banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Avg 2025, 04:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 12 Maj 2009, 08:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kad je uveden taj kanal ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 08:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
BSE je napisao:
kad je uveden taj kanal ?

Ja ga skontao prije par dana

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Vuk_samotnjak je napisao:
Ljudi ja na toj alfi nista sem muzike i vijesti nisam vidio dali prebacim u pogresno vrijeme ili sta?
Pise kao termini za filmove
Citiraj:
FILMSKI PROGRAM traje 8 sati, filmovi se emitiraju svaki dan u 12.00h, 16.00h, 22.10h, 00.05h!
A ni F od filma

:)

I ja sam čitav dan čekao film. Pomislio sam da ga ne daju nedeljom. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 11:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
fantomacan je napisao:
Kao i u svemu ostalom, i kod kablovskih operatera postoji lažna tržišna utakmica. Dva preduzeća su podijelila grad i jedni drugima ne zalaze u rejon. Zašto ne bi Aneks postavljao kablove tamo gdje postoji Eltina mreža i obrnuto? Isti je način i cijena postavljanja kao i u dijelovima koji nisu pokriveni. Takvi genijalci kao što je Elta, ljudi koji su projektovali sve osim spejs šatla se plaše konkurencije Aneksa? :lol: A moćna slovenačka firma cvika od potencijala genijalnih Eltinih inženjera koje traži i Nasa ali pored toga kablovska televizija im je na nivou bijednih amatera što i jesu? :lol: Tako je i kod Internet provajdera, 3 provajdera koji su se lijepo dogovorili i niko se drugom ne petlja u posao. Lažna konkurencija, lažna tržišna utakmica, a državu to zabrinjava otprilike kao i nastupi Milana Tarota. Famozni local loop unbundling koji je prema ranijim najavama trebao da znači početak stvarne tržišne utakmice nije se ni dogodio ili se dogodio ali niko ne želi da radi ADSL. Poslije silnih priča kako Telekom ima monopol, ostali provajderi su ugroženi, bla, bla, niko ne želi da se bavi ADSLom. :lol: :lol: Korupcija, bezakonje, trulež, Elta, Teol....

Ovo je slika gledana ocima korisnika a opet pogresna. Evo zasto:
Konkurencija je zakonom predvidjena i kao sto vidite u nudjenju usluga npr. interneta svaki stanar ima da bira 3 operatera Elta, Aneks,Telekom. Kada dodje do pravila o razvezanoj petlji po Telekomovim zicama sem Teola, moze nuditi usluge jos vise operatera. Ali vi kao korisnik mjesate izgradnju mreza i nudjenju usluga. Elta Kabel nema nikakve ljubavi prema Aneksu i kada bi se isplatilo, sutra bismo pravili dvojnu kablovsku mrezu u Novoj Varos ali tu se nemoze napraviti nikakva ekonomsko isplativ projekat. Iskustva iz drugih zemalja ce pakazati da drugi operter koji izgradi katv mreze na podrucju postojeceg operatera mora podjeliti sve prikljucke besplatno i dobice uz veliki trud max. 10% korisnika bes prikljucne takse sa 10% odzivom, napraviti novu mrezu znaci obezbedjeni sigurni ekonomski propast projekta, sto se tie Elta Kabel nemamo namjere da povedemo projekte koji su unapred osudjeni na propast. Da je tome ako dokazuju cinjenice da ni u sloveniji ni u makedoniji ni u srbiji ni u drugim gradovima Bih-a nema duplih mreza,osim simbolicnih pokusaja.Tako sada stoje stvari, a ako ocenimo da ce Banjaluka postati presedan i da cemo dobiti vise korisnika na Anex-ovom podrucju bez brige, prema njima nemamo nikakve ljubavi.Nadam se da razumijete da kabl operater ne postoji samo da kopa i trosi pare.Što se nas tice mi nemamo tuđeg novca da bismo ga prali i vodili projekte da bismo novac oprali.Sto se tice Anex-a jos prije nego kod nas bi moralo vaziti i za njih, no bez brige sto se tice preduzeća Elta-kabel d.o.o. na dijelovima Bl gdje nemamo svoje mreze ocekujemo vec naredne godine da uslugu ponudimo putem
Telekom-ovih zica i tako pravilo kojim Telekom mora dati svoje kapacitete je u pripravi.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 12:01 
Pripravnik
Pripravnik

Danas mi doticna osoba zguzvala racun i bacila pored sanduceta jer smo minut ranije imali konflikt u vezi kvaliteta elte toliko o njhovoj profesionalnosti i primanju kritika stvarno sramota ali mi se nece oteti sledeci mjesec.

Molimo Vas da sve informacije o ovome dostavite na info@elta-kabel.com kako bismo poduzeli odgovarajuce mere.
Kritiku uvek primamo i istu na navedeni mail mozete uvek poslati.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 12:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Danas mi doticna osoba zguzvala racun i bacila pored sanduceta jer smo minut ranije imali konflikt u vezi kvaliteta elte toliko o njhovoj profesionalnosti i primanju kritika stvarno sramota ali mi se nece oteti sledeci mjesec.

Molimo Vas da sve informacije o ovome dostavite na info@elta-kabel.com kako bismo poduzeli odgovarajuce mere.

Vi da primate kritiku potrudili bi se da rijesite pola kanal na svojoj mrezi a ne da ganjate dostavljaca racuna nisko nisko, naletice on meni vec nekako :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 15:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
info_elta2 je napisao:
fantomacan je napisao:
Kao i u svemu ostalom, i kod kablovskih operatera postoji lažna tržišna utakmica. Dva preduzeća su podijelila grad i jedni drugima ne zalaze u rejon. Zašto ne bi Aneks postavljao kablove tamo gdje postoji Eltina mreža i obrnuto? Isti je način i cijena postavljanja kao i u dijelovima koji nisu pokriveni. Takvi genijalci kao što je Elta, ljudi koji su projektovali sve osim spejs šatla se plaše konkurencije Aneksa? :lol: A moćna slovenačka firma cvika od potencijala genijalnih Eltinih inženjera koje traži i Nasa ali pored toga kablovska televizija im je na nivou bijednih amatera što i jesu? :lol: Tako je i kod Internet provajdera, 3 provajdera koji su se lijepo dogovorili i niko se drugom ne petlja u posao. Lažna konkurencija, lažna tržišna utakmica, a državu to zabrinjava otprilike kao i nastupi Milana Tarota. Famozni local loop unbundling koji je prema ranijim najavama trebao da znači početak stvarne tržišne utakmice nije se ni dogodio ili se dogodio ali niko ne želi da radi ADSL. Poslije silnih priča kako Telekom ima monopol, ostali provajderi su ugroženi, bla, bla, niko ne želi da se bavi ADSLom. :lol: :lol: Korupcija, bezakonje, trulež, Elta, Teol....

Konkurencija je zakonom predvidjena i kao sto vidite u nudjenju usluga npr. interneta svaki stanar ima da bira 3 operatera Elta, Aneks,Telekom. Kada dodje do pravila o razvezanoj petlji po Telekomovim zicama sem Teola, moze nuditi usluge jos vise operatera. Ali vi kao korisnik mjesate izgradnju mreza i nudjenju usluga. Elta Kabel nema nikakve ljubavi prema Aneksu i kada bi se isplatilo, sutra bismo pravili dvojnu kablovsku mrezu u Novoj Varos ali tu se nemoze napraviti nikakva ekonomsko isplativ projekat. Iskustva iz drugih zemalja ce pakazati da drugi operter koji izgradi katv mreze na podrucju postojeceg operatera mora podjeliti sve prikljucke besplatno i dobice uz veliki trud max. 10% korisnika bes prikljucne takse sa 10% odzivom, napraviti novu mrezu znaci obezbedjeni sigurni ekonomski propast projekta, sto se tie Elta Kabel nemamo namjere da povedemo projekte koji su unapred osudjeni na propast. Da je tome ako dokazuju cinjenice da ni u sloveniji ni u makedoniji ni u srbiji ni u drugim gradovima Bih-a nema duplih mreza,osim simbolicnih pokusaja.Tako sada stoje stvari, a ako ocenimo da ce Banjaluka postati presedan i da cemo dobiti vise korisnika na Anex-ovom podrucju bez brige, prema njima nemamo nikakve ljubavi.Nadam se da razumijete da kabl operater ne postoji samo da kopa i trosi pare.Što se nas tice mi nemamo tuđeg novca da bismo ga prali i vodili projekte da bismo novac oprali.Sto se tice Anex-a jos prije nego kod nas bi moralo vaziti i za njih, no bez brige sto se tice preduzeća Elta-kabel d.o.o. na dijelovima Bl gdje nemamo svoje mreze ocekujemo vec naredne godine da uslugu ponudimo putem
Telekom-ovih zica i tako pravilo kojim Telekom mora dati svoje kapacitete je u pripravi.

Koje filozofiranje.
Vi ne mozete nasteliti sliku ne nekim kanalima,a pricate o konkurenciji,prognozirate koliko bi imao neki drugi operater.Bolje bi bilo da taj umni napor koji koristite razmisljajuci o drugim operaterima iskorisitie za poboljsanje slike na kanalima u ponudi.

Konkurencije sa kablom nemate,ali ja svaki dan vidim sve vise satelitskih antena po krovovima u naselju.I na mnogima pise Total.I ja mislim o drugim resenjima jer je slika na nekim kanalima koje redovno gledam kod Elte ocajna.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Konacno su ubacili titlove u Travel :blob:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 18:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
Interesantno je da se info_elta 2 javlja samo kad se napada firma direktno,a kada je u pitanju ttx ili molba za bolju sliku onda nema vise ni one prazne price koja ih je krasila do skoro

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 21:57 
Pripravnik
Pripravnik

info_elta2 je napisao:

Vi da primate kritiku potrudili bi se da rijesite pola kanal na svojoj mrezi a ne da ganjate dostavljaca racuna nisko nisko, naletice on meni vec nekako :wink:

Ako imamo u ponudi 48 kanala i ako primenjimo tvoju definiciju da ih pola nevalja znaci da imas 24 kanala slabih? Za ovo imam sledece objasnjenje. Pricas o necemu sto ne postoji bar u mrezi Elta Kabel. Ako to svejedno postoji kod tebe onda imas problem, rjesenje je servis koga trebas pozvati jer sami za to nemogu znati. I eventualno proveri dali je sa tvojim brojanjem kod tebe sve uredu jer je tvoj broj 24 prilicno velki.

Poslednji put menjao info_elta2 dana 12 Maj 2009, 22:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 22:07 
Pripravnik
Pripravnik

anoniman je napisao:
info_elta2 je napisao:
fantomacan je napisao:

Koje filozofiranje.
Vi ne mozete nasteliti sliku ne nekim kanalima,a pricate o konkurenciji,prognozirate koliko bi imao neki drugi operater.Bolje bi bilo da taj umni napor koji koristite razmisljajuci o drugim operaterima iskorisitie za poboljsanje slike na kanalima u ponudi.

Konkurencije sa kablom nemate,ali ja svaki dan vidim sve vise satelitskih antena po krovovima u naselju.I na mnogima pise Total.I ja mislim o drugim resenjima jer je slika na nekim kanalima koje redovno gledam kod Elte ocajna.

Budi konkretan, sta je ocajno, jesil uopste zvao servis ako nisi vrijeme je da to napravis pa tek onda ukoliko nebude rezutata ovako pisanje ima mjesta.
Kao korisnik trebas biti svestan da Elta Kabel kontrolise slike kanala u centrali i u mrezi. Ako su problemi u kucnim instalacijama i u stanu to se nemoze znati dok korisnik sam nejavi kvar. To se odnosi na kvarove.
Ali kod nekih slabija slika dolazi od same tv kuce ali mislim da ste vec utvrdili koji su ti kanali i da je tu stanje jasno, da nema nase odgovornosti.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 22:14 
Pripravnik
Pripravnik

palpantine je napisao:
Interesantno je da se info_elta 2 javlja samo kad se napada firma direktno,a kada je u pitanju ttx ili molba za bolju sliku onda nema vise ni one prazne price koja ih je krasila do skoro

Sasvim razumljivo, da elta_info2 brani stavove svog preduzeca. Lepo bi bilo da se pise argumentovano i jasno od strane nekih na forumu, pa bi odogovori elta_info bili jasni i konkretni. Sta biste vi odogovorili na definicije koje pojedinci navode citiram: sve slike su zanista, pola kanala je "ocajno" i ocekujete konkretan odgovor na takvo nesto.
Konkretna primedba je kad se napise da b92 nema txt i na takvo nesto mozete ocekivati konkretan odgovor.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 22:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Ako imamo u ponudi 48 kanala i ako primenjimo tvoju definiciju da ih pola nevalja znaci da imas 24 kanala slabih? Za ovo imam sledece objasnjenje. Pricas o necemu sto ne postoji bar u mrezi Elta Kabel. Ako to svejedno postoji kod tebe onda imas problem, rjesenje je servis koga trebas pozvati jer sami za to nemogu znati. I eventualno proveri dali je sa tvojim brojanjem kod tebe sve uredu jer je tvoj broj 24 prilicno velki.

:lol: :lol: :lol: Kako se lako isfuras i napadas potrosaca ili korisnika vasih usluga i takvima kao tebi ja treba da prijavim nekog ko je mozda bio uljudniji od tebe da niste smijesni bili bi zalosni.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 22:26 
Pripravnik
Pripravnik

info_elta2 je napisao:

:lol: :lol: :lol: Kako se lako isfuras i napadas potrosaca ili korisnika vasih usluga i takvima kao tebi ja treba da prijavim nekog ko je mozda bio uljudniji od tebe da niste smijesni bili bi zalosni.

Ne razumjem napisano, u svakom slucaju nisam ja taj koji daje sankcije bilo kome.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 01:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
info_elta2 je napisao:

Hajde onda rastumači barem približno tu logiku. Zašto bi se vi recimo plašili Aneksa ako imate kvalitetniju ponudu sa istom ili nižom cijenom? Ako se dobro sjećam većina tih ranijih ugovora sa kablovskim operaterima je imala vremenski limit koji je prošao ili ga nije ni bilo. Znači skoro svako bi mogao raskinuti ugovor sa sadašnjim operaterom i potpisati sa novim ako bi taj imao bolju ponudu. Za cijene priključenja si u pravu, ja ne znam koliko košta postavljanje mreže, ali vođen nekom elementanom logikom imam pravo pretpostaviti da bi se u slučaju bolje ponude i zauzimanja tržišta drugog operatera sigurno dugoročno isplatilo. Na kraju, prema toj nekoj vašoj logici i ja sam priključak navodno dobio besplatno iako sam ga platio cca pola sadašnje cijene. Suviše potcjenjujete korisnike, u slučaju kvalitetnije ponude i nižih cijena dobar dio bi prešao na vašu mrežu, sasvim sigurno. Samo naravno ono što je problematično i što smatram da je pravi razlog što vi ne želite nešto tako uraditi, jeste odgovor konkurencije, ne bi ni oni sjedili skrštenih ruku. To bi dovelo do prave tržišne utakmice, ali što bi to radili i vi i oni? Ovako vam je dobro i jednima i drugima. Na kraju će i doći do značajnije konkurencije, samo ćemo naravno sačekati još nekoliko godina dok lagodno opstajete i vi i oni. Na kraju vi imate taj digitalizovani paket što oni nemaju ako se ne varam, zar nije to još jedan adut koji bi vam pomogao da otmete korisnike od njih? Ne smatram da ste vi u nekoj ljubavi, to je čisto odnos - ne diraj me, ne diram te i dobro svima. Konkurencija postoji simbolično kod internet provajdera, mislim da je to sasvim jasno. Taj LLU je trebao biti od početka 2009. , ne znam da li je to urađeno ali me ne bi čudilo da je to urađeno a niko ne želi zaoštravati utakmicu. Jedin način da se sve vas natjera na poboljšanje kvaliteta usluge jeste tržišna utakmica, država kod nas neće ništa uraditi niti njih to zanima. Nemam ja pravu predstavu gdje sve Elta ima mrežu a gdje Aneks, ako ima još dijelova koji su većinom bez bilo kakvog signala shvatam da niko neće ići na drugog operatera nego na nepokriveno područje. Ali to je neminovno i kad-tad će se desiti. Kao korisniku meni je u interesu da bude što prije. I ne zaboravi nikad da se ja sjećam, a tako vjerovatno i drugi, kako je izgledala kablovska televizija Elta kabela prije, dvije, tri, četiri, godine. Svo vrijeme smo mi to plaćali, a što se tiče stabilnosti i kvalilteta ostali ste i te kako dužni. Zato imamo pravo na kritike a na vama je da odlučite kako ćete reagovati. Nismo mi bili dužni da trpimo vaše uigravanje i upraksavanje, vi ste kao neko ko je nudio određene usluge bili dužni da ih isporučite kako valja a dobrim dijelom to niste uspijevali. Mi smo promatrali i finansirali vaše neprofesionalno ponašanje i uhodavanje u uslugama kojima ste trebali ovladati od početka. Gafovi se dešavaju i danas i to je glavni razlog kritike. Bolje da niste ni uključili Fox Life i Fox Crime sa onakvom slikom. To je ta razlika. Ne obećavajte stvari koje ne možete ispuniti.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 07:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kanali sa losom ili losijom reprodukcijom slike kod mene:
Fox Crime
Fox Life
Travel
B92
SOS
K3
NTV 101
BHT
Romantica
Eurosport (s vremena na vrijeme)
FTV

Mozda jos neki, ne mogu da se sjetim.
Ali i ovo je 10% od ukupne ponude.
Plus ako zanemarimo druge svari, los ili tih ton, ispadnje ttx i sl.
Bas imamo razloga da budemo zadvoljni sa Eltom :)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 09:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Volim biti svakom loncu poklopac, ali nemam sta dodati na ono sto je rekao fantomacan. Svima je valjda to jasno osim elti.

Imam dodati na listu kanala sa losom slikom i Kanal D...

Isto tako bih se osvrnuo i na uvodjenje TV Alfa, jos jednom potencirajuci pitanje ko bira kanale koji ce biti u ponudi elte. Mislim da je o tome pisano i objasnjavan mehanizam koji se primjenjuje samo u teoriji, dok slutim da je u praksi drugacije...
Licno ne mogu vjerovati da postoji bilo kakav interes gledalaca da se taj kanal doda u ponudu. Jedini razlog koji ja vidim jeste da je Alfa trazila od elte da se ukljuci (pa mozda cak i nesto platila) jer jedino ona moze imati interes da se vidi u BL. BL publika je odavno prerasla takve TV stanice... A elti dobro, povecala je broj kanala a nisu platili nista, mozda su cak i zaradili.

Isti slucaj je i sa NTV 101... I Russia Today... Pa tamo je slika prekidala tri mjeseca, niko se nije zalio.. Samo dokaz koliko se gleda.

Dodato: Jedino je zalosno sto Russia Today sigurno i placaju nesto

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 12:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 12 Feb 2008, 19:22
digitalija je napisao:
Isti slucaj je i sa NTV 101... I Russia Today... Pa tamo je slika prekidala tri mjeseca, niko se nije zalio.. Samo dokaz koliko se gleda.

Apsolutno nije tacno da je slika na RT prekidala tri mjeseca. Prekidi su bili na drugom kanalu, RTR, koji je na ruskom, dok je RT na engleskom. Iz tvog posta se vidi jedino da ti ne gledas ruske kanale. Ja ih, na primjer, gledam, kao i jos nekoliko ljudi koje licno poznajem, i mislim da ti nemas pravo da govoris u ime svih stanovnika ovog grada.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 14:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Bojan_BL je napisao:
digitalija je napisao:

Apsolutno nije tacno da je slika na RT prekidala tri mjeseca. Prekidi su bili na drugom kanalu, RTR, koji je na ruskom, dok je RT na engleskom. Iz tvog posta se vidi jedino da ti ne gledas ruske kanale. Ja ih, na primjer, gledam, kao i jos nekoliko ljudi koje licno poznajem, i mislim da ti nemas pravo da govoris u ime svih stanovnika ovog grada.

U pravu si.. Moja greska... RT cak i gledam, valjda sam zato i napisao... Ako pogledas starije postove, vidjeces da sam se zalio bas na RTR, a ne na RT...

I, kao sto vidis, nisam govorio u ime svih stanovnika ovog grada.
digitalija je napisao:
Licno ne mogu vjerovati da postoji bilo kakav interes gledalaca da se taj kanal doda u ponudu.

Da sam htio govoriti u ime svih stanovnika ovog grada, ne bih pisao na forumu, pod svojim nickom nego bih organizovao miting na Trgu Krajine... A tebi se svidja TV Alfa pa se zato bunis?

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2009, 14:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Programe u sistemu Elta kabela bira gazda, oni to i ne kriju. Sa druge strane niko nije kriv Banjalučanima što nisu iskoristili način na koji su se trebali birati programi. Ne znam da li je to napisano u ugovoru, ali sjećam se kako je bilo zamišljeno. Kućni savjet ----> biranje predstavnika za glasanje na nivou grada ----> glasanje za programe (kućni savjet) -----> sastanak predstavnika i glasanje na nivou grada ----> Elta sluša glas naroda i baca se na regulisanje najtraženijih programa. Tako nešto.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]