Laughing Man je napisao:
Mislim da ti je jasno da su ljudi odustali od tramvaja jos prije 44 godine s razlogom, a da su ga vratili, isto kao i Dubrovnik, vise kao turistima zanimljiv nacin transporta. Atina je i pored OI 2004. turisticka destinacija, jel... A jako je prostrana pa teba sve to obici. T
Прочитај текст, у Атини је уведен трамвајски саобраћај укупне дужине 26 километара! Та дужина не може бити туристичка, та дужина може бити само у функцији растерећења других видова транспорта (Атина је велики град са неадекватним саобраћајницама, велике су гужве). Људи контали и сконтали да им трамвај може ту помоћи око гужви...
Laughing Man je napisao:
Dobro, nego sta mi dobijamo s tim? Ajde da pravimo metro s Lausa do centra, iz centra ka Trnu i Mejdanu i Boriku,,, kad je vec tako?
Карикирање неког проблема не заслужује коментар...
Једноставно, навео сам примјере градова из ближе околине које из овог или оног разлога уводе трамвај у 21. вијеку. Назвати глупошћу размишљања о увођењу трамваја у БЛ је... ајде да не будем груб, некоректно!
Трамвајски саобраћај је дио саобраћаја у граду који је чист, економичан и није бучан (бар у поређењу са аутомобилима). Узмите за примјер Загреб... У центру Загреба имате велики трг (Бана Јелачића) и на њега се може доћи пјешке или трамвајем. Већина улица у центру града су једносмјерне. Рецимо, Илица је јако дугачка, једносмјерна је и главна је веза од Трга Бана Јелачића ка западу. Илица при томе има аутомобилски саобраћај (у једном смјеру), трамвајски саобраћај (у два смјера) и пјешаке који пролазе том улицом. А при томе је Илица дупло ужа од рецимо улице Младена Стојановића...
А уз изградњу тунела од НП до Екватора ми би добили нешто слично, велику пјешачку зону у центру и уз правилно одређивање једносмјерних улица у центру, ето простора за трамвај (наравно, ако има потребе)!
Око хапање код изградње нечег новог... Наравно да се људи уграђују код оваквих ствари, али то је друга тема. Значи, сад би требали и престати размишљати о изградњи било чега док не дођу неки други на власт? А ко вам гарантује да ће ти други бити поштени? То је ствар изградње државе и друштва, не изградње трамвајског система у БЛ...