banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 10:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2009, 18:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
BL Boy je napisao:
Sta nudi BlackBerry po ovom sto sam vidio na mts sajtu i na ovim ovdje na linkovima koje si naveo nista posebno sto vec ne nudi Nokia, dakle sve je to vec dostupno instant e-mail i sl. stvari to ja vec odavno imam putem usluge mobilni mail gdje mi cim stigne e-mail isti bude prosljedjen sms/wap push porukom na telefon, a osim tog Nokia ima opciju za preuzimanje e-mail poruka uz stalnu vezu s mob.netom takodje moguce je definisati vise mail naloga dakle nista novo da bi se to zadovoljstvo ekstra platilo.Dakle sto bi mu trebao Blackberry, a ne Nokia E serija.

Pročitaj ponovo šta je Blackberry usluga i koje su mogućnosti Blackberry-ja (ovaj put pažljivije)...
pa tek onda donesi zaključak.

BL Boy je napisao:
Sto se tice ovog da psolovni korisnici kod nas nece pitati koliko je vec da ce uzeti jer im firma placa pa kakao koji vecina ima onaj vpn kod kojeg su cijene telefona u rangu sa L paketom i gdje se firma samo obavezuje da ce placati preplatu 2 godine, a korisnik iz svog dzepa kesira telefon.Dakle samo na najmasnijim tarifama poput total group i to one najskuplje mozda da nece morati platiti (to je mali broj ljudi, a i oni ce imati dilemu da li Nokija ili BlackBerry je opet kazem kod nas je to dosta nepoynat brend dok s druge strane Nokia je odavno prisutna i na dobrom je glasu).

Da li je Blackberry namijenjen većini?
Nije! On je namijenjen samo jednom segmentu korisnika...
Sigurno nije onima kojima kako si naveo "firma samo obavezuje da ce placati preplatu 2 godine (L paket), a korisnik iz svog dzepa kesira telefon".

Blackberry nepoznat brand? :lol:
Baš si smiješan...

Od ove reklame nema bolje:
Slika
Ko to ima Blackberry (i to custom made)... Obama? :D

BTW
Nekako imam feeling da bi drugu pjesmu pjevao da bh mobile "uvodi" prvi Blackberry-je u BiH...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2009, 20:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
ma ja samo kazem da je blackberry nepoznat sirem krugu korisnika kod nas, a ne da je nepoznat brend u svijetu daleko od toga, ali daleko i od toga da nudi nesto puno vise od Nokia smartphone telefona, na kraju krajeva symbian je i dalje vodeci o.s. za pametne telefone sto je podatak koji sam po sebi govori. Ja opet kazem navedi mi sta to ima blackberry, a nema symbian platforma da bi kupci morali izdvojiti vise novca, mogu da se slozim jedino u boljoj zavrsnoj obradi, ali i to je relativno jer nokijina e serija je dosta kvalitetno hardverski odradjena. nema veze ko uvodi ja pricam uopsteno, jasno je meni da su to telefoni samo za specijani segment trzista, ali isto tako jasno da se telekomova politika zasniva na brzom cash flow tako da mi je to rizican poduhvat za njih jer bi iziskivao visoke troskove zaliha ukoliko ne bi sklopili poseban ugovor sa dobavljacem da im da neke benefite. No, izgleda da je ovo jos jedan copy paste od velikog brata mts, jer ocigledno da nista sami ne znaju uvesti ni smisliti.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

od 17.maja bice pustena promo faza usluge video poziv ista se reklamira i na bilbordima u BL.

Brži, fleksibilniji, jeftiniji paketi za prijenos podataka!

Od 01. juna 2009. godine svi pretplatnici i Ultra korisnici BH Mobile mreže moći će koristiti uslugu širokopojasnog pristupa internetu bežičnim ili mobilnim putem.

Uvođenjem ove usluge korisnicima se omogućava pristup Internetu brzinom do 7,2 Mbit/s u downloadu, te do 1,4 Mbit/s u uploadu.

Mobilni broadband dostupan je svim postpaid i prepaid korisnicima BH Mobile mreže koji posjeduju mobilni telefon, odnosno drugi prenosivi uređaj koji podržava usluge treće generacije.

U ponudi BH Telecoma nalaze se novi paketi za prijenos podataka jeftiniji od 15-85% u odnosu na prethodne.

mSurf paketi koriste se kao dodatni paketi uz govorne tarifne modele i omogućavaju jednostavan i fleksibilan pristup Internetu.

mSurf

mSurf Active

mSurf

10 MB

mSurf

100 MB

mSurf

500 MB

mSurf

1GB

mSurf

3GB

mSurf

9GB

Mjesečna naknada

0 KM

3,50 KM

8,00 KM

22,00 KM

30,00 KM

45,00 KM

60,00 KM

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 12:03 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Maj 2009, 12:01
@BL Boy

Odakle ti info o surf paketima? Ubih se trazeci po sajtu BHT-a i nigdje informacija...
http://www.bhtelecom.ba/2083.html

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 14:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
AphexT je napisao:
@BL Boy

Odakle ti info o surf paketima? Ubih se trazeci po sajtu BHT-a i nigdje informacija...

Telekom BiH ima ubjedljivo najgori Web site, u usporedbi sa operaterima u regionu. Ubjedljivo najgori!
Ipak, pogledaj ovdje. ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

escobaR_ je napisao:
AphexT je napisao:
@BL Boy

Telekom BiH ima ubjedljivo najgori Web site, u usporedbi sa operaterima u regionu. Ubjedljivo najgori!
Ipak, pogledaj ovdje. ;)

Slazem se od njih jedino gori sajt ima mtel, sve vjesti se inace nalaze na portalu bh telecoma u rubrici bh telecom.

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2009, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto se ostala dva operatera tice evo sta kazu direktori kompanija

Uvođenje 3G mreže u "M:telu" je, prema riječima portparola Aide Halilović, u pripremnoj fazi i ove usluge biće dostupne korisnicima tokom trećeg kvartala ove godine.

"Tražimo tehnička rješenja i nadamo se da ćemo 3G usluge ponuditi korisnicima u posljednjem kvartalu", kaže Stipe Prlić, direktor kompanije.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2009, 11:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

evo konačno objavljene i cijene video poziva, u prvih šest mjeseci (testni period) će biti po cijeni običnog poziva. Dok će nakon isteka testnog perioda cijena biti 0,30/min (bez pdv-a)

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hoce li biti video pozivi odmah i na pay as you go ili samo na pretplatu?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 11:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Hoce li biti video pozivi odmah i na pay as you go ili samo na pretplatu?

i na pre paid i na post paid dakle svi ce imati,a za 7dana krece od 17.maja na svjetski dan telekomunikacija ce biti svecano pustanje. 6 mjeseci besplatno dakle do kraja ove godine.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 12:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Jedno, možda debilno, pitanje...
Da li ti video pozivi idu direktno s telefona na telefon (kao i normalni poziv) ili preko gprs-a?
Nisam se nikad zanimao za tu vrstu telekomunikacije ali mi to sad pade na pamet...

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 16:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

COCO je napisao:
Da li ti video pozivi idu direktno s telefona na telefon (kao i normalni poziv) ili preko gprs-a?
Nisam se nikad zanimao za tu vrstu telekomunikacije ali mi to sad pade na pamet...

Pozivi idu normalno uz to da na mobilnom telefonu imas opciju da ukljucis i iskljucis video poziv uslugu koja koristi mobilni internet ili 3g mrezu za slanje slike uzivo tj. koristi internet konekciju kako bi ista vrsila prenos slike uzivo ili ti video streaming. Moguce je da se desi da ako bude preveliko koristenje ove usluge da dodje do stopanja video komunikacije tj.slike prilikom razgovora (to ce se vjerovatno desavati u test fazi). Samo da napomenem da bi se koristila ova usluga potrebno je da oba sagovornika imaju 3g mobilni telefon i sekundarnu kamericu na mob. za obavljanje video poziva posto postoje telefoni koji podrzavaju 3g, ali bez one kamerice naprijed tako da sa njima nije moguce ostvariti video poziv.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 20:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
COCO je napisao:

Pozivi idu normalno uz to da na mobilnom telefonu imas opciju da ukljucis i iskljucis video poziv uslugu koja koristi mobilni internet ili 3g mrezu za slanje slike uzivo tj. koristi internet konekciju kako bi ista vrsila prenos slike uzivo ili ti video streaming. Moguce je da se desi da ako bude preveliko koristenje ove usluge da dodje do stopanja video komunikacije tj.slike prilikom razgovora (to ce se vjerovatno desavati u test fazi). Samo da napomenem da bi se koristila ova usluga potrebno je da oba sagovornika imaju 3g mobilni telefon i sekundarnu kamericu na mob. za obavljanje video poziva posto postoje telefoni koji podrzavaju 3g, ali bez one kamerice naprijed tako da sa njima nije moguce ostvariti video poziv.

Postoje telefoni bez sekundarne kamere koji omogućavaju video pozive. Na primjer:
Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, ja imam nokia 6233 i kad hocu da me vidi onaj s kim pricam moram okrenuti tel, ali onda ja njega ne vidim, i obrnuto kad ja njega vidim on mene ne vidi jer je kamera samo jedna na normalnom mjestu, za razliku od se i novijih nokia koje imaju po dvije kamere, jednu normalnu i jednu sprijeda za video poziv.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Da, ja imam nokia 6233 i kad hocu da me vidi onaj s kim pricam moram okrenuti tel, ali onda ja njega ne vidim, i obrnuto kad ja njega vidim on mene ne vidi jer je kamera samo jedna na normalnom mjestu, za razliku od se i novijih nokia koje imaju po dvije kamere, jednu normalnu i jednu sprijeda za video poziv.

nokia 6233 ne podrzava ni 3G/HSDPA mrezu, pa ni video poziv. Primarna kamera tj.ona sto sluzi za slikanje ne moze da se koristi i za video poziv, dakle ta sekundarna kamerica se nalazi naprijed, a ne ozada.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
nokia 6233 ne podrzava ni 3G/HSDPA mrezu, pa ni video poziv. Primarna kamera tj.ona sto sluzi za slikanje ne moze da se koristi i za video poziv, dakle ta sekundarna kamerica se nalazi naprijed, a ne ozada.

Podrzava 3g mrezu, licno gledam tv na njega i pravim video pozive(u inostranstvu). I kad je 3G mreza pojavi se kraj signala natpis 3G. Samo sto obicna kamera sluzi i kao video kamera pa moras okrenuti tel. Znaci, ne mozes reci da ne podrzava kad sam ja pravio video pozive sa njim. To je kao kad bi ja rekao u bl ne postoji boska a ti prolazis svaki dan kraj nje. Pogledaj malo bolje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
BL Boy je napisao:

Podrzava 3g mrezu, licno gledam tv na njega i pravim video pozive(u inostranstvu). I kad je 3G mreza pojavi se kraj signala natpis 3G. Samo sto obicna kamera sluzi i kao video kamera pa moras okrenuti tel. Znaci, ne mozes reci da ne podrzava kad sam ja pravio video pozive sa njim. To je kao kad bi ja rekao u bl ne postoji boska a ti prolazis svaki dan kraj nje. Pogledaj malo bolje.

izvinjavam se nisam odmah uocio u popisu specifikacija, da podrzava o.k. samo mi to cudno za video pozive da sluzi ta kamera, ali dobro.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 00:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Puštena u rad BH Mobile 3G mreža, kako je i obećano, 17. maja... NOT !!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakvi idioti, ni rokove ne mogu ispoštovati. Al' bitno je da je pookla reklama na svim medijima, to što od UMTS-a nema ni "U" nije bitno.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 09:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo pustena je danas. Video poziv radi o.k. brzi net jos ne radi kazu tek od 1.6. ide.
p.s. Zar si mislio da ce neko raditi nedeljom u BH Telecomu-drzavnoj firmi :lol: odmah mi je to bilo sumnjivo

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 09:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

fakat je puštena usluga. ma hajde, mora da je do nas, vjerovatno su oni rekavši 17. maja mislili zapravo na 18., samo što mi to nismo shvatili. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]