Planirao sam nastaviti Gothic 3 tamo gdje sam stao još...ček da vidim...ajme, 17. marta

Malo mi dosadile pucačine, zasitio sam ih se jer sam igrao CoD4, Wolfenstein, CoD5. A ove pauze za RPG-ove su nažalost standardne za mene. Nije problem pouzirati pucačinu, tu nema neke mudrosti, i nakon 100 godina samo nastaviš pucati na sve što se kreće, ali RPG je teško nastaviti, tako sam "upropastio" dosta dobrih RPG-ova, jer mi se ne da da ih igram iz početka. Tako mi je propao Arcanum, a danas sam vidio da mi je propao i Baldur's Gate 2 jer sam vidio da nisam sačuvao snimljene pozicije kada sam zadnju put igrao. Jednom sam igrao malo pa dugo pauzirao pa se potrudio da nekako nastavim, i uspio, i došao mislim do 3. chaptera, ali sad vidim da nemam te snimljene pozicije, imam samo one od prve ture igranja (možda sredina 2. chaptera). Ne znam da li će mi se nekad dati da nastavim ili igram iz početka. A ista stvar mi se desila i sa KOTOR 2, njega sam isto malo igrao, možda 10-20%, i sad vidim da nemam ni te snimljene pozicije. Ne znam kako ih nemam, inače baš sve čuvam. Nisam siguran ni da li ću ponovo igrati KOTOR 2. Možda nekome ne zvuči problem ponovo odigrati 10-20% igre (toliko sam prešao BG2, ako ne i manje) ali ja sporo igram (a uz to 10% RPG-a je kao dve pucačine), evo gledam sad kako su neki prešli Wolfensteina za manje od 5 sati, ja oko 3 puta duže. Neki valjda samo uleću u neprijatelje i kose ih, a ja negdje čučnem i tučem ih malo po malo.
A ima puno drugih igara koje sam propustio, da nema toga onda bih igrao ove iz početka. Tek nekidan sam instalirao MOHAA, ali mi se sad ne igra nova pucačina. A čeka me i Bioshock, i na njemu sam stao, kod prvog okršaja sa Big Dady-jem.
Prije je bilo teže igrati u kontinuitetu, studiranje i drugo. Sad je lakše pa se nadam da neću tako zeznuti nove igre, ova jesen i zima će biti dobri za RPG, za nekih mjesec dana izlazi Risen (od autora Gothica) koji je završen još prije nekoliko sedmica, samo mjesec dana nakon toga dolazi Dragon Age od BioWare, a tokom zime dolazi Arcania (Gothic 4). A nisam igrao ni Witchera, Oblivion vrlo malo.