nasmjeshiti luzer je napisao:
Nisu uopste besmislene, ali je jako cudno da toliki broj ljudi voli filozofiju, psihologiju, sociologiju...Rekao bi covjek da ovdje ima sijaset suvih genija. Kad bi to studirali samo ljudi koji se zaista interesuju za te stvari, to bi bili odlicni fakulteti, i niko ih ne bi omalovazavao. Problem je sto svako ko ne zna sta ce sa sobom, ode tamo. I ja sam, recimo, sa te nekorisne strane, ali ja cu uvijek da cijenim ETF, Masinstvo, Medicinu...Nemam afiniteta prema egzaktnim naukama, ali izuzeto ih cijenim. Ali mi nikako nije jasno kako ti prakticari, koji su vecinom zaista pametne osobe, ne uvidjaju da covjeku nikad nece biti dovoljno samo da ima kola koja su oni sklopili, most koji su oni projektovali, racunarsku mrezu koju su oni podigli...Nego da ljudi hoce i da cuju muziku u tim svojim kolima, da zele im most izgleda kao iz bajke, a da se pomocu racunara ne salju samo podaci o naplacenom porezu nego i poezija i neciji snovi...Po meni je umjetnost zivljenja sklopiti ta dva aspekta zivota u jedan.

Imam jednog druga s etf-a koji misle da su svi faksovi sem etf-a i medicine presipanje iz šupljeg u prazno. Ili da su prelagani. Pa ako su prelagani, zašto ih onda svi ne završe?! Nemaju svi talenta za sve. Ja nikad ne bih studirala tehnički faks ni medicinu jer me to ne zanima. Ne zanima me ni sociologija... Al zašto bih omalovažavala ako nekog drugog to interesuje?! Ne znam da li sve njih to interesuje il samo tako to upisuju.. Ja studiram ono što zaista volim i ne bih se nikad mijenjala ni sa kim. Prije tog sam studirala neki bezvezni faks koji me ni približno nije interesovao. Tako da onaj ko nešto osrednje studira - jer se isplati, kao konta imaće para uopšte ne može da razumije sreću onoga koji studira ono što voli. Ja studiram ono što volim da bih se poslije bavila onim što volim. Kad bih čitav život radila ono što ne volim, kakav bi mi ti bio život?! Hell?