_zoka je napisao:
taksi je napisao:
Pitanje, zasto ne drzite Taschenova izdanja na hrvatskom?
Vidi,mi imamo ogranak firme u Beogradu i preko njih uvozimo sebi knjige.E,sad..............za HR izdanja.......Kada se mi obratimo za neko izdanje HR izdavaču,on nas uputi na zastupnika u BH.E,ti zastupnici su nezainteresovani da dođu i ponude nama knjige.Jedini koji to radi je Stanek iz Varaždina i Leo iz Rijeke.Sada,jedno Leovo izdanje Sandre Braun je 40 KM,a Alnari tu istu knjigu daje za 12-13KM i nama ta knjiga stoji po par godina.Ruta Tanenbaum je u izdanju Rendea iz Bg,čini mi se.
Samo,odakle takav prezir prema Laguni?Imaju oni super naslova od vrhunskih pisaca..........
Što se tiče Velkića,za njega niko nije ni pitao do NIN-ove nagrade,a ni od tada se ne pretržu tražeći ga.Rendea ima,kao i Samizdat.............u stvari,ima naslova od svih jačih izdavača ali ako nema nešto što tebe interesuje,obrati se nekome on nas i uvijek se knjiga može poručiti,samo nam daj tačan naslov,autora i izdavača.
Hvala.
Nije prezir prema Laguni, ali toliko je zastupljena i toliko je prostora uzela Kulturi a kvalitetom to ne zasluzuje. Daleko od toga da nema dobra izdanja, i da ne radi profesionalno.
Jeste Rende, mislim da oni i V. Rudan zastupaju.
Za Velikica je tacno i to je jedina dobra stvar kod tih nagrada, da malo priblize i reklamiraju dobrog pisca. Steta jer on je takav talenat, recenice su mu fenomenalne i nije toliko laka literutura kao Toni Parsons. Nekada je kolumne pisao, sjajne su bile. Sada su ih objavili pod nazivom Stanje stvari...Kazem steta jer on, Pistalo, Petrovic, Cirjaniceva, Basara... su fenomenalni i treba ih biti sto vise na policama.