banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 14:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2009, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Poštovani prijatelji sa foruma, pošto sam otvorio temu monoteizam ili trojstvo morao bi dodati još par stvari koje bi dodatno objasnile temu jer kršćani bogolikost Isusa dokazuju nekim predajama iz Evenđelja, od kojih je većina u Ivanovom Evanđelju. U narednim redovima navodimo njihoce dokaze i nulitrat ćemo ih uz Božiju pomoć.

Njihov prvi dokaz:

Oslovljavanje Isusa izrazom " sin božiji"

Ovaj dokaz je nevažeći iz dva razloga

Prvi je:

Korištenje izraza Sin Božiji za Isusa je oprečan izrazu "sin čovječiji" kao i izrazu " Sin Davida" kojima se oslovljava Isus.

Pogledajte izraz " sin čovječiji" kojim se on oslovljava u Matejovom Evanđelju ( 8:20 9:6 16:13,27 17:9,12,22 18:11 19:28 20:18,28 24:27 26:24,45,64) zatim izraz " sin Davida 20:30,31 21:9,15 22:42) kao i evanđelje po Marku ( 10:47,48) i Evanđelje po Luki 1:38,29)

isto tako Isusova geneologija il ti ga rodoslovlje koje se veže za Davuda Jakova Isaka Avrama koja se vadovi u Metejovom i Lukinom evanđelju jasno govori da Isus vodi porijeklo pomenutih vjerovjesnika koji su potomci čovjeka ( Adema) kao i to da je on sin čovjeka a jasno je da je sinčovjeka samo čovjek, nikako bog

Drugi je

Riječ sin u njihovom govoru " sin božiji" ne može imati svoje stvarno značenje jer je pravo značenje sin u takvim jezicima svijeta, onaj koji se rodio od 2 roditelja, a to je u slučaju Isusa nemoguće. To znači da se o tom izrazu radi samo u metafori " dobar i bezgriješan čovjek".. Naistrag svi smo djeca božija, zar ne *?

Dokaz tom metaforičkom značenju su riječi vojskovođe stotnika, navedene u Markovom i Lukinom Evanđelju. Marko 15:39 bilježi:

..reče: UISTINU, OVAJ ČOVJEK BJAŠE SIN BOŽIJI

A Luka 23:47 kaže

Kada stotnik vidje što se dogodi, poče slaviti Boga i reče: zaista ovaj čovjek bijaše pravednik

Tako je kod Luke riječ " pravednik" zamijenila Markov izraz Sin Božiji. I ako se zanemari to što se protivrjječuje između ova dva izraza, desilo zbog kontinuiranog iskrivljenja evanđelja, s ciljem dokazivanja bogolikost Isusa. A ako se ispostavi da su oba ispravna dopušteno je dobrog čovjeka osloviti sin božiji.

U evanđeljima se i pored Isusa izrazom sin božiji oslovljavaju mnogi dobri ljudi kao što se počinioc zla oslovljuje sinom sotone

U Matejovom evanđelju 5:9,44,45

Blagoslovljeni su mirotvorci! Oni će se zvati sinovi Božji.

A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje i molite se za one, koji vas progone!

45 Tada ćete biti djeca Oca svojega nebeskoga, koji pušta da sunce njegovo izlazi nad dobre i zle i daje da daždi nad pravedne i grješnike.

Navodimo neke djelove razgovora između Isusa i jevreja koja bilježi u Ivanovom Evanđelju 8:41,42,44

Vi činite djela oca svojega." Tada mu rekoše: "Mi nijesmo rođeni od preljubočinstva, jednoga oca imamo, Boga."

Isus im reče: "Kad bi Bog bio vas otac, vi biste ljubili mene; jer ja od Boga izađoh i dođoh. Ne dođoh sam od sebe, nego me on posla.

Vi imate đavla za oca i hoćete da činite po željama oca svojega, On je bio krvnik ljudi od početka. On nije bio utvrđen u istini jer nema istine u njemu. Kad govori laž, od svojega govori, jer je lažac i otac laži.

Jevreji tvrde da su sinovi božiji tj dobri i Bogu pokorni a Isus im uzvraća da su lažovi i da su đavolu odani i da su njegovi sinovi, a on je samo lažac i otac lažova. A otac im, u doslovnom smislu riječi nije ni bog ni sotona. Zato se mora prihvatiti metaforičko značenje tih riječi.

( Ivanova poslanica 3)
8Tko čini grijeh, od đavla je, jer đavao griješi od početka. Zato se javi Sin Božji, da razori djela đavolja.
9 Svaki, koji je rođen od Boga, ne čini grijeha, jer njegovo sjeme ostaje u njemu, i ne može griješiti, jer je rođen od Boga.
10 Po tom se poznaju djeca Božja i djeca đavolja: "Tko ne čini pravde, nije od Boga; isto tako, tko ne ljubi brata svojega.

Ljubljeni, ljubimo jedan drugoga, jer je ljubav od Boga; i svaki, koji ljubi, od Boga je rođen i poznaje Boga. ( Ivanova poslanica 4:7)

itd itd itd,, ima ih jos punooo

Njihov drugi dokaz:

Tvdnja da je Isus od neba a ne od ovog svijeta, kao što je pomenuto u Ivanovom Evanđelju 8:23

On nastavi: Vi ste od ovog svijeta a ja sam od neba. Vi ste ovosvijetski , ja nisam.

Oni zbog ovih riječi umišljaju da je Isus bog koji je sišao od Boga oca koji nije od ovog svijeta

Ovo tumačenje je neispravno i suprotno stvarnosti, jer je Isus doista bio od ovog svijeta.. Na njihov komentar ću odgovoriti

#1) Ovaj komentar se ne slaže ni sa rasumskim niti tradicionalnim dokazima

#2) Iste riječi je Isus rekao i za svoje učenike, u Ivanovom Evanđelju 15:19

Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; a kako nijeste od svijeta, nego vas ja izabrah od svijeta, zato mrzi na vas svijet.

14Ja im dadoh riječ tvoju. A svijet zamrzi na njih, jer nijesu od svijeta, kao što ni ja nijesam od svijeta.
15 Ne molim, da ih uzmeš sa svijeta nego da ih sačuvaš oda zla.
16 Od svijeta nijesu, kao što ni ja nijesam od svijeta. ( 17:14:16)

Isus se u ovim redcima izjednačuje sa svojim učenicima u nepriradanju ovom svijetu.

Te ako ovoj govor čini nužnim bogolikost Isusa, kao što neki na forumu ovdje misle, onda i svi njegovi učenici moraju biti božanstva. Pošto kršćani negiraju božanstvenost učenika to jasno potvrđuje da ni Isus nije .

Tačno je da plemeniti Isus i njegovi učenici nisu bili od učenika niskog ovog svijeta nego učenici onog drugog jer su tragali za Allahovim zadovoljstvom. Ova metafora je raširena u mnogim jezicima. Tako se za isposnika i dobre ljude kaže " oni zaista nisu od ovog svijeta"

Njihov treći dokaz:

Tvrdnja da su Isus i otac jedno. Te Isusove riječi se nalaze u Ivanovom evanđelju 10:30

Ja i otac smo jedno

Ovaj govor po njihovom mišljenju ukazuje na Isusovo sjedinjenje s Allahom što ga čini bogom poput Allaha.

Ovo tumačenje je neisprvano iz 2 razloga

#1¸) Isus po njihovom mišljenju je čovjk sa dušom koja je u stanju da govori, ali on nije sjedinjen sa Allahom u smislu njegove ljudskosti, nego kažu da je s Allahom sjedinjena njegova božanska a ne ljudska priroda . Ali, pošto oni pod imenom Isus podrazumjevanju božansku i ljudsku prirodu pada njihov predhodni komentar.

#2) Sličan govor se odnosi i na apostole. Ivan 17:21-23 kaže:

21 Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno, da vjeruje svijet, da si me ti poslao.
22 I slavu, koju si mi dao, ja dadoh njima, da budu jedno, kao što smo i mi jedno:
23 Ja u njima i ti u meni; da budu sasvim u jedno, i da spozna svijet, da si me ti poslao i da si ih ljubio, kao što si mene ljubio

Navedene riječi u ovim odlomcima govore o njegovom sjedinjenju s Allahom i njihovom međusobnom sjedinjenju. I kao što je jasno da njihovo sjedinjenje nije stvarno, tako je očito da i Isusovo sjedinjenje sa Allahom nije stvarno. A ispravno značenje sjedinjenja je " pokoravanje odredbama Allaha i činjenju dobrih djela ". U tome se izjednačuju Isus njegovi učenici i svi vjernici. Razlika je samo u snazi vjere i slabosti. Isusova pokornost i savršenost u obožavanju Allaha je bez sumnje veća od pokornosti njegovih učenika a pod sjedinjenjem se ovdje podrazumjeva istovjetnost njihovih zelja i ucenja.
Oni su kao jedan u pokornosti Allahu i izvršavanju Njegovih naredbi i ljubavi prema njemu. I kao što se ne misli tjelesno sjedinjenj jednih sa drugim ili s Isusom isto se tako ne misli na sjedinjenje Isusa sa Allahom u doslovnom smislu .. dalje..

Njihov četvrti dokaz:

Tvrdnja da je viđenje Isusa isto što viđenje Allaha, jer je on u Allahu, a Allah u njemu. U Ivanovom Evanđelju 14:9-10:

9 Isus mu reče: "Tako sam već dugo s vama, i nijesi me upoznao, Filipe? Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti veliš: 'Pokaži nam Oca'?
10 Zar ne vjeruješ, da sam ja u Ocu, i da je Otac u meni? Riječi, koje vam ja govorim, ne govorim od sebe samoga, i djela čini Otac, koji ostaje u meni.

I ovaj govor je prema njima dokaz Isusove bogolikosti jer je viđenje njega istovremena viđenje Allaha koji opstoji u njemu.

I ovo je neosnovano zbog 2 činjenice:

#1) Vidjeti Allaha na ovom svijetu je nemoguće po slovu njihovih poslanica. Viđenje Isusa nije isto što viđenje Allaha. Oni viđenje komentarišu SPOZNAJOM.. Spoznavanje Isusa u tjelesnom smislu takođe ne znači sjedinjenj. Tačno je jedino to da onaj ko je vidio djela koja Isus radi isto je kao da je vidio i Božija djela, jer su se ona desila po Božijem naređenju i volji. Poput čudesa oživljavanja mrtvih itd..

#2) Isti govor se odnosi opet na apostole. U Ivanovom Evanđelju 14:20

U taj dan spoznat ćete da sam ja u Ocu svom, vi u meni i ja u vama

U Ivanovom Evanđelju 17:21

.... da svi jedno budu. Kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi tako neka i oni u nama budu jedno

U pavlovoj poslanici korinćanima 6:19

Ili zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga, koji stanuje u vama i koji vam je dan od Boga? Ne znate li da ne pripadate sami sebi ?

A u drugoj pavlovoj poslanici Korinćanima 6:16 piše:

... A mi smo hram Boga živoga.."

onda Efežanima 4:6

JEDAN JE BOG i ovac sviju koji je nad svima koji djeluje po svima i u svima stanuje

Kada bi ove riječi bile znak utjelovljenja i potvrde Isusobe bogolikosti iz toga bi proizišlo da su svi njegovi učenici svi korinćani i efežani bogovi. Pravi komentar ovim citatima je: Pomenuto utjelovljenje Boga u nekome ili nečije utjelovljenje u njemu ili utjelovljenje nekog u Isusu ili Isusa u Allahu ZNAČI POKORAVANJE NAREDBAMA ALLAHA I POSLANIKA.

Dragi prijatelju !

Znaj da je navođenje predhodnih citata s predpostavkom da su ispravni; samo radi ukazivanja na nužnost dokazivanja neosnovanosti njihovih komentara u proglađavanju Isusa poslanika božijeg - bogo.
Mi muslimani nikako ne vjerujemo da je ono što se navodi u evanđeljima Isusuv govor ili govor učenika jer se lanac prenosioca svih knjiga prekinuo i trag im se zameo.

Naše vjerovanje da je da su Isus a.s i njegovi učenici ČISTI OD NEVJERNIČKIH LAŽNIH IDEOLOGIJA

Svijedočimo da je samo Allah bog koji nema druga, da je Muhammed savs njegov rob i poslanik, te da je Isus takođe Allahov rob i poslanik a Isusovi učenici njegovi izaslanici

subhanekeAllahumme ve bihamdike, eshedu en la ilahe illa ente esta'gfiruke ve itubu ilejk..

esselamu alejkum

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 14:24 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
114_AhmeD je napisao:

[b]Tvrdnja da su Isus i otac jedno. Te Isusove riječi se nalaze u Ivanovom evanđelju 10:30

Ja i otac smo jedno

Ovaj govor po njihovom mišljenju ukazuje na Isusovo sjedinjenje s Allahom što ga čini bogom poput Allaha.

[b]Ovo tumačenje je neisprvano iz 2 razloga

#1¸) Isus po njihovom mišljenju je čovjk sa dušom koja je u stanju da govori, ali on nije sjedinjen sa Allahom u smislu njegove ljudskosti, nego kažu da je s Allahom sjedinjena njegova božanska a ne ljudska priroda . Ali, pošto oni pod imenom Isus podrazumjevanju božansku i ljudsku prirodu pada njihov predhodni komentar.

21 Da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, da i oni u nama budu jedno, da vjeruje svijet, da si me ti poslao.
22 I slavu, koju si mi dao, ja dadoh njima, da budu jedno, kao što smo i mi jedno:
23 Ja u njima i ti u meni; da budu sasvim u jedno, i da spozna svijet, da si me ti poslao i da si ih ljubio, kao što si mene ljubio

Navedene riječi u ovim odlomcima govore o njegovom sjedinjenju s Allahom i njihovom međusobnom sjedinjenju. I kao što je jasno da njihovo sjedinjenje nije stvarno, tako je očito da i Isusovo sjedinjenje sa Allahom nije stvarno. A ispravno značenje sjedinjenja je " pokoravanje odredbama Allaha i činjenju dobrih djela ". U tome se izjednačuju Isus njegovi učenici i svi vjernici. Razlika je samo u snazi vjere i slabosti. Isusova pokornost i savršenost u obožavanju Allaha je bez sumnje veća od pokornosti njegovih učenika a pod sjedinjenjem se ovdje podrazumjeva istovjetnost njihovih zelja i ucenja.
Oni su kao jedan u pokornosti Allahu i izvršavanju Njegovih naredbi i ljubavi prema njemu. I kao što se ne misli tjelesno sjedinjenj jednih sa drugim ili s Isusom isto se tako ne misli na sjedinjenje Isusa sa Allahom u doslovnom smislu .. dalje..[/b][/b]

Njihov četvrti dokaz:

Tvrdnja da je viđenje Isusa isto što viđenje Allaha, jer je on u Allahu, a Allah u njemu. U Ivanovom Evanđelju 14:9-10:

9 Isus mu reče: "Tako sam već dugo s vama, i nijesi me upoznao, Filipe? Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti veliš: 'Pokaži nam Oca'?
10 Zar ne vjeruješ, da sam ja u Ocu, i da je Otac u meni? Riječi, koje vam ja govorim, ne govorim od sebe samoga, i djela čini Otac, koji ostaje u meni.

I ovaj govor je prema njima dokaz Isusove bogolikosti jer je viđenje njega istovremena viđenje Allaha koji opstoji u njemu.

#1) Vidjeti Allaha na ovom svijetu je nemoguće po slovu njihovih poslanica. Viđenje Isusa nije isto što viđenje Allaha. Oni viđenje komentarišu SPOZNAJOM.. Spoznavanje Isusa u tjelesnom smislu takođe ne znači sjedinjenj. Tačno je jedino to da onaj ko je vidio djela koja Isus radi isto je kao da je vidio i Božija djela, jer su se ona desila po Božijem naređenju i volji. Poput čudesa oživljavanja mrtvih itd..

.... da svi jedno budu. Kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi tako neka i oni u nama budu jedno

Ili zar ne znate da je vaše tijelo hram Duha Svetoga, koji stanuje u vama i koji vam je dan od Boga? Ne znate li da ne pripadate sami sebi ?

JEDAN JE BOG i ovac sviju koji je nad svima koji djeluje po svima i u svima stanuje

Kada bi ove riječi bile znak utjelovljenja i potvrde Isusobe bogolikosti iz toga bi proizišlo da su svi njegovi učenici svi korinćani i efežani bogovi. Pravi komentar ovim citatima je: Pomenuto utjelovljenje Boga u nekome ili nečije utjelovljenje u njemu ili utjelovljenje nekog u Isusu ili Isusa u Allahu ZNAČI POKORAVANJE NAREDBAMA ALLAHA I POSLANIKA.

Dragi prijatelju !

Znaj da je navođenje predhodnih citata s predpostavkom da su ispravni; samo radi ukazivanja na nužnost dokazivanja neosnovanosti njihovih komentara u proglađavanju Isusa poslanika božijeg - bogo.
Mi muslimani nikako ne vjerujemo da je ono što se navodi u evanđeljima Isusuv govor ili govor učenika jer se lanac prenosioca svih knjiga prekinuo i trag im se zameo.

Naše vjerovanje da je da su Isus a.s i njegovi učenici ČISTI OD NEVJERNIČKIH LAŽNIH IDEOLOGIJA

Svijedočimo da je samo Allah bog koji nema druga, da je Muhammed savs njegov rob i poslanik, te da je Isus takođe Allahov rob i poslanik a Isusovi učenici njegovi izaslanici

subhanekeAllahumme ve bihamdike, eshedu en la ilahe illa ente esta'gfiruke ve itubu ilejk..

esselamu alejkum

prekinuo se lanac vezan i za Kuran..vec sam ti dao na engleskom o tome...

a sto si ti dao jake argumente. :lol: :lol: :lol:

nego reci mi kad ces opet na put. :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 14:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Jao kakav naziv teme!!!

Dokle više ponavljati isto?

Početak Jevanđelja po Mateju:

1. У почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч.
Приче 8:30, Иса. 9:6, Зах. 13:7, Филиб. 2:6, Откр. 19:13

2. Она бјеше у почетку у Бога.
Приче 8:30

3. Све је кроз њу постало, и без ње ништа није постало што је постало.
1 Мој. 1:1

4. У њој бјеше живот, и живот бјеше видјело људима.

5. И видјело се свијетли у тами, и тама га не обузе.
Јован 3:19

6. Посла Бог човјека по имену Јована.
Мал. 3:1

7. Овај дође за свједочанство да свједочи за видјело да сви вјерују кроза њ.

8. Он не бјеше видјело, него да свједочи за видјело.
Дјела 13:25

9. Бјеше видјело истинито које обасјава свакога човјека који долази на свијет.
Иса. 49:6

10. На свијету бјеше, и свијет кроза њ поста, и свијет га не позна.
Псал. 33:6, 1 Кор. 8:6

11. К својима дође, и своји га не примише.
Псал. 69:8, Лука 19:14

12. А који га примише даде им власт да буду синови Божији, који вјерују у име његово,
Иса. 56:5, Рим. 8:15, 2 Пет. 1:4

13. Који се не родише од крви, ни од воље тјелесне, ни од воље мужевље, него од Бога.
5 Мој. 30:6, Јаков 1:18

14. И ријеч постаде тијело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видјесмо славу његову, славу, као јединороднога од оца.
Иса. 40:5, Мат. 1:20, Мат. 17:2, Јован 2:11, Рим. 1:3, Кол. 2:3, 1 Тим. 3:16, Јевр. 2:14

15. Јован свједочи за њега и виче говорећи: овај бјеше за кога рекох: који за мном иде преда мном постаде, јер прије мене бјеше.
Кол. 1:17

16. И од пуности његове ми сви узесмо благодат за благодаћу.
Ефес. 1:6

17. Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.
2 Мој. 20:1, Јер. 31:32, Лука 14:6, Рим. 5:21

18. Бога нико није видио никад: јединородни син који је у наручју очином, он га јави.
2 Мој. 33:20, Приче 8:30, Јован 6:46, 1 Јов. 4:9

19. И ово је свједочанство Јованово кад послаше Јевреји из Јерусалима свештенике и Левите да га запитају: ко си ти?
Лука 3:15

20. И он призна, и не затаја, и призна: ја нијесам Христос.
Јован 1:8, Јован 3:28, Дјела 13:25

21. И запиташе га: ко си дакле? Јеси ли Илија? И рече: нијесам. Јеси ли пророк? И одговори: нијесам.
Мал. 4:5, Лука 1:17

22. А они му рекоше: ко си? да можемо казати онима што су нас послали: шта кажеш за себе?

23. Рече: ја сам глас онога што виче у пустињи: поравните пут Господњи; као што каза Исаија пророк.
Иса. 40:3, Јован 3:28

24. И бијаху посланици од фарисеја,

25. И запиташе га говорећи му: зашто дакле кршћаваш кад ти нијеси Илија ни пророк?

26. Одговори им Јован говорећи: ја кршћавам водом а међу вама стоји кога ви не знате.
Мал. 3:1

27. Он је онај што ће доћи за мном, који бјеше преда мном; коме ја нијесам достојан одријешити ремена на обући његовој.
Јован 10:41

28. Ово би у Витанији преко Јордана гдје Јован кршћеваше.

29. А сјутрадан видје Јован Исуса гдје иде к њему, и рече: гле, јагње Божије које узе на се гријехе свијета.
2 Мој. 12:3, Иса. 53:7, Јован 1:36, 1 Кор. 15:3, Гал. 1:4, Јевр. 1:3, Јевр. 2:17, Јевр. 9:28, 1 Пет. 1:19, 1 Јов. 2:2, Откр. 1:5, Откр. 5:6

30. Ово је онај за кога ја рекох: за мном иде човјек који преда мном постаде, јер прије мене бјеше.

31. И ја га не знадох: него да се јави Израиљу зато ја дођох да крстим водом.

32. И свједочи Јован говорећи: видјех Духа гдје силази с неба као голуб и стаде на њему.
Мар. 1:10

33. И ја га не знадох; него онај који ме посла да крстим водом он ми рече: на кога видиш да силази Дух и стоји на њему то је онај који ће крстити Духом светијем.
Јован 14:26, Јован 20:22, Дјела 1:5, Дјела 2:4, Дјела 4:8, Дјела 4:31, Дјела 7:55

34. И ја видјех и засвједочих да је овај син Божиј.

35. А сјутрадан опет стајаше Јован и двојица од ученика његовијех,

36. И видјевши Исуса гдје иде, рече: гле, јагње Божије.

Pametnom dosta, ko ima oči nek vidi, ko ima uši nek čuje.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
114_AhmeD je napisao:

[b]Tvrdnja da su Isus i otac jedno. Te Isusove riječi se nalaze u Ivanovom evanđelju 10:30

Ja i otac smo jedno

[b]Ovo tumačenje je neisprvano iz 2 razloga

Oni su kao jedan u pokornosti Allahu i izvršavanju Njegovih naredbi i ljubavi prema njemu. I kao što se ne misli tjelesno sjedinjenj jednih sa drugim ili s Isusom isto se tako ne misli na sjedinjenje Isusa sa Allahom u doslovnom smislu .. dalje..[/b][/b]

Njihov četvrti dokaz:

Dragi prijatelju !

esselamu alejkum

prekinuo se lanac vezan i za Kuran..vec sam ti dao na engleskom o tome...

a sto si ti dao jake argumente. :lol: :lol: :lol:

nego reci mi kad ces opet na put. :wink:

ma jašta je :) , trebao si napisati tekst kakav. A da, ima na googleu svasta

a toliko sam ti nedostajao :D ? Možda odem sad na 7 godina al koristit ću net ne boj se :cat:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2009, 22:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RcrzD0PfyPs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cooltura je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RcrzD0PfyPs[/youtube]

to je Mesih Dedzdzal ( kako ga neki zovu antikrist) koji će se kretati zemljom poput vjetra, brzo kako stoji u tradicionalnim izvorima :)

Vidis da se anđeli zgražaju kad ga vide

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 11:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
A tu si Ahmede? Znači da ignorišeš moj post?
Ili ćeš reći ponovo da je Jevanđelje po Mateju "greška"?

Jevanđelje po Mateju opovrgava kompletan Islam, jer je sve fino rečeno i opisano o onome koga je sveti Jovan najavio da dolazi iza njega.
A lijepo i decidno piše KO je Isus Hrist.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2009, 19:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2009, 21:45
Коначно Ахмеде да си дошао до чињенице из хришћанских текстова. Просто претјерујеш у својим наумима да нема вјере до твоје перцепције оводимензионалног постојања.
Теби предлажем да кренеш поново од Епа о Гилгамешу јер тамо имаш неколико озбиљних ствари које упућују на даљи ток и развој монотеизма. Наравно интересује ме како тумачиш Гилгамешово путовање преко велике воде у скупштину богова. Која се налази на удаљености од четрдесетпетодневног сплаварења атлантиком (свијетско море)! Ухватио си се једне до двије књиге и удараш.- Требаш обрадити култ ватре и Заратсутру као претходника данашњег монотеизма, а онда по редосљеду. Отварај своје видике!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 11:24 
staromodan
Korisnikov avatar

ma vec sam ti negdje napisao Ahmede...N.Z govori o dve prirode. dok ti pucas tekstove koji su vezani samo za jednu stranu. tako da nema se sta puno pricati o tome. :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 10:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ma vec sam ti negdje napisao Ahmede...N.Z govori o dve prirode. dok ti pucas tekstove koji su vezani samo za jednu stranu. tako da nema se sta puno pricati o tome. :wink:

A ja tebi kazem da doktrina krscanstva NIKAD se nije pojavila nego nakon Isusa ( sad na ne govorim razloge i ne pisem), i Isus je monoteizam pozivao.

De mi nadji trojstvo u tori, je li Mojsije ikad spomenuo trojstvo ? NIJE

A je li rekao NE OBOZAVAJTE NIKOG OSIM JEDNOG BOGA KOJI NEMA DRUGA, SAMO NJEMU PRIPADA SVE NA NEBESIMA I NA ZEMLJI, NIKO MU SLICAN NIJE...... ?

JESTE :)

Jasna stvar ko dan , nije moguce da je Isus ucio politeizam ( prividni monoteizam) a Mojsije nesto suprotno tome AKO SU OD ISTOG BOGA, A JESU

E moj spavaču, probudi se ti dok si još živ, jer kad umreš kasno će ti biti kajati se. Šta ćeš kad na sudnjem danu staneš i ti i ja i Isus i sva stvorenja pred Boga pa se Isus odrekne tog što ste mu pripisali. " Gospodaru moj, ti si mi svijedok da smo ja i moja mati čisti od onog što nam u usta stavljaju i tebi sam samo pozivao ".

- Gdje ćeš onda ti biti ?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
A tu si Ahmede? Znači da ignorišeš moj post?
Ili ćeš reći ponovo da je Jevanđelje po Mateju "greška"?

Jevanđelje po Mateju opovrgava kompletan Islam, jer je sve fino rečeno i opisano o onome koga je sveti Jovan najavio da dolazi iza njega.
A lijepo i decidno piše KO je Isus Hrist.

ti meni donesi dokaz da je Matej pisao to evanđelje lično, i da mu je lanac pisača čist i da se nije izmijenio ja ću povjerovati :cat:.

I ja ako sam navodio neke stvari iz evanđelja to je bilo pouke radi i da pokazem da ima nagovjestaja dolaska Muhammeda savs jer čak i Kur'an potvrđuje " da vi u svojim knjigama imate zapisano da će vam pomagač doći i da ste dali zavjet Isusu, kad dodje da ćete ga slijediti" a ne kao DOKAZ.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:
ti meni donesi dokaz da je Matej pisao to evanđelje lično, i da mu je lanac pisača čist i da se nije izmijenio ja ću povjerovati :cat:.

Ja sam ti skoro preporucila nesto da procitas, nesto sto sadrzi jedan od dokaza o vjerodostojnosti Novog Zavjeta i Jevandjelja... vidim da nisi procitao. A i da jesi, da li bi ti bilo dovoljno da povjerujes da je istinito? Ne bi! Dakle, cemu dokazi kad ne zelis dokaze.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 13:17 
staromodan
Korisnikov avatar

de koji ti je. aj procitaj tekstove koji su vezani za bozansku prirodu Isusa.sto citas samo jednu stranu. mani se gluposti jer Matej relevantan ili ne. vec sam i ja tebi napisao ko je sastavio Kuran pa si usutio. :evil3:

jeste rekao je to, al je rekao u Tori da ce poslati pomazanika. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
de koji ti je. aj procitaj tekstove koji su vezani za bozansku prirodu Isusa.sto citas samo jednu stranu. mani se gluposti jer Matej relevantan ili ne. vec sam i ja tebi napisao ko je sastavio Kuran pa si usutio. :evil3:

jeste rekao je to, al je rekao u Tori da ce poslati pomazanika. :evil3:

ja koliko se sjecam dobio si odgovore na sve, prema tome ne izmisljaj. I nisi ti postavio nego si nesto na googleu procackao, mozes naci da se i pas sa kravom vjencao ako zelis.

Onda zadnja je bila yusallo i yusaloone, i to sam ti objasnio.

ZASTO MI NIKO NIJE ODGOVORIO NA KONTRADITORNOSTI KOJE SAM STAVIO, KOJE SE NALAZE U BIBLIJI, KOJE DEFINITIVNO POTVRĐUJU DA JE KNJIGA ISKRIVLJENA ?

Ok, moram priznati na par ste odgovorili, ali dalje ste stali....
Umjesto odgovora, napadali ste da vrijedjam nekog i nesto.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 15:16 
staromodan
Korisnikov avatar

zar ti nije dovoljno sto sam ti rekao da postoje dve Hristove prirode opisane u N.Z. to sto tebi odgovaraju jedni tekstovi to je druga stvar. jel kontas.to sto je u Kuranu Bog nedokuciv, nepristupacan ljudskom rodu to je vas problem. i oko toga ne vrijedi raspravljati. evo ti banalan primjer: ti volis mercedes, ja neku drugu marku i dzaba mi ubjedjivali jedan drugoga sta je bolje. :evil3: d

jel vjerujes u Islam, onda se drzi toga.mani se corava posla. :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
zar ti nije dovoljno sto sam ti rekao da postoje dve Hristove prirode opisane u N.Z. to sto tebi odgovaraju jedni tekstovi to je druga stvar. jel kontas.to sto je u Kuranu Bog nedokuciv, nepristupacan ljudskom rodu to je vas problem. i oko toga ne vrijedi raspravljati. evo ti banalan primjer: ti volis mercedes, ja neku drugu marku i dzaba mi ubjedjivali jedan drugoga sta je bolje. :evil3: d

Al meni je Bog naredio da ja mislim ljudima dobro i da ih pozivam na dobro, nisam ja dosao puskom pred tebe.

Nije Bog nedokuciv i nepristupacan, uzvisen i lijep je stvoritelj nas :D
Ja sam niko i nista pa mogu direktno pricati i obracati se stvoritelju najvecem, nije to krscanstvo pa da ti trebaju nekakvi sveci i posrednici da se obratis Bogu ( mislim striktno na katolicanstvo, gdje su neke face sebi uzele za pravo da grijehe prastaju )

nemojte sad opet dodati mi da ja napadam nekog i neciju vjeru. JA VOLIM ISUSA:

cak mi je jedna zena u posti rekla da licim na Isusa, kad sam usao bio ( ona se odvalila smijati, a vidi ga isti Isuuus ) a ja kapu neku stavi imao dužu kosu i malo mi brada narasla :lol:
Al sad nemam kose, sad bi joj bio isti Juda Ben Hur, :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
114_AhmeD je napisao:
JA VOLIM ISUSA:

Zbog ovoga bih ostavio trudnicu da se utopi a ti da se spasiš! :D :) enter

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 21:55 
staromodan
Korisnikov avatar

i mene Bog zamolio da mislim dobro i da pozivam ljude na dobro.... :evil3:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

ti bi mene ostavio da idem u pakao jer ne vjerujem u Isusa kako treba,

Pozivas ti na dobro :D

I NIJE TEBE BOG ZAMOLIO, KO SI I DA TEBE BOG NESTO MOLI ? :fadein:
- valjda naredio, ali i to ne radis ....

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 22:04 
staromodan
Korisnikov avatar

ma zbog konkurencije bi ja tebe ostavio da ides u pakao. :D

mene je zamolio pa ti sad crkni od muke... :evil3: :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]