kuka
Stara kuka

hercegovac27 je napisao:

Bitno je ipak znati koliko koga ima da bi se spriječila manipulacija. Ja sam samo htio ukazati da je Republika Srpska tolerantnija od Federacije BiH.

To nazalost nije istina. Dokaze mozes naci u broju incidenata usmjerenih protiv vjerskih objekata i kasnije povratnika od '92 naovamo.

To je istina a sve ostalo je bošnjačko-hrvatska propaganda. Bilo je i incidenata u FBiH samo što se to ovdje gura pod tepih. Ne možeš čuti o tome na FTV-u. Čak ni "prepošteni" Bakir za cijelih 60 minuta nije ni govorio o tome. Njemu je inače samo Dodik u glavi i "srpska agresija". Nekada procuri vijest na "zajedničkoj TV" ali je to zaista rijetko. Posebno je bilo problema u dijelovima FBiH koji su bili pod kontrolom HV(O)-a.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 01:36 
Stara kuka
Stara kuka

cicak je napisao:
ej, ej, ej, stanite malo.
povratnici u Mostaru ne dobijaju bas tako sredstva za povratak kao sto se prica. bilo ej nedavno objavljneo (prije 3-4 dana) koliko se malo novaca daje za povratak u Mostar. kad su bile donacije sve sto se srba vratilo i uzelo sredstva a za povratak su bili oni iz Zeljuse (sjeverni dio grada, u Bijelom Polju) i dio koji je u Zitomislicima, u sklopu kojeg je obnovljen i manastir. eh sad, posto je to bilo vecinski srpski zivalj s druge strane magistrale dato je hrvatskim izbjeglicama da prave kuce. Ima jako puno Srba (medju kojima je i dosta mojih prijatelja) koji su dobili donacije, obnovili kuce ii ne vracaju se jer imaju rijeseno stambeno pitanje ili u Nevesinju ili u Trebinju ili u Crnoj Gori - e tu je i moj kumasin). dosta je prodalo zemlju, kuce, stanove ili mijenjalo za iste u RS. a evvo imam i ar komsija u zgradi koji zu buli otisli i sad su se vratili, rijesili pitanje mirovine, cak su im i djeca ovdje ali materijalna egzistenicja je jako upitna. najveci problem je posao, tesko je za posao u Mostaru, vjerujte mi, gotovo nemoguce. malo, jako malo je mogucnosti. cinejnica je da i ja radim u drugom gradu. eto sam i mostarac, pa opet nista. inace sto se posla tice mostarci su jako lose prosli, sve drzavne firme i institucije su popunili na jednoj strani hrvati iz konjica (gori su od zidova), a na drugoj muslimani iz nevesinja, podvelezja, jablanice itd. dosli i uzeli sve, i stanove (kako nemam pojma) i posao, i zive ko carevi (a niti imaju skole, niti onsovne kulture, niti obraza). donacija vise nema. sta dalje, ne znam ni sta cu sa sobom a ne sa onim sto su otisli ima 15 godina.

Hrvati preko puta Ortiješa su ilegalno naseljeni. To su bili Hepokovi vinogradi. Naseljeni su Hrvati iz Posavine i Srednje Bosne radi balansa. Gdje bi Hrvati dozvolili da tu žive Srbi a da nema Hrvata. Dugo vremena Ortiješ nije imao struju dok su naseljeni Hrvati preko puta imali.

Činjenica je da se u FBiH ne radi na povratku Srba dok se od Srpske to zahtjeva. To je opet zbog nepravednog optuživanja Srba kao kolektiva. Jeste da je krivica pojedinačna i da čitav narod ne može biti kriv, ipak tzv. MZ na neki način je kolektivno kažnjavala samo srpsku zajednicu. Činjenica je i da dugo vremena u federalnom parlamentu nije bio popunjen srpski klub ali to nije smetalo ni Bošnjacima ni Hrvatima. Da se to dogodilo u Srpskoj graknuli bi o ugroženosti u "genocidnoj tvorevini". Kada si već pomenuo zapošljavanje u Mostaru i jedni i drugi zapošljavaju samo svoje. Jedino u administraciji postoji kvota koliko mora biti predstavnika iz sva tri naroda po popisu iz 1991. kao i kod privatnika jer ipak je privatniku važan dobar radnik a ne nacionalna pripadnost. U Mostaru je prvi Slezak počeo zapošljavati i Bošnjake i Srbe kada drugi nisu ni pomišljali na to.
U državnim firmama tipa Elektroprivrede, Vodovoda, Telekoma ako nisi Bošnjak ili Hrvat zavisno od dijela grada nemaš nikakve šanse.
Čak pojedine firme imaju običaj rezervisati mjesto njihovom kandidatu i čekati dok ne završi studije.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 08:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za Ortijes stoji. I za Zitomislice isto tako. Nemas pojma kako mi je drago bilo vidjeti nove nasade vinograda u Ortijesu s desne strane, ili u Zitu dole. Na sjevernom dijelu na mjestu vinograda poceli praviti nekakve hangare i tu stavili Sarajevsku pivovaru, Merkur i nemam pojma sta sve ima jos. Hercegovina je zemlja vinograda i trebalo bi se posvetiti sadnji na svim mogucim mjestima. Nekada je davno Djuro Pucar Stari za vrijeme Tita (to je onaj isti koji je Herceg Novi oduzeo od Hercegovine i pripojio ga CG sa Avnojevskim odlukama) izgradio bio planove da se od Hercegovine napravi nova Kalifornija, jer ima sve klimatske preduvjete za to. Mislio ciko na uzvisinama gdje se nalazi Stolac i onaj put na Blizancima prema Citluku busiti vodu i izgraditi sistem navodnjavanja, obraditi zemlju, samljeti onoliki krs i narpraviti veliki poljoprivredni komplex. Cuo sam da je imao i nacrte kako i sta. I moglo bi se to kad bi iko u ovoj zemlji imao volje. Koliko samo neiskoristenog prostora u zapadnoj i istocnoj
Hhercegovini zjapi sve prazno. I nece niko nista da poduzme. Zemlja stoji neiskoristena, a imamo sve klimatske preduvjete za to. Nadam se da ce se ipak neko nekad u skorijoj buducnosti sjetiti toga i krenuti sa isoristavanjem na ovaj i ekoloski opravdan nacin. i eto posla za cijelu Hercegovinu... ehhh! nego odoh ja u OT.
Tacno je da da za zaposlenje u drzavnoj firmi moras imati odredjene "kvalitete". Da ti ne nabrajam situacije koje sam ja imao s tim. I na sta se i kako se pare trose i vecim firmama koje bas i nisu drzavne. Npr, nisam bio "kompetetan" za radno mjesto koje su trazili, a onda pocnem raditi u privatnoj firmi za puno manju platu i duplo vise radnog vremena sa jos 100 drugih poslova i bio sam "kompetentan" da njima odradjujem onaj isti posao za koji me nisu htjeli primiti. I tako imam par slucajeva. Ali sta je tu je. Ima uvijek privatnika koji ne gledaju ni sta si ni ko si. Nego gledaju kako da izmuzu tvoje znanje i spososbnosti i to debelo unovce. Htjeli su kapitalizam, evo im ga. Evo ga i meni, koji ga nisam htio. Ali, eto, nisam sam ni u cemu. Tacno je i da je Slezak poceo nuditi poslove na baustelu i to za dobru platu svim nacionalnostima. i rade ljudi - sila prilika. Isto ko i ja. Poslu u drzavnoj firmi se vise i ne nadam. Tako da ni onaj sto je otisao prije 15 godina ne moze da ocekuje neki lagani posao u drzavnoj firmi. A u privatnika se, bome, moras debelo naraditi i krvavo zaraditi onu svoju crkavicu koju ti da. Mislim da je to osnovni problem povratka na rodna ognjista jer firma u kojima su ti ljudi radili prije rata vise nema. A tamo gdje su otisli su se vec nekako snasli. I meni je zao sto ne odoh negdje gore da sad sa cvokom ganjam pingvine. Bar bi me onaj tamo privatnik cijenio kao radnika i dao mi sve beneficije koje me slijeduju. Ovi nasi novokomponovani ne daju nista. Moras sam da istrazujes zakonik i trazis svoja prava. Ili da ides kod drugog novokomponovanog koji ti ponudi neke malo bolje uvjete. I tako u nedogled.

A sto se tice hodza, popova, fratara ma neka pjevaju meni bome to ne smeta, nije mi nikad ni smetalo. Ali mi smeta puno, puno, drugih stvari (neke od njih navedoh u gornjem tekstu). Najteze od svega bit ce primorati covjeka da postuje drugog covjeka kao samog sebe.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
cicak je napisao:

e moja roso... djavo vlada zemljom. kad ce doci bozije vrijeme ne znam.

znas kad ce to vrijeme doci cicak drug moj,kad Tito ustane i kerove poveze......razlajali su se i od bjesnila nista ne vide!!!!!!!!!!!!

ne zivim dole al kad dodjem dole obidjem od Trebinja,Mostara,Sarajeva,Zenice,Doboja,Banjaluke sve i sve mi je milo za vidjet...boli me neka stvar ko zivi u tim gradovima(mislim na nacionalnu pripadnost) meni je vazno da se susretnem sa ljudima koje znam i sa normalnim ljudima koje cu upoznati i ostvariti jos vise prijateljstva........politika je najveca kurva i ko se sa njom uplete u kolo jebo je jeza u ledja!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 10:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09

Da..A da je dolaskom Otomanskog carstva bilo vise "bogumila" kojima se islam "pravo" svidio, ne bismo imali ni Kosovski boj, ni srpske ustanke, itd..Da nije bilo ludaka koji su drugacije razmisljali...Zamisli, psihopate izabrase to sto su izabrale, umjesto da sa Turcima dunushe po lulu mira. I sada bi nas na Balkanu bilo 40 miliona, i svi bi zivjeli u nekoj drzavi Klingoniji, i svi bi bili "pravo" sretni.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 10:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Eto vidiš ti to,,,,da su Srbi bili malo čvršći momci pa da su se malo više oduprli apostolu Andreju koji im je naturio hrišćanstvo,sad bi svi na Balkanu bila bratska slavenska plemena i večno pušili lulu mira!!A logike .eboteee!!!

Pusti me da verujem ako hoću ili da ne verujem!A ako hoću da verujem,verovat ću u šta želim.
I ako si "muškoBre,onda pazi kako sa damom pričaš!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka

Najveća greška Srba kada su Bošnjaci u pitanju su što su ih odbacivali, što ih nisu prihvatili kao Srbi islamske vjeroispovijesti kao što su to uradili Bugari sa svojim muslimanima ili Hrvati. Greška je što su Srbi bili prihvaćeni samo kao pravoslavci. U današnjem Dubrovniku bilo je dosta Srba katolika. Međutim zbog ovakve kratkovide politike iz državnog vrha tadašnje Srbije ti ljudi su postali Hrvati a danas je glavna razlika između Srba i Hrvata to što su jedni pravoslavci a drugi katolici. Ne postoji Hrvat koji je pravoslavac baš kao što ne postoji Srbin koji je katolik. Ako si pravoslavac možeš biti samo Srbin a ako si katolik samo Hrvat.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 30 Sep 2009, 11:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 11:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
U jbt, sve neki pacifisti, i novokomponovani Evropejci. Svi smo mi sumanuta horda, koja ne zna da rjesava probleme, kao ta divna Evropa. Ah ta Evropa! Prosto se stidimo sto smo takvi Varvari. Tj, nismo mi, nego tamo neki seljaci sa nekih brda. Mi smo fini. Samo me cudi kako imate vremena za piskaranje po forumu, kako stizete od pruzanja podrske raznoraznim paradama raznoraznih ponosa i pederluka. Svi bi slavili ropstvo, samo nek je mir. Budi Bog S Vama, djeco.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 11:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56

Ja se baš i ne slažem sa tobom, bar ne oko svega, isto bi se moglo reći da je npr. '90. bilo više Jugoslovena danas bi bili svjetski prvaci u fudbalu. Ali istina je da smo nekoliko decenija jedni druge ubjeđivali da smo Jugovići, a izgleda da je u osami doma svog svako bio Srbin, Hrvat, Slovenac, Musliman, itd. Ne mislim da je to čak samo po sebi loše, loše je što su te stvari dovodile do krize nacionalnih identiteta ili čega već, i što se na kraju sve razriješilo na krvav način, a moglo je drugačije. No, kad se već sve to zlo dogodilo, mislim da ta stvar sa nacionalnim identitetima treba da se dovede do kraja. Čini mi se da je to dugoročno bolje od pokušaja ponovnog stvaranja nekog 'krovnog' identiteta koji niko neće u potpunosti usvojiti. Ja sam relativni optimista po pitanju budućnosti, i mislim da će ljudi naučiti da žive jedni sa drugima (sa 'onim drugima, njima'), pored drugih, oko drugih, između drugih. Ne govorim sad o nekoj silnoj ljubavi između naroda i narodnosti, danas toga više nigdje nema, pogotovo u razvijenom svijetu kojem težimo, nego o odnosima u kojima će primaran biti ekonomski momenat. Naravno, uz makar minimum one opšteljudske solidarnosti.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 267 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]