navajo je napisao:
Instalirao sam win7 na poslu. Microsoft-ov smo partner i ovo je finalna verzija win7 Enterprise.
Imam je na masini vec nekih 7 dana. Ja imam samo rijeci hvale za sedmicu. Doduse, nisam nesto ni stigao da posebno testiram, ali koliko koristim nisam imao ni jedan jedini problem.
Prvo sto sam zapazio kod same instalacije je brzina. XP sam instalirao vise od pola sata (sa formatiranjem diska), dok je to kod sedmice trajalo manje od 15 min (sa formatiranjem diska).
Sto se tice rada, stoji konstatacija "izgled viste, brzina XP-a". Ovo je stvarno ovako.
Sa drajverima niko nije imao problema, sedmica je svaki komad harware-a prepoznala i instalirala drajvere uredno (instalirali smo je nas petorica, sestorica na nekoliko desk masina i laptopa). Nista nakon toga nisam dodavao.
Nisam gamer i kako se ponasa sa igrama ne znam.
Ono sto sam primjetio da mi java aplikacije otvara brze od XP-a. Win se dize takodjer brzo. Nema dosadnih prozora kao u Visti da te za svaki djavo pita za dozvolu.
Jos nesto, sedmica je gladna RAM-a, sto je i razumljivo zbog jako usminkanog graf. okruzenja. Ako nemate bar 1,5GB RAM-a, ne instalirajte. ja imam 2 GB i radi kao sat. jako je ugodno okruzenje i brzina.
Sav sotware koji koristim sam uspjesno instalirao i nisam imao ni jedan problem. kako ce biti vremenom, vidjecemo. Sad za sad, extra utisci...
Postoji igrica koja se zove S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky. Na visti ili xp se ne može igrati od bagova, samo te izbaci na desktop bez ikakvih objašnjenja, ili piše nešto u fazonu x-ray engine failure itd. Na sedmici mi se nije potrefio ni jedan bug, a igrao sam na generičkim drajverima za grafičku, isti su ko orginalni, isto se ponaša grafička.