Citiraj:
Da su bolji o tome bi se dalo raspravljati.A da su bolji tri puta to je tendenciozna izjava donesena iz navijackog ugla.Da ste vi velesila u rukometu onda bih mozda i prihvatio tu izjavu.Uostalom gledao sam medjusobni susret te dvije ekipe i mogu reci da su egal.Po meni je upravo odlucilo to sto sam rekao.Uzvratni susret ste igrali kod kuce.Slozices se da to moze donjeti prevagu u takvim utakmicama.Ipak je Bosna i Hercegovina kolijevka rukometa za zemlje bivse sfrj.Uvijek(sa malim izuzecima) su najbolji igraci u rukometu dolazili iz BiH,i igrali za razlicite drzave od raspada juge.A tako je i danas.Ne bi moglo stati ovdje koliko je vanserijskih rukometasa BiH dala.Nisi mi rekao kakva je situacija u klupskom rukometu?Da li i tu BiH nema ni trecinu individualnog kvaliteta...
Svako dobro...
uh, pa recimo mozemo da prebrojimo ko je imao koliko igraca u klubovima koji su se plasirali medju 16 najboljih u ligi sampiona ove godine, i da tu nabrojimo toskica, kojica, vujina, sesuma, ilica, bojinovica, nikolica i nikcevica iz srbije, i nikoga iz bih. ili mozemo da gledamo statisticki, i pronadjemo da je vujin bio drugi strijelac lige sampiona, ilic drugi strijelac bundeslige, curuvija prvi strijelac asobal-a i tako dalje. naravno, to samo oni koji su trenutno u timu. ako bog da boljih dana da se rijesimo selektora, pa da se u tim vrati recimo milutin dragicevic, prosle sezone najbolji igrac i strijelac danske lige (za ovu godinu ne znam) i jos neki drugi...
u medjusobnom susretu je presudio upravo individualni kvalitet vujina i momira ilica u drugoj utakmici. da me ne shvatis pogresno, vi ocigledno imate selektora koji zna da izvuce maksimum iz svojih igraca, i igrate daleko raznovrsnije od srbije, koja samo siluje suteve za 9-10 metara. zato ste i dobili utakmicu u sarajevu.
pretpostavljam da na te "male izuzetke" cinjenice da su najbolji igraci prije rata dolazili iz bih mislis na dvije titule evropskog sampiona metaloplastike, jednu partizana iz bjelovara, pa onda finala partizana iz bjelovara, medvescaka, slovana, proletera iz zrenjanina - u odnosu na jednu titulu sampiona evrope koju je osvojio borac banja luka (jedinu od klubova iz bih). ili recimo tim koji je na olimpijadi 1984 osvojio zlato, u kojem su od bosanaca bili zlatan arnautovic i branko strbac.
situacija u klupskom rukometu? ako gledas samo posljednju sezonu, slazem se. trenutno je liga srbije najgora od svih evropskih liga, a liga bih (zahvaljujuci bosni SO) jednu stepenicu ispred. naravno, kad se izuzme bosna, srbijanska liga je kudikamo jaca. ali, ni jedan reprezentativac srbije ne dolazi iz domace lige, tako da to nema veze sa kvalitetom reprezentacija.
svako dobro