banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 56  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Windows 7
PostPoslato: 07 Avg 2009, 14:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Na netu već neko vrijeme kruže ISO fajlovi Windowsa 7 RTM...
Kod:
File Name: 7600.16385.090713-1255_x86fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULFRER_EN_DVD.iso
Size: 2501894144 bytes
CRC: C1C20F76
MD5: D0B8B407E8A3D4B75EE9C10147266B89
SHA-1: 5395DC4B38F7BDB1E005FF414DEEDFDB16DBF610

Kod:
File Name: 7600.16385.090713-1255_x64fre_client_en-us_Retail_Ultimate-GRMCULXFRER_EN_DVD.iso
Size: 3224686592 bytes
CRC: 1F1257CA
MD5: F43D22E4FB07BF617D573ACD8785C028
SHA-1: 326327CC2FF9F05379F5058C41BE6BC5E004BAA7

Skinuo, probao na virtuelnoj mašini, ne vidim taj ogroman napredak u odnosu na Vistu (same shit)...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 15:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
:lol: :lol: :lol: Ljudi ja samo citam vjesti!Ja ne znam kakva je windows 7-ica :lol: :lol: :lol:

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 15:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nisam ni mislio da je to tvoja izjava, ja sam samo dao svoju :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 16:12 
Veteran
Veteran

Ma znam salio se i ja,pade mi na pamet nadrealisti, a malo spama nije na odmet :) nego da se vratimo na temu.

Da li su ATI i nVidia spremni za Win7
Windows Vista je predstavila novu grafičku arhitekturu, nazvanu WDDM 1.0 ili Windows Display Driver Model, koja je predstavljala značajne promene u odnosu na Windows XP XPDM arhitekturu. WDDM je donela 3D efekte na desktop i predstavila „GPU multitasking“. Windows 7 neće značajno transformisati novi driver model ali će doneti jednu važnu promenu DX11. nova verzija API pokreće grafički sistem u operativnom sistemu a još uvek nemamo konačni grafički hardver koji je u skladu sa pomenutim promenama kada je u pitanju grafička arhitektura. Nadamo se da će kompanije ATI i nVidia predstaviti odgovarajući hardver koji će iskoristiti sve prednosti Windowsa 7.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2009, 20:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Да се виста није појавила седмица би била револуционаран ОС, међутим није. Ни та виста није ништа значила тако да би било боље да се никад није ни појавила. Све у свему ХР се фино одржао и вјерујем да су га сервис паковима могли битно побољшати. Овако МС издаје те нове О системе само нека нешто иде, није битно због чега. Намјерно чине софтвер некомпатибилним за старије виндоузе да мораш купити нови ос и нови софтвер јер за стари немају више подршку... ма не знам шта пишем, јебеш све то.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 08:22 
Veteran
Veteran

Magicni plavi ekran
Windows 7 bug
Microsoft je izdao RTM verziju Windows-a 7 za Microsoft tehničku zajednicu. Inicijalno uzbuđenje brzo je splasnulo u senzacionalne informacije da u okviru ove verzije Windows-a 7 postoji kritična slaba tačka koja bi mogla potencijalne korisnike Windows-a 7 da odvrati od ovog operativnog sistema na sličan način kao što je to bilo sa Windows Vista-om. „Kritična“ slaba tačka se odnosi na problem curenja memorije sa CHKDSK alatom mada se sa sigurnoću ne može reći da li je uopšte u pitanju bug. Suština je da nakon što korisnik pokrene CHKDSK alat za proveru integriteta diska i eventualne popravke pojavljuje se plavi ekran koji ukazuje da je došlo do kraha sistema.

Vrh

PostPoslato: 12 Avg 2009, 00:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Tako je redovita, nepromotivna cijena sljedeća:

· Windows 7 Home Premium (Upgrade): $119.99
· Windows 7 Professional (Upgrade): $199.99
· Windows 7 Ultimate (Upgrade): $219.99
· Windows 7 Home Premium (Full): $199.99
· Windows 7 Professional (Full): $299.99
· Windows 7 Ultimate (Full): $319.99

Izvor: Bug.hr

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 18:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Олд гоод мицрософт, аллваус цхееп.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Windows 7 vs Vista VGA game performance

http://www.guru3d.com/article/windows-7 ... rformance/

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 17:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ово је схит, мислим да икспе гули оба, и висту и седмицу.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2009, 13:07 
Veteran
Veteran

Besplatni Windows 7
Kompanija Microsoft je donela odluku da njihov Windows 7 proizvod može biti korišćen 120 dana bez aktivacije. Ovakav potez nije tipičan za Microsoft budući da ova kompanija obično dozvoljava besplatno korišćenje svojih proizvoda u trajanju od 30 dana, mada postoji i malo poznata komanda koja je dizajnirana za poslovne administratore i koju korisnici mogu iskoristiti da resetuju brojač tri puta. Ukoliko ste voljni da isprobate i ovu mogućnost možete iskoristiti ovu komandnu liniju i na besplatnih 30 dana dodati još 90 dana. Sve što je potrebno jeste da upotrebite komandu „slmgr-rearm“ u okviru Windows 7 Command Prompt i resetujete brojač do aktivacije.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2009, 17:58 
Veteran
Veteran

Windows 7 brže prazni bateriju
Uprkos najavama kompanije Microsoft da će Windows 7 obezbediti duže trajanje baterije kod prenosivih računara, testovi koji su izvršeni na nekoliko netbook računara koji se isporučuju sa Windows XP operativnim sistemom, pokazuju da kada je na njih instaliran Windows 7, ovaj operativni sistem potroši bateriju za trećinu vremena brže. Tako na primer, rekorder pro trajanju baterije, Toshiba netbook, izgubi gotovo 2.5 sati trajanja baterije sa Windows-om 7. Naime, baterija ovog netbook računara obezbeđuje 9.24 časa rada sa XP operativnim sistemom odnosno 6.53 časa ukoliko je instaliran Windows 7. Ovo je samo jedan primer ali gotovo svi netbook-ovi se isto ponašaju.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2009, 18:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Windows 7 Sins: The case against Microsoft and proprietary software

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2009, 15:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Windows 7 i pregrijavanje...

Primjetio sam da mi se to počelo dešavati već neko vrijeme, vrijeme koliko imam win7. Guglajući shvatio sam da još ljudi ima tih problema, da li to win7 ima neki problem s overloadingom CPUa?

Stvarno na XP nisam pratio temperaturu - nije bilo potrebe... Kako imam 7cu već mi se jednom dogodilo da se čuje beep iz kućošta u jednom trenutku (signal za pregrijavanje) a danas je počeo da pištni kontinuirano - temperatura je otišla na 75 u prvoj jezgri!!! U normalnom radu se kretala oko 48-49. Otvorio komp, očistio hladnjak, sistem komplet, i pala je dosta, sad je u normalnom radu oko 41.

Dobro, jeste bio prljav do bola, al' XP nije ni blizu takve probleme radio... npr. imam osjećaj da se više grije kad sam na sajtu s Flash ili Java sadržajima (ili ako je uključena neka Java aplikacija - LimeWire npr.) nego kad igram punokrvni DX10 game poput Fallout3??? Ne kontam...

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

dobar tekst

Benchmarks: Windows 7 RTM versus Vista, XP

http://blogs.zdnet.com/BTL/?p=22006&page=2

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 21:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Microsoft attack Linux at the retail level

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2009, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Windows 7 Gaming Performance Versus XP & Vista

http://www.driverheaven.net/articles.ph ... 7&pageid=2

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2006, 18:18
Instalirao sam win7 na poslu. Microsoft-ov smo partner i ovo je finalna verzija win7 Enterprise.

Imam je na masini vec nekih 7 dana. Ja imam samo rijeci hvale za sedmicu. Doduse, nisam nesto ni stigao da posebno testiram, ali koliko koristim nisam imao ni jedan jedini problem.

Prvo sto sam zapazio kod same instalacije je brzina. XP sam instalirao vise od pola sata (sa formatiranjem diska), dok je to kod sedmice trajalo manje od 15 min (sa formatiranjem diska).

Sto se tice rada, stoji konstatacija "izgled viste, brzina XP-a". Ovo je stvarno ovako.
Sa drajverima niko nije imao problema, sedmica je svaki komad harware-a prepoznala i instalirala drajvere uredno (instalirali smo je nas petorica, sestorica na nekoliko desk masina i laptopa). Nista nakon toga nisam dodavao.

Nisam gamer i kako se ponasa sa igrama ne znam.

Ono sto sam primjetio da mi java aplikacije otvara brze od XP-a. Win se dize takodjer brzo. Nema dosadnih prozora kao u Visti da te za svaki djavo pita za dozvolu.

Jos nesto, sedmica je gladna RAM-a, sto je i razumljivo zbog jako usminkanog graf. okruzenja. Ako nemate bar 1,5GB RAM-a, ne instalirajte. ja imam 2 GB i radi kao sat. jako je ugodno okruzenje i brzina.
Sav sotware koji koristim sam uspjesno instalirao i nisam imao ni jedan problem. kako ce biti vremenom, vidjecemo. Sad za sad, extra utisci...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ja imam Win7 Ultimate x64 RTM skoro tri sedmice. Takođe vrlo zadovoljan. Igre uredno rade, a par postova ranije sam postavio testove u igrama i drugim stvarima pa se može vidjeti kako stvari stoje sa performansama.

Instalacija bi trebala da bude brza i sjećam se da je meni bila kad sam jednom instalirao neki od Beta buildova, ali kasnije kada sam instalirao ovu finalnu verziju iz nepoznatog razloga je instalacija par puta stajala po 4-5 minuta, i tako tri puta, a nakon tih zastoja nastavi normalno. Vidio sam na forumima da se to još nekima dešavalo. Rekli su da možda ima veze sa nekim postavkama za hard disk u BIOS-u (AHCI režim ili IDE Compability), još nisam pogledao šta tu kod mene stoji, valjda bi trebao biti IDE Compability da bi radilo kako treba.

Meni se sviđa novi Toolbar, trebalo se malo naviknuti ali mi je sada dosta bolji od starog. Windows se starta brže nego XP. Za Vistu ne znam, preskočio sam je ali ono malo što sam vidio Win7 mi je ljepši od nje.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2009, 21:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

navajo je napisao:
Instalirao sam win7 na poslu. Microsoft-ov smo partner i ovo je finalna verzija win7 Enterprise.

Imam je na masini vec nekih 7 dana. Ja imam samo rijeci hvale za sedmicu. Doduse, nisam nesto ni stigao da posebno testiram, ali koliko koristim nisam imao ni jedan jedini problem.

Prvo sto sam zapazio kod same instalacije je brzina. XP sam instalirao vise od pola sata (sa formatiranjem diska), dok je to kod sedmice trajalo manje od 15 min (sa formatiranjem diska).

Sto se tice rada, stoji konstatacija "izgled viste, brzina XP-a". Ovo je stvarno ovako.
Sa drajverima niko nije imao problema, sedmica je svaki komad harware-a prepoznala i instalirala drajvere uredno (instalirali smo je nas petorica, sestorica na nekoliko desk masina i laptopa). Nista nakon toga nisam dodavao.

Nisam gamer i kako se ponasa sa igrama ne znam.

Ono sto sam primjetio da mi java aplikacije otvara brze od XP-a. Win se dize takodjer brzo. Nema dosadnih prozora kao u Visti da te za svaki djavo pita za dozvolu.

Jos nesto, sedmica je gladna RAM-a, sto je i razumljivo zbog jako usminkanog graf. okruzenja. Ako nemate bar 1,5GB RAM-a, ne instalirajte. ja imam 2 GB i radi kao sat. jako je ugodno okruzenje i brzina.
Sav sotware koji koristim sam uspjesno instalirao i nisam imao ni jedan problem. kako ce biti vremenom, vidjecemo. Sad za sad, extra utisci...

Postoji igrica koja se zove S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky. Na visti ili xp se ne može igrati od bagova, samo te izbaci na desktop bez ikakvih objašnjenja, ili piše nešto u fazonu x-ray engine failure itd. Na sedmici mi se nije potrefio ni jedan bug, a igrao sam na generičkim drajverima za grafičku, isti su ko orginalni, isto se ponaša grafička.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 56  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]