banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 15:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Mar 2009, 03:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
И то што кажеш...тужно али истинито... :cry:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 09:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Hram je bas lijep i oku ugodan, ne vidim zasto bi mi smetao, ako cemo ici vasom logikom i tumacenjem moje izjave, opet sam u plusu - drazi mi je dalje od moje kuce i da mi ne zvoni, nego da mi neko pravi kraj kuce bilo kakvu bogomolju. (Hvala na ponudi Block out, nisam Srbin, pa nemojte njih optuzivati sto sam ja takav ili onakav)

Nisam kritikovao hram ili dvoriste, jer su spoljasnost svojski napravili, narocito je lijepo za vidjeti kada kupole obasja sunce, kritikovao sam grozomornu ogradu, ono je konacni izgled ograde, boja i dezen se stvarno ne uklapaju ni sa crkvom, ni sa Opstinom, ni Banskim dvorima, pa cak ni sa bojom pjesackih staza, totalno sarenilo, a pri tome je tmuran, podsjeca na neke nadgrobne spomenike, sto je stvarno ruzno.

Kod hrama mi smeta sto su stvorili sred grada gradiliste, i stoji tako vec 17 godina, vlasti su morale nesto uraditi po tom pitanju, ali posto im ne smeta ni Palas ruina, ne cudi da ni izgradnju nisu ubrzali, iako sa prozora svaki dan gledaju na nedovrsenu crkvu, sto em kvari njihovo sopstveno uzivanje u slici centra sa prozora iz njihovih kabineta, em njihov kredibilitet, sve veliki Srbi i vjernici, a pustili da se pravoslavna bogomolja gradi citavu vjecnost, i da dvoriste i ograda stoje rugobni, a to se ne mora raditi toliko sporo i kompleksno kao crkva, ako ce vam to biti argument za odbranu "ovih".

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
EiLeen je napisao:
Svi znaju za taj forum.

Сјајно, мало позитивног погледа, оптимизма и ентузијазма који се има на том форуму (који је већином орјентисан на грађење) не би шкодило ни на овом. Овдје чим изразиш симпатије за било шта одмах те сматрају за уским колаборационистом актуелне власти. Неко се са оног форума потруди да фотографише актуелна градилишта у граду, ја слике прослиједим овдје, а онда добијам приватне поруке са циничним питањима на којој сам позицији у власти?!

EiLeen je napisao:
A mene zanima zašto je Bl ljepljiva tema pod Srbija.

Није под "Србија", већ под српским националним подфорумом.

EiLeen je napisao:
Otkad je Bl u Srbiji?

Није у Србији.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Dobro medi, jel' ti mozes da jednostavno prihvatis da ima ljudi koji imaju drugacije razmisljanje? Za tebe su svi "kompleksasi" ko se ne slaze sa tobom?

PA onda ostani na onom forumu i uzivaj sa istomisljenicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Block out je napisao:
Citiraj:
Да се не лажемо не смета теби ограда ни двориште теби смета храм!

Mislio sam na ovu recenicu, kada sam spomenuo kritiku preko stubica.

Pa to su ti Srbi, takvi smo uvijek bili.
Za 10 godina "nestane i izgori" Kosovo, pa se sada gledaju filmovi za sjecanja.
Pa novi stari etno melos, bogme popularan kao i slike i fotografije nekadasnjih gradova, manastira, crkava......
CD-ovi, slicice, suveniri....biznis cvjeta! :confused1:

Јел ти то нешто можда на мој рачун?

Citiraj:
sve veliki Srbi i vjernici, a pustili da se pravoslavna bogomolja gradi citavu vjecnost, i da dvoriste i ograda stoje rugobni, a to se ne mora raditi toliko sporo i kompleksno kao crkva, ako ce vam to biti argument za odbranu "ovih".

А знаш ли ти паметњаковићу колико пара треба да се све заврши? Као што сам већ написао СПЦ нема буџет којим би могла да покрије те трошкове одједном већ се ради постепено (што значи дужи временски период). Ако се овај твој пост односи на то како нпр. институције РС (у којима су како ти кажеш православци и велики Срби) нису помогле изградњу, ја ћу да кажем "Хвала Богу да нису" јер би такви попут тебе тек онда кренули да пискарају и пљувају зашто се народне паре користе за такво нешто.

Citiraj:
Није у Србији.

Јесте јер народ осећа Србију као своју земљу.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
urbana_extravaganca je napisao:
Block out je napisao:
Citiraj:

Pa novi stari etno melos, bogme popularan kao i slike i fotografije nekadasnjih gradova, manastira, crkava......

Citiraj:
sve veliki Srbi i vjernici, a pustili da se pravoslavna bogomolja gradi citavu vjecnost, i da dvoriste i ograda stoje rugobni, a to se ne mora raditi toliko sporo i kompleksno kao crkva, ako ce vam to biti argument za odbranu "ovih".

А знаш ли ти паметњаковићу колико пара треба да се све заврши? Као што сам већ написао СПЦ нема буџет којим би могла да покрије те трошкове одједном већ се ради постепено (што значи дужи временски период). Ако се овај твој пост односи на то како нпр. институције РС (у којима су како ти кажеш православци и велики Срби) нису помогле изградњу, ја ћу да кажем "Хвала Богу да нису" јер би такви попут тебе тек онда кренули да пискарају и пљувају зашто се народне паре користе за такво нешто.

Citiraj:
Није у Србији.

Јесте јер народ осећа Србију као своју земљу.

Je li hljeba ti, sto mi Srbijanac provjerava licnu kad prelazim granu, kad sam, "u istoj drzavi " :lol: :lol: :lol:

Jesi li ti citao post? Na koga sam mislio kada sam napisao "gledaju sa svojih prozora" nego na njih? Rekao sam da su mogli da pokriju makar uredjenje povrsine oko crkve, jer je crkva zavrsena i fina za vidjeti, glupost je da, zbog nekih za vlasti sitnih novaca, stoji mrezasta gradjevinska ograda i neki privremeni travnjak izmedju dvije institucije i kraj ulice kuda prolazi desetinje hiljada ljudi dnevno, a i navece, dok su se milioni ulozili na recimo pjesacku stazu od Narodnog pozorista do hotela Palas. Dvoriste i ogradu su mogli urediti jos prije 3-4 godine, minimalno, kada su zavrseni vanjski radovi na crkvi, a unutra neka se oslikava koliko treba.

Molim da me se ne vrijedja, mogu i ja tebe nazivati hrvatom, iako se ne izjasnjavas tako, pa vidi da li bi se fino osjecao (hrvat si koliko ja srbin).

Trebao bi reci "hvala bogu da nisu prihvatili finansijsku pomoc (a sumnjam da nisu uzeli barem nekoliko desetina ili stotina hiljada!)", ne zbog kriticki nastrojenih gradjana koji ne vole da se novac od njihovih poreza razbacuje recimo pola miliona na Ninicev mech i Cecu i slicno, vec da ne bi volio da se mjesaju sa crkvom jer su lopovcine, mada, crkva ima toliko iskvarenih u svojim redovima, da opet, nije cista da ne bi mogla uzeti taj novac.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Citiraj:

Ne, samo se slazem sa tvojom izjavom.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rakun@

Znam da tinja ta zelja u tebi ali strpi se malo, bice uradjeno za 1-2 mjeseca. :wink:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 14:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Jeste OT, ali moram..

Osjecanje pripadnosti nekoj drzavi, narodu, whatever, ima jako malo veze za pasosima, licnim kartama, granicama..

Kreni od sinocnjih utakmica, samo ce ti se kasti...Bl je definitivno u Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
@Rakun_Slavko:

Јебо га ти, па већ сам ти рекао, изглед ограде је заштићен од стране којекаквих институција, и не може да се мијења! Ја бих лично највише волио да ограде и стубића (који личе на америчке надгробне споменике) уопште нема и да простор око Храма са околином чини јединствену а не одвојену цјелину, али тако је како је ...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 14:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
s obzirom da je teren oko crkvi u drugim mjestima uradjen u stilu setalista, mislim da je glupo da BL pravi ogradu oko iste

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 20:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2006, 01:57
Ee mene bas ne zanima nek stavljaju sta hoce i kad skontam kad sam bio u kuci od ovog jednog popa i kad sam vidio jebeni luster koji je napraljen od 24 karatnog zlata.E ja nemam ni jebenog auta a vise tu rasparavljate sta ce biti oko crkve nek bude sta hoce.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako ides u crkvu, dzamiju, sinagogu....ne ides zbog popa, hodze, fratra, pape.....................vec zbog sebe!
Ako ne ides onda nista.
Takodje treba shvatiti da su i oni obicni ljudi, narocito podlozni iskusenjima.
Moram priznati da i meni smeta dosta toga, da nisam "ljubitelj" gradskih crkvenjaka, njihovih gestova al' se trudim da ne razmisljam o tome.

Odosmo sa teme...ne treba ovdje o tome!
(neka se napravi nova tema ili ako vec postoji...)

Sto se tice stubice, po citavom centru su ti isti stubici kada se malo bolje razgleda.
Cak mislim da su i oni na kojima su bile klupe (red klupa do crkve) bili upravo ti stubici.
Jos postoje na ulazu u parkic, na ulazu u gospodsku!
I to do sada nikom nije smetalo!? :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Искрено, ја сам за стубиће, јер нису превисоки, пренагалшени и само фиктивно одвајају цркву од околине. (Није као Црква Свете Тројице) Такође, уопште не бих волио да се простор око саме цркве претвори и шеталиште, или неке сједељке навече, што је реално, могуће (ако се поставе клупе)... На овај начин се "ограничава" приступ цркви, људима који немају директну и праву намјеру и то је одлично.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bigman je napisao:
Искрено, ја сам за стубиће, јер нису превисоки, пренагалшени и само фиктивно одвајају цркву од околине. (Није као Црква Свете Тројице) Такође, уопште не бих волио да се простор око саме цркве претвори и шеталиште, или неке сједељке навече, што је реално, могуће (ако се поставе клупе)... На овај начин се "ограничава" приступ цркви, људима који немају директну и праву намјеру и то је одлично.

Pa da, diskretno samo da se naznaci prostor i to je to!
Nikako nisam za zidove od 2 metra.

Stubici jesu malo tamniji (materijal, kamen) od ovih prijasnjih al' moguce je da vremenom promjene boju...sta ja znam.
Takodje veoma istog materijala-boje ima na hramu (ulaz-stepeniste, donji friz oko crkve), pa fragmenti sa te male gradjevine pored, i trotoar je tu negdje.
Tako da bar meni ne bode oci! :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 23:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2008, 23:01
medi je napisao:
Јебо га ти, па већ сам ти рекао, изглед ограде је заштићен од стране којекаквих институција, и не може да се мијења!

A kako su onda dodali onu kucicu za svijece ili sta vec (ja je na starim slikama ne primjecujem, mozda grijesim)??? A cini mi se da ce i prilazne stepenice biti promjenjene ... ako sam dobro provalio bice dodace jos i rampe za invalide ...(ali to je nagadjanje, dok ne zavrse nista ne tvrdim)!!!

medi je napisao:
Ја бих лично највише волио да ограде и стубића (који личе на америчке надгробне споменике) уопште нема и да простор око Храма са околином чини јединствену а не одвојену цјелину, али тако је како је ...

Slazem se!

8)

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 18:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Juče sam prvi put vidio stubiće,stilski odgovaraju onima u parkiću.Boja jeste malo tamnija,ali Bože moj......Možda če vremenom posvijetliti.Uglavnom,ne strše.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
I meni su stubici ok.
Jedino sto kontam da ce biti lose je sto ce bubnuti previse betona oko crkve.
Ali ostaje nam da sacekamo i vidimo.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 09:51 
bigman je napisao:

potpisujem..

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Block out je napisao:
Citiraj:

MI SRBI nismo ovakvi... da jesmo bili bi bar bogati a + ne bi ratovali kroz cijelu istoriju jer smo vjecito trn u oku onih koji su takvi kao sto si opisao...

a pogotovo otvarac teme nije srbin, jer se njemu pripadnost gleda po tome ko ti gleda licnu na granici, pa jasta onda su nam "nacija" iz federacije sve braca rodjena... :roll:

a ja koja sam srecna zbog obnove tako lijepe i velike crkve u po centra grada samo sam primjetila da su radovi pri samom kraju i da sve fantasticno izgleda!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]