banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 05:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jun 2009, 08:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
your logic has flaws
poradi malo na logickom zakljucivanju jer ti, bar za sad, ne ide, tacnije zakljucujes kao dijete od 8 godina
btw zar mislis da su ljudi toliki retardi i da nemaju evidenciju gdje salju ljude pa da skontaju da li si postojeci ili bivsi korisnik, kao i da ljude salju na istu adresu kod istog lika ?
fino je napisano za nove korisnike 2 mjeseca besplatnog neta, za stare samo bolji paketi ako se vezu ugovorom - jasno da jasnije ne moze biti
stvarno ne znam zasto ti je toliko dupe zinulo na 2 mjeseca besplatnog interneta

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 08:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
BSE je napisao:
stvarno ne znam zasto ti je toliko dupe zinulo na 2 mjeseca besplatnog interneta

Pa možda zbog 60KM :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 09:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Nov 2008, 12:56
BSE je napisao:
your logic has flaws
poradi malo na logickom zakljucivanju jer ti, bar za sad, ne ide, tacnije zakljucujes kao dijete od 8 godina
btw zar mislis da su ljudi toliki retardi i da nemaju evidenciju gdje salju ljude pa da skontaju da li si postojeci ili bivsi korisnik, kao i da ljude salju na istu adresu kod istog lika ?
fino je napisano za nove korisnike 2 mjeseca besplatnog neta, za stare samo bolji paketi ako se vezu ugovorom - jasno da jasnije ne moze biti

Хоћеш да кажеш да ми не би дали да поново постанем корисник сутрадан ако бих данас раскинуо постојећи уговор? К'о, велиш, гадљиви су на паре, шта ли...? :lol:

Ајд и то да видимо, сада си ме баш заинтригирао па ћу отићи и урадити то чим ухватим времена...

Ко зна, можда им се више исплати да онда одем лијепо у Теол и уведем си АДСЛ... свашта је могуће... :lol:

Шалу на страну, ја опет мислим да је тих два мјесеца гратис у ствари "рабат" за обавезивање на годину дана.

@БСЕ,
Јесу ли информације које дајеш овде провјерене или је то само производ твоје "flawless" логике?

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
a koje ja to informacije dajem ? :)
btw zamisli sad da svi postojeci korisnici se odjave i ponovo prijave u roku od 2 dana
s obzirom na kolicinu posla koju imaju iskljucili bi te vrlo brzo, ali bi se ti dobro nacekao da ti ponovo dodju

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 15:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Па нпр. дао си информацију да се 2 бесплатна мјесеца односе искључиво на нове кориснике... али није битно...

Мислио сам да можда имаш неке информације из "прве руке" или нешто сл. а ако и ти само нагађаш као и ја, онда ова дискусија и нема много смисла док се не јави неко из елте, а ја ћу свакако отићи и питати у њиховим канцеларијама у вези са овим.

Још једна ствар која ми је пала на памет у вези са овим је да се свеједно постојећи уговор мора раскидати ако би се одлучио за ове нове пакете, будући да садашњи уговор нема временско ограничење а нови има, па и са те стране ја сам практично нови корисник који склапа НОВИ уговор с њима и стварно би било непрофесионално ако су то осмислили тако да дођем ја који користим њихове услуге већ преко годину дана, уредно плаћао итд., и потпишем да ћу их користити још годину, а у исто вријеме дође неко за кога немају појма да ли ће или неће бити уредан платиша и сл., и њему дају та два мјесеца гратис а мени не дају... То би било исто као да ја направим попуст у трговини само за нове муштерије и ставим једну цијену за нове а другу за старе муштерије... ван памети...

Производ је производ, уговор је уговор, и једно од основних правила трговине је да услови требају да буду исти за све, јер исто колико је битно привући нове муштерије, битно је задржати и старе... и без обзира колико би се људи јавило да мијења пакете, о томе су требали размишљати прије него су дали овакву понуду.
Они технички могу да заврше "трансфер" веома брзо и без компликација, уколико буду намјерно правили компликације, моје право као муштерије је да одбијем да ме праве будалом и да купим производ код другог понуђача... просто и једноставно...

Али, опет, без везе пишем ово све док се не јави неко ко има конкретног појма у вези са овим. :D

Елтовци, има ли вас!?

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 16:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Ovi samo kopiraju i prate druge provajdere... heh, kvragu, pa sto onda i ne otici kod tih drugih.
Nemojte, nemojte, salim se samo. :iconbiggrin:

Nego, eto, do sada jedino sto su imali kao "prednost" u odnosu na druge, vise nemaju. Telekom ima svoj link, jelte, aneks ima link od telekoma slovenije, Stanovicev Integral dobio licencu ovih dana, i vidim kopaju i oni nesto, a ovi nesrecnici... ni gradove medjusobno jos povezane nemaju, a kamoli svoj izlazne linkove. Nego, kako gdje i kako kuda. Nije ni teoretski moguce da ce ikada moci ponuditi cijenu i kvalitet usluge bolji od gorepobrojanih. Samo neka alhemija moze pomoci. Radnika na crno imaju gomilu, pogotovo onih terenaca. Sretno onim koji se ugovorom obavezu. Nesto mi govori da ce im trebati. :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 17:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
Evo dodatnih objasnjenja u vezi najnovije ponude u Elti Kabel:

1.Vezivanje korisnika ugovorom: Elta je jos uvjek jedini operater u Banja Luci kod kojeg mozete dobiti internet bez vezivanja ugovorom. To ostaje i DALJE, od sada nudimo mogucnost da se korisnici vezu ugovorom na 12 mjeseci, to je mogucnost i ne OBAVEZA kao kod drugih provajdera.
Zasto je to Elta napravila?
Drugu godinu nudimo usluge interneta i nismo nikada vezali ni jednog korisnika ugovorom.
Zasto?
Zato sto smatramo da korisnike trebas vezati kvalitetom i ne ugovorom. Mislim da vecina korisnika misli tako. Ali u praksi je stanje sasvim drukcije, dok mi pustamo svoje korisnike slobodne, Aneks i Telekom vezuju svoje korisnike i ne dozvoljavaju da njihovi korisnici zamenjaju provajdera, ukoliko se za to odluce, nevezano za kvalitet. Usli smo u neravnopravnu igru, mogucnost prelaza je postala iskljucivo jednosmerna odnosno dok smo mi na korektan nacin dozvoljavali korisniku da u svakom momentu ode od nas, to deo korisnika nije prepoznavalo kao kvalitet. Uzimimo primjer u praksi, deo korisnika niti ne procita ugovor i veze se na 12 mjeseci. Elta je vec drugu godinu pokusavala da promjeni tu filozofiju trzista, da Banja Luka postane grad bez vezivanja ugovorom internetnih usluga. Zapitajte se koliko korisnika je potpisalo vezane ugovore, sa obrazlozenjem, nesmeta mi da se vezem. Mi smo strpljivo cekali da svijet korisnika nama provajderima nametne svoju volju i kaze NE vezivanju. Nazalost to se nije dogodilo, pogledajte one koji su prijavljeni na ovaj forum, koliko komentara su okrenuli protiv nepostenog vezivanja korisnika. Premalo da bi se sta relano promjenilo. I razumljivo mi se moramo ukljuciti u realnost i omoguciti korisnicima, kojima je svejedno oce li biti vezani ili ne, da se vezu ugovorom na 12 mjeseci. Istovremeno dajemo korisnicima mogucnost da koriste nase usluge, a da se ne vezuju. Korisniku smo sada dali da bira. Akoliko vidim drugim drugi provajderi nedaju te mogucnosti.
Mozete zapamtiti ove rjeci: Ako se banjalucki korisnici organizuju da dostignu kod postojecih operatera da vise ne vezuju korisnike, nego da jim omoguce svakom momenta slobodan izbor svakog prvog u mjesecu, Elta Kabel ce podrzati tu akciju i pomoci korisnicima da to dostignu. Slobodno zabjelezite ove rjeci, bilo kada, kad svijet korisnika dostigne kriticnu masu protiv vezivanja, Elta Kabel ce biti vas saveznik.
Sada se nadam da razumjete, da je nas potez samo prilagodjavanje Elta Kabel na realnost banjaluckog trzista, za koju smo mi najmanje krivi.

2.Definicija "novi korisnici" u ponudi Elta Kabel:

Koliko pratim sve akcije u BIH i EU koje su vezane za besplatne ponude internet za mjesec, dva ili tri, sve se gotovo iskljucivo odnosi na nove korisnike. Novi korisnik obicno kada narucuje internet, makar po nasim iskustvima je istovremeno kupio racunar. Operateri zele da stimulisu korisnike, da kupe racunare i da koriste internet, jer kupovinom novih racunara siri se baza novih korisnika, sa besplatnih 2 mjeseca nekako finansijski pomognes korisnika da obezbedi racunar, jer jedino tako ce operater imati nesto koristi da zaradi nesto. Zato postojeci korisniki trebaju razumjeti, da je ova ponuda namenjena iskljucivo novim korisnicima iz gore navedenih razloga.
Postavlja se osnovno pitanje, dali je ona nepravredna do starih korisnika? Tu ocekujem solidarnost starih korisnika, da razumiju, da je korist od 2 besplatna mjeseca ovoga puta namenjena novim korisnicima. Sledeci potez sigurno nece biti u korist tada novih korisnika, nego ce obuhvatiti postojece korisnike, ako se sjetite zadnje automatske promjene paketa, iz nje su najvise koristi povukli postojeci korisnici. Sigurni budite da se o ravnotezi vodi racuna ali nemozemo svakoga momenta podjednako svima dati. Zato ocekujem od starih korisnika, da i oni to podrze, jer kad bi teoretsko morali svim starim korisnicima dati 2 mjeseca besplatno znate da je to nemoguce, pa zato idemo ovoga puta, da napravimo za njih dobru racunicu da uopste mogu postati korisnici interneta. Na trzistu smo mi i Aneks osjetili, da se smanjuje baza novih korisnika i mislimo, da ce ovo dobro pomoci.

3.Stari korisniki Elta Kabel nisu zaboravljeni. Napravili smo paket 512/128 po cjeni od 20 KM sa PDV, sto je trenutno najjeftiniji paket u drzavi, i mislim da ce postati najpopularniji gledajuci na cjenu i brzinu. Ako uzmete u obzir da smo one brzine sto smo obecali i u praksi i omogucavali, to dodatno pravi ovu ponudu daleko najpovoljnijom od svih ostalih provajdera. Mislim da je najmanji problem vezati se 12 mjeseci na Elta Kabel ako zauzvrat dobijes gore navedene brzine.

4. Kako doci do novih paketa?
Stari korisnici imaju vazeci ugovor, svi trebaju potpisati dodatak ugovoru, koje mozete vec narednih dana dobiti u nasim kancelarijama u BL i u ostalim gradovima. Organizovali smo se, da se taj postupak zavrsi 2 min po korisniku. Svi stari korisnici koji potpisu dodatak ugovoru u ovom mjesecu, najkasnije 1.jula(ili nekoliko dana prije) ce dobiti taj paket. I tako za vazi na naredni mjesec. Ova ponuda nije ogranicena nikakvim rokovima, nasi postojeci korisnici bilo kada mogu potpisati dodatak ugovoru je rovo nije akcija nego trajna odluka preduzeca. Za Eltu Kabel su dobrodosli korisnici koji se zele vezati i jednako tako oni koji se ne zele vezati.

5. Novi korisnici: Novi korisnici ce potpisati ugovor i to 2+12 mjeseci i kao sto je u ponudi navedeno. Novi korisnici koji se ne zele vezati, mogu uzeti paket koji nema vezivanja i koji nema 2 mjeseca besplatno. Onaj koji je bilo kada bijo korisnik Eltinog ineterneta nemoze biti novi korisnik i zato imamo evidencu. Onaj koji je bijo stari korisnik kod kod drugog provajdera o tome nemamo evidence i da hocemo nemozemo provjeriti dali su "stari " korisnici i oni ce pretpostavljam koristiti tu ponudu 2 mjeseca besplatno, nevezano na stvarno stanje.

6. Vrijeme zanimljivih promjena ineterneta tek dolazi, sadasnji korisnici Elte Kabel u nasem softverskom programu dobijaju bonus odnosno specialni status u preplatnickom odnosu. To se odnosi na sve buduce usluge, koje imamu u planu i koje ce moci prioritetno i po povoljnijim uslovima korisiti ali o tome cemo ih tekuce obavestavati.

7. Novost koja ce do kraja juna biti uvedena je da za sve korisnike koje zele vece brzine interneta ce se praviti individualne ponude na zelju korisnika. Dodatno ce se korisniku omoguciti posebne usluge npr. korisnik ce zeljet na dvije lokacije da koristi jedan narucniski paket, razlicite brzine u toku mjeseca za specialne potrebe

Uprava Elta Kabel

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 18:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

@info_elta2,

Велико хвала на исцрпном одговору!
Управо због оваквих ствари, између осталога, још никада нисам помислио да пређем на неког другог оператера. Када год је до сада постојала нека нејасноћа или проблем, увијек сам наилазио на разумијевање и вољу да се исти разријеше. Свака част!

У вези са објашњењем,
Са тачком бр. 1 се потпуно слажем и то је, за мене, био, и јесте, можда и највећи адут и превага у корист Елте у односу на друге оператере. Жалосно је што корисници нису имали слуха, како info_elta2 каже, да подрже овакву иницијативу и да кажу НЕ провајдерима који условљавају везивањем уговором, и у то име сам спреман плаћати и нешто више за чак нешто мању брзину да бих задржао слободу коју ми пружа уговор који није временски ограничен.
Оператери требају привлачити нове кориснике, и задржавати старе, сталним настојањем у подизању нивоа квалитета услуге, а не монополом, преварама и уцјенама, као што је то био (и како чујем још увијек јесте) случај код неких других оператера које сада овде нећу помињати да ми коментари не би почели изненада нестајати...

Тачку бр. 2 разумијем, поштујем и прихватам образложење, мада мислим да бисте могли имати неугодности у вези са овим (дај Боже да гријешим) а о чему сте можда требали раније размишљати.
У сваком случају, ја ћу, ево, са своје стране, да одустанем од бесплатна 2 мјесеца :-) у знак подршке Елти и услугама без везивања на одређено вријеме.

Поздрав!

П.С.
Мало ми је "запело за око" па морам да кажем, надам се да неко неће замјерити шта... Исправно је писати, и говорити, БИО а не БИЈО.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 10:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
Samo kratko...jel' ima danas neko problema sa konekcijom? Ja se ne mogu konektovati...vidim da mi tamo svetlucaju samo prve dve lampice, a lampice send i online nistaaaaa...
Da li su najavljeni neki radovi i sl. ili je do mene?
Pozzz

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 20:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Vec danima nesto ceprkaju ilti kopaju na elti tako da sigurno nije do tebe...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Prije nekih 30-ak minuta bagerista Elektrokrajine je presjekao dio glavnog optičkog voda tako da postoji izgledna šansa za prekid u isporuci interneta (Kablovka TV je u prekidu ali je internet preživio).

Nadam se brzom saniranju kvara...

Vijest se odnosi na Eltu i NSC.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 10:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

U kojem dijelu grada je "presjeceno"? Bojim se da je ipak proces bio obrnut,a drugo danima svi ISP u BL imaju problema...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 10:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Jun 2009, 14:39
Kad ste već povećali download korisnicima koji su na paketu flat home start mogli ste i nama koji smo na flat home plus...Ovako je sad cijena previsoka u odnosu na brzinu paketa...Inače sve pohvale za ovaj net...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Gdje su kancelarije elte u bl?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 11:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Kad od Rebrovacke crkve krenes ka Vrbanji, na semaforu skrenes desno ka Starcevici i odmah nakon 10 metara lijevo prema Veselom brijegu. To je Koste Jarica ulica, tu su negdje, ne znam tacno dalje.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 13:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Okomito na Koste Jarića, ulica je Miloša Dujića 37...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
A jesu se sakrili...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 11:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

To su se oni namjerno sakrili ne bi li im uletio neki baja ... :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 23:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
jannet je napisao:
To su se oni namjerno sakrili ne bi li im uletio neki baja ... :lol: 8)

I sam se plašim, očimoje, ali se to, hvalaBogunanebesima, još nije desilo... Jes' uletio pokoji, ali ništa što se nije moglo, štobrekočehšvaboenglez, hendl... :D

Elem, saćejošmalo, i front ofis da ugleda svjetlo dana...

O tom po tom... :confused4:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 11:43 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Jun 2009, 09:39
Nesto mi ovdje ne stima...
Sklopio sam ugovor sa Eltom 01.07.2008. godine u Doboju. Morao sam da platim troskove prikljucenja kablovskog modema na instalaciju kablovske televizije. Imao sam dva nacina da platim. Jedan je bio da platim 50 KM gdje je ugovor na neodredjeno vrijeme a drugi je da platim 30 KM i da ugovor ogranicim na 12 mjeseci. Izabrao sam ovaj drugi nacin.
Sad mi nesto nije jasno. Stalno govorite da Elta nije nikada ogranicavala ugovorom pa me zanima sta je to bilo kod mene?
E sad, htio bih da predjem na ovaj malo brzi net pod novim ugovorom pa me zanima da li mogu to da uradim jer je stari ugovor jos vazeci?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]