banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 11:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Isaija i Pavle
PostPoslato: 24 Jul 2009, 09:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
vim je napisao:
Druga stvar, nije odgovorio na pitanje kako je Pavle imao toliku vjeru da je dao zivot za Hrista, ako je lagao? Da li bi neko dao zivot za nesto sto smatra da je laz? Da li bi neko posvetio toliko vremena za dokazivanje lazi? Da li bi se uopste promijenio i zasto bi se mijenjao za laz? Da li bi iko sve ovo uradio ako laze? I koji bi uopste bio smisao toga da dokazuje laz?

opet te pitam kakav je to dokaz ?
Ljudi su davali živote i za Hitlera, vjerujući u ispravnost svoje ideologije :roll:

Kako to da je pavle bogohulio ?

gle sta napisa covjek--- 1: korinćanima 1:25

Jer je "ludost" Božja mudrija od ljudi,! "Slabost" je Božja jača od ljudi.

ili na engleskom prevod jos bolje oslika

For the foolishness of God is wiser than men, and the weakness of God is stronger than men.

1 - znaci bez obzira koliko glupi bili bog i ljudi, nasa inteligencija nikad nece stici " boziju glupost" - je li to bog ima takvu osobinu ?
2- isto za slabost... bog ima slabost...

Ovdje ne govorim o rijecima ljudi, sta me briga za jezik ljudi, nego o poslanici od Allaha

A hajmo sad da vidimo sta je plemeniti dobri Isus rekao:

A ja vam kažem: Svaki, koji se gnjevi na brata svojega, bit će kriv sudu. Tko rekne bratu svojemu: Budalo! bit će kriv visokomu vijeću. A tko mu rekne: Bezbožniče! bit će kriv ognju paklenomu. ( Matej 5:22 )

Ko bratu kaze da je budala, vidite sta ga ceka, a sta onda reći o onom ko Allahu pripisuje glupost.

Reći ću ono što piše u Levitskom zakoniku :

Tko opsuje ime Gospodnje, ima se kazniti smrću; sva zajednica neka ga kamenuje. Stranac i domaći neka se pogubi, ako opsuje ime Gospodnje. lev 24:16

Eto vam Pavle

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 09:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
@Ahmed
I dalje u krug se nastavlja se tvoje doslovno citanje i tumacenje stihova Biblije...nije stvar da ti ne mozes shvatiti metaforu,
nije stvar da ti ne mozes shvatiti da je svaki sveti tekst pisan u slikama i sa "devet kora" od kojih je ona prva uvijek skoro najmanje bitna
jer se "zemaljskim rijecima pokusava opisati duhovno",- ti to jednostavno neces.
Pa kad je takva stvar, kako ti ne dosadi natezati se u beskraj, jer kao sto rekoh, na isti nacin mozes i od Ajnstajna praviti budalu,
vadeci njegove metafore van konteksta i posle uporedjujuci jednu s drugom kao "kontradiktnorne".

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 09:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:
@Ahmed
I dalje u krug se nastavlja se tvoje doslovno citanje i tumacenje stihova Biblije...nije stvar da ti ne mozes shvatiti metaforu,
nije stvar da ti ne mozes shvatiti da je svaki sveti tekst pisan u slikama i sa "devet kora" od kojih je ona prva uvijek skoro najmanje bitna
jer se "zemaljskim rijecima pokusava opisati duhovno",- ti to jednostavno neces.
Pa kad je takva stvar, kako ti ne dosadi natezati se u beskraj, jer kao sto rekoh, na isti nacin mozes i od Ajnstajna praviti budalu,
vadeci njegove metafore van konteksta i posle uporedjujuci jednu s drugom kao "kontradiktnorne".

u pravu si, vjerovatno nema smisla daltonisti pricati o dugi. Neko jednostavno pravi se slijep :wink:

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 17:05 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
114_AhmeD je napisao:
spavac je napisao:
ti prvi rece lazov, pa ja isto kamenom odgovorio... :D

nego ove zadnje stihove vezano za mrak, cisto da kazem da si lazov...

Psalam 92:2 kaze sljedece "Javljati jutrom milost tvoju i istinu tvoju nocu", a ti si napisao "Oblaci su i mrak oko njega; na pravicu i sud oslanja se prijestolje njegovo."..

Radi se o psalmi 97:2, slučajno sam pogriješio u pisanju, nisam lažov :wink:

tako slucajno grijesis po pitanju 1Kor 1, vezano za ludost i mudrost.... :evil3:

tako slucajno grijesis za interpretaciju Biblije... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2009, 20:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
114_AhmeD je napisao:
laviću pavle je lažov veliki

pogledaj 1 korinćanima 7:40 gdje kaže da on MISLI da mu se objavlja dostavlja, ni on sam nije bio siguran.

Ima puno primjera gdje se pokazuje pavle, de pogledaj

1 korinćanima 7:25 do 28. Pravi zakon dozvoljava čovjeku da se rastane od žene ako ne ide, potvrđuje to i Matej 19:1-12 ja mislim.

Pavle je bio židov i bio mu je poznat zakon, zar ne ? Izgleda da nije bio siguran je li Isus zabranio razvod.
Onda taj lažac previše ima uleta, pogledaj još jedan primjer

1 korinćanima 15:22 i ponovljeni zakon 24:16

Oci neka se ne usmrćuju zbog djece njihove i djeca zbog otaca njihovih! Svaki neka bude usmrćen za svoj vlastiti grijeh! ( 24-16)

a pavle kaže

Jer kako u Adamu svi umiru, tako će i u Kristu svi oživjeti. ( 15-22)

onda

1 timoteju 6:16

6 Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio, a niti može vidjeti; kojemu čast i vlast vječna! Amen.

knjiga postanka 32:30

Jakov prozva ono mjesto Penuel, i reče on: "Vidjeh Boga licem u lice, a ipak ostadoh na životu.

ima još neda mi se pisati

još jednom, pavle je lažac...

kao prvo ovaj tvoj nastup me ljuti, kako bi se ti osjecao da neko zapocne svoje argumente ovako: "Alah-Andjeo(a postoje razni andjeli)-Muhamed-zena(pisar)-Kuran
Da krenemo, Biblija se cita u kontekstu tako i 1.Korincanima 7:40.Trebas dakle da pocnes citati od 25. stiha gdje pavle zapocinje misao i kaze" a za djevojke nemam zapovjesti Gospodnje, nego dajem savjet ,kao koji sam pomilovan od Gospoda, da budem vjeran".Vidimo da i sam pavle ne govori objavu niti zapovjest nego daje savjet i time ovaj dio svog teksta ne izjednacava sa Bozjom rijeci(logos), nego bas zato daje savjet.
Matej 19:1-12 kao sto si sam rekao da mislis, ali ja citam da je Mojsije dozvolio ljudima starog zavjeta da otpustaju zene zbog tvrdoce njihovih srca.Isus kaze da nije tako bilo prije i DOKAZUJE kada citira 1.Mojsijeva1:27 i 2:24( u stihovima Mat.19:4,5).Hrist jasno kaze zasto se zena smije otpustiti u 19:9.
Pavle ne govori nista kontra ovoga, nego se drzi zakona ljubavi kada na jednom mjestu kaze "muzevi ljubite svoje zene kao sto je i Hrist ljubio crkvu i dao sebe za nju".
Eto tolio o Pavlovoj prvoj lazi, dali da krenemo dalje ti mi reci.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2009, 21:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Prijatelju ihtuse. U Bibliji jasno piše da se sa bezumnikom ne treba raspravljati i da se biseri ne bacaju pred svinje da se svinje ne okrenu pa te rastrgaju. Dovoljno je par upozorenja, pa ako to ne pomaže pustiš bezumnika da živi u svom bezumlju i moliš se za njega da pronađe pravi put.

živio...

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2009, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
114_AhmeD je napisao:

pogledaj 1 korinćanima 7:40 gdje kaže da on MISLI da mu se objavlja dostavlja, ni on sam nije bio siguran.

1 korinćanima 7:25 do 28. Pravi zakon dozvoljava čovjeku da se rastane od žene ako ne ide, potvrđuje to i Matej 19:1-12 ja mislim.

Pavle je bio židov i bio mu je poznat zakon, zar ne ? Izgleda da nije bio siguran je li Isus zabranio razvod.

Oci neka se ne usmrćuju zbog djece njihove i djeca zbog otaca njihovih! Svaki neka bude usmrćen za svoj vlastiti grijeh! ( 24-16)

a pavle kaže

onda

6 Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio, a niti može vidjeti; kojemu čast i vlast vječna! Amen.

Jakov prozva ono mjesto Penuel, i reče on: "Vidjeh Boga licem u lice, a ipak ostadoh na životu.

kao prvo ovaj tvoj nastup me ljuti, kako bi se ti osjecao da neko zapocne svoje argumente ovako: "Alah-Andjeo(a postoje razni andjeli)-Muhamed-zena(pisar)-Kuran
Da krenemo, Biblija se cita u kontekstu tako i 1.Korincanima 7:40.Trebas dakle da pocnes citati od 25. stiha gdje pavle zapocinje misao i kaze" a za djevojke nemam zapovjesti Gospodnje, nego dajem savjet ,kao koji sam pomilovan od Gospoda, da budem vjeran".Vidimo da i sam pavle ne govori objavu niti zapovjest nego daje savjet i time ovaj dio svog teksta ne izjednacava sa Bozjom rijeci(logos), nego bas zato daje savjet.
Matej 19:1-12 kao sto si sam rekao da mislis, ali ja citam da je Mojsije dozvolio ljudima starog zavjeta da otpustaju zene zbog tvrdoce njihovih srca.Isus kaze da nije tako bilo prije i DOKAZUJE kada citira 1.Mojsijeva1:27 i 2:24( u stihovima Mat.19:4,5).Hrist jasno kaze zasto se zena smije otpustiti u 19:9.
Pavle ne govori nista kontra ovoga, nego se drzi zakona ljubavi kada na jednom mjestu kaze "muzevi ljubite svoje zene kao sto je i Hrist ljubio crkvu i dao sebe za nju".

Evo tebi još jedna :):

Kaže tvoj pavle u poslanici rimljanima 14:9

Jer zato Krist umrije i oživje, da zavlada i mrtvima i živima.

a Isus kaže u evanđelju Luka 20:38

On ipak nije Bog mrtvih, nego živih. Njemu svi žive."

pavle na milion mjesta kontrira Isusu, pavle jest poslanik - ali sejtanov :evil:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2009, 23:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

114_AhmeD je napisao:
ihtus je napisao:
114_AhmeD je napisao:

a pavle kaže

onda

Evo tebi još jedna :):

Kaže tvoj pavle u poslanici rimljanima 14:9

Jer zato Krist umrije i oživje, da zavlada i mrtvima i živima.

a Isus kaže u evanđelju Luka 20:38

On ipak nije Bog mrtvih, nego živih. Njemu svi žive."

pavle na milion mjesta kontrira Isusu, pavle jest poslanik - ali sejtanov :evil:

Covjece ja ti necu odgovarati na svaku, jer prvu sam ti navodnu laz objasnio, a ti se nisi obazreo na to nego si nastavio dalje.Recicu ti samo na sve sto si dosad napiasao o pavlovim lazima, postoji jednako dobro objasnjene kao i ovo gore.Tvoje sam sve procitao cak sam sastavio odgovore, ali nema smisla da idemo dalje, jer svoje komentare ne citam iz knjige, nego trosim vrijeme koje je dar od Gospoda, da bih ti odgovorio.Vidim da to nema smisla.
Zato hajde ti meni objasni kako to nazva covjeka lazovom, na osnovu onog prvog o razvodu a vidjesmo da je u skladu sa Starim zavjetom?

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2009, 23:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

mastermind je napisao:
Prijatelju ihtuse. U Bibliji jasno piše da se sa bezumnikom ne treba raspravljati i da se biseri ne bacaju pred svinje da se svinje ne okrenu pa te rastrgaju. Dovoljno je par upozorenja, pa ako to ne pomaže pustiš bezumnika da živi u svom bezumlju i moliš se za njega da pronađe pravi put.

živio...

shvatio sam hvala

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2009, 07:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nije na osnovu tog samo nego na osnovu cijele njegove doktrine. Ako pogledamo rijeci i djela jednoj monoteiste Muusaa ( mojsije), onda par poslije njega, pa riječi Isaa ( isusA) itd vidjet cemo da se drasticno razlikuje od doktrine trojstva koju je pavle poceo uciti sa izgovorom da mu se isus pojavio na putu prema damasku ( lol, lol )

PAVLE NITI JE VIDIO ISUSA, NITI CUO, NITI NISTA ZIVO O NJEMU ZNAO. Covjek bio lovac na glave, ubica, proganjao rane kršćane, i od jednom njega Isus izabrao, da bude neko ko ce dostaviti objavu . ma nemoj.....

I ne samo da kontrira Isau a.s nego pavle kontrira Starom Zavjetu u dobroj mjeri:

Evo ti samo jedan od milion primjera...

djela apostolska 13:
18 I do četrdeset godina hranio ih je u pustinji.
19 I uništivši sedam naroda u zemlji kanaanskoj dade im u posjed zemlju njihovu.
20 Za četiri stotine i pedeset godina. Potom im dade suce do proroka Samuela.

1 Kraljevima 6

1 Četiri stotine i osamdesete godine po izlasku sinova Izraelovih iz zemlje egipatske, četvrte godine vladanja Salomonova nad Izraelom, mjeseca Ziva - to je drugi mjesec - poče graditi hram Gospodu.

E de ti meni sad objasni ovo,

Ako je bilo 476 godina izmedju vremena kad su izraelci napustili Egipat pa do godine kad ce Solmon vladati i suci 450 godina ukupno od ovih, onda Saul i David su vladali samo 26 godina, zar ne ? A 2 Samuel 5:4 nam govori da je David dam vladao 40 godina.

Kako sad to ?

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2009, 22:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Recimo da je Pavle pogresno citirao stari zavjet(u vezi ovih godina), dali to utice nabilo koju doktrinu?Kako god bilo, nisu li sve te silne "kontradiktirnosti" rani hriscani trbali izmjeniti, kako neki tvrde da jesu.
U vezi Svetog trojstva, nebih razglabao, osim da kazem da to nije Pavlova nova doktrina nego tako i jevandjelja govore, i to na mnogo mjesta.Takodjer i stari zavjet ima naznaka o tome, a i drugi apostoli koji su vidjeli Isusa, za primjer apostol Jovan.
Vi muslimani sve gledate kao objavu, ali Biblija nije takva.Tacno je da sadrzi objavu od Boga, nije sva objava, ali je sva nadahnuta od Boga.Pisana je u periodu od 1500 god. i sdrzi Zakon, istoriju, pjesnicke knjige i prorocke i novi zavjet.Pisana je u razlicitim periodima i istorijskim kontekstima, i ponekad se cini kontra-diktorna ali kad se tvari ispravno sloze dobije smisao.Kroz cijelu Bibliju je glavna doktrina da Bog hoce da vrati palog covjeka, kroz Jevandjelje koje se kao koncept provlaci kroz cijelu Bibliju, od postanka do otkrivenja.
Spomenuo si psalam 97, i znas sta si naveo.Vidis psalmi su pjesme nadahnute u slavu Boga.Pisani su jezikom da ljudi razumiju slavu Boziju, i silu.Zasto navodi David da je oko Boga mrak, mozda da kaze da bog krije svoj lik od ljudi, ili jednostavno je pisao pjesmu po noci pa je bio inspirisan.Recimo u 3. stihu on kaze da "oganj ide pred Njim", to nije doslovno nego pisac ljudskim jezikom pokusava opisati Boziju silu i ustvari kaze da sud dolazi na Bozije neprijatelje(sto je doktrinalno tacno).Psalmi su poezija i izrazavaju ceznju ljudskog srca za Bogom, oni su i molitve u kojima se vidi zelja za pravdom, oprostenjem i ljubavlju.4. stih kaze "munje njegove sjevaju po vaseljenoj..." izgleda da je ipak pisao po noci ovaj psalam :)
Pavle govori o svijetlu u 1.Tim. kao o pravednosti i cistoci Bozijoj u kome nema tame tj. grijeha.Boga niko zbilja nije vidio sto kaze i 2.Moj33:20(ovo govori Bog za sebe).Jakov je sa druge strane vidio ili andjela ili Boga(koji u svojoj moci sakriva svoju slavu od Jakova, da ovaj ne pogine.Zato na mjestima koje si ranije naveo Bog krije sebe od ociju ljudi, toga je pun stari zavjet.Samo da jednom mjestu u 2.Moj.33:11 kaze se da je Mojsije pricao sa Bogom licem k licu, kao sto prijatelj govori sa prijateljem, sto ne znaci da ga je vidio nego govori o prisustvu Boga, i prisnosti.Zato u istom poglavlju se objasnjava kako Bog krije svoj lik od Mojsija.
Zato preporucujem da citas u kontekstu.
Da je neko htio da mulja sa Biblijom, izmjenio bi je, pa bi ja imao manje posla da sve ovo objasnjavam i mucim se.Ili bi jos lakse napisao novu knjigu i rekao da je od Boga pa bi imala manje ovih nazovi kontradiktornosti :) Po ovome se vidi da biblija nije mjenjana...ne mogu vise.....
pozdrav tebi

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2009, 09:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Recimo da je Pavle pogresno citirao stari zavjet(u vezi ovih godina), dali to utice nabilo koju doktrinu?Kako god bilo, nisu li sve te silne "kontradiktirnosti" rani hriscani trbali izmjeniti, kako neki tvrde da jesu.
U vezi Svetog trojstva, nebih razglabao, osim da kazem da to nije Pavlova nova doktrina nego tako i jevandjelja govore, i to na mnogo mjesta.Takodjer i stari zavjet ima naznaka o tome, a i drugi apostoli koji su vidjeli Isusa, za primjer apostol Jovan.
Vi muslimani sve gledate kao objavu, ali Biblija nije takva.Tacno je da sadrzi objavu od Boga, nije sva objava, ali je sva nadahnuta od Boga.Pisana je u periodu od 1500 god. i sdrzi Zakon, istoriju, pjesnicke knjige i prorocke i novi zavjet.Pisana je u razlicitim periodima i istorijskim kontekstima, i ponekad se cini kontra-diktorna ali kad se tvari ispravno sloze dobije smisao.Kroz cijelu Bibliju je glavna doktrina da Bog hoce da vrati palog covjeka, kroz Jevandjelje koje se kao koncept provlaci kroz cijelu Bibliju, od postanka do otkrivenja.
Spomenuo si psalam 97, i znas sta si naveo.Vidis psalmi su pjesme nadahnute u slavu Boga.Pisani su jezikom da ljudi razumiju slavu Boziju, i silu.Zasto navodi David da je oko Boga mrak, mozda da kaze da bog krije svoj lik od ljudi, ili jednostavno je pisao pjesmu po noci pa je bio inspirisan.Recimo u 3. stihu on kaze da "oganj ide pred Njim", to nije doslovno nego pisac ljudskim jezikom pokusava opisati Boziju silu i ustvari kaze da sud dolazi na Bozije neprijatelje(sto je doktrinalno tacno).Psalmi su poezija i izrazavaju ceznju ljudskog srca za Bogom, oni su i molitve u kojima se vidi zelja za pravdom, oprostenjem i ljubavlju.4. stih kaze "munje njegove sjevaju po vaseljenoj..." izgleda da je ipak pisao po noci ovaj psalam :)
Pavle govori o svijetlu u 1.Tim. kao o pravednosti i cistoci Bozijoj u kome nema tame tj. grijeha.Boga niko zbilja nije vidio sto kaze i 2.Moj33:20(ovo govori Bog za sebe).Jakov je sa druge strane vidio ili andjela ili Boga(koji u svojoj moci sakriva svoju slavu od Jakova, da ovaj ne pogine.Zato na mjestima koje si ranije naveo Bog krije sebe od ociju ljudi, toga je pun stari zavjet.Samo da jednom mjestu u 2.Moj.33:11 kaze se da je Mojsije pricao sa Bogom licem k licu, kao sto prijatelj govori sa prijateljem, sto ne znaci da ga je vidio nego govori o prisustvu Boga, i prisnosti.Zato u istom poglavlju se objasnjava kako Bog krije svoj lik od Mojsija.
Zato preporucujem da citas u kontekstu.
Da je neko htio da mulja sa Biblijom, izmjenio bi je, pa bi ja imao manje posla da sve ovo objasnjavam i mucim se.Ili bi jos lakse napisao novu knjigu i rekao da je od Boga pa bi imala manje ovih nazovi kontradiktornosti :) Po ovome se vidi da biblija nije mjenjana...ne mogu vise.....
pozdrav tebi

dvostruki standardi, tako se moze skoro sve odgovoriti. Ali takvu metodu ne mozes koristiti kad se radi direktno o brojkama, npr " koliko je godina imao Jojakin kad je postao kralj Jeruzelema " ?

2 Kraljevima 24:8 kaže da je imao 18

Jojakin je imao osamnaest godina kad Postade kralj, i vladao je tri mjeseca u Jerusalemu. Njegova mati zvala se je Nehušta i bila je kći Elnatanova iz Jerusalema.

A ako čitaš drugu knjigu ljetopisa 36:9 piše:

Bilo je Jojakinu osam godina, kad postade kralj, i vladao tri mjeseca i deset dana u Jerusalemu. Činio je, što se nije dopadalo Gospodu.

Evo, meni zdrav razum govori da je ovo cista kontradikcija, i da Bog ne moze pricati kontradiktorno, dakle, nesto tu ne stima......

Ok, rekao si da ne mozes vise, necu traziti odgovor od tebe, ako neko drugi od kolega moze neka napise nesto u vezi ovog.

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2009, 17:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

114_AhmeD je napisao:
dvostruki standardi, tako se moze skoro sve odgovoriti. Ali takvu metodu ne mozes koristiti kad se radi direktno o brojkama, npr " koliko je godina imao Jojakin kad je postao kralj Jeruzelema " ?

2 Kraljevima 24:8 kaže da je imao 18

Jojakin je imao osamnaest godina kad Postade kralj, i vladao je tri mjeseca u Jerusalemu. Njegova mati zvala se je Nehušta i bila je kći Elnatanova iz Jerusalema.

A ako čitaš drugu knjigu ljetopisa 36:9 piše:

Bilo je Jojakinu osam godina, kad postade kralj, i vladao tri mjeseca i deset dana u Jerusalemu. Činio je, što se nije dopadalo Gospodu.

Evo, meni zdrav razum govori da je ovo cista kontradikcija, i da Bog ne moze pricati kontradiktorno, dakle, nesto tu ne stima......

Ok, rekao si da ne mozes vise, necu traziti odgovor od tebe, ako neko drugi od kolega moze neka napise nesto u vezi ovog.

8 Jehoiachin was eighteen years old when he became king, and he reigned in Jerusalem three months. His mother's name was Nehushta daughter of Elnathan; she was from Jerusalem.

9 Jehoiachin was eighteen years old when he became king, and he reigned in Jerusalem three months and ten days. He did evil in the eyes of the LORD.

Ja ne vidim ovdje grešku!

Koristio sam ovaj prijevod...http://www.biblegateway.com/passage/?bo ... version=31

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2009, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

9(I)Jehoiachin was eight years old when he became king, and he reigned three months and ten days in Jerusalem, and he did evil in the sight of the LORD.

http://www.biblegateway.com/passage/?se ... ersion=49;

8(M)Jehoiachin was (N)eighteen years old when he became king, and he reigned three months in Jerusalem; and his mother's name was Nehushta the daughter of Elnathan of Jerusalem.

New American Standard Bible ( da ti naglasim i verziju, posto ih imate 70+x)

Evo ti sad New international Bible jos jednu:

2 Samuel 23:8

These are the names of David's mighty men: Josheb-Basshebeth, [a] a Tahkemonite, was chief of the Three; he raised his spear against eight hundred men, whom he killed [c] in one encounter.

1 Ljetopis 11:11

this is the list of David's mighty men: Jashobeam, [a] a Hacmonite, was chief of the officers ; he raised his spear against three hundred men, whom he killed in one encounter.

Dakle Mastermind, protiv koliko ljudi je digao koplje, 800 ili 300 ?

link:

http://www.biblegateway.com/passage/?se ... ersion=31;

Dakle, provjeri sam .

Da te Allah uputi na pravi put

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 06:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

114_AhmeD je napisao:
9(I)Jehoiachin was eight years old when he became king, and he reigned three months and ten days in Jerusalem, and he did evil in the sight of the LORD.

8(M)Jehoiachin was (N)eighteen years old when he became king, and he reigned three months in Jerusalem; and his mother's name was Nehushta the daughter of Elnathan of Jerusalem.

These are the names of David's mighty men: Josheb-Basshebeth, [a] a Tahkemonite, was chief of the Three; he raised his spear against eight hundred men, whom he killed [c] in one encounter.

this is the list of David's mighty men: Jashobeam, [a] a Hacmonite, was chief of the officers ; he raised his spear against three hundred men, whom he killed in one encounter.

link:

Dakle, provjeri sam .

Imaš u ovom prijevodu fusnote u kojima je to objašnjeno. Nemam vremena da se oko ovakvih stvari sa tobom bavim. Mene bi bili sramota se uopće pojavit više na ovom forumu, jer si već toliko puta bio kompromitiran da je to žalosno. Svi odgovori na biblijske "kontradikcije" kojih nema postoje tako da ako te to zanima bavi se time i prestani zatrpavati forum s tim glupostima, jer mi sve više ličiš na demoniziranu osobu. Ne znaš ni osnovne stvari o svojoj vjeri, a ideš tu prodavat neke fejkove iz Biblije. De ohladi malo i ne brukaj se više. Moli se Biblijskom Bogu JHVH-i i pronaći ćeš pravi put, jer vidim da lutaš ko guska u magli.

živio...

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 07:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
114_AhmeD je napisao:

link:

Dakle, provjeri sam .

Imaš u ovom prijevodu fusnote u kojima je to objašnjeno. Nemam vremena da se oko ovakvih stvari sa tobom bavim. Mene bi bili sramota se uopće pojavit više na ovom forumu, jer si već toliko puta bio kompromitiran da je to žalosno. Svi odgovori na biblijske "kontradikcije" kojih nema postoje tako da ako te to zanima bavi se time i prestani zatrpavati forum s tim glupostima, jer mi sve više ličiš na demoniziranu osobu. Ne znaš ni osnovne stvari o svojoj vjeri, a ideš tu prodavat neke fejkove iz Biblije. De ohladi malo i ne brukaj se više. Moli se Biblijskom Bogu JHVH-i i pronaći ćeš pravi put, jer vidim da lutaš ko guska u magli.

živio...

Ovakav odgovor sam i očekivao :) 1 2 3 4 5.

Dostojno slijediš Isusa, mogao si ljudima odgovoriti umjesto da vrijedjas ono sto te pita. Isti si kao spavac, kad ne ide po planu onda su odgovori " - ti si budala "

"Ko tebe kamenom, ti njega kruhom", ja tebi necu vracati na uvrede.

da se tebi Allah smiluje i ocisti te od grijeha.

I evo ti sad još jedna, da razmisliš:

Matej 14:2 citira Heroda pa kaže o Isusu:
On reče dvoranima svojim: "To je Ivan Krstitelj. On je uskrsnuo od mrtvih; zato djeluju čudesne sile u njemu."

I Marko 6:16 isto:
A Herod ostade kod svojega mišljenja: "To je Ivan, kojemu sam dao odsječi glavu. On je ustao od mrtvih."

I Luka 9:9:
Herod reče: "Ali ja sam dao Ivanu odsjeći glavu! A tko je taj, o kojemu čujem takve stvari?" I želio ga je vidjeti.

Je li Herod mislio da je Isus Ivan ili nije ?
"to je ivan" ili " ko je taj sad "

Pogledaj isto :

Matej 26:39
Going a little farther, He fell facedown and prayed, "My Father! If it is possible, let this cup pass from Me. Yet not as I will, but as You will."

Ivan 12:27

"Now My soul is troubled. What should I say—Father, save Me from this hour? But that is why I came to this hour.

Je li se molio ili nije ? :oops:

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 29 Jul 2009, 07:53, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 07:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

114_AhmeD je napisao:
Ovakav odgovor sam i očekivao :) 1 2 3 4 5.

Dostojno slijediš Isusa, mogao si ljudima odgovoriti umjesto da vrijedjas ono sto te pita. Isti si kao spavac, kad ne ide po planu onda su odgovori " - ti si budala "

"Ko tebe kamenom, ti njega kruhom", ja tebi necu vracati na uvrede.

da se tebi Allah smiluje i ocisti te od grijeha.

Odgovor je sasvim primjeren i još sam bio preblag :). Odgovorio sam ti na pitanje i rekao da se ne brukaš više, radi tvojeg dobra. Isus je jasno rekao ako tvoj brat pogriješi prekori ga i ako se obrati oprosti mu. Kod tebe je problem što te se prekorava, a ti ko muha bez glave ponovo radiš istu grešku. Naravno ako se smiriš s svojim ispadima ja ću ti oprostiti, ali ako nastaviš sa blejanjem bojim se da nećeš dobro proći, jer ćeš onda polagati račun nekom drugom. Isus je jasno rekao nagodi se sa protivnikom prije nego što dođeš pred sudca, jer kada se dođe pred sudca onda više nema nagodbe. Ovo je sve za tvoje dobro, a ti to shvati kako hoćeš. Što se tiče kruha i kamena mislim da to ne tream ni spominjati. Jasno se vidi tko ovdje baca drvlje i kamenje bez razloga. Eto nadam se da sam bio jasan i vjerujem da možemo pričati o mnogim pozitivnim stvarima, a ne bavit se glupostima.

Ajd budi dobar i pozdrav....

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 17:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Ahmede, ne uzimaj uzalud ime moje...po pitanju "budala".. takodje grcka rijec u N.Z po pitanju "budala" ne kaze to...prouci malo..

e sad ti meni reci sljedece.

Quran kaze da je covjek napravljen od gline, zemlje, krvi i sperme...od cega li je onda napravljen i zasto je Quran kontradiktoran po pitanju toga?
Zasto je Quran kontradiktoran po pitanju Aleksandra Velikog jer kaze da ce pozivjeti dugo, a covjek umro mlad?
Zasto je Quran kontradiktoran po pitanju stvaranja jer u Sura 41 kaze 8 dana, u Sura 10 ispada 6 dana?
Zasto je Quran kontradiktoran po pitanju ko je prvi Musliman, Mojsije ili Muhamed. Sura 7:143 i Sura 39:12?

da ne postavljam linkove vezane za tesktualnu varijaciju Qurana, zasto su neke kopije Qurana unistene.. ustvari evo ti link pa mi daj svoj odgovor na vezane probleme... :D
http://www.answering-islam.org/Quran/Text

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Ahmede, ne uzimaj uzalud ime moje...po pitanju "budala".. takodje grcka rijec u N.Z po pitanju "budala" ne kaze to...prouci malo..

e sad ti meni reci sljedece.

Quran kaze da je covjek napravljen od gline, zemlje, krvi i sperme...od cega li je onda napravljen i zasto je Quran kontradiktoran po pitanju toga?
Zasto je Quran kontradiktoran po pitanju Aleksandra Velikog jer kaze da ce pozivjeti dugo, a covjek umro mlad?
Zasto je Quran kontradiktoran po pitanju stvaranja jer u Sura 41 kaze 8 dana, u Sura 10 ispada 6 dana?
Zasto je Quran kontradiktoran po pitanju ko je prvi Musliman, Mojsije ili Muhamed. Sura 7:143 i Sura 39:12?

da ne postavljam linkove vezane za tesktualnu varijaciju Qurana, zasto su neke kopije Qurana unistene.. ustvari evo ti link pa mi daj svoj odgovor na vezane probleme... :D
http://www.answering-islam.org/Quran/Text

djesi spavacu, da ti odgovorim kratko i jasno.

#1)
Od cega je covjek stvoren ? :) Zar biblija ne kaze da je covjek od ilovace/zemljei ( misli se na Adema, istina zar ne). Ti si bio sperma, stvoren si od tog zar i to ne stoji. Moze se cak reci da si od vode, zar tvoje tijelo ne sadrzi 70% vode ? .. Gdje je tu greska ? Zar nije nadnaravnost ?

#2)
Aleksandar veliki nije spomenut u Kur'anu :D , Dhulkarnein nije Aleksandar prijatelju, Aleksandar se nije borio sa Gogom i Magogom kao Dhulkarnejn...

#3)

Daj fusnote, koji ajet sure 41 i 10, znam vec mislim da ima jasna razlika između RAZDOBLJA i DANA, Bog ne racuna vrijeme ko covjek ( ipak ti napisi ajete da ti jasnije odgovorim)

#4)

39:12

" i naređuje mi se da budem prvi musliman."

Dakle, Allah naređuje poslaniku Muhammedu savs da bude prvi, u čemu ? U činjenju dobrih djela, da bude primjer svima, najbolje

7:143

I kad Nam Musa dođe u određeno vrijeme, i kada mu Gospodar njegov progovori, on reče: "Gospodaru moj, ukaži mi se da Te vidim!" - "Ne možeš Me vidjeti" - reče - "ali pogledaj u ono brdo, pa ako ono ostane na svom mjestu, vidjećeš Me!" I kad se Gospodar njegov onome brdu otkri, On ga sa zemljom sravni, a Musa se onesviješćen strovali. Čim se osvijesti, reče: "Hvaljen neka si! Kajem Ti se, ja sam vjernik prvi!"

Ovo su riječi Musaa a.s kad se obraća Allahu. Prvi sam od njih svih povjerovao u tebe ( od naroda ovog) prvi sam se prihvatio puta ovog, na to se misli. Musaa je prvi u tom vremenu spoznao Allaha

Kad bi malo arapski znao vidio bi razliku u tim riječima "prvi i "prvi" Eu uel -eu uelu

Opet, Adem a.s je prvi musliman....

#5)

Kakve verzije Kur'ana ? :) Kur'an je jedan.

Dakle Halifa je skupio Kur'an cijeli na jedno mjesto posto se pisao na listovima palminim odvojeno. Poredao i ostale listove koji nisu sadrzavali sve sure zapalio te naredio da se uci samo po kiraetu Kurejšija- plemena odakle je poslanik savs

Postoji nesto sto se zove KIRAET, to je nacin izgovora rijeci. Poslanik a.s je dozvolio svim plemenima da po svom naglasku čitaju Kur'an i opet nijanse u izgovoru su davale potpuno nova značenja ŠTO JE JOŠ JEDNA NARAVNOST KUR'ANA

na primjer:

maliki jeumid diiin - gospodara sudnjeg dana
meliki jeumid diin - vladara sudnjeg dana

Bilo je čak 10 načina učenja. Imaš u Mostaru hafiza koji zna 7 načina, cijeli Kur'an na pamet ( papa bibliju ne zna na pamet, ne zna ni 1 knjigu, zar i to nije nadnaravnost Kur'ana

U muzeju se nalazi prvi primjerak Kur'ana, pisan za vrijeme poslanika savs, zna se ko ga je pisao i prepisivao. Gdje je prvi primjerak Biblije ? Gdje je lanac pisara. Zašto se apostoli nisu "potpisali" nego imate evanđelje PO luki PO mateju PO ivanu .....

PO PO PO
, Zašto to ? Zato što je neko pisao kako je neko pisao. Ne piše "evanđelje apostola ivana, nego " kako je ivan ....."

Ne bi bilo loše da ne ostanem uskraćen za ona gore pitanja, osvrni se malo :)

Mislim na Matej 26:39 i Ivan 12:2, kose se jedan drugim.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2009, 20:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Maj 2008, 17:38
Citiraj:
Od cega je covjek stvoren ? :) Zar biblija ne kaze da je covjek od ilovace/zemljei ( misli se na Adema, istina zar ne). Ti si bio sperma, stvoren si od tog zar i to ne stoji.

Tipičan mačo arhaični stav :D :cat:
Ipak se mora i jajnoj ćeliji priznati neki minimalan udio, recimo 50% :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]