banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 07:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2009, 17:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
veverushka je napisao:
shoole je napisao:
Откуд ти идеја да је циљ батина да постану сигурни у себе?

Колико наркомана приватно знаш?

znam ih dovoljno

Nisam znao da si se druzila sa narkomanima??? :confused2:

Citiraj:
A sve kao nema više srednjeg vijeka, doba inkvizicije prošlo.
A sve ovo za 400 evra mjesečno? znam puno likova koji bi "istjerivali đavola" i za duplo manje...
Mada prva stvar koja mi pade napamet je ona scena iz "pulp ficton-a" kad Marsellus Wallace veli "im getting medieval on your ass"...

Upravo...i sve sto je vezano za medival, a i za kreativne radnje na ass-u je patent crkve.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Da, ali iskljucivo Rimokatolicke, bas sam istrazivao i nasao da je najveca kazna kod Pravoslavaca "izbacivanje iz raje"
na odredjeni period, sto potvrdjuje i danasnji stav Sinoda SPC. Nasilje se ne moze opravdati nicim,
ako im je ova "alternativna metoda" skidanja sa heroina uspjesna, trebali su to raditi bez koristenja epiteta "duhovni centar".

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 22:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ovi ljudi nisu normalni... A sve pod patronatom crkve... Ma treba ih sve svezati i nasopati dopom, a onda lopate u ruke i prihvati se lijecenja...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Bože sačuvaj, ostala sam bez teksta... Nisam htjela gledat video, samo sam pročitala članak. Sigurno je video još gori, pa da još poslije ne mogu spavati... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 07:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Čovjek je sam priznao još početkom godine da tuče (održava red)u komuni...

Citiraj:

-Прича се да има батина у вашем центру. Шта ви кажете на то?

Има, наравно. О томе је говорено и у многим ТВ емисијама. Ми немамо селекцију, примамо све одреда, бивше вишеструке робијаше, силеџије, дилере... Свакоме дајемо шансу. Свакоме се при пријему, али и у више наврата касније, скрене пажња да код нас не сме бити затворских трикова, малтретирања других, сви су опоменути којих прекршаја се морају чувати, иначе...

Казне су различите, од прања посуђа, ускраћивања дувана, обављања непријатних послова, шамара, батина по туру, до тежих лупања код најдрскијих и најбезобразнијих. Увек у сарадњи и договору са родитељима, о чему се потписује и споразум. Ипак, већина наших штићеника никада код нас не доживи никакву непријатност. Ја лично сам против батина, али су на жалост неопходне. Да није тога не бисмо могли држати ни 30, а камоли 200 штићеника.

http://www.nikad-heroin.com/index.php?o ... Itemid=127

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 08:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dovoljno je pročitati posotve podrške i od roditelja i od samih štićenika sa tog linka što govori da su batine nužno zlo, a mogu se izbjeći ako se poštuju pravila igre.

Na snimku batine daju ne sveštena lica nego običan svijet.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 09:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Block out je napisao:
Mozda je bilo al',,Ja sam se bas sjebo, al' bas! :(

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=865307

ovo je bas strasno i vandalski,ma nemam rijeci za opisat........ :confused1:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 12:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
filozof sa vrbasa je napisao:
Dovoljno je pročitati posotve podrške i od roditelja i od samih štićenika sa tog linka što govori da su batine nužno zlo, a mogu se izbjeći ako se poštuju pravila igre.

Na snimku batine daju ne sveštena lica nego običan svijet.

Na snimku... A sta je sa ostalim batinanjem?... Ko je on koji kurac da odabira koje siledzije ce se izivljavati nad tim momcima?? Mislis da ne dobijaju batine ako budu dobri i obecaju da nece uzeti dop?? Da ih pomaze po glavi? Covjek ionako nema nikakve veze sa komunama i ne razumije se (ocigledno) u nacine i vrste pomoci pri odvikavanju, a jos ih i fizicki maltretira...Treba njemu grunuti jedan sut direktno u vratnu arteriju... Nije mu ovo vrijeme inkvizicije...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Te načine vaspitanja ostavljam vašoj bujnoj mašti da ih pretočite u "istinu" i nađete još jedan razlog za napad na Crkvu.

Antihristi!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
filozof sa vrbasa je napisao:
i nađete još jedan razlog za napad na Crkvu.

Pa kad neko daje neogranicene kolicine materijala....

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Покушајте да оставите по страни своје предрасуде о Цркви...

СПЦ никога не тјера да буде њен члан, никога не тјера да долази у цркве и моли се и исто тако никога не тјера да долази на лијечење у манастир Црна Река! То је избор појединца и његове породице.

Дакле, основа ове приче је једна породица и један члан те породице који је наркоман. Они су најбитнији у овој причи, не СПЦ, не држава, не ми као друштво. Већ тај наркоман и та породица која је упропаштена због наркоманије.

Шта радити? Ево ви реците! Шта радити кад сте све друго пробали? Рећи ћете: "треба држава ово, требамо ми оно, треба едуковати омладину, треба кампање"... бла,бла,бла... тај се дечко дрогира сад, сад упропаштава себе и своју породицу, краде, хапсе га, туку га, умире полако и вуче породицу за собом! Шта сад урадити? Не теоретисати како би то требало уредити...

И онда та породица и тај наркоман одлуче да пробају са боравком у Црној Реци. Ништа посебно, колико људи због других болести иде код разних травара или биоенергетичара када изгубе вјеру у конвенционалне методе љечења. Њима се каже отворено све, како је организована та терапија у Црној Реци и каже им се да су батине оруђе у појединим ситуацијама. Не батине ради батина, не као свакодневница већ кад се нешто уради и прекрше нека правила. Породица и наркоман се одлучују, пристају ли на то или не!
Ево на примјер, ја сам против батина код лијечења од наркоманије. Али ако породица и наркоман пристану на то и ако тај наркоман изађе из Црне Реке као изљечен, зашто би уопште било битно шта ја мислим о томе?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Провјерено знам да се у нашим болницама поједини пацијенти везују.
Ријеч је о појединим пацијентима којима се након операција вежу руке, јер би усљед дејста лијекова које примају могли себе повриједити.
Нечувено, везати људе за кревет! Не, то се ради за добро пацијента, једна нехумана радња се чини како би се пребродила једна ситуација...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
-Прича се да има батина у вашем центру. Шта ви кажете на то?

Има, наравно. О томе је говорено и у многим ТВ емисијама. Ми немамо селекцију, примамо све одреда, бивше вишеструке робијаше, силеџије, дилере... Свакоме дајемо шансу. Свакоме се при пријему, али и у више наврата касније, скрене пажња да код нас не сме бити затворских трикова, малтретирања других, сви су опоменути којих прекршаја се морају чувати, иначе...

Казне су различите, од прања посуђа, ускраћивања дувана, обављања непријатних послова, шамара, батина по туру, до тежих лупања код најдрскијих и најбезобразнијих. Увек у сарадњи и договору са родитељима, о чему се потписује и споразум. Ипак, већина наших штићеника никада код нас не доживи никакву непријатност. Ја лично сам против батина, али су на жалост неопходне. Да није тога не бисмо могли држати ни 30, а камоли 200 штићеника.

Паметном довољно.
Међутим како видим по некима је боље их пустити да умру него да добију батине за тешке прекршаје :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
shoole je napisao:
Провјерено знам да се у нашим болницама поједини пацијенти везују.
Ријеч је о појединим пацијентима којима се након операција вежу руке, јер би усљед дејста лијекова које примају могли себе повриједити.
Нечувено, везати људе за кревет! Не, то се ради за добро пацијента, једна нехумана радња се чини како би се пребродила једна ситуација...

Ne, treba ih lopatom udarati...vezivanje je standardna procedura, i uglavnom se primjenjuje na manje-više nesvijesnim ljudima, i koilko god da je loše zvuči u stvari nije, i ne primjenjuje se samo u našim bolnicama. A da moram birati da se od droge odvikavam tako da me zavežu za krevet ili da odem kod ovih likova na detoksikaciju....

A kompletna ova priča me i na South park podsjeća kad Ned veli "mi ubijamo jelene jer da ih ne ubijamo oni bi se namnožili i pojeli svu hranu i onda bi svi jeleni umrli od gladi" odnosno u našem kontekstu... "mi te namlatimo i polomimo ti ruke jer polomljenih ruku se ne možeš drogirati, pogani narkomanu"

A to što nekim (ne svim) roditeljima ne smeta jer to znači da je to ispravno, odnosno ako nekim roditeljima ne smeta da njihova djeca idu i kradu po gradu to je onda ispravno, jer dok kradu oni se ne drogiraju...

Citiraj:
Ја лично сам против батина, али су на жалост неопходне.Да није тога не бисмо могли држати ни 30, а камоли 200 штићеника.

Ajmo onda i po osnovnim školama tući djecu jer se ona ne mogu kontrolisati kad je čas fizičkog jer za Boga miloga oni hoće da igraju fudbal a ne rukomet...

I čisto da napakostim nekima sad bi crkvu još napao, ali ne da mi se ... možda kasnije

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Jamesdin Kurtovic je napisao:
A evo sta o "lijecenju" kaze i sama Crkva:

Citiraj:
SVETI arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve pozvao je u subotu episkopa raško-prizrenskog Artemija da odmah
i bez odlaganja raspusti nelegalni stacionar za lečenje bolesti zavisnosti u okrilju manastira u Crnoj Reci,
a da protiv svojih klirika koji su protagonisti nasilja pokrene crkveno-sudski postupak.

Sveti arhijerejski sinod je sa zaprepašćenjem i žaljenjem primio vest o brutalnom nasilju
koje se, u okrilju manastira Crna Reka u eparhiji raško-prizrenskoj, primenjuje prema obolelima od bolesti zavisnosti -
navedno je u saopštenju Sinoda.

Ističe se da su prikazani snimci i javno priznanje raško-prizrenskog klirika nesumnjivi dokaz nasilja koje je potpuno strano jevanđelskom duhu i misiji crkve
.

Nema sta, to je to!
Nekako citajuci sve ove, napad i odbrana na centar ni sam ne znam sta da mislim. :-?
Brate neka se prave kojekakve organizacije i lijecilista...ali ovo je jednostavno nedopustivo pod okriljem crkve!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Владика Артемије каже да се дотични центар и не налази у склопу манастира Црна Река и да тамо не раде монаси из манастира већ два свештена лица која са манастиром немају везе.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ako ako... Kada jednom nekom pretucenom pukne film pa ih zakolje na spavanju, razmislice ubuduce da li ce muciti ljude.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 14:34 
Rakun_Slavko je napisao:
Ako ako... Kada jednom nekom pretucenom pukne film pa ih zakolje na spavanju, razmislice ubuduce da li ce muciti ljude.

Bice pricha tipa:"Narkoman ubio svestenika."

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Rakun_Slavko je napisao:

i ja mislim...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Paklena pomoradza - Bethovenova simfonija.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]