banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 16:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Islam
PostPoslato: 02 Apr 2009, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
DUGA je napisao:
Ahmed:
,,...Ali, ako neko izvrsi preljub to je prekseno pravo Allahovo kod ljudi i nema veze htio ja oprostiti ili ne jer nije se prema meni zgrijesilo nego prema Allahu i niko drugi ne moze oprastati u tudje ime''

A da li može OSUDITI u tuđe ime?

Ne može naravno, ako misliš u Allahovo ime onda....

Allah je dao propise i zakone po kojim se ljudi trebaju vladati. U ovom slucaju sto pominjes imaju zakonodavac i onaj sto sprovodi zakon...

E sad, to je isto kad bi ti policiji prigovarao sto sprovode zakon zakonodavca ( ovosvijetskog); nema smisla jel de ?

Tako i Boziji zakon ( jedini validni zakon za vjernika), samo sto nije covjek zakonodavac ( covjek nema pravo na to nego samo Allah), a ljudi sprovode .... kako to ovi nazivaju teokratija tj valdavina Boga, ne naroda.

U koliko se ustanovi da je neko uradio preksaj idi na sud, ako si kriv imas kaznu.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 17:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Apr 2009, 21:35
38 i 39 glavu sam detaljno uradio davno i pre oko godinu dana pastirao kao temu ,,Gog i Magog''
U kojima ima lepih poređenja bivših neprijatelja Božijeg naroda koji će ponovo to biti kad dođe do vaskrsenja nako bude potrebe zalepiću je iako je malo duža.
Ovo smo malo pretrčali da bi videli par pokazatelja a to je da se priča odnosi na IZRAILJ i da će David biti knez u večnosti ali kad uskrsnu mrtvi i dom se načini to jest HRAM a kakav će biti mi još nismo čitali ni stigli do tog ali znamo da će biti u SRED IZRAILJA.

Šteta bez 38 i 39 glave da ostanemo ali plašim se da nećeš čitati.

40-ta glava Jezekilja

Da li si to brate čekao :)
Prorok na početku navodi vreme kad behu IZRAILJCI u ropstvu (jer je to po onim predhodnim rečima učinjeno) ali da vidimo dalje.
,,...isti dan dođe nada me ruka Gospodnja i odvede me onamo.''
Gde ga to odvede?
,,Utvarama Božijim odvede me u zamlju IZRAILJEVU (po Isaku)...''

Zašto Bog pokazuje proroku Jevrejskom neku građevinu?

,,...jer si doveden ovamo(odakle je doveden? pa iz tuđe zemlje gde robuje. A doveden u gore Izrailjeve)da ti pokažem;(šta da pokaže Jevrejinu...možda nešto tuđe ...ili obećanje za Mađare?)kaži DOMU IZRAILJEVU sve što vidiš.''
Šta ima da kaže Jevrejima ono što se njih ne tiče već možda Iraka...?

Počinje opis toga što treba da kaže IZRAILJU jer je to njihovom proroku dato i za njih se odnosi poruka (vizija).

Šta čovek vidi?
Čitaj bracika od petog stiha redom pa ništa ne preskoči ni jedan basamak ni meru.
Pređi na 41 glavu pa celu čitaj pažljivo a kad stigneš sretno do 25 stiha čućeš reči:

,,I na vratima CRKVENIJEM bjehu načinjeni HERUVIMIi palme, kao po zidovima ...''

Nemoj da ti bude teška za čitanbje i 42 glava radi istine pa nastavi sa 43 glavom lagano.

U toj 43 glavi kad stigneš do 7.og stiha otvori uho i čuj:
,,I reče mi: sine čovečji, OVO JE MJESTO PRIJESTOLA MOJEGA i mjesto stopa nogu mojih, gde ću NASTAVATI usred SINOVA (čijih???) IZRAILJEVIH DOVIJEKA.''

Baš kao što je i obećao.
Deseti stih govori opet o domu Izrailjevu.
19 stih bracika nemoj preskočiti jer je lep.
,, I sveštenicima LEVITIMA (i pre je tako bilo u Izrailju i ponovo će) koji su od sjemena (čijeg???) SADOKOVA...''

44 glava je takođe za dopunu priče i sve veće tenzije, drugi stih govori da je Gospod Bog Izrailje ušaokroz ta vrata i ona su zatvorena a treći stih govori o vratima koja su SAMO za KNEZA nisi zaboravio ko će biti knez a ako jesi stićemo ponovo i do tog.

Od 18 stiha opis o odeći jer je tako bilo i u doba Arona.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 17:21 
Početnik
Početnik

Ahmed:
,,U koliko se ustanovi da je neko uradio preksaj idi na sud, ako si kriv imas kaznu.''

Isus je rekao da NE SUDIMO da nam se NE BI SUDILO ako su njegove reči samo proročke da li proroka treba poslušati?

Poslednji put menjao DUGA dana 02 Apr 2009, 18:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 17:22 
Početnik
Početnik

Nastaviću bracika jer je tek pred nama ono pravo o Jezekilju.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 18:12 
Početnik
Početnik

45 glava Jezekilja

Govori o podeli zemlje između Božijeg naroda po plemenima i na inostrance koji budu sa njima.
O prinosima, o praznicima i sveštenstvu.

46 glava Jezekilja
Kao i sve dosadšnje glave govori o budućnosti vezane za Izrailj i one sa njima.

Vrata na hramu će subotom biti otvorena i mladinama da se poklanja Gospodu (da li je tako brate tamo kod vas?)

47 glava Jezekilja

Nije li lepa i ova brate?
Prvi stih ove glave govori o vodi koja teče tačno sa određenog mesta dakle izvire odatle i to baš ispod praga (da li tamo ispod praga izvire?)
Drugi stih kaže da se izvor deli na dve različite strane i teče znači jedan izvor a dve reke i dva pravca zar ne?

Oko 500 metara dalje od izvora voda je bila nekoliko santimetara duboka(7-8).
Oko 1000 metara od izvora voda je duboka oko pola metra a na 1500 metara od izvora voda preko metra.
Na dva kilometra (nešto manje jer je lakat manji od pola metra) voda se nije mogla pregaziti zbog dubine.
Dobro voda ko voda izvire baš ispod hramskog praga i ide u dva pravca ali šta biva pored te vode?
,,A kad se vratih (prema hramu) gle, po brijegu rijeci VRLO MNOGO DRVETA...'' (guste li šume)
a kakva su to drveta (bukva?)
,, A kraj reke po bregu otud i odovud rašće drveta (ima li ih tamo brate?) svakojaka rodna, kojima lišće NEŠE OPADATI niti će roda na njima NESTAJATI (čudna biljka) svakoga će mjeseca rađati nov rod , jer joj voda teče IZ SVETINJE (onog hrama obećanog u sred IZRAILJA) ....''
Pa se ponavlja koje su međe tom carstvu Izrailjevom po plemenima IZRAILJEVIJEM
,,

Da li su ti poznate te granice brate?
Nije malo parče zar ne?
Pazi ponovo na zadnja dva stiha ove glave kome je to dato.
To bi bilo ukratko u crticama o hramu a sad idemo malo na onaj grad koji prorok vide pa ga opisuje i gde se taj grad locirao?

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 18:39 
Početnik
Početnik

48 glava Jezekilja

U granicama tog carstva deli se po plemenima teritrorija i za divno čudo nabrajaju se sinovi Izrailjevi poimenično.
I ovde se pominje knez koji će biti među njima a rekao je prorok ko je knez.
29 stih baš ,,bezbrazno'' govori da je to Isključivo obećanje te zemlje Izrailju od Boga dato.

Sad brate kako da preskočimo završetak glave...?
,,A vrata gradska da se nazovu imenom plemena IZRAILJEVIJEH , troja vrata sa sjevera (pa opet poimenično Jevreji...eh.) i tako sa sve četiri srane po troja vrata sa imenima 12 sinova Izrailjevijeh (koji je to grad brate?)
Kako će ime tom gradu tada biti šta kažu zadnje reči zadnjeg stiha?

Da li ima sličnosti ti sam uporedi?
Opis hrama do detalja u merama ni nalik.
Grad...hm gde je ???
Voda SVETA koja OŽIVLJAVA izvire u DVA smera ispod HRAMA da li je tako.
Drveće ... lišće koje ne opada i svakog meseca novi plod mogla bi se i velika fabrika za sokove napraviti (ceđeno voće).
Očekujete li Davida?
Otkud Leviti čije poreklo su?
Kome je obećanje u ropstvu dato?
Ko će nasdlediti navedene granice ...ne nekaže Ismailo njega pominje u preskočenoj glavi ali u drugom kontekstu na žalost i to je opširna istorijsko-geografska priča o nastanjenju i pobuni itd.
Ako izvučem iz konteksta mogao bih i od Dunava i Save napraviti Beograd pomenutim gradom ali ...istina je jedna i večna.

U zdravlje brate čitaj i veruj pročitanom (ne ovom što ja pišem već onom što rekoše proroci a Bog njima a u Bibliji stoji.)

Sad ako možeš da uporediš Otkrivenje i gornji opis videćeš veliku potvrdu jer ko želi da razume uvek će naći način a ko ne uvek će naći izgovor.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prije svega hvala ti sto si se potrudio i pisao tekst. Shvatio sam o cemu si pisao i imao bi mnogo pitanja vezanih za tekst ali se ne bi mogli kratko zadrzati na njemu pa necu da samo o Ezekielu pricamo jer nije sa naslovom-temom puno vezan

jos jednom, hvala ti puno

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DUGA je napisao:
Ahmed:
,,U koliko se ustanovi da je neko uradio preksaj idi na sud, ako si kriv imas kaznu.''

Isus je rekao da NE SUDIMO da nam se NE BI SUDILO ako su njegove reči samo proročke da li proroka treba poslušati?

Ne možeš ti tako gledati, možeš ti sad uraditi neki prekršaj koji je kažnjiv po ovom zakonu i reći ljudima, nemojte suditi Bog će meni suditi.

Da sudiće ti Bog, ali on treba da sudi i na zemlji, dok ne umreš prijatelju. Kako da ne sudimo ?..nastao bi haos na zemlji...

Ili da im kazes: hej ja vjerujem u Isusa, on je umro za moje grijehe mogu raditi sta hocu sad..

Ima li to smisla ?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 11:40 
Početnik
Početnik

Brate ako je samo hvala za onaj tekst nije vredan truda, bilo bi mi draže da si rekao hvala Bogu što sam uvideo pogrešku ali...

Nisi mi odgovorio da li proroka-poslanika treba poslušati?

Već si konstatovao kako je ljudski nekog osuditi.

Da skratim
Ako je Isus poslanik a Muhamed poslanik to znači da od Boga nose vest, da li je tako brate? ako jeste obojicu treba poslušati pod uslovom da im izjave nisu kontradiktorne ako jesu onda je jedan ,,lažniš'' a ako su u saglasnosti hvala Bogu.

Dakle Isus govori da mi ljudi ne sudimo jer je ON sudija a ne mi.
Kad kaže da NE SUDIMO tako i treba razumeti jer dalje kaže ako mi OPRAŠTAMO (dakle ne kažnjavamo) oprostiće i Otac naš nama a ako mi sudimo a nismo poslani da sudimo biće i nama suđeno.

Postoje ljudski zakoni ,,caru carevo'' obaveze i propisi prema državi a ne da fizičko lice ili vlast izvršuje kaznu zbog moralnih vrednosti.ako je neko ukrao neka vrati ili odleži u zatvoru a ne da mu se ruka seče.
Kako se kažnjava kod vas veliki greh (bogatstvo-srebroljublje, zavist, mržnja,ponos itd) i kako se kaju i kad za to?
Pavle piše da nemožemo ,,navalice''.svesno ići u greh jer onda smo pod osudom a svaki čovek može pogrešiti i greši zato smo dužni braći praštati uvek.

Bio bih veoma zahvalan kad bih dobio odgovor na sva ova pitanja a želeo bih čuti i ona pitanja uvezi Jezekilja gde pogreših?
Pozdrav bratu.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DUGA je napisao:
Brate ako je samo hvala za onaj tekst nije vredan truda, bilo bi mi draže da si rekao hvala Bogu što sam uvideo pogrešku ali...

Nisi mi odgovorio da li proroka-poslanika treba poslušati?

Već si konstatovao kako je ljudski nekog osuditi.

Da skratim
Ako je Isus poslanik a Muhamed poslanik to znači da od Boga nose vest, da li je tako brate? ako jeste obojicu treba poslušati pod uslovom da im izjave nisu kontradiktorne ako jesu onda je jedan ,,lažniš'' a ako su u saglasnosti hvala Bogu.

Dakle Isus govori da mi ljudi ne sudimo jer je ON sudija a ne mi.
Kad kaže da NE SUDIMO tako i treba razumeti jer dalje kaže ako mi OPRAŠTAMO (dakle ne kažnjavamo) oprostiće i Otac naš nama a ako mi sudimo a nismo poslani da sudimo biće i nama suđeno.

Postoje ljudski zakoni ,,caru carevo'' obaveze i propisi prema državi a ne da fizičko lice ili vlast izvršuje kaznu zbog moralnih vrednosti.ako je neko ukrao neka vrati ili odleži u zatvoru a ne da mu se ruka seče.
Kako se kažnjava kod vas veliki greh (bogatstvo-srebroljublje, zavist, mržnja,ponos itd) i kako se kaju i kad za to?
Pavle piše da nemožemo ,,navalice''.svesno ići u greh jer onda smo pod osudom a svaki čovek može pogrešiti i greši zato smo dužni braći praštati uvek.

Bio bih veoma zahvalan kad bih dobio odgovor na sva ova pitanja a želeo bih čuti i ona pitanja uvezi Jezekilja gde pogreših?
Pozdrav bratu.

Već sam ti objasnio ali vjerovatno me nisi shvatio pa cu ti ponoviti za sud.

Poslanike Allahove treba besprijekorno slusati naravno i ja znam da je i Isus pozivao onome cemu Mojsije, Muhammed i ostali. Samo misije su drugacije imali, Isus je poslan samo jevrejima.

Ne smatrajte Poslanikov poziv upućen vama kao poziv koji vi jedni drugima upućujete; sigurno Allah zna one među vama koji se kradom izvlače. Neka se pripaze oni koji postupaju suprotno naređenju Njegovu, da ih iskušenje kakvo ne stigne ili da ih patnja bolna ne snađe.
( Nur 63)

Kad poslanik kaze: sud pripada samo Allahu, to znaci da ljudi puste tvorevine ljudske i da napuste lazne zakone te da zive po Allahovom zakonu, da njemu prepuste sud. Da ne rade kontra Njegovom zakonu zbog nekog kralja ili vladara. Pa kad im on zabrani ono sto Allah dozvoli, ili dozvoli ono sto Allah zabrani, da se ne povode za njim.

A ne znaci da nikako se ne sudi na zemlji, da se ceka sudnji dan. Pa nastao bi opći haos, anarhija.

E tako, Muhammed savs je polomio kipove laznih bozanstava, sklonio vladare i robovlasnike i njihovu tiraniju i sve ljude stavio pod Allahov zakon, pa nije bilo rasizma niti ikakvih diskriminacija, bogatih korupcija itd kao sto je bilo..

Sam je jednom rekao: da moja cerka Fatima ukrade ja bi joj ruku odsjekao. Znaci, Allah ce suditi svima.

Svaki poslanik je pozivao u " la ilahe ilallah" - nema boga osim Allaha a to podrazumjeva..

- da je Allah sve ovo stvorio sto postoji
- da samo Allahu pripada apsolutna pokornost, vlast i zakonodavstvo
- i da Allah ima savrsena svojstva kojim se opisao..

To je vjera svih bozijih poslanika i tome je i Isus pozivao jevreje kad su zastranili u vjeri..

Medjuljudski odnosi i prastanje je nesto drugo i nema veze sa ovim gore..

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 14:20 
Početnik
Početnik

,,Poslanike Allahove treba besprijekorno slusati naravno i ja znam da je i Isus pozivao onome cemu Mojsije, Muhammed i ostali. Samo misije su drugacije imali, Isus je poslan samo jevrejima.''

U pravu si kad kažeš da je Isus poslat izgubljeinim ovcama doma Izrailjevog ali piše da ga nađoše oni koji ga nisu tražili(ko su to?)a da ga Izrailj zakonom ne nađe (koga to?).

Ako Isus govori da oprostim bratu kako ga onda mogu suditi?
Stari zavet kaže da ako se grešnik obrati-pokaje biće OPRAVDAN pred Bogom i netreba čovek da mu seče ruku niti kamenuje te tako ne baciše kamen kad Isus reče da bace na ženu kamen svi koji su BEZ GREHA.
Da li su Arapi bez greha?
Ne, oni drže stari zavet oko za oko zub za zub a to je zakon osvete u kome je trebalo pokaszati da se zlom uvek vraća zlo a u novom da se ljubavlju oprašta zlo.

Ponavljam ako mi opraštamo i BOG će nama OPROSTITI a ako mi sudimo i sami ćemo biti suđeni pa biraj brate.
Vera nije mala stvar jer se tiče života i ponavljam ono što i Isus reče da svaki koji želi pod ZAKONOM biti kao Muslimani moraju SAV zakon tvoriti a da li ga mogu održati? DA, ako su savršeni u svemu kao žrtva savršena bez mane.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 14:26 
Početnik
Početnik

Nisi mi brate odgovorio na mnoga pitanja ali nije važno..
Odgovori bar na ovo direktno a već je bilo postavljeno u onih 5 pitanja.
Šta misliš o DUHOVNIM DAROVIMA koje apostoli primiše i ko im ga dade i koji su?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 15:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DUGA je napisao:
Nisi mi brate odgovorio na mnoga pitanja ali nije važno..
Odgovori bar na ovo direktno a već je bilo postavljeno u onih 5 pitanja.
Šta misliš o DUHOVNIM DAROVIMA koje apostoli primiše i ko im ga dade i koji su?

Ne shvatam na koje darove tacno mislis, objasni mi malo.

A da se muslimani i arapi drze starog zavjeta i osvetnickog zakona daleko od toga, to je laz

Zlo i dobro nisu isto, ti zlo lijepim uzvrati i neprijatelj ce ti prisni prijatelj postati ( Fussilet 34)

Mistah je slagao na ćerku Ebu Bekra r.a da je počinila blud a Ebu Bekr r.a ga izdrzavao, pomagao mu itd i kad je saznao da je on to uradio rekao da mu više neće pomagati niti ga uzdržavati pa je Allah rekao:

Neka se čestiti i imućni među vama ne zaklinju da više neće pomagati rođake i siromahe, i one koji su na Allahovom putu rodni kraj napustili; neka im oproste i ne zamjere. Zar vam ne bi bilo drago da i vama Allah oprosti? A Allah prašta, samilostan je (Nur : 22).[/i]

I nakon toga Ebu Bekr r.a mu je odmah oprostio i nastavljao mu davati milostinju i hraniti ga i sve ostalo.

Alejhisselam jednom prilikom svojim ashabima rekao: [i]Zar svaki od vas ne može biti kao što je bio Ebu Damdam? Ashabi upitaše: A ko je bio Ebu Damdam, ja, Resulullah? Na to Alejhisselam reče: On bi, kad bi jutro svanulo, običavao reći: “Allahu moj, ja Tebi poklanjam sebe, svoju čast!” On ne bi grdio one koji bi njega grdili, ne bi nasilje činio onima koji bi njemu činili nasilje i ne bi udarao one koji bi njega udarali (63. Bilježe ga i El-Bezzar i El-Ukajli).

Aiša, r.a., poslanika a.s je opisala riječima: Nikad se Allahov poslanik nije svetio radi sebe (61. Ahmed).
Hajde da ti jos probam malo objasniti da zakon i uređenje države i neki međuljudski odnosi nemaju veze.

Neko ti nešto ružno kaže, ima grijeh kod Allaha ali nema kazne na ovom svijetu, neko ne posti i nema kazne ali ima grijeh. Razumjes li sad?

Imaju stvari za koje covjek nema kazne nikakve ovdje ali je to grijeh kod Boga, a imas stvari koje su prestup i ima kazna i na ovom svijetu ( po bozijem zakonu) da bi se covjek ocistio od istog kad dodje pred Boga..

Međuljudski odnosi su nesto drugo opet, ja cu ti dati opet primjer da ti priblizim. Ja ti obećam nešto i ne uradim to namjerno, imam grijeh ali ne povlaci nikakvu kaznu ali ako ja i ti moramo rijesiti spor cija je "ono tamo" zemlja idemo kod sudije koji ce suditi po bozijem zakonu ne ljudskom.

Ne znam vise kako da ti priblizim sliku jer mislim da je iz predhodnih postova vec jasno ono o cemu pisem.

Nisu muslimani savrseni niti ikoji drugi ljudi, zato nemaju pravo suditi po svom nahođenju ili izmišljajući zakone neke, zato Allahov zakon je savrsen i po njemu se sudi na zemlji ( makar bi trebali a danas se ne drze tog)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 18:04 
Početnik
Početnik

Ahmed:
,,A da se muslimani i arapi drze starog zavjeta i osvetnickog zakona daleko od toga, to je laz ''

Brate pogrešno si me razumeo možda sam se pogrešno izrazio zato mi oprosti molim te.
Kad sam rekao da je taj zakon zakon osvete misleći na Mojsijev nisam imao u vidi ljudsku slabost već Božiji NALOG da se za zub izbije drugome zub a za oko izvadi drugome oko kao čin osvete-pravednog namirenja.

Što se tiče darova Duha Svetog lepo je opisano u Novom Zavetu i sam Isus je obećao da će na apostole tadašnje učenike sići obećanje Očevo.
Pa kad pročitaš odgovori mi na gornje pitanje precizno bio bih ti VEOMA zahvalan.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DUGA je napisao:
Ahmed:
,,A da se muslimani i arapi drze starog zavjeta i osvetnickog zakona daleko od toga, to je laz ''

Brate pogrešno si me razumeo možda sam se pogrešno izrazio zato mi oprosti molim te.
Kad sam rekao da je taj zakon zakon osvete misleći na Mojsijev nisam imao u vidi ljudsku slabost već Božiji NALOG da se za zub izbije drugome zub a za oko izvadi drugome oko kao čin osvete-pravednog namirenja.

Što se tiče darova Duha Svetog lepo je opisano u Novom Zavetu i sam Isus je obećao da će na apostole tadašnje učenike sići obećanje Očevo.
Pa kad pročitaš odgovori mi na gornje pitanje precizno bio bih ti VEOMA zahvalan.
Pozdrav.

Mislim da vec znas da muslimani priznaju Indzil ( evanđelje ) kao spuštenu božiju riječ pa vjerovatno misliš na apostole koji su inspirisani bili da ih napisu nakon sto je Isaa a.s uzdignut na nebu ? JE li to ?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 07:23 
Početnik
Početnik

Tako je brate, baš ta ,,inspiracija'' me interesuje i njenih devet inspirisanih darova.
Po inspiraciji govorahu u jezicima, isceljivahu, vaskrsavahu, čuda činiše,otrovi im nisu mogli ništa.
Da li brate nekad dobiješ inspiraciju da nekog isceliš od raka?
možeš slobodno detaljnije o svemu ako si raspoložen,a što ne bi bio.
pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DUGA je napisao:
Tako je brate, baš ta ,,inspiracija'' me interesuje i njenih devet inspirisanih darova.
Po inspiraciji govorahu u jezicima, isceljivahu, vaskrsavahu, čuda činiše,otrovi im nisu mogli ništa.
Da li brate nekad dobiješ inspiraciju da nekog isceliš od raka?
možeš slobodno detaljnije o svemu ako si raspoložen,a što ne bi bio.
pozdrav.

Pa to su bile Allahove objave ljudima, u to nema sumnje. Kao sto sam i pisao, muslimani priznaju sve Allahove objave pa tako i Indžil / Evanđelje. Sad, na koji je nacin Allah inspirisao sljedbenike Isaa ( neka je mir i Boziji spas nad njim) u to ne ulazimo, nam je nepoznato jer nama su neke stvari nedostizne umno. Inspirisao ih i to je to, nema dalje price.

Da li dobijem inspiraciju da lijecim ljude od raka, ne :D.

“Ko se neprijateljski postavi prema Mome evliji (štićeniku), Ja sam mu objavio rat. Najdraže djelo kojim Mi se Moj rob približava je ono što sam mu naredio (farz). Moj rob Mi se približava nafilama (dobrovoljnim djelima) sve dok ga ne zavolim. A kada ga zavolim njegov sam sluh kojim čuje, njegov sam vid kojim vidi, njegove ruke kojima hvata i njegove noge kojima hodi. Ako Mi nešto zatraži dat ću mu, a ako od Mene zaštitu moli zaštitit ću ga.”

(hadisi-kudsi, govor uzvišenog Allaha koji nije Kur’an a prenijeo ga je također Muhammed, alejhisselam, bilježe Buharija i Ahmed Ibn Hanbel, prenoseći ga od Ebu Hurejre r.a)

Allah je svemoguć, ako te zavoli, može ti pomoći u datom momentu nadahnucem, ako hoce, mogao bi ti istog momenta dati znanje u svim oblastima medicine pa da lijecis ljude.
A ako mislis da tvoje ruke mogu postati blagoslov kad dirnes ljude, nema vise toga, nismo mi poslanici Allahovi.

Cak je i Isaa a.s rekao: " ja sam od sebe ne mogu nista " :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 13:09 
Početnik
Početnik

Ahmed:
,,...Ako Mi nešto zatraži dat ću mu, a ako od Mene zaštitu moli zaštitit ću ga.”

,,..Allah je svemoguć, ako te zavoli, može ti pomoći u datom momentu nadahnucem...''

Isus kaže ako zatražimo od Oca DAR da će nam dati DOBAR dar i navodi se 9 takvih darova koji se primaju po Duhu Svetom .

Šta je NADAHNUĆE? da li je to inspiracija, aj da kažemo da se može i tako gledati međutim u Bibliji se nigde ne govori o NADAHNUĆU već o vođstvu DUHOM što nije isto jer Jezekilja nije inspiracija vodila da mu sve pokaže jer bi to onda bio plod ljudske ,,mašte''.

Zašto je bilo teško pročitati onih 9 duhovnih darova koje DUH SVETI daruje?
Da li su ognjeni jezici na Isusovim učenicima bili plod inspiracije koju su oni imali i drugi videli tu inspiraciju i čuli propoved na raznim jezicima?
Nisu nam potrebne škole već inspiracija i onda lečimo, vaskrsavamo inspiracijom i svemu se poučimo svojom inspiracijom.

Koje je to obećanje i u čemu se sastojalo a Isus ga napominje svojim učenicima odlazeći u nebo govoreći da ga ONI čekaju i da će ga ONI primiti?
Nije im govorio o inspiraciji već da mole i primiće DAR i primiše od istog onog po kome Marija zatrudnje.
Molim te ako može konkretan odgovor ko je taj što tada stiže i daje darove DUHOVNE?
Piše da će taj isti biti do kraja sa nama dakle besmrtan je ko je to?

Bracika samo hrabro.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DUGA je napisao:
Ahmed:
,,...Ako Mi nešto zatraži dat ću mu, a ako od Mene zaštitu moli zaštitit ću ga.”

,,..Allah je svemoguć, ako te zavoli, može ti pomoći u datom momentu nadahnucem...''

Isus kaže ako zatražimo od Oca DAR da će nam dati DOBAR dar i navodi se 9 takvih darova koji se primaju po Duhu Svetom .

Šta je NADAHNUĆE? da li je to inspiracija, aj da kažemo da se može i tako gledati međutim u Bibliji se nigde ne govori o NADAHNUĆU već o vođstvu DUHOM što nije isto jer Jezekilja nije inspiracija vodila da mu sve pokaže jer bi to onda bio plod ljudske ,,mašte''.

Da li su ognjeni jezici na Isusovim učenicima bili plod inspiracije koju su oni imali i drugi videli tu inspiraciju i čuli propoved na raznim jezicima?
Nisu nam potrebne škole već inspiracija i onda lečimo, vaskrsavamo inspiracijom i svemu se poučimo svojom inspiracijom.

Koje je to obećanje i u čemu se sastojalo a Isus ga napominje svojim učenicima odlazeći u nebo govoreći da ga ONI čekaju i da će ga ONI primiti?
Nije im govorio o inspiraciji već da mole i primiće DAR i primiše od istog onog po kome Marija zatrudnje.
Molim te ako može konkretan odgovor ko je taj što tada stiže i daje darove DUHOVNE?

Bracika samo hrabro.

Laviću, obradujem se tvojim postovima stalno :)

Kad sam pisao o nadahnuću mislio sam za nas obićne ljude, Ezekiel / Dhulkifl je bio poslanik i naravno da je on dobijao "više" od inspiracije.
Poslanik savs je zaista isao na putovanje nebesko, nije bila inspiracija znaci..

A mislim da znaš na šta poentiraš. Kad je Isaa a.s rekao svojim studentima o " utješitelju koji će doći ". Je li to, ako jest reci pa da nastavimo o utješitelju....

Budi mi pozdravljen sljedbeniče knjige :)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DUGA je napisao:
Ahmed:

Bracika samo hrabro.

( edit)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]