urbana_extravaganca je napisao:
Block out je napisao:
Citiraj:
Да се не лажемо не смета теби ограда ни двориште теби смета храм!
Mislio sam na ovu recenicu, kada sam spomenuo kritiku preko stubica.
Pa to su ti Srbi, takvi smo uvijek bili.
Za 10 godina "nestane i izgori" Kosovo, pa se sada gledaju filmovi za sjecanja.
Pa novi stari etno melos, bogme popularan kao i slike i fotografije nekadasnjih gradova, manastira, crkava......
CD-ovi, slicice, suveniri....biznis cvjeta!

Јел ти то нешто можда на мој рачун?
Citiraj:
sve veliki Srbi i vjernici, a pustili da se pravoslavna bogomolja gradi citavu vjecnost, i da dvoriste i ograda stoje rugobni, a to se ne mora raditi toliko sporo i kompleksno kao crkva, ako ce vam to biti argument za odbranu "ovih".
А знаш ли ти паметњаковићу колико пара треба да се све заврши? Као што сам већ написао СПЦ нема буџет којим би могла да покрије те трошкове одједном већ се ради постепено (што значи дужи временски период). Ако се овај твој пост односи на то како нпр. институције РС (у којима су како ти кажеш православци и велики Срби) нису помогле изградњу, ја ћу да кажем "Хвала Богу да нису" јер би такви попут тебе тек онда кренули да пискарају и пљувају зашто се народне паре користе за такво нешто.
Citiraj:
Није у Србији.
Јесте јер народ осећа Србију као своју земљу.
Je li hljeba ti, sto mi Srbijanac provjerava licnu kad prelazim granu, kad sam, "u istoj drzavi "
Jesi li ti citao post? Na koga sam mislio kada sam napisao "gledaju sa svojih prozora" nego na njih? Rekao sam da su mogli da pokriju makar uredjenje povrsine oko crkve, jer je crkva zavrsena i fina za vidjeti, glupost je da, zbog nekih za vlasti sitnih novaca, stoji mrezasta gradjevinska ograda i neki privremeni travnjak izmedju dvije institucije i kraj ulice kuda prolazi desetinje hiljada ljudi dnevno, a i navece, dok su se milioni ulozili na recimo pjesacku stazu od Narodnog pozorista do hotela Palas. Dvoriste i ogradu su mogli urediti jos prije 3-4 godine, minimalno, kada su zavrseni vanjski radovi na crkvi, a unutra neka se oslikava koliko treba.
Molim da me se ne vrijedja, mogu i ja tebe nazivati hrvatom, iako se ne izjasnjavas tako, pa vidi da li bi se fino osjecao (hrvat si koliko ja srbin).
Trebao bi reci "hvala bogu da nisu prihvatili finansijsku pomoc (a sumnjam da nisu uzeli barem nekoliko desetina ili stotina hiljada!)", ne zbog kriticki nastrojenih gradjana koji ne vole da se novac od njihovih poreza razbacuje recimo pola miliona na Ninicev mech i Cecu i slicno, vec da ne bi volio da se mjesaju sa crkvom jer su lopovcine, mada, crkva ima toliko iskvarenih u svojim redovima, da opet, nije cista da ne bi mogla uzeti taj novac.