Evo ja sam okupio par citata koje kršćani zanemaruju. Praktikuju kako kažemo " selektivne moralnosti" kada dođe biblija u pitanje. Biraju citate, neke gutaju slašću a neke ignoriraju žešće. Bilo je i pitanje vremena kad ću objaviti svoj tekst onim koji se pozivaju da slijede Isusa. U istinu ne slijede ga nikako.
DA LI POSTITE KAO ISUS ?
16 Kad postite, ne budite lica mrka kao licemjeri! Oni načine sebi mrk pogled, da ih vide ljudi gdje poste. Zaista kažem vam: Oni su već primili plaću svoju.
17 Kad ti postiš, namaži glavu svoju i operi lice svoje,
18 da te ne vide ljudi gdje postiš, nego samo Otac tvoj, koji je u tajnosti. Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, platit će ti. ( Matej 6 16-18)
Postio je četrdeset dana i četrdeset noći. Tada ogladnje. ( Matej 4-2)
Odgovori im: "Ova se vrsta može istjerati samo molitvom i postom ! ( Marko 9:29)
33 Oni mu rekoše: "Učenici Ivanovi kao i farizejski poste često i mole se, a tvoji jedu i piju." 34 Isus im reče: "Možete li svatove natjerati da poste, dok je zaručnik među njima? 35 Ali će doći dani, kad će im se ugrabiti zaručnik. Onda će postiti u one dane." ( Luka 5)
Tada postivši i pomolivši se položiše ruke na njih i otpustiše ih. ( Djela 13:3)
*Kršćani ne poste, niti stavljaju ulje na glavu. Apostoli su postili kao Isus poslije njegovog odlaska, obratite pažnju kako muslimani poste.
DA LI SE PONAŠATE KAO ISUS ?
Tada on splete od užeta bič i istjera iz hrama sve zajedno s ovcama i volovima. Mjenjačima prosu novce i isprevrnu stolove njihove. (Ivan 2:15)
3Kad je nestalo vina, reče majka Isusova njemu: "Nemaju više vina." 4Isus joj reče: "Što ja imam s tobom, ženo? Moj čas nije još došao."
A one moje neprijatelje, koji ne htjedoše, da ja kraljujem nad njima, dovedite ovamo i pogubite ih pred očima mojim!" ( Luka 19:27)
DA LI MRZITE ČLANOVE OBITELJI ?
Ako tko dođe k meni, a ne mrzi na oca i na majku i na ženu i na dijete i na brata i na sestru, da, i na samoga sebe, ne može biti moj učenik. ( Luka 14-26)
Biblija strogo striktno zabranjuje pića i vino:
Vina i jakoga pića ne smijete piti vi, ti i sinovi tvoji; kad ulazite u Šator sastanka! Inače biste morali umrijeti. Ovaj zakon ima vječitu valjanost za sva plemena vaša. ( levitski zakonik 10 - 9 )
Koliko vas mrzi članove familije zbog ovakvih prestupa ?
DA LI OBAVLJATE MOLITVU KAO ISUS ?
I otide malo dalje, pade ničice na svoje lice, i pomoli se: "Oče moj, ako je moguće, neka me mimoiđe čaša ova! Ali ne kako ja hoću, nego kako ti hoćeš." ( Matej 26: 39 )
Da li se kršćani mole kao Isus ? Odgovor je NE. Pomenuti citat jasno ukazuje da se Isus molio i na "fizički" način.
još par primjera:
Tada Abram pade ničice na svoje lice, i Bog je s njim govorio ovako ( postanak 17:3) Dođite, poklonimo se i padnimo ničice; kleknimo pred Gospodom, koji nas je stvorio!(psalmi95:6)
I svi anđeli stajahu oko prijestolja i starješina četiri bića, i padoše na lice pred prijestoljem, i pokloniše se Bogu Govoreći: "Amen! Blagoslov i slava i mudrost i hvala i čast i sila i jakost Bogu našemu u vijeke vjekova! Amen." ( otrkivenje 7: 11-12)
Jošua razdrije haljine svoje, baci se pred kovčegom Gospodnjim ničice na svoje lice sve do navečer, on sa starješinama Izraelovim, i posuše prah na glavu svoju. ( Jošua 7:6)
Mojsije i Aron umakoše ispred zajednice k ulazu u Šator sastanka i padoše ničice na svoje lice. Tada im se pokaza slava Gospodnja, ( Brojevi 20:6)
ODRIČETE LI SE SVEGA I DAJETE LI SIROMAŠNIM ?
Tako i ni jedan od vas, koji se ne odreče svega, što ima, ne može biti moj učenik. ( Luka14:33)
Kad je to čuo Isus, reče mu: "Još ti jedno fali: Prodaj sve, što imaš, i podaj siromasima, i imat ćeš blago u nebu. Tada dođi i idi za mnom! ( Luka 18: 22 )
Ne uzimajte sobom u pojasima svojim ni zlata ni srebra ni drugoga novca, ( Matej 10:9 )
Da li kršćani trebaju prihvatit siromaštvo i prodati sve što imaju ? Ovo je zanemareno u kršćanskom zapadu, šta više oni su najveći potrošači.
DA LI JE ŽENIDBA RASTAVLJENE ŽENE PRELJUB ?
A ja vam kažem: Svaki, koji pusti ženu svoju - osim zbog preljube - ,navodi je, da čini preljubu; i tko puštenicu uzme za ženu, čini preljubu. ( Matej 5:32) i ( Matej 19:9)
koliko je kršćana onda prekršilo ovaj zakon ?
DA LI TREBATE KOPATI OČI I SJEĆI RUKE ?
Ako te ruka tvoja sablažnjava, odsijeci je! Bolje je za tebe, da uđeš sakat u život, negoli da s dvije ruke ideš u pakao, u oganj neugasivi, Gdje crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi. Ako te noga tvoja sablažnjava, odsijeci je! Bolje je za tebe, da uđeš hrom u život, negoli da te s dvije noge bace u pakao, u oganj neugasivi, Gdje crv njihov ne umire, i oganj se ne gasi. Ako te oko tvoje sablažnjava, iskopaj ga! Bolje je za tebe, da uđeš s jednim okom u kraljevstvo Božje, negoli da te s dva oka bace u pakao, ( Marko 43: 47)
JE LI VAM DOZVOLJENO ČUVATI PARE ?
Ne skupljajte sebi blaga na zemlji, gdje ga uništava moljac i rđa, gdje kradljivci obijaju i kradu! Skupljajte sebi blago u nebu, gdje ga ne uništava ni moljac ni rđa, gdje kradljivci ne obijaju i ne kradu! ( Matej 6: 19-20)
Izgleda da je Isus zabranjivao postojanje banke " gdje kradljivci obijaju i kradu" misli na spremnik novca i kradljivca. Isus je odbijao nagomilavanje novca, zato je i prevrnuo stolove u hramu, zbog onih koji zamjenjuju novac. Hadis Muhammeda a.s jasno govori o ovoj stvari
Dio 2, Knjiga 24, Broj 488:
Prenosi Zaid bin Wahab: prošao sam kraj mjesta Ar Rabda pa sam sreo Ebu Zerra i pitao ga: Šta te dovodi u ovo mjesto ? On reče: Bio sam u Šamu i raspravljao sam se Muavijom u vezi značenja Kur'anskog ajeta " O vjernici, mnogi svećenici i monasi doista na nedozvoljen način tuđa imanja jedu i od Allahova puta odvraćaju. Onima koji zlato i srebro gomilaju i ne troše ga na Allahovom putu - navijesti bolnu patnju (9-34) Muavija reče da se ajet objavljen zbog sljedbenika knjige ( Buharija biljezi hadis)
KAKVI LJUDI ĆE UĆI U RAJ ?
Još vam jedanput kažem: "Lakše ide deva kroz iglene uši, negoli bogataš u kraljevstvo Božje." (Matej 19:24) ( Marko 10:25) ( Luka 18:25)
MOŽETE LI POMJERATI PLANINE ?
On im odgovori: "Jer imate tako malo vjere, jer zaista, kažem vam: "Ako imate vjere kao zrno gorušično, možete reći gori ovoj: "Prijeđi odavde tamo, i prijeći će tamo. Ništa vam neće biti nemoguće. ( matej 17:20)
Isus im odgovori: "Zaista, kažem vam: "Ako imate vjere i ne sumnjate, onda ćete ne samo učiniti, što se je dogodilo smokvi, nego ako reknete onoj gori tamo: "Digni se i baci se u more!, to će se dogoditi. ( matej 21:21)
Sjetimo se kad je Isus prokleo drvo smokve pa je uvelo pa od tad nece rasti vise. Isus jasno pokaza
Tada vidje smokvu jednu kraj puta. Dođe k njoj, ali nađe na njoj samo lišće. Tada joj reče: "Neka nikada na tebi više ne bude roda!" Odmah usahnu smokva. ( matej 21:19)
pošto se literalno misli da je drvo smokve uvenulo, tako se misli da i kršćani isto mogu pomjeriti planine literalno.
MOŽETE LI HODATI PO ZMIJAMA ?
Eto, dadoh vam vlast da stupate preko zmija i skorpiona i preko svake neprijateljske sile; ništa vam neće moći nauditi. ( Luka 10-19)
JESTE LI PERFEKTNI ?
Budite dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski! ( matej 5:48)
NE RADITE DOBRA DJELA JAVNO ?
Pazite, da pravednost svoju ne činite pred ljudima, da vas oni vide; inače nemate plaće kod Oca svojega na nebesima. ( matej 6:1)
DA LI IKO SE PRIDRZAVA OVOG CITATA ?
A ja vam kažem: Ne opirite se zlu, nego ako te tko udari po desnom obrazu, obrni mu i drugi! ( Matej 5:39)
NE BRINETE SE ZA SUTRA ?
Zato vam kažem: Ne budite tjeskobno zabrinuti za život svoj, što ćete jesti i što ćete piti, ni za tijelo svoje, u što ćete se obući. Nije li život više od hrane i tijelo nije li više od odijela? Pogledajte na ptice nebeske! One ne siju, ne žanju, ne skupljaju u žitnice: Otac ih vas nebeski hrani. Nijeste li vi više vrijedni od njih? Tko od vas može svojim brigama produljiti život svoj i za jedan samo pedalj? I što ste tako tjeskobno zabrinuti za odijelo? Pogledajte na ljiljane u polju! Kako rastu! Ne rade i ne predu; A ipak kažem vam: Ni Salomon u svemu svojemu sjaju nije bio tako odjeven kao jedan jedini od njih. I kad Bog travu, što danas stoji na polju, a sutra se baca u peć, tako odijeva, koliko će više vas, malovjerni! Ne budite dakle tjeskobno zabrinuti i ne pitajte: Što ćemo jesti? Što ćemo piti? Čim ćemo se odjenuti? ( matej 6:25-31)
NE MOŽETE OBOŽAVATI 2 GOSPODARA
Ni jedan sluga ne može dva gospodara služiti: ili će na jednoga mrziti, a drugoga ljubiti, ili će uz jednoga prianjati, a drugoga zanemariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu." (luka 16:13)
Kršćani obožavaju Isusa kao duhovni posrednik između Boga i čovjeka. Također prave stuatue a biblija zabranjuje takve stvari. Rimokatolici se mole Mariji i svetom duhu.
HOĆE LI SVI GORITI U PAKLU ?
Svaki će se ognjem posoliti, kao što se svaka žrtva začinja solju. ( Marko 9:49)
BI LI KRŠĆAN TREBAO DOPUSTITI PRAVDANJE ?
Hoće li tko da se pravda s tobom i košulju tvoju da uzme, pusti mu i kabanicu! ( matej 5:40)
JE LI KRŠĆANU DOZVOLJENO VRATITI POSUĐENU STVAR ?
Tko te moli, daj mu! Tko ti uzme tvoje, ne traži od njega natrag! ( luka 6:30)
Tko te moli, podaj mu; tko hoće da uzajmi od tebe, ne odbijaj ga! ( Matej 5:42)
Planiram nastaviti sa temom " ODBACENI CITATI BIBLIJE I SLIJEĐENJE NOVOTARIJA PAULOVIH " ali me čeka jedan lijepi put te se vraćam za nekoliko dana
pozdrav
_________________ THERE IS NO GOD BUT ALLAH, AND MUHAMMED IS HIS PROPHET
Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 15 Apr 2009, 00:24, izmenjena samo jedanput
|