mastermind je napisao:
Talija je napisao:
Heh, u današnje vrijeme provoditi taj zakon... ne spavati sa ženom u istom krevetu za dane menstruacije i 7 dana nakon... ne dirati do žene, ne uzimati od nje ništa....
Trebalo bi više soba i karantin, a pola muškaraca bi umrlo od gladi jer ne smiju uzeti od nje ništa.
U suštini sam orjentisana na Novi Zavjet.
Isus je jasno rekao da je Novi Zavjet ispunjenje Starog, pa stoga ova tvoja tvrdnja da trebamo samo biti orjentirani na NZ pada u vodu.
Nemoj da izvrćeš moje riječi jer nije tačno da sam rekla da treba
mo biti orijentisani na Novi Zavjet.
Ne sporim Stari Zavjet (Isus i jeste ispunjenje Starog Zavjeta) ali je sve ono što mene interesuje i što treba da slijedim se nalazi u Novom Zavjetu.
Nicole je napisao:
crveno i crno je napisao:
Talija je napisao:
Po mom mišljenju abortus ima pozitivnu stranu jedino kada se izvrši u slučaju deformacije ploda.
APSOLUTNO SE SLAŽEM!
A šta je sa etičkim principima i moralnim normama, kada je trudnoća uzrokovana silovanjem tj. rodoskvrnućem, medicinskim indikacijama, gde je prekid trudnoće u interesu očuvanja ugroženog zdravlja, odnosno života trudnice, kod teških srčanih, plućnih i bubrežnih obolenja
Koliko je takvih slučajeva da žena mora "zbog zdravlja" da abortira? Koliko znam mnogo trudnica uz ljekarsku pomoć iznese trudnoću do kraja.
Citiraj:
a da ne navodim još i socijalne prepreke gdje se rađanjem deteta ugrožava ekonomska sigurnost i materijalni opstanak deteta i roditelja u slučajevima teškog siromaštva, izuzetno loših stambenih pitanja i materijalne besperspektivnosti roditelja????
Odavno ne čuh veću glupost!
Pošto nisu situirani a napravili dijete - treba ga ubiti radi njihovog boljitka i socijalnog napretka?

Bravo Nikol! Prevazišla si samu sebe!