Citiraj:
poslije dvije dobro odigrane utakmice odmah je krenula prica o preporodu zvezde, stajanju na noge i sta li sve vec nije.
Nije to priča samo poslije dvije utakmice, već generalno kad se sagleda ova sezona, može se reći da je Zvezda stala na noge, ali i da je to još daleko od nivo na kom bi eventualno trebala da bude. I ove dvije pobjede i pozicija da se bori za titulu, mislim da su više posljedica nekog naboja među igračima, motivacije do neba i Pešićevog suvog trenerskog kvaliteta, kombinovanog sa evidentnim pomanjkanjem motiva u Partizanu i vjerovatno djelimičnog podcjenjivačkog odnosa nakon vođstva od 2:0... Uglavnom, sam Pešić je rekao da ove sezone trofeji nisu realan cilj, a sa tim se složila i većina objektivnih posmatrača. Cilj je bio da se stabilizuje klub ulaganjem sredstava, eliminisanje dugova, da se stabilizuje igrački kadar i da se uspostavi sistem rada u kome bi se postepeno davala šansa mlađima i na taj način stvorila neka zdrava osnova za budućnost. Meni je to sasvim dovoljno za ovu sezonu, a činjenica da je Zvezda u poziciji da se bori za titulu, samo je plus na sve to.
Zato kažem da je poprilično svejedno, bar za Zvezdu, šta će biti u toj petoj utakmici. Plan je ispunjen i premašen za ovu sezonu, što se takmičarskog dijela tiče. Povratak nakon 0:2 i borbenost koju su igrači pokazali, sasvim je dovoljna. Ako pobijede i treću utakmicu, biće to fantastično, ako ne pobijede, opet dobro jer su pokazali dovoljno ove sezone...
Citiraj:
Сад лепо прочитај цео овај свој упис па онда види да ли је нешто вађено из контекста?
Da li ti to meni tumačiš šta sam ja htio da kažem? Govorim isključivo iz Zvezdinog ugla i kažem ponovo, da povratak nakon 0:2, ZA ZVEZDU vrijedi više nego da je osvojila titulu, jer je pokazala karakter i mentalnu snagu, kao i kvalitet da se nosi sa najboljim timom na ovim prostorima.
I da, izvadio si stvari iz konteksta jer si negdje u svojoj sumanutoj potrebi za raspravom po svaku cijenu, pročitao, da sam ja omalovažio sva Partizanova dostignuća... Uostalom dosta je te rasprave. 2:2 je i večeras će sve biti jasno. Ko god da osvoji titulu, biće to apsolutno zasluženo... Ako to bude Zvezda, to neće značiti da je naprasno postala najbolji klub u Srbiji, niti će to umanjiti vrijednost svega što je Partizan dosad postigao.
Ako to bude Partizan, samo će da potvrdi ono što se zna - da ja najbolji u Srbiji i na kompletnom prostoru stare Jugoslavije. Toliko otprilike o tome...