goci master je napisao:
Znas i sam kakva je situacija izmedju ove dvije strane, u svjetlu kaubojskih izjava poput "nek probaju da me privedu" i sl.
Da se ruski agent sastane na kafi sa svojim prijateljem iz Gruzije, ili sovjetski da se sastao sa svojim Londonskim prijateljem zavrsio bi u Sibiru dok si rek'o Gulag, pa da mu je brat rodjeni.
Sada u ovom konkretnom slucaju svima odgovara zajednicka BIH u kome svi treba da saradjuju, razmjenjuju informacije, pa i obavjestajne, ne kazem da je covjek odavao ista, mozda jeste mozda nije, ali ko je god odgledao dva spijunska filma zna da je ovo sigurnosni rizik za agenciju. Samo je jos gore sto se sama SIPA ne bavi ovom nego neko sa strane, sto potvrdjuje da je suplja ko sir kao sto sam rekao.
1. Cekaj malo, o cemu ti to? Znaci, ako se ja danas/sutra sastanem sa nekim o svojih bivsih kolega to moze biti sukob interesa jer ja radim za jednu multinacionalku, dok oni rade u javnom sektoru koji bas u domenu dijelovanja moje sadasnje firme?!?
2. Zajednicka BiH? Nije problem BiH vec poimanje BiH.
3. Vidi ovo:
Citiraj:
...Jedan od ključnih ljudi Dodikove paraobavještajne službe, prema informacijama iz zvanične državne obavještajne službe, je i Vlado Jovanić, prvi čovjek Jedinice za posebne istrage MUP-a Republike Srpske...
Tekst iz BH dana, preuzet sa teh-x foruma, dakle, pozadina price je da su se neki Srbi sastali u nekoj kafani i da je to kriminalno... Pazi formulacija, paraobavjestajna sluzba i zvanicna obavjestajna sluzba.... Samo jedan mali problemcic u igri rijeci je kroz citav tekst mnogo spomenutih imena iz paravojne (svi redom Srbi), a nijedno iz zvanicne... Da vidimo koji su to ljudovi....
4. Goci, da li si gledao ovih zadnjih extra 60 minuta?