Eli je napisao:
114_AhmeD je napisao:
draga prijateljice imas nekih stvari na temi krscanstvo vs islam a taj pomenuti citat o jos jednom utjesitelju sam detaljno opisao na temi Islam pocevsi mislim od 7 strane pa na dalje..
Nisu samo ta 2 mjesta ima ih jos, a ja cu evo sad poceti pisati o poslanikovoj a.s seobi iz mekke u medinu koja je opisana u bibliji.. Habakuk 3:3
ima puno mjesta u bibliji koje nagovjestavaju njegov dolazak
Evo,ja bih se za sada zadrzala na ovim citatima. da objasnim zasto se ne mogu odnositi na Muhameda:
U 5 Mojsijevoj koju sam citirala,Bog se obraca Mojsiju,te kaze da ce
1.podignuti proroka izmedju brace njegove
2."kao sto si ti"-dakle,kao sto je Mojsije
U 5 Mojsijevoj 17:15 nam se objasnjava koga su Izraelci smatrali bratom:...............nekoga od
brace svoje postavi za kralja nad sobom.Ne smijes nad sobom postaviti tudjinca koji nije brat tvoj
1.Izraelci su bratom smatrali jedino jednog Izraelca.Isus se rodio u Izraelskoj familiji,bio im je dakle brat,Muhamed je bio Arap,stranac, ti se stavci ne mogu odnositi na Muhameda.
2.Isus i Mojsije imaju puno slicnosti-preko obojice je Bog cinio cuda,obojica su slavili Izraelskog boga,obojica su ostavili velik polozaj-Mojsije na Egipatskom dvoru,Isus na nebu,da bi sluzili tom istom Bogu,preko obojice je sklopljen savez...
U Dj.ap. 7 se citira 5 Mojs.i ukazuje da se odnosi na Isusa krista
Izraelci su smatrali, ali Bog ne gleda ljude i ne bira kako ljudi sami sebe biraju. Da bi bio izraelac stih bi bio " medju njima samim" ali ako je napisano među braćom onda se misli na arape, budući da su oni braća po ocu njihovom Abrahamu.
Od abrahama dodje 2 sina
Israil - od israila su židovi
Ismail - od ismaila su arapi.
Kao što si ti (mojsije) -- isus nije ni 1% kao mojsije po ničemumojsije imao majku i oca - isus nema - muhammed jest
mojsije umro smrću prirodnom - isus nije - muhammed jest
mojsije vodio ratove - isus nije - muhammed jest
mojsije se zenio - isus nije - muhammed jest
mojsija prihvatili - isusa nisu - muhammed prihvacen
mojsije zakopan u zemlju - isus nije - muhammed jest
mojsije sa 40 zapoceo poslanicu - isus nije - muhammed jest
mojsije eksodus - isus nije vodio nikog - muhammed vodio muslimane u medinu
mojsije dosao novom objavom - isus nije - muhammed jes
itd itd itd
De pročitaj ponovljeni zakon 34:10 mislim da je...
Otada
ne usta više prorok u Izraelu kao Mojsije, s kojim je Gospod općio licem k licu,
Neće biti u Izraelu više proroka kao Mojsije..
Kaže Bog;: stavit cu svoje rijeci u njegova usta, ne misli se bukvalno nego da će govoriti ono što mu bog kaže da govori..
Pogledaj kako je Kur'an pisan, evo ti primjera...
Ova vaša vjera - jedina je prava vjera,
a Ja sam Gospodar vaš, pa Me se pričuvajte!" ( vjernici 52)
Ja sam, uistinu, Allah, drugog boga, osim Mene, nema; zato se samo Meni klanjaj i molitvu obavljaj - da bih ti uvijek na umu bio ( ta Ha 14)
A pogledaj razlike pisane novom zavjetu... "pisano o trecoj osobi " npr " onda je otisao.. "
Svaka sura u Ku'ranu pocinje rijecima: " u ime Allaha milostivog samilosnog"
Zato, pričuvajte se božije kazne !
A tko ne posluša riječi mojih, što će ih govoriti u ime moje, toga ću ja sam povući za to na odgovornost. Ako li pomisliš: Kako ću znati, koju riječ nije Gospod rekao?
22 Onda znaj:
Ako se ono, što prorok govori u ime moje, ne zbude i ne ispuni, to je riječ, koje nije rekao Gospod. Drsko ju je izgovorio prorok. Ništa ga se ne boj!
Koliko je poslanik a.s proročanstava nagovjestio koja su se desila ?