banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 07:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jul 2009, 14:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Harvester je napisao:
mastermajnd se ubacio između Nicole i mene :D

drugi put ćemo se čut preko PP da ne pravimo pomutnju na forumu ;)..

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
kakvi su to ljudi koji mogu ubiti biće bez ijednog grijeha ? :(

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
mastermind je napisao:
Talija je napisao:
Heh, u današnje vrijeme provoditi taj zakon... ne spavati sa ženom u istom krevetu za dane menstruacije i 7 dana nakon... ne dirati do žene, ne uzimati od nje ništa....
Trebalo bi više soba i karantin, a pola muškaraca bi umrlo od gladi jer ne smiju uzeti od nje ništa.

U suštini sam orjentisana na Novi Zavjet.

Isus je jasno rekao da je Novi Zavjet ispunjenje Starog, pa stoga ova tvoja tvrdnja da trebamo samo biti orjentirani na NZ pada u vodu.

Nemoj da izvrćeš moje riječi jer nije tačno da sam rekla da trebamo biti orijentisani na Novi Zavjet.
Ne sporim Stari Zavjet (Isus i jeste ispunjenje Starog Zavjeta) ali je sve ono što mene interesuje i što treba da slijedim se nalazi u Novom Zavjetu.

Nicole je napisao:
crveno i crno je napisao:
Talija je napisao:
Po mom mišljenju abortus ima pozitivnu stranu jedino kada se izvrši u slučaju deformacije ploda.

APSOLUTNO SE SLAŽEM!

A šta je sa etičkim principima i moralnim normama, kada je trudnoća uzrokovana silovanjem tj. rodoskvrnućem, medicinskim indikacijama, gde je prekid trudnoće u interesu očuvanja ugroženog zdravlja, odnosno života trudnice, kod teških srčanih, plućnih i bubrežnih obolenja

Koliko je takvih slučajeva da žena mora "zbog zdravlja" da abortira? Koliko znam mnogo trudnica uz ljekarsku pomoć iznese trudnoću do kraja.

Citiraj:
a da ne navodim još i socijalne prepreke gdje se rađanjem deteta ugrožava ekonomska sigurnost i materijalni opstanak deteta i roditelja u slučajevima teškog siromaštva, izuzetno loših stambenih pitanja i materijalne besperspektivnosti roditelja????

Odavno ne čuh veću glupost! :x
Pošto nisu situirani a napravili dijete - treba ga ubiti radi njihovog boljitka i socijalnog napretka? :lol: :lol: :lol: :lol: Bravo Nikol! Prevazišla si samu sebe! :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Jesi mi doskočila, mora da si ponosna sada.
Pozabavite se malo medicinom i komisijom za abortuse, pa onda nađite za shodno da skačete za vrat!

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Pa naravno da ti je doskočila kad svašta pričaš. Drugi put malo pripazi... 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 17:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Talija je napisao:
Nemoj da izvrćeš moje riječi jer nije tačno da sam rekla da trebamo biti orijentisani na Novi Zavjet.

Neću da izvrćem tvoje riječi. Ako si orijentirana na NZ onda to automacki znaci da te SZ ne interesira kao što si pokazala svojim postom. Ja ti samo kažem da jedno bez drugog ne ide, a ti kak oćeš.

Citiraj:
Ne sporim Stari Zavjet (Isus i jeste ispunjenje Starog Zavjeta) ali je sve ono što mene interesuje i što treba da slijedim se nalazi u Novom Zavjetu.

Mnoge stvari iz NZ ne možemo ispravno razumjet ako dobro ne poznajemo SZ. Jednostavno jedno bez drugog ne ide.

Talija je napisao:
Po mom mišljenju abortus ima pozitivnu stranu jedino kada se izvrši u slučaju deformacije ploda.

Abortus nema niti jednu pozitivnu stranu i ne postoje argumenti koji bi ga opravdali. Ubijanje nevinoga se ne može opravdati, jer se direktno krši zapovijed "Ne počini zločin ubistva".

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Harvester je napisao:
Pa naravno da ti je doskočila kad svašta pričaš. Drugi put malo pripazi... 8)

Ohh mene glupe, pa kako tako pričam o nečemu u šta se ne razumem, evo j se izvinjavam vašoj mudrosti i pameti i obrisaću svoj komentar!

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 22:08 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ima li gdje u Biblji u vezi abortusa.

mislim ono, neki pijanac kreten pa siluje finu djevojku i sad ona treba da rodi...ja da sam zensko bi abortirala i ne bi razmisljala na tvoju izjavu abortus je ubistvo..treba vidjeti situaciju zbog cega se abortira.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 09:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

mislim ono, neki pijanac kreten pa siluje finu djevojku i sad ona treba da rodi...ja da sam zensko bi abortirala i ne bi razmisljala na tvoju izjavu abortus je ubistvo..treba vidjeti situaciju zbog cega se abortira.

Da ako to posmatraš sa stanovišta djevojke, a sa stanovišta nerođene bebe koja nema slobodu izbora - to je ipak ubistvo.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 12:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

spavac je napisao:

Imaš zapovijed "ne počini zločin ubista". Po Bibliji ubijanje nevinog je smrtni grijeh i nema opravdanja. Rekao sam da ne postoji situacija ni argument koji bi opravdao ubijanje nevinog.

Što se tiče silovanja evo što kaže Biblija:

25 Ako čovjek u polju naiđe na zaručenu djevojku i silom legne s njom, onda neka se pogubi samo taj što je s njom legao; 26 a djevojci nemoj ništa: nema na njoj krivnje kojom bi zasluživala smrt. Jer to je kao da navali tko na bližnjega svoga i ubije ga. 27 On ju je zatekao u polju; i premda je zaručena djevojka zapomagala, nije bilo nikoga da joj priskoči u pomoć. 28 Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, 29 tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 13:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
mastermind je napisao:
spavac je napisao:

Imaš zapovijed "ne počini zločin ubista". Po Bibliji ubijanje nevinog je smrtni grijeh i nema opravdanja. Rekao sam da ne postoji situacija ni argument koji bi opravdao ubijanje nevinog.

Što se tiče silovanja evo što kaže Biblija:

25 Ako čovjek u polju naiđe na zaručenu djevojku i silom legne s njom, onda neka se pogubi samo taj što je s njom legao; 26 a djevojci nemoj ništa: nema na njoj krivnje kojom bi zasluživala smrt. Jer to je kao da navali tko na bližnjega svoga i ubije ga. 27 On ju je zatekao u polju; i premda je zaručena djevojka zapomagala, nije bilo nikoga da joj priskoči u pomoć. 28 Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, 29 tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ.

Ovo, pretpostavljam, nije slučaj da ju je uzeo silom? Barem ne piše, a ako jeste ovo je samo pokazatelj koliko gluposti ima u toj knjizi... ono, bitno je da nije bila obećana DRUGOM muškarcu! :roll:

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 14:22 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
master ako ces mi to citirati onda vazi samo za djevojke koje su napadnute na njivi..i onda bi danas takav trebao platiti 50 srebrenika... sumnjam da se danas tako to radi.

pricamo o sivim zonama o kojima u Bibliji nema striktno objasnjene, po meni npr abourtus..ukoliko dvoje mladih ne zele da se uzmu pa onda djevojka napravi abortus je po meni nesto drugo od slucaja kad je silovana.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa onda kap sjemena ugruskom ucinili, zatim od ugruska grudu mesa stvorili, pa od grude mesa kosti napravili, a onda kosti mesom zaodjenuli, i poslije ga, kao drugo stvorenje, ozivljujemo, - pa neka je uzvisen Allah, najljepsi stvoritelj! (23, 14)

ugrusak
gruda mesa
kosti
mesom zaodjenute kosti
ozivljenje

vidis kako Kur'an to opise detaljno.. :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 16:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
pa onda kap sjemena ugruskom ucinili, zatim od ugruska grudu mesa stvorili, pa od grude mesa kosti napravili, a onda kosti mesom zaodjenuli, i poslije ga, kao drugo stvorenje, ozivljujemo, - pa neka je uzvisen Allah, najljepsi stvoritelj! (23, 14)

ugrusak
gruda mesa
kosti
mesom zaodjenute kosti
ozivljenje

Ugrušak (krvi), zgrušano, smežurano, ugrušak je propadanje, iz ugruška se ne stvara život.
Malo mi je nelogično da od grude mesa nastanu kosti, pa gole kosti se zaodjenule mesom... i u neko doba oživljenje?
Srce kuca sa par nedjelja, zar to već nije život?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 17:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

spavac je napisao:
master ako ces mi to citirati onda vazi samo za djevojke koje su napadnute na njivi..i onda bi danas takav trebao platiti 50 srebrenika... sumnjam da se danas tako to radi.

pricamo o sivim zonama o kojima u Bibliji nema striktno objasnjene, po meni npr abourtus..ukoliko dvoje mladih ne zele da se uzmu pa onda djevojka napravi abortus je po meni nesto drugo od slucaja kad je silovana.

Ja sam mislio da si ti malo bistriji momak i da neke stvari mozes da shvatis, ali izgleda da možda i nije tako. U bibliji je sve dovoljno objašnjeno, ali za neke ne bi pomoglo ni da je pored objasnjenja nacrtano. Za one koji traže opravdanje za svoje opačine objašnjenja ne postoje, jer im nije u cilju vršiti volju Božju nego svoju volju.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:

ugrusak
gruda mesa
kosti
mesom zaodjenute kosti
ozivljenje

Ugrušak (krvi), zgrušano, smežurano, ugrušak je propadanje, iz ugruška se ne stvara život.
Malo mi je nelogično da od grude mesa nastanu kosti, pa gole kosti se zaodjenule mesom... i u neko doba oživljenje?
Srce kuca sa par nedjelja, zar to već nije život?

pitaj nekog stručnog doktora o fazama formiranja djeteta od kapi pa dalje

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 18:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
pitaj nekog stručnog doktora o fazama formiranja djeteta od kapi pa dalje

Pa to se učilo u osnovnoj školi; zigot embrion, itd.

Spoiler:
Oplodnja počinje sjedinjenjem haploidnih spolnih stanica-spermija i jajne stanice koje se uglavnom odvija u jajovodima. Predjezgra se udružuje u jajnoj stanici s haploidnom predjezgrom jajne stanice te nastaje prava jezgra oplođene stanice - zigote s potpunim brojem kromosoma (2n=46). U nastavku slijedi niz mitotičkih dioba, koji prelazi iz dvostaničnog oblika u četverostanični oblik, pa dalje u rani zametak sa 8,16, 32, 64,126 itd. stanica. Nakon otprilike 72 sata nastaje zametni mjehurić sastavljen od većeg broja stanica. Mjehurić se sastoji od vanjskog sloja stanica i unutarnje mase stanica - embrioblasta, iz kojih se intenzivnom diobom razvija zametak čovjeka. Obložnim stanicama mjehurića rani zametak će se za 7 do 8 dana ugnijezditi u dobro prokrvljenu sluznicu maternice. Ovdje se zametak hrani iz podloge sluznice maternice, dok se ne izgradi posteljica. Zametni razvoj teče postupno s razvojem zametnih listića iz kojih će se u zametku razvijati pojedini organi i organski sustavi (probavilo, jetra, pluća, srce, krvne žile, kosti, mišići, mokraćni i spolni organi te živčani sustav s osjetilima).

Što znači da i tek začet život koji se sastoji od dvije ćelije je život, jer se razvija i raste.
A taj dvoćelijski zigot od koga i započinje život, u sebi nosi sve genetski određene zapise o formiranju svakog organa i svega onoga što će ga činiti jedinstvenim.
Odrasli čovjek je u svom genetskom sastavu, još dok je bio zigot, nosio sve odlike svog genotipa, od visine, izgleda, boje očiju, kose, krvne grupe i td.

I ponovo kažem da je po meni abortus ubistvo čovjeka.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Kad vec ima svakakvih komentara,evo jos jedna naucna cinjenica.......

Svakom ejakulacijo izadje nekoliko stotina miliona spermatozoida,od kojih jedan ili vise oplodi zensku jajnu celiju,a ostali umiru,znaci li to da smo samim tim izvrsili genocid :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
I ne samo to, nego ako se ne izbace onda izlaze sami u toku noci ili propadaju. Isto kao i jajne celije nakon menstruacije propadaju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 19:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

vim je napisao:
I ne samo to, nego ako se ne izbace onda izlaze sami u toku noci ili propadaju. Isto kao i jajne celije nakon menstruacije propadaju.

Propadanje jajne ćelije dešava se prije menstruacije.

:wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]