banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Apr 2009, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 18:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2008, 16:06
jesam 3. razred...i jos sam u dilemi ali zadnja ideja mi je ets i privatni uciteljski fax...tako da......cuce se jos...:)

a i ja sam nesudjeni umjetnik......i ja sam akademiju trebala pa se me ZAJEBALI tj. zavrsila sam nizu pa ZELJELA i srednju ali visa sila tj. VISI KRETENI....jbg...tako je kako je.....a imam ja svoje razloge zbog tog pritiska....jer nemamm bas puno izbora tj skola i samo skola....ali nisam sad` bas jbg........a za dvolitre se VI ne brinite ....a ZA RIZLING POGOTOVO.....hehehehh :evil: :headbang:

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 20:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:)

Samo ne zaboravi čiji je to prijedlog bio.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 23:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma uradi ti fino k`o Ameri, poslije srednje idi na backpacking po Europi, onda mozda skontas sta ces upisati :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 00:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Dobro razmisli da poslije ne bi mijenjala. I razmisli da li želiš u Bl studirati ili ti je bolje da odmah ideš vani i ne gubiš vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 07:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2008, 16:06
Ma sumnjam tj. necu sigurno u inostranstvo ici studirati jer se nema para....finansije su problem....

ali ako cu vec da trunem ovde bilo bi mi jako drago DA PAMETNO TRUNEM.....hehe hocu reci sa dava faxa...tako daa..:)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 10:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
iskreno, bolje zavrsiti jedan dobar faks, nego dva koja nisu nesto

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 10:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
kelbi_91 je napisao:
Ma sumnjam tj. necu sigurno u inostranstvo ici studirati jer se nema para....finansije su problem....

ali ako cu vec da trunem ovde bilo bi mi jako drago DA PAMETNO TRUNEM.....hehe hocu reci sa dava faxa...tako daa..:)

E, tako sam i ja mislila, a nisam se niti raspitala. U stvari, možda i zato što sam bila odlučila koji ću odsjek upisati. Postoje sigurno načini za finansiranje, a možda sve to i ne ispadne tako skupo kako misliš.
Sigurno ovdje ima puno ljudi sa takvim iskustvima da te posavjetuju.

mangia je napisao:
inace ja da nisam elektro struke, ganjao bih masinstvo ... jednostavno vise cijenim tehnicke nauke od nekog zatupljivanja tipa sociologija, filozofija, psihologija...

A protiv ovoga moram da reagujem. Ove nauke su zaista jako daleko od nekog zatupljivanja, upravo suprotno.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 13:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Frieda je napisao:

mangia je napisao:
inace ja da nisam elektro struke, ganjao bih masinstvo ... jednostavno vise cijenim tehnicke nauke od nekog zatupljivanja tipa sociologija, filozofija, psihologija...

A protiv ovoga moram da reagujem. Ove nauke su zaista jako daleko od nekog zatupljivanja, upravo suprotno.

jedva cekam objasnjenje za to :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svi sa etf-a tako govore, ne brini se, to je posebna sorta :D :lol: bez uvrede, mangia :D
Slažem se s Friedom što se tiče faksa u inostranstvu. Ima toliko stipendija, al ako ne dobiješ ništa, morala bi da radiš ako te roditelji ne mogu finansirati jer je stvarno skupo.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Evo ja sam zavrsio masinstvo a ne ETF i slazem se sa mangiom... Potpuno besmislene nauke su sociologija, filozofija...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni se ne sviđaju, ne bih to studirala, al ne treba potcjenjivati...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
BSE je napisao:
jedva cekam objasnjenje za to :)

Ne, neću se navući, niti učestvovati u raspravi ako je neko drugi pokrene, bilo bi mi previše komično.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ne moze se reci da je filozofija i sociologija bezze. Isto tako je nekome i masinstvo i etf bezze. Nekom lezi jedno nekom drugo. Problem je sto dosta ljudi upisu sociologiju, istoriju... jer bjeze od matematike, i uce tek toliko da bi se proslo na ispitu i zavrsio fax, da se ima diploma. A onda kukaju kako su visokoobrazovani a rade u butiku, ili im je i to ponizavajuce raditi pa ne rade nigdje. A u startu se znalo da takvog kadra ne treba u tolikom broju, prije nego sto su upisali.
Bezze je to sto na takvim fakultetima ima vrlo malo ljudi koji stvarno pokazu visok nivo znanja i kasnije stvarno nesto naprave u zivotu na osnovu toga. A i kad se nadje takav pa uradi neki projekat, pokrene neke stvari u drustvu, onda ga osudjuju da samo uzima pare od stranaca, da mlati u prazno...
A najvise me nervira kad neko sa masinstva ili etf-a kaze sta ce meni sociologija, sto me gnjavi u srednjoj metalskoj iz srpskog kao da sam u gimnaziji. A onda jednog dana diplomira na masinstvu ili etf-u i ne zna pravilno pisati ni izrazavati se, da ne idem dalje. Ne kazem sad da treba biti isti kriterij za sociologiju na pravu i masinstvu, ali da predmet treba - treba.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 14:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Nisu uopste besmislene, ali je jako cudno da toliki broj ljudi voli filozofiju, psihologiju, sociologiju...Rekao bi covjek da ovdje ima sijaset suvih genija. Kad bi to studirali samo ljudi koji se zaista interesuju za te stvari, to bi bili odlicni fakulteti, i niko ih ne bi omalovazavao. Problem je sto svako ko ne zna sta ce sa sobom, ode tamo. I ja sam, recimo, sa te nekorisne strane, ali ja cu uvijek da cijenim ETF, Masinstvo, Medicinu...Nemam afiniteta prema egzaktnim naukama, ali izuzeto ih cijenim. Ali mi nikako nije jasno kako ti prakticari, koji su vecinom zaista pametne osobe, ne uvidjaju da covjeku nikad nece biti dovoljno samo da ima kola koja su oni sklopili, most koji su oni projektovali, racunarsku mrezu koju su oni podigli...Nego da ljudi hoce i da cuju muziku u tim svojim kolima, da zele im most izgleda kao iz bajke, a da se pomocu racunara ne salju samo podaci o naplacenom porezu nego i poezija i neciji snovi...Po meni je umjetnost zivljenja sklopiti ta dva aspekta zivota u jedan.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 14:24 
jel ona to rece etf i privatni uciteljski zajedno????? ... OMG..... nidje veze...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
jel ona to rece etf i privatni uciteljski zajedno????? ... OMG..... nidje veze...

Majlili zašto je to teško shvatiti da postoje ljudi kojima mozak jednako dobro percepcira i društvene, kao tehničke i prirodne nauke.

Skidam kapu takvim ljudima.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 15:30 
ma vise sam se bazirala na nespojivosti jednog, za mene ozbiljnog drzavnog faxa i jedne smijurije od tzv. faxa.. ali oticemo opet u milion puta prezvakanu temu o priv. i drzavnim fakultetima pa se necu vise mijesati..

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nasmjeshiti luzer je napisao:
Nisu uopste besmislene, ali je jako cudno da toliki broj ljudi voli filozofiju, psihologiju, sociologiju...Rekao bi covjek da ovdje ima sijaset suvih genija. Kad bi to studirali samo ljudi koji se zaista interesuju za te stvari, to bi bili odlicni fakulteti, i niko ih ne bi omalovazavao. Problem je sto svako ko ne zna sta ce sa sobom, ode tamo. I ja sam, recimo, sa te nekorisne strane, ali ja cu uvijek da cijenim ETF, Masinstvo, Medicinu...Nemam afiniteta prema egzaktnim naukama, ali izuzeto ih cijenim. Ali mi nikako nije jasno kako ti prakticari, koji su vecinom zaista pametne osobe, ne uvidjaju da covjeku nikad nece biti dovoljno samo da ima kola koja su oni sklopili, most koji su oni projektovali, racunarsku mrezu koju su oni podigli...Nego da ljudi hoce i da cuju muziku u tim svojim kolima, da zele im most izgleda kao iz bajke, a da se pomocu racunara ne salju samo podaci o naplacenom porezu nego i poezija i neciji snovi...Po meni je umjetnost zivljenja sklopiti ta dva aspekta zivota u jedan.

:notworthy:
Imam jednog druga s etf-a koji misle da su svi faksovi sem etf-a i medicine presipanje iz šupljeg u prazno. Ili da su prelagani. Pa ako su prelagani, zašto ih onda svi ne završe?! Nemaju svi talenta za sve. Ja nikad ne bih studirala tehnički faks ni medicinu jer me to ne zanima. Ne zanima me ni sociologija... Al zašto bih omalovažavala ako nekog drugog to interesuje?! Ne znam da li sve njih to interesuje il samo tako to upisuju.. Ja studiram ono što zaista volim i ne bih se nikad mijenjala ni sa kim. Prije tog sam studirala neki bezvezni faks koji me ni približno nije interesovao. Tako da onaj ko nešto osrednje studira - jer se isplati, kao konta imaće para uopšte ne može da razumije sreću onoga koji studira ono što voli. Ja studiram ono što volim da bih se poslije bavila onim što volim. Kad bih čitav život radila ono što ne volim, kakav bi mi ti bio život?! Hell?

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 08:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Društvene nauke besmislene i zatupljivanje?
Ooo zemljo, otvori se ...
Kakve sve idiotarije ovdje nećemo pročitati ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]