nerevar je napisao:
ne postoje nikakvi dokazi postojanja boga pa ti opet veruješ u njega?
Meni dokazi opostoje to je jedno a drugo je nesto sto se zove vjerovanje a posto to drugo nauka ne priznaje i ne poznaje a nema ni dokaza za nesto...onda bi na kraju to nesto za sta ne postoje dokazi a ni vjerovanje nazvali BIG BLAB OF NOTHINGNES
nerevar je napisao:
rezon ti je skroz bezveze - ja ovde pričam o populacijama a ne o jedinkama, znači ne čeka u podnožju drveta čopor predatora da majmun siđe ili spadne dok spava. imaš li predstavu kolika je planeta? evo uzmimo kod nas: vukova i medveda ima u par šuma. šta misliš da je teško nekoj životinji otići do druge šume i gde nema predatora i tu nastaviti život. to se zove migracija
A ti skaces s jednike na populaciju kad osjetis da ti skripi pod nogama kao sto rekoh dobro ti ide igra "zakrpi darvina" samo sto salbo oskasec, prvo si prico da jednom majmuni odpadne rep pa onda BUM citavoj populaciji odpadnu repovi
samo mi reci u kojoj to sumi kod nas nema predatora....tvoj je problem sto ti mislis da se migracija moze desiti preko noci (kao u ratu) pa ne ide to tek tako....predatori imaju njuh...nanjuse lovinu u trecoj sumi...zbrljo si se potpuno
nerevar je napisao:
ako životinja nema potrebe da se prilagođava ona će ostati nepromenjena.
Ukoliko su jedne vrste potekle od drugih vrsta pomoću finih odstupanja, zašto posvuda ne vidimo bezbrojne prijelazne oblike? Zašto sva priroda nije u konfuziji, umjesto što su vrste, kao što vidimo, tako dobro definirane?... Pošto su po ovoj teoriji bezbrojne prijelazne forme morale postojati, zašto ih ne nalazimo ugrađene u bezbrojnim Zemljinim slojevima?... Zašto ne nalazimo blisko povezane prijelazne vrste u srednjoj regiji/sloju, koji potiče iz doba u kome su vladali posredni/prijelazni uvjeti za život?Glavni problem u dokazivanju teorije je bio fosilni zapis; utisnuća iščezlih vrsta sačuvani u Zemljinim geološkim formacijama. Ovaj zapis nikada nije otkrio tragove Darwinovih hipotetičkih posrednih vrsta - umjesto toga, vrste se pojavljuju i nestaju iznenadno i ova anomalija podržala je argumente kreacionista da je svaka vrsta kreirana od strane Boga.
Ja se ne bih zabavljao s tvojom "nepromjenjenom ribicom" jer ona hem sto je nepromjenjena postala moj argument hem sto je sitna vrsta...ja bih poceo s kambrijskom eksplozijom i trilobitima, koji se pojavljuju bez prelazne forme a prije njih je i jednocelijskih organizama nema prelazen forme...kao sto rekoh ti i tvoja ribica ....sitna ste ribica.
nerevar je napisao:
a da probamo obrnutom logikom? šta ako su prvo predatori nestali? tad majmun sigurno nije imao mnogo koristi od svojih nindža sposobnosti? nije li onda bio u stanju preživeti na zemlji
a sad bi obrco logiku...naucno nema sta..."Sta ako su prvo predatori nestali"
Sta ako su prvo predatori nestali???
Sta ako su prvo predatori nestali???

dobar si ...dooooooobar.
nerevar je napisao:
da ona kontroliše sve što se dešava na ovoj planeti, od živih organizama do klimatskih promena.
Da si spomenuo teoriju kaosa pa bio bi vise respektiran u naucnim krugovima
"Sta ako su prvo predatoli nestali ????"
nerevar je napisao:
a ja ti i dalje tvrdim da postoje i da si u krivu. koliko puta sam dosad spomenuo pse, mačke i ostale životinje koje čovek uzgaja? ako ukrstiš neke dve pasmine ono što dobiješ je nova vrsta, a njegovi roditelji su prelazne forme. ja ti i dalje tvrdim da postoje prelazni oblici. ovi između riba i kopnenih životinja i dan danas postoje - zovu se (hm, čudne li koincidencije) vodozemci.
Ali ukrstaj pse medjusobno uvjek ces dobiti psa.
Ukrsti macku medjusobno uvjek ces dobiti macku
Ako ukrstis bliske srodnike uvjek ces dobiti pasminu ili rasu kojoj roditelji pripadaju, ali nikad neces dobiti psa s krilima, niti macku s surlom.
Koliko god da ukrstas uvjek ces dobiti psa i uvjek ces dobiti macku...nikad neces dobiti prelaznu formu niti ce ti ukrstanje dvije razlicitih ili cak udaljenih srodnika uspjeti.
Kazes vodozemci prelazni oblici....hm cudne li koincidencije vjerovatno je onda po toj logici stvari prelazni oblik izmedju dinosaurusa i ptica sljepi mis, a da je on sisar to cemo ostaviti kao tajnu.
nerevar je napisao:
dakle, od tih istih jelena će kroz par miliona godina nastati srndaći, od onih što su se preselili u tundre sobovi, od onih u još hladnijim područjima losovi, od onih u africi antilope, itd. itd.
....mogu da nastavim a od antilope ce nastati tompson a od tompsona gazela a od gazele zirafa, a od zirafe .....( da ne duljim ) .....COVJEK.
nerevar je napisao:
a vernici su napisali scenario nastanka čoveka tako što ih je napravilo neko biće iz druge dimenzije, ubacivši među njih priču kako je ženi sa zemlje napravio dete koje je u stvari on, te da je kasnije ubio sam sebe kao žrtvu samome sebi da nas spasi od greha na koji nas je osudio onog momenta kad nas je napravio. sreća naša pa imamo toliko dokaza koji potvrđuju ovu priču. evo odoh odmah u crkvu da se pokajem što sam pričao gluposti.
musliman sam tako da imas pucanj u prazno
nerevar je napisao:
anatomske razlike???? koje to? majmuni imaju dlakavo telo a mi ne? to ti zoveš anatomskom razlikom?
a da kazem hod na dvije noge ....jer posto je covjek nasmotanije bice na zemlji...(da opet ne duljim) u svijetu predatora bolje bi prosao majmun nego covjek i po teorije evolucije trebalo bi da se desilo da covjek evoluira u cetveronosce a ne obratno. Istraživanje je pokazalo da se nastanak dvonoštva nije nikad ni desio, niti je bilo moguće da se desi. Kao prvo, dvonoštvo nije neka evolutivna prednost. Način na koji se majmuni kreću je mnogo lakši, brži i efikasniji nego čovjekov dvonožni hod. Čovjek se ne može kretati skačući sa drveta na drvo bez spuštanja na zemlju kao šimpanza, a ne može ni trčati brzinom 125 km na sat kao gepard. Naprotiv, budući da čovjek hoda na svoje dvije noge, on se mnogo sporije kreće po zemlji. Zbog istog razloga, on je jedna od najnezaštićenijih od svih vrsta u pogledu pokretljivosti i odbrane. Prema logici evolucije, majmuni ne bi trebali evoluirati tako da usvoje dvonožni hod: umjesto toga ljudi bi trebali evoluirati u četveronošce.
nerevar je napisao:
Citiraj:
Izumrle ljudske rase koje su zivjele na planeti a o kojima govore i objave od prije 10 000 su ljudi a ne majmuni niti prelazni oblici.
e tu sam te čekao!! ljudi??? izumrli??? kako??? zašto??? jel to znači da mi nismo potomci adama i eve?? šta smo mi onda?? zašto verujemo u zagrobni život i prorečeno spasenje ako se to očigledno ne odnosi na nas?
E bas si me naceko, a jos da znas citati kad sam napisao "izumrle ljudske rase" a ne "izumrlo kopletno covjecanstvo" hajde nadji razliku.
"Sta ako su prvo predatori nestali"
nerevar je napisao:
pričajmo malo o slikama: vi nemate ni isusov zub pa je svaka crkva prepuna njegovih slika
opet pucanj u prazno al da probam na nasem jeziku "ich bin musleem"
nerevar je napisao:
ako životinja nema potrebe da se prilagođava ona će ostati nepromenjena
100 miliona godina nije bilo potrebe za promjenama, nije bilo hladnog doba, nije bilo poplava, meteora, vulkana, razdvajanja kontinenata....stvarno nije bilpo potrebe da se zivotinja mijenja...
nerevar je napisao:
a ja ti garantujem da za 2 miliona godina nećemo uopšte postojati, a kamoli da budemo u stanju da nešto radimo ušima.
e ja ti tek sad bas nevjerujem,

a da mi garantujes da ce 2028 u BiH biti olimpijske igre.
Ali ipak kad malo bolje razmislim posto mi BAS TI garantujes....nikako nisam siguran.
nerevar je napisao:
nove informacije u dnk uvrštavaju virusi, bakterije i genetski inženjeri, mada kod ovih zadnjih to izgleda kao da slonu daš da veze.
...ovo cu malo provjeriti specijalno viruse i bakterije....cisto sumnjam ali eto vidjecemo...ne valja jesti na prazan stomak sto bi reko drug dzebaleban.
Nisam siguran da li genetika moze da odbrani teoriju evolucije iz razloga sto teorija evolucije podpada pod zakone biologije, paleontologije, teromodinamike, anatomije, fiziologije, cak i astronomije ....i naravno genetike, ali koristiti samo genetiku je ....
nerevar je napisao:
ovo može biti istinito, jer niko ne može sa sigurnošću tvrditi za šta nam je neki organ koristio pre milion godina. isto tako je činjenica da nam je penis oduvek služio kao sredstvo razmnožavanja, dok nam sad služi kao statusni simbol, organ za samozadovoljavanje i guranje u crevo od usisavača. vidiš i tu evolutivni pomak?
Primarna funkcija penisa ostaje ista, jer ako tako gledas na stvari onda mozemo krenuti ovako
Noga-hodanje,sutanje lopte, plivanje, ,skakanje.....auuuuuuuu evolucije
ruka- hvatanje, drzanje, podizanje spustanje.........auuuuuuuuu jos vece evolucije.
Jak evolutivan pomak jadna majko....jak ko zemlja-avion.
nerevar je napisao:
a ja kažem da ću radije verovati ljudima koji su čitav život posvetili proučavanju toga nego tebi kojemu je to samo hobi i predmet trenutnog zanimanja. imaj na umu da je rep u većine životinja predstavlja produžetak kičme, tako da ne vidim čemu takav stav kao da pričam o glavici kupusa koja je izrasla na dupetu?
nebi bilo potrebe ovo sto si napisao samo da si proguglao "ontogeneza rekapitulira filogenezu" ali naravno i meni je interesantnija macka sto gura lubenicu iz jezera...
Nemoj mi samo reci da tebi genetika nije hobi nego da si ti inzinjer genetike i radis u Gentechu i imas 10 000 dolara platu
nerevar je napisao:
početni stadijum je jedna jedina ćelija.
Hrabro si ovo zakljucio.
nerevar je napisao:
žao mi je što ti ovo moram reći, ali i riba i majmun su u određenom periodu evolucije imali zajedničkog pretka.
e samo jos kad bi reko kojeg ?????
nerevar je napisao:
nisam upoznat sa likom i delom dotičnog gospodina, ali ako je zagovarao teoriju evolucije ja bih ga nazvao vizionarom ma koliko pogrešna tumačenja imao. nove generacije i postoje da ispravljaju greške starih, i imaju više saznanja o nekim stvarima, ne da se vrte u krug ili, sačuvaj bože, vraćaju nazad.
Ovaj lik Ernest Heackel upravo nije bio sanjar niti vizionar

jer je teoriju evolucije vratio jedan korak unazad, (a jesi nasjeo) ja sam po tebi mogao da napisem i Adolfa Hitlera koliko ti poznajes teoriju koju branis i njene zastupnike i razvoj ....
ovo je za kraj
nerevar je napisao:
uzmimo na primer populaciju belih leptira koji žive na kori drveta. zamisli kakvu im prednost u goloj borbi za opstanak donosi mutacija koja će im krila obojiti u smeđe tako da se vizuelno uklope u koru drveta na kojoj žive. u takvoj situaciji evoluciju možeš videti na delu za svega par godina: svi beli leptiri će nestati jer će se gen za smeđa krila jako brzo ugraditi u populaciju iz prostog razloga što takvog leptira ni jedna ptica neće uočiti.
Godine 1986. Douglas Futuyma objavio je knjigu Biology of Evolution (Biologija Evolucije), koja je prihvaćena kao jedan od izvora koji na najeksplicitniji način objašnjava teoriju evolucije putem prirodne selekcije. Najčuveniji od njegovih primjera o ovoj temi je onaj o boji noćnih leptirova, koji su pocrnjeli za vrijeme Industrijske revolucije u Engleskoj.
Prema izvještaju, u vrijeme početka Industrijske revolucije u Engleskoj, boja kore drveća oko Mančestera bila je sasvim svijetla.
Zbog ovoga su leptirovi tamne boje koji su prebivali na ovom drveću mogli lahko biti primijećeni od ptica koje su se njima hranile i zbog toga su oni imali veoma malu šansu za preživljavanje. Pedeset godina kasnije, kao rezultat zagađenja, kora na drveću je potamnjela i ovoga puta leptirovi svijetle boje postali su najčešća meta ptičjeg lova. Kao rezultat, broj leptirova svijetle boje je opao, dok se broj leptirova tamne boje uvećao, budući da oni tada nisu mogli lahko biti zamijećeni od ptica. Evolucionisti koriste ovo kao veliki dokaz za svoju teoriju. Evolucionisti su, na drugoj strani, našli utočište i utjehu u bacanju prašine u oči, pokazujući kako su leptiri svijetle boje evoluirali u leptire tamne boje.
Primjer "leptira Industrijske revolucije" promoviran je kao najveci dokaz za evoluciju putem prirodne selekcije. Medutim, evolucija ne dolazi u obzir u ovom primjeru, iz razloga što nije formirana nova vrsta leptira.
Međutim, trebalo bi biti potpuno jasno da ovaj fenomen ne može ni na koji način biti korišten kao dokaz za teoriju evolucije zbog toga što prirodna selekcija ne proizvodi nove oblike koji nisu postojali ranije. Leptiri tamne boje postojali su u cjelokupnoj populaciji leptirova i prije Industrijske revolucije.
Jedino što se promijenilo bila je relativna proporcija postojećih varijacija (tipova) u populaciji leptirova. Leptiri nisu stekli novu osobinu ili jedan organ koji bi uzrokovao promjenu vrste - odnosno stvaranje posebne vrste. Da bi se jedan leptirstransformirao u drugu živu vrstu, pticu naprimjer, trebali bi biti učinjeni novi dodaci genima. To jest, trebao bi biti unesen jedan potpuno odvojen genetski program na način da se uključi nova informacija o fizičkim osobinama ptica.
Ukratko, prirodna selekcija nema sposobnost dodati jedan novi organ nekom živom organizmu, ukloniti jedan organ, ili izmijeniti organizam u drugu vrstu - što je sasvim suprotno od slike koju evolucionisti pretpostavljaju. "Najveći" dokaz koji je predstavljen od Darwinova doba nije bio u stanju otići dalje od "industrijskog melanizma" kod leptirova u Engleskoj.
"A sta ako su prvo predatori nestali" ???