@
shoole Правићу се да нисам видио први дио поста, деси се сваком да прерано или погрешно закључи. Кад се понови, онда може бити проблем.
Видиш,све је ствар перцепције. У овој општој пометњи око клуба, у којој
НИКО нема конкретну идеју у визију, већ (надам се) сви трагају за истом, ја сваку, па и најмању иницијативу (ако има здраву основу - добре људе, па макар они били смећари око Маре), доживљавам изузетно позитивно, док се не докаже супротно. Без проблема ћу ти у свако доба дана и ноћи доказати подебљани дио реченице, тако да је мени ВЕОМА јасно да ни ови поменути људи немају то.
Поента је да се створи што више позитивних струја и идеја око клуба, па да се из тога покупи све најбоље. Конкретно, овај састав скупшитне клуба је, по мом мишљењу добар, и ако нека "струја" сакупи велику већину у скупштини, ја задовољан. (у скупштини су Звездине Звезде, 10 Делија, легенде...) Ако ови не нађу одличан приједлог за право ријешење и излаз из овога, неће ни проћи и никад неће бити на позицијама да нешто одлучују у клубу. Стога, твој "страх" да фотеље не оду под погршне стражњнице, по мени, нема смисла.
Даље, Лукић. Да тада сам био веома млад, и не сјећам се много Лукића. Има нешто што се зове "породично наслијеђе" и ту је отац одрадио брејнсторминг.
Па према томе и оном што сам ја прочапркао: Лукић је био дио шампионске генерације Звезде. Није много играо, али је искориштавао своје минуте, више него добро. У таквој конкуренцији у тиму и у земљи, изборио се за статус репрезентативца. Мислим да је био и у оној екипи против Самдорије, и касније Барселоне. Отац каже да је био веома добар играч, али да је има много "бубица" и несрећу са повредама. Мени доста.
Даље, мени је, на примјер, кредибилитет-ауторитет најважнији критеријум. Како спортски, фудбалски, тако и карактерни (биографски). Организовати клуб, у смислу, изабрати предсједника, генсека, чистачицу... Никакав проблем. Ево, ти буди предсједник, Мисдонгарде секретар, ја директор стадиона. И? Шта даље? Хоће ли теби неко дати лову на руке??? Хоће ли за тебе потписати уговор неки клинац из Ужица за мање пара него што реално вриједи, само зато што си ти неко и нешто у фудбалу и уз тебе и твоје људе вјерује у Звезду? Да неће Тола да мање да нас кара кад смо ми на челу клуба, или кад је неки фудбалски ауторитет ту? До прије мјесец дана смо имали "организован" клуб, али нико да да лову... као што ти рече:
Citiraj:
да не зна да их неки баја неће узалуд потрошити
, па ајмо причати о бајама!
Ухватио си се организације клуба превише, а ја само кажем да је поента у људима, не у позицијама. `Ајмо окупити СВЕ људе, па одабрати...
То што су отишли у Севојно је знак подршке играчима и позив на присуство на утакмицама, свима који воле Звезду. Ако може да помогне игри на терену, добро, ако не, ништа...Сигурно није нешто револуционарно, али рећи да је бесмислено, не бих себи дозволио.
Примјер, Џаја данас каже:
Citiraj:
Treća Zvezdina zvezda tvrdi da mu je drago što je na jednom mestu video ljude koji su pisali najsvetlije stranice istorije najtrofejnijeg srpskog kluba, ali da će u danima budućim morati da pokažu da imaju jasan plan izlaska iz krize.
- Naravno da ću pratiti Zvezdine utakmice.
Буквално, оно што мислим.
Даље, нисам нигдје поменуо лик и дјело Аце Лукаса, већ да његов евентуални новчани допринос подржавам. Још ако ће због њега још људи доћи на утакмице или популаризовати активности за спас Звезде, супер. Важи и за све остале "умјетнике". Ако на то додам да он неће никад имати улогу у клубу, не видим разлог да ми смета његово присуство.
За крај. Не могу да вјерујем да си себи тако буквално објаснио ту моју болдирану реченицу. Она се односила на негативне конотације које људи праве по основу сваког покушаја да се нешто уради око Звезде. Па ако нема ништа
конкретно у њиховом приједлогу, да би ти рекао да је добро, зашто има довољно
конкретног за те негативности. Могао си лијепо да кажеш, овде нема ништа суштински још увијек, видјећемо шта ће бити. Ако си хтио да причаш о аргументима, посљедње, али посљедње о чему је требало да причаш је Дујковићев тон, Лукићева слава, Аца Лукас, итд...
Још да кажем да је поента и најбитнија ствар да се клуб доведе у што бољу ситуацију (и спортску и финансијску и организациону и кадровску) пред приватизацију (зна се који модел), јер се тек тада може очекивати прави повратак Звезде на стазе старе славе. До тада је поента само преживљавати, и сачувати "здравље" што је више могуће.