banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 08:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jul 2009, 13:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Nije loše otići k Bogu i Bog sve kontroliše, stoga smrti gdje je žalac tvoj?

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2009, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Jul 2009, 20:41
Zeo je napisao:
Nije loše otići k Bogu i Bog sve kontroliše, stoga smrti gdje je žalac tvoj?

Meni se nešto i ne umire.
Nego šalu na stranu. Sve u vezi sa ovim virusima je ciljan potez par svjetskih vrhovnika da se smanji broj stanovnika na planeti. Sve to izlazi iz laboratorija i ADIS i ptičiji i svinjski...

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2009, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2005, 21:29
Tako je sve su to oni napravili pa sad kao nesto bore se smradovi a svaka gripa je napravljena da potuse neprijatelje ili one koji im smetaju

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Slušala sam na tv-u da osobe zaražene svinjskom gripom otpuste kući na kućno liječenje.
Sama ta činjenica govori da gripa i nije toliko opasna koliko se o njoj na početku pričalo.

Primjetila sam da svako ko dođe sa strane ili preko bare, ako se zakašlje bude proglašen nosiocom virusa.

Neki dan kolega otišao na kontrolni pregled, boljelo ga grlo i imao temperaturu, u to iza njega se uvalio neki penzos, hoće i on da uđe.
Pregleda kolegu ljekar (njegov dobar poznanik) i kaže mu da ima simptome svinjske gripe, penzos se odmakao u sami ćošak ordinacije i poprijeko gleda.
Obrazloženje ljekara: živimo u rizičnom kraju, dolazi dijaspora iz raznih krajeva svijeta, u toku je sportski kamp, ekskurzije odsvuda naviru bla bla bla.

Mislim da se i najmanja prehlada sada svrstava u isti koš sa svinjskom gripom.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 17:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Talija je napisao:
Slušala sam na tv-u da osobe zaražene svinjskom gripom otpuste kući na kućno liječenje.
Sama ta činjenica govori da gripa i nije toliko opasna koliko se o njoj na početku pričalo.

Ne da nije opasna, nego je problem sto bolnice nemaju kapaciteta da prime tolike slucajeve posto se ocekuju hiljade oboljelih. Prakticno je znaci nemoguce da svi budu zbrinuti, pa se zato govori da ko god nema vecih komplikacija ostane na kucnom lijecenju. Inace po smrtnosti je 5 puta veca od obicne gripe. Od obicne gripe umire u prosjeku 0,1% oboljelih, dok od ove 0,5%, a u nerazvijenim zemljama zbog nedostatka lijekova, znanja i uslova se ocekuje i preko 1% sto je preko deset puta vise nego obicna gripa. Otud ovolika zabrinutost. Iako 1% nije previse u poredjenju sa 50%-75% koliko umire od pticije gripe, koja je i najveca zabrinutost WHO, jer ako pticija gripa mutira i prosiri se to bi bio pravi masakr. Znaci svinjska nije toliko opasna kao pticija, ali nije ni "blaga"(iako naravno ni obicna nije blaga, ali zavisi s cim poredimo) kao obicna, nego nesto izmedju.

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 18:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Heh, nešto razmišljam šta će biti dogodine ili za jednu deceniju, možda neka muvlja gripa pa ćemo umirati kao muve, s obzirom da su muve brzi letači. :roll: :)

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
http://www.nezavisne.com/svijet/vijesti ... oriji.html

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Jul 2009, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Nema sta bicemo istrebljeljeni jednog dana od neceg slicnog sto cemo sami proizvesti..a sta ces vec smo dosli do negog zasicenja i kraja, tako da ce opet sve iz pocetka :)

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
a, vala, ne znam sta da vam kazem. ovaj svijet je ionako poludio. vrijeme je da se smakne sve sa lica zamlje. zao mi djece. oni nisu nista krivi.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 18:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Bogami, ne znam da li mi se više ide na more...

Citiraj:
Šibenski maturanti su zaraženi svinjskom gripom
Šibenik, 20.07.2009., 14:50 | B.V.
Šibenski maturanti koji su se proteklog vikenda vratili iz Španjolske oboljeli su od tzv. svinjske gripe, potvrdila je voditeljica Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Ira Gjenero Margan nakon što su dobiveni službeni rezultati pretrage uzoraka.

Županijski centar za krizna stanja Šibensko-kninske županije priopćio je danas da je virus A (H1N1) tzv. svinjske gripe potvrđen na sedam uzoraka uzetih od oboljelih šibenskih maturanata koji su se vratili iz Španjolske, a u šibenskoj bolnici kažu da su pomoć zatražila 62 srednjoškolca, te da su poduzete mjere za sprječavanje širenja zaraze. 'U sedam testiranih potvrđena je infekcija virusom A (H1N1)', kratko je priopćeno iz Županijskog centra. Ranije danas na konferenciji za novinare u šibenskoj Općoj bolnici navedeno je kako je na ispitivanje u Zagreb poslano 8 uzoraka oboljelih iz respiratonog sustava.

A ljetovanja će biti najveća žarišta pandemije...

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 19:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Hertzog je zarazen samo da znate 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:

pa ja, sve na jadne Hercegovce.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2009, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:

I ti si primjetio neke čudne ekavske konotacije otkad se vratio? :roll: :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a bio je u rodnoj grudi. mora da i tamo stuca?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 18:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Laughing Man je napisao:
Bogami, ne znam da li mi se više ide na more...

Citiraj:
Šibenski maturanti su zaraženi svinjskom gripom
Šibenik, 20.07.2009., 14:50 | B.V.
Šibenski maturanti koji su se proteklog vikenda vratili iz Španjolske oboljeli su od tzv. svinjske gripe, potvrdila je voditeljica Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Ira Gjenero Margan nakon što su dobiveni službeni rezultati pretrage uzoraka.

Županijski centar za krizna stanja Šibensko-kninske županije priopćio je danas da je virus A (H1N1) tzv. svinjske gripe potvrđen na sedam uzoraka uzetih od oboljelih šibenskih maturanata koji su se vratili iz Španjolske, a u šibenskoj bolnici kažu da su pomoć zatražila 62 srednjoškolca, te da su poduzete mjere za sprječavanje širenja zaraze. 'U sedam testiranih potvrđena je infekcija virusom A (H1N1)', kratko je priopćeno iz Županijskog centra. Ranije danas na konferenciji za novinare u šibenskoj Općoj bolnici navedeno je kako je na ispitivanje u Zagreb poslano 8 uzoraka oboljelih iz respiratonog sustava.

A ljetovanja će biti najveća žarišta pandemije...

Za manje od 2 mjeseca treba da idem na ekskurziju, valjda, sto znaci da se vracamo sa krmecim gripom sigurno. Ludnica! :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 13:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
stoka glupava...

http://uk.news.yahoo.com/5/20090723/tuk-swine-flu-error-almost-killed-our-da-45dbed5.html

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2009, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovo je jedan u nizu cirkularnih mejlova koji dobijem, a na koje ne odgovaram (zbog čega sam nakupila oko 1.000 godina "nesreće") :lol:

Ali, i u Žila Verna fantastici je bilo istine...

Citiraj:
PROCURELA NA VIDELO PRAVA ISTINA O SVINJSKOM GRIPU - DEPOPULACIJA SVETA!!!

Ne znam koliko je istina, a koliko patka, al vredi pročitati..

Dakle, konačno se jedna hrabra zena iz Austrije usudila da iznese pravu istinu
pred svetsku javnost i zbog toga je za svega nekoliko dana izgubila posao,
što je dokaz da prisilna vakcinacija u SAD-u, Kanadi, Australiji i V. Britaniji

nije ni malo bezazlena i bezopasna!! U tim zemljama mora da se vakciniše
100% stanovnistva inače im preti godinu dana zatvora ili kazna od
250.000 USD kao npr. u SAD. U mnogim drugim zemljama vakcinisaće ce se ili
svo stanovništvo ili veliki procenat!! Hrvatska je naručila cca. 2,5
milona vakcine, Srbija takodje.

Vakcinacija ce početi na jesen i tada ce putem vakcine zaraziti zdrave ljude,

a kad počnu masovna umiranja sluzbeno objasnjenje u medijima
glasiće da je "virus mutirao", i da više ne mogu da ga zaustave!!!

Budite mudri i pametni, istražite ovu temu, i nemojte nikako da se vakcinišete

protiv svinjskog gripa, previše je stvari sumnjivo i nelogično pa ćete i
dalje ostati medu živima... Kliknite dole na link i procitajte tekst - ako to sve
nije istina - zasto je žena onda tako brzo dobila otkaz i gomilu pretnji?!

Depopulacija znači istrebljenje, eliminacija, ubistvo 90% postojećeg
svetskog stanovništva od strane NWO(New World Ordera - Novog svetskog
poretka). Mislim da ste i vi medu njima pa bi vam ovaj tekst mogao biti
zanimljiv... Proizvodač vakcine je firma Baxter koja je vec 5-6 puta
"SLUČAJNO ZARAZILA" sasvim zdrave ljude svojim vakcinama.

Moralo bi da vam bude sumnjivo i to kako su tako brzo posle pojave svinjskog gripa

uspeli da naprave vakcinu? Jer su je već imali, ali vi je nećete dobiti već grupa odabranih!

A vama će dati ne vakcinu već virus gripa.

PROSLEDITE DALJE OVAJ MEJL SVOJIM PRIJATELJIMA I ROĐACIMA

DA BI SHVATILI ŠTA SE SPREMA.... AKO SPASETE NEKOME GLAVU, BOG CE VAM LAKSE
PROGLEDATI KROZ PRSTE KAD DODE DAN NAPLATE ;-)

POZDRAV!

Kliknite na ovde navedenu adresu i pročitajte članak:

http://www.javno.com/hr-svijet/kaznena- ... tva_270289

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2009, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija, stalno dobijas neke i mejlove zavjerenicke. :P
Moje misljenje, da je cista glupost to sto se govori u pismu. Da je neko htio depopulizovati planetu postoje mnogo jednostavniji nacini i to sa znatno manje rizika za zavjerenika.Recimo, ubacivanje stetnih hemikalija u hranu, vodu, zrak i slicno. Da je nekom to bio cilj mislis da bi se WHO borila i zabranjivala pusenje i droge. Pa malo zdrave logike. Ko je onda u proslosti izazivao pandemije? 1918 kad je 100000000 ljudi umrlo od gripa kad se nije znalo ni sta je virus, a ne da ga je neko znao napraviti? Ali kad god se nesto desi uvijek se pojave oni koji tvrde da je zavjera. Od side preko drugih stvari pa do gripe.
Vec mi idu na zivce ti sto stalno pricaju o nekim zavjerama.
Najveca zavjera protiv ljudi je priroda. Ljudi da malo poznaju prirodne zakone i kako virusi i ostale stvari funkcionisu nebi lupetali ovakve gluposti.

p.s. druga stvar da je to tako nebi ubijali svoje stanovnistvo vec bi davali vakcine afrikancima i azijatima. samo da se nasmijes na ovakve mejlove. :lol:

p.s. 2 koga zanimaju slicne price moze citati na:

http://www.prisonplanet.com/the-infowar ... ource.html
or
http://www.infowars.com/catherine-austi ... opulation/

and najsmjesnije > http://www.blic.rs/strip.php?id=651 :lol: :lol: :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2009, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne zezaj Vime, mora postojati bolest da bi se prodavao lijek.

Otac „tamiflua“ zarađuje milione

Autor: D. Milojković, M. Anastasijević | Foto:bild.de | 28.07.2009. - 08:00
Svinjski grip je pošast za čitav svet, ali jedan čovek zahvaljujući njemu iz dana u dan postaje sve bogatiji. Dr Norbert Bišofberger (55) je, naime, pronalazač „tamiflua“, jedinog leka za borbu protiv pandemije koji se trenutno može naći na tržištu. Sada je vlasnik luksuznog hotela koji se nalazi na mestu njegove nekadašnje porodične kuće u austrijskom mestu Melau, u čijem potkrovlju je kao dečak bio napravio tajnu laboratoriju. Kolege koje ga poznaju kažu, međutim, da mu je najvažnija nauka, a ne novac.

Slika

Nakon završenih studija u Insbruku, Cirihu i na Harvardu, kada je imao 27 godina otišao je za Boston. Poneo je samo mali kofer i 1.000 švajcarskih franaka. Bišofberger se potom našao na čelu istraživačkog tima koji je 90-ih godina za američku kompaniju „Giliad sajensiz“ razvio „tamiflu“, prvi komercijalni preparat protiv gripa koji se uzima oralno.
Danas je direktor istraživačke delatnosti i potpredsednik „Giliad sajensiza“ u Kaliforniji, čija je „tamiflu“ intelektualna svojina, dok je pravo na njegovu proizvodnju i distribuciju prodao švajcarskom farmakološkom gigantu „Rošu“.
U početku je „Gilead“ bila mala laboratorija sa dve prostorije i 20 zaposlenih, a danas u ovom koncernu širom sveta radi 1.800 ljudi. Tržišna vrednost koncerna je 30 milijardi dolara.
Bišofbergerova osnovna zarada iznosi oko 600.000 evra godišnje, ali bonusi i zarada na akcijama dostižu iznos od više desetina miliona evra. Pripada mu i lep procenat od milionskog profita koji „tamiflu“ donosi dok vlade širom sveta prave zalihe ovog medikamenta zbog širenja virusa svinjskog gripa.
U intervjuu koji je nedavno dao za jedan nemački nedeljni list Bišofberger, međutim, kaže da ga „prilično ljute“ insinuacije da se obogatio zahvaljujući virusu koji seje strah širom sveta. „Na samrtnoj postelji niko nikada nije rekao: ‘Voleo bih da sam u životu zaradio više novca’“, kaže on. „Kad nam se primakne kraj, čovek bi voleo da se osvrne za sobom i da oseti da je bio važan u životima drugih ljudi, možda u tom smislu da ih je promenio na pozitivan način.“
To što je naučnik i što je pronašao „tamiflu“ predstavlja, kaže, „blagoslov“. Ali dr Bišofberger, uprkos sopstvenim naučnim naporima, predviđa da našoj planeti predstoje mračna vremena. On je još 2006. upozoravao da preti pandemija gripa, uz argument da je poslednja izbila 1968, kada nikakav lek još uvek nije bio dostupan. Sada smatra da su veliki izgledi da situacija postane još gora i da postoji potencijal za izbijanje novih pandemija. „Mislim da je pretnja novih bakterijskih, odnosno virusnih agenasa veća od potencijalne pretnje nuklearnog rata.“ On priznaje da kod kuće u frižideru i sam ima pakovanja „tamiflua“ za sebe, suprugu i decu.

Priprema za vakcinaciju
U SAD, koje su sa 263 preminula među najteže pogođenim zemljama, priprema se velika akcija vakcinacije, a u avgustu će biti klinički ispitana vakcina koja je u pripremi. Očekuje se da će 10 miliona doza vakcina biti naručeno do polovine oktobra. Britanija, gde se prošle nedelje zarazilo 100.000 ljudi, naručila je 132 miliona doza vakcina. Španija već ima deset miliona doza leka „tamiflu“, a naručila je još 5,4 miliona, kao i 37 miliona vakcina. Očekuje se da će vakcinisati oko 40 odsto stanovništva. Francuska raspolaže sa 33 miliona doza lekova, kao i 94 miliona doza vakcina. Naručeno je još 36 miliona vakcina koje će biti u prodaji do polovine oktobra. Mađarska je naručila četiri miliona doza vakcina.
Eksperimenti na tavanu
Kao ćutljivi, pametni dečačić, Norbert Bišofberger je na tavanu gostionice svojih roditelja u Melauu, u Bregencervaldu, napravio tajnu laboratoriju, seća se njegova sestra Koni. „Tada je imao 12 godina, a ja osam. Mala sestra Koni, to jest ja, dobila je za rođendan belu kecelju i od tada je, umesto tanjira koje su zaprljali gosti, prala njegove epruvete. Jedino sam ja smela da mu asistiram. Kakva čast! Jednom je Nori, pošto je podmitio apotekara iz susednog sela, napravio je prašak od korova i šećera, kojim je digao u vazduh poštansko sanduče u našem selu. S njim je nestala i sva božićna pošta. Kako sam samo bila ponosna na svog hrabrog brata!“

Šta reći...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2009, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Šta reći...

Reci da prema ovim brojkama gore on nema ni pribliznu moc da napravi zavjeru. U pitanju su suvise male brojke da bi svjetski mocnici imali neku korist, a sto se tice ovoga gore on nema velikog uticaja na njih jer bi to stetilo vise njima svjetskim mocnicima nego koristilo.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 108 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]