banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 10:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Apr 2009, 21:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2008, 16:06
E ovako,imam tri opcije tj. zelje ili mogucnosti...hhahah....da li da idem na farmaciju, elektrotehnicki-tacnije racunare ili uciteljski....imam jos godinu dana do upisa na fax, medjutim idem u elektro skolu i ako bi` se npr. odlucila za farmaciju trebala bih poceti spremati prijemni...pa mi pomozite sa komentarima i prijedlozima i kakva su vasa iskustva...koji je fax perspektivniji i bolji ...ne podcijenjujem ostale..
HVALA UNAPRIJED \m/ 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Logican slijed bi bio da poslije ETS upises ETF... Al ne mora znaciti... Ja sam zavrsio ETS pa sam upisao drugi fax... Upisi ono sto te najvise privlaci... sta da ti kazem... Ja sam zavrsio masinstvo i to je jako tezak fax (to ti mogu reci iz iskustva) a od ovih koje si nabrojala ovdje mozda je ETF najperspektivniji... Ne znam... Kakvo je stanje na ETF-u najbolje ce ti reci ljudi koji idu na ETF (ima ih ovdje nekoliko)... To vrijedi i za ostala 2... Eto... POZZZ!!!

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2009, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
farmaciju

bjezi od racunara...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 09:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

shabban-e hvala...ma znam i ja da je logicno ali opet privlace me sva tri fakulteta a nije meni problem toliko da li je tezak ili ne mislim da bih zavrsila bilo koji od ova tri da upisem....tj. ar se nadam,ali opet sam u velikoj nedoumici...ali hvala u svakom slucaju...

cicas zasto da bjezim od racunara....:)))))...i ovako sa 24h za njim...:)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Budale... Pa ako možeš završiti bilo koji da upišeš, gdje nađe učiteljski??? Nemoj to ako možeš jači fakultet upisati.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 12:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
Budale... Pa ako možeš završiti bilo koji da upišeš, gdje nađe učiteljski??? Nemoj to ako možeš jači fakultet upisati.

Učiteljski sam jednostavno iyabrala jer volim tu struku,kada malo razmisliš profesor tj. nastavnik ima i godisnji odmor ili ti raspust ima i ekskurzije a i mama mi je prosvjetni radnik pa bih mogla naći posao lakše.........ybog toga sam i njega ubacila u jednu od opcija... 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
farmaciju

bjezi od racunara...

Jos kada bi to obrazlozio pa da i shvatim zasto...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 13:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ne znam da li si čula, ali sada Vlada RS plaća one koji studiraju za deficitarna zanimanja.

Znači dobiješ besplatno knjige i još ti daju 100KM mjesečno za tvoje troškove i još ako si u srednjoj bila Teslovac, a na faxu postaneš Ajnštajnovac, možeš da zamastiš brke i ovom stipendijom Milan Jelić.

Definitivno ne bih učiteljski.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 14:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ne znam da li si čula, ali sada Vlada RS plaća one koji studiraju za deficitarna zanimanja.

Znači dobiješ besplatno knjige i još ti daju 100KM mjesečno za tvoje troškove i još ako si u srednjoj bila Teslovac, a na faxu postaneš Ajnštajnovac, možeš da zamastiš brke i ovom stipendijom Milan Jelić.

Da,da cula sam a ne znam za tu Milanovu ali ok u svakom sl. pa ne znam nisam bas nesto JAK programer ali mi ide matematika i tako te gluposti u vezi elektronike i u opste tehnike.......a sto se farmacije tiče to baš volim mislim hemiju i to...medjutim tu je i problem što ja nisam imala hemiju u srednjoj nego samo 2 godine u osnovnoj....ajoj još razmišljam ......
HVALA U SVAKOM SLUČAJU

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 14:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Učitelja/ca imaš pun kurac (serijska proizvodnja ih je), ako ti je cilj narednih 40 godina tupiti: krvulja, krug... malo slovo a, veliko slovo A... 1+1=2... Sjedi miruj... Zajebi to (ja to nikad ne bih mogao raditi).
Farmacija ljepše ime za prodavnicu mješovite robe... Ako ti je cilj biti trgovac lijekovima ona je to pravi potez...
Arhitektura je lijep poziv a i sličnu srednju školu si završila (bazični predmeti su isti 70%), bez uvrede ali ti sa srednjom Elektro školom nemaš šta tražiti na Farmaciji...
Na kraju krajeva, dijete drago upiši ono što voliš, ono što misliš da će ispuniti tvoja očekivanja. Obidji sve fakultete, nadji studente pitaj ih šta je teško, šta nije... Sjedi, razmisli i odluči se.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 14:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

socialbug je napisao:
Učitelja/ca imaš pun kurac (serijska proizvodnja ih je), ako ti je cilj narednih 40 godina tupiti: krvulja, krug... malo slovo a, veliko slovo A... 1+1=2... Sjedi miruj... Zajebi to (ja to nikad ne bih mogao raditi).
Farmacija ljepše ime za prodavnicu mješovite robe... Ako ti je cilj biti trgovac lijekovima ona je to pravi potez...
Arhitektura je lijep poziv a i sličnu srednju školu si završila (bazični predmeti su isti 70%), bez uvrede ali ti sa srednjom Elektro školom nemaš šta tražiti na Farmaciji...
Na kraju krajeva, dijete drago upiši ono što voliš, ono što misliš da će ispuniti tvoja očekivanja. Obidji sve fakultete, nadji studente pitaj ih šta je teško, šta nije... Sjedi, razmisli i odluči se.

HVALA

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29

to su gluposti, tako je prosle godine bila prica za masinstvo. Kao svi ce brucosi dobiti besplatne knjige, stipendije, itd itd. Na kraju nista ne bi od toga...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 17:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ako te privlaci farmacija onda upisi farmaciju
Ako te privlaci prosvjeta onda upisi uciteljski
Ako te privlaci elektro struka onda upisi etf

inace ja da nisam elektro sutruke, ganjao bih masinstvo ... jednostavno vise cijenim tehnicke nauke od nekog zatupljivanja tipa sociologija, filozofija, psihologija...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 17:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

kelbi_91 je napisao:

Da,da cula sam a ne znam za tu Milanovu ali ok u svakom sl. pa ne znam nisam bas nesto JAK programer ali mi ide matematika i tako te gluposti u vezi elektronike i u opste tehnike.......a sto se farmacije tiče to baš volim mislim hemiju i to...medjutim tu je i problem što ja nisam imala hemiju u srednjoj nego samo 2 godine u osnovnoj....ajoj još razmišljam ......
HVALA U SVAKOM SLUČAJU

Nemoj puno obraćati pažnju na to što si npr. za hemiju čula samo u OŠ i nikad više. Ti ćeš na fakultetu više manje sve opet učiti od početka, samo bićeš u prednosti ili u nazadnosti o odnosu na druge.

Ako je neko išao lupam u srednju muzičku školu i nekim čudom se opredjelio za mašinstvo, a nije htio da nastavi na akademiji. On će se namučiti sa matematikom na prvoj godini, za razliku od onog što je završio gimnaziju ili srednju mašinsku. Ali će onaj sa gimnazijom da se namuči sa nacrtnom geometrijom, jer tehničkog crtanja nema u gimnaziji.

Znači sve ovo moraš uslovno da shvatiš. :)

[Enterprise] je napisao:

to su gluposti, tako je prosle godine bila prica za masinstvo. Kao svi ce brucosi dobiti besplatne knjige, stipendije, itd itd. Na kraju nista ne bi od toga...

Kako nema?

Iskreno, nisam obraćao na to pažnju, jer sam mislio da je to sređena stvar.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
jednostavno vise cijenim tehnicke nauke od nekog zatupljivanja tipa sociologija, filozofija, psihologija...

Potpisujem u potpunosti... Masinstvo, elektrotehnika, arhitektura... rulezzz :wink: :wink:

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2009, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I šumarstvo. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 07:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
kelbi_91 je napisao:
shabban-e hvala...ma znam i ja da je logicno ali opet privlace me sva tri fakulteta a nije meni problem toliko da li je tezak ili ne mislim da bih zavrsila bilo koji od ova tri da upisem....tj. ar se nadam,ali opet sam u velikoj nedoumici...ali hvala u svakom slucaju...

cicas zasto da bjezim od racunara....:)))))...i ovako sa 24h za njim...:)

zato sto je cicak to zavrsio. i od mojih s faxa sad kad pricas s njima svak bi volio da je zavrsio nesto drugo.
i kad zavrsis trebas da budes spreman da ces cijeli zivot uciti i vazda ce ti faliti znanja, zaboravices kako izgleda procitati neku zabavnu knjigu, jer neces imati vremena za to, stalno ces biti na netu rijesenje za ovo li za ono.
Zenama je malo teze u ovom podrucju (izuzev ako se ne okrenu programiranju i bazama podataka / ako imas afiniteta prema ovome onda ok) neka mreze i administraciju sistema odbace ako moguci vod zaposljavanja, tu se traze samo muski, definitivno (serveri su teski i po 200 kg kako mislite da ce zena da to vuce, postavlja, pomjera ili da kleci ispod stolova i busi zid kad se postavlja mreza (i onaj ko zaposljava nece zensko, znam).
drugo, previse se vremena ostavlja za mashinom, to za zenu nije prednost (nije ni za musko)
itd itd
ne znam, ti kako volis...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 08:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hm farmacija, etf ili prosvjeta....kakvo sarenilo
tu ces definitivno morati sama da odredis svoje afinitete te u skladu sa tim da upises fax
ja cu smao da potvrdim cickove rijeci vezane za sys administraciju po pitanju djevojaka/zena

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 11:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Kako nema?

lijepo brate. Brucosi i dalje kupuju knjige i nemaju stipendije (obecane od strane rektora i ministra)
ne znam sta je sa drugim fakultetima ali sumnjam da je puno drugacije. Obecaj, obecaj obecaj obecaj obecaj, aa onda:
PRC nista :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2009, 11:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Kako nema?

Iskreno, nisam obraćao na to pažnju, jer sam mislio da je to sređena stvar.

naivno si povjerovao u to ? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]