38 i 39 glavu sam detaljno uradio davno i pre oko godinu dana pastirao kao temu ,,Gog i Magog''
U kojima ima lepih poređenja bivših neprijatelja Božijeg naroda koji će ponovo to biti kad dođe do vaskrsenja nako bude potrebe zalepiću je iako je malo duža.
Ovo smo malo pretrčali da bi videli par pokazatelja a to je da se priča odnosi na IZRAILJ i da će David biti knez u večnosti ali kad uskrsnu mrtvi i dom se načini to jest HRAM a kakav će biti mi još nismo čitali ni stigli do tog ali znamo da će biti u SRED IZRAILJA.
Šteta bez 38 i 39 glave da ostanemo ali plašim se da nećeš čitati.
40-ta glava JezekiljaDa li si to brate čekao
Prorok na početku navodi vreme kad behu IZRAILJCI u ropstvu (jer je to po onim predhodnim rečima učinjeno) ali da vidimo dalje.
,,...isti dan dođe nada me ruka Gospodnja i odvede me onamo.''
Gde ga to odvede?
,,Utvarama Božijim odvede me u zamlju IZRAILJEVU (po Isaku)...''
Zašto Bog pokazuje proroku Jevrejskom neku građevinu?
,,...jer si doveden ovamo(odakle je doveden? pa iz tuđe zemlje gde robuje. A doveden u gore Izrailjeve)da ti pokažem;(šta da pokaže Jevrejinu...možda nešto tuđe ...ili obećanje za Mađare?)kaži DOMU IZRAILJEVU sve što vidiš.''
Šta ima da kaže Jevrejima ono što se njih ne tiče već možda Iraka...?
Počinje opis toga što treba da kaže IZRAILJU jer je to njihovom proroku dato i za njih se odnosi poruka (vizija).
Šta čovek vidi?
Čitaj bracika od petog stiha redom pa ništa ne preskoči ni jedan basamak ni meru.
Pređi na 41 glavu pa celu čitaj pažljivo a kad stigneš sretno do 25 stiha čućeš reči:
,,I na vratima CRKVENIJEM bjehu načinjeni HERUVIMIi palme, kao po zidovima ...''
Nemoj da ti bude teška za čitanbje i 42 glava radi istine pa nastavi sa 43 glavom lagano.
U toj 43 glavi kad stigneš do 7.og stiha otvori uho i čuj:
,,I reče mi: sine čovečji, OVO JE MJESTO PRIJESTOLA MOJEGA i mjesto stopa nogu mojih, gde ću NASTAVATI usred SINOVA (čijih???) IZRAILJEVIH DOVIJEKA.''
Baš kao što je i obećao.
Deseti stih govori opet o domu Izrailjevu.
19 stih bracika nemoj preskočiti jer je lep.
,, I sveštenicima LEVITIMA (i pre je tako bilo u Izrailju i ponovo će) koji su od sjemena (čijeg???) SADOKOVA...''
44 glava je takođe za dopunu priče i sve veće tenzije, drugi stih govori da je Gospod Bog
Izrailje ušaokroz ta vrata i ona su zatvorena a treći stih govori o vratima koja su SAMO za KNEZA nisi zaboravio ko će biti knez a ako jesi stićemo ponovo i do tog.
Od 18 stiha opis o odeći jer je tako bilo i u doba Arona.