banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 23:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Pitanje za muslimane
PostPoslato: 27 Mar 2009, 23:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Mar 2009, 23:05
Muslimani tvrde da se u bibliji nalaze stavci koji govore o dolasku jos jednog bozijeg poslanika-Muhameda.

Moze li neko da mi navede sve te stavke?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 02:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
eli pogledaj temu islam...imas dosta o tome.. :lol: i bolje ti je da odustanes od debate..

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 06:38 
Početnik
Početnik

Uspjela sam dosta toga procitati,ali nisam vidjela da se citira ni jedan biblijski stavak :downtown:
Zato molim pripadnike islamske vjeroispovijesti da konkretno napisu stavke koji govore o tome.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 19:41 
Početnik
Početnik

U razgovoru sa pripadnicima Islamske vjeroispovijesti,saznala sam za 2 biblijska stavka za koje oni tvrde da se odnose na dolazak Muhameda,i to:

5 Mojsijeva 18:18,19- Podignut cu im proroka izmedju brace njihove kao sto si ti.I stavit cu rijeci svoje u usta njegova da im govori sve sto mu zapovijedim.A onaj koji ne poslusa rijeci mojih koje ce on govoriti u ime moje,taj ce preda mnom odgovarati za to

Ivan 14:16 I ja cu zamoliti oca i on ce vam dati drugog pomocnika da bude s vama zauvijek
14:26 A pomocnik sveti duh,kojega ce otac poslati u ime moje,on ce vas pouciti svemu i podsjetiti vas na sve sto sam vam ja rekao
15:26 Kad stigne pomocnik kojega cu vam ja poslati od oca,duh istine,koji dolazi od oca,on ce posvjedociti o meni
16:7 .......jer ako ne odem,pomocnik nece doci k vama,ali ako odem,poslat cu ga k vama

Da li se pripadnici Islamske vjeroispovijesti koji ucestvuju u ovom forumu slazu sa svojom bracom u vjeri da ovi stavci opisuju Muhameda?

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 19:45 
Početnik
Početnik

Izvinjavam se,ne radi se o 2 stavka vec o 2 pisca biblije koji prema islamu upucuju na dolazak Muhameda-Mojsije i Ivan

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 19:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
U temi Kršćanstvo vs Islam i temi Islam imaš već obradu toga pa izvoli.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
draga prijateljice imas nekih stvari na temi krscanstvo vs islam a taj pomenuti citat o jos jednom utjesitelju sam detaljno opisao na temi Islam pocevsi mislim od 7 strane pa na dalje..

Nisu samo ta 2 mjesta ima ih jos, a ja cu evo sad poceti pisati o poslanikovoj a.s seobi iz mekke u medinu koja je opisana u bibliji.. Habakuk 3:3

ima puno mjesta u bibliji koje nagovjestavaju njegov dolazak

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 23:17 
Početnik
Početnik

114_AhmeD je napisao:
draga prijateljice imas nekih stvari na temi krscanstvo vs islam a taj pomenuti citat o jos jednom utjesitelju sam detaljno opisao na temi Islam pocevsi mislim od 7 strane pa na dalje..

Nisu samo ta 2 mjesta ima ih jos, a ja cu evo sad poceti pisati o poslanikovoj a.s seobi iz mekke u medinu koja je opisana u bibliji.. Habakuk 3:3

Evo,ja bih se za sada zadrzala na ovim citatima. da objasnim zasto se ne mogu odnositi na Muhameda:

U 5 Mojsijevoj koju sam citirala,Bog se obraca Mojsiju,te kaze da ce

1.podignuti proroka izmedju brace njegove
2."kao sto si ti"-dakle,kao sto je Mojsije

U 5 Mojsijevoj 17:15 nam se objasnjava koga su Izraelci smatrali bratom:...............nekoga od brace svoje postavi za kralja nad sobom.Ne smijes nad sobom postaviti tudjinca koji nije brat tvoj

1.Izraelci su bratom smatrali jedino jednog Izraelca.Isus se rodio u Izraelskoj familiji,bio im je dakle brat,Muhamed je bio Arap,stranac, ti se stavci ne mogu odnositi na Muhameda.
2.Isus i Mojsije imaju puno slicnosti-preko obojice je Bog cinio cuda,obojica su slavili Izraelskog boga,obojica su ostavili velik polozaj-Mojsije na Egipatskom dvoru,Isus na nebu,da bi sluzili tom istom Bogu,preko obojice je sklopljen savez...

U Dj.ap. 7 se citira 5 Mojs.i ukazuje da se odnosi na Isusa krista

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2009, 23:26 
Početnik
Početnik

Stihovi u Ivanu takodje ne mogu biti:

(Ivan 14:16) I ja ću zamoliti Oca i on će vam dati drugog pomoćnika da bude s vama zauvijek,-Muhamed je dosao na ovaj svijet i umro

(Ivan 14:17) duh istine, kojeg svijet ne može primiti, jer ga ne vidi i ne poznaje. A vi ga poznajete, jer ostaje kod vas i u vama je
Vidimo da se jedan duh ne moze vidjeti,Muhamed ne moze poput jednog duha prebivati u Isusovim ucenicima

(Ivan 15:26) Kad stigne pomoćnik kojega ću vam ja poslati od Oca, duh istine, koji dolazi od Oca, on će posvjedočiti o meni
Muhamed nije svjedocio o Isusu,vec o sebi.Svjedociti o Isusu znaci priznati da je on Kralj bozijeg kraljevstva,o cemu je Isus propovijedao.

(Ivan 14:26) A pomoćnik, sveti duh, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas poučiti svemu i podsjetiti vas na sve što sam vam ja rekao

sto Muhamed nije radio

I ovi stavci dakle ne potvrdjuju dolazak Muhameda.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 11:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eli je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Evo,ja bih se za sada zadrzala na ovim citatima. da objasnim zasto se ne mogu odnositi na Muhameda:

U 5 Mojsijevoj koju sam citirala,Bog se obraca Mojsiju,te kaze da ce

1.podignuti proroka izmedju brace njegove
2."kao sto si ti"-dakle,kao sto je Mojsije

U 5 Mojsijevoj 17:15 nam se objasnjava koga su Izraelci smatrali bratom:...............nekoga od brace svoje postavi za kralja nad sobom.Ne smijes nad sobom postaviti tudjinca koji nije brat tvoj

1.Izraelci su bratom smatrali jedino jednog Izraelca.Isus se rodio u Izraelskoj familiji,bio im je dakle brat,Muhamed je bio Arap,stranac, ti se stavci ne mogu odnositi na Muhameda.
2.Isus i Mojsije imaju puno slicnosti-preko obojice je Bog cinio cuda,obojica su slavili Izraelskog boga,obojica su ostavili velik polozaj-Mojsije na Egipatskom dvoru,Isus na nebu,da bi sluzili tom istom Bogu,preko obojice je sklopljen savez...

U Dj.ap. 7 se citira 5 Mojs.i ukazuje da se odnosi na Isusa krista

Izraelci su smatrali, ali Bog ne gleda ljude i ne bira kako ljudi sami sebe biraju. Da bi bio izraelac stih bi bio " medju njima samim" ali ako je napisano među braćom onda se misli na arape, budući da su oni braća po ocu njihovom Abrahamu.

Od abrahama dodje 2 sina
Israil - od israila su židovi
Ismail - od ismaila su arapi.

Kao što si ti (mojsije) -- isus nije ni 1% kao mojsije po ničemu

mojsije imao majku i oca - isus nema - muhammed jest
mojsije umro smrću prirodnom - isus nije - muhammed jest
mojsije vodio ratove - isus nije - muhammed jest
mojsije se zenio - isus nije - muhammed jest
mojsija prihvatili - isusa nisu - muhammed prihvacen
mojsije zakopan u zemlju - isus nije - muhammed jest
mojsije sa 40 zapoceo poslanicu - isus nije - muhammed jest
mojsije eksodus - isus nije vodio nikog - muhammed vodio muslimane u medinu
mojsije dosao novom objavom - isus nije - muhammed jes

itd itd itd

De pročitaj ponovljeni zakon 34:10 mislim da je...

Otada ne usta više prorok u Izraelu kao Mojsije, s kojim je Gospod općio licem k licu,
Neće biti u Izraelu više proroka kao Mojsije..

Kaže Bog;: stavit cu svoje rijeci u njegova usta, ne misli se bukvalno nego da će govoriti ono što mu bog kaže da govori..

Pogledaj kako je Kur'an pisan, evo ti primjera...

Ova vaša vjera - jedina je prava vjera, a Ja sam Gospodar vaš, pa Me se pričuvajte!" ( vjernici 52)

Ja sam, uistinu, Allah, drugog boga, osim Mene, nema; zato se samo Meni klanjaj i molitvu obavljaj - da bih ti uvijek na umu bio ( ta Ha 14)

A pogledaj razlike pisane novom zavjetu... "pisano o trecoj osobi " npr " onda je otisao.. "

Svaka sura u Ku'ranu pocinje rijecima: " u ime Allaha milostivog samilosnog"

Zato, pričuvajte se božije kazne !

A tko ne posluša riječi mojih, što će ih govoriti u ime moje, toga ću ja sam povući za to na odgovornost.

Ako li pomisliš: Kako ću znati, koju riječ nije Gospod rekao?

22 Onda znaj: Ako se ono, što prorok govori u ime moje, ne zbude i ne ispuni, to je riječ, koje nije rekao Gospod. Drsko ju je izgovorio prorok. Ništa ga se ne boj!

Koliko je poslanik a.s proročanstava nagovjestio koja su se desila ? :)

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 30 Mar 2009, 12:35, izmenjena 4 puta

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Eli je napisao:
Stihovi u Ivanu takodje ne mogu biti:

(Ivan 14:16) I ja ću zamoliti Oca i on će vam dati drugog pomoćnika da bude s vama zauvijek,-Muhamed je dosao na ovaj svijet i umro

(Ivan 14:17) duh istine, kojeg svijet ne može primiti, jer ga ne vidi i ne poznaje. A vi ga poznajete, jer ostaje kod vas i u vama je
Vidimo da se jedan duh ne moze vidjeti,Muhamed ne moze poput jednog duha prebivati u Isusovim ucenicima

(Ivan 15:26) Kad stigne pomoćnik kojega ću vam ja poslati od Oca, duh istine, koji dolazi od Oca, on će posvjedočiti o meni
Muhamed nije svjedocio o Isusu,vec o sebi.Svjedociti o Isusu znaci priznati da je on Kralj bozijeg kraljevstva,o cemu je Isus propovijedao.

(Ivan 14:26) A pomoćnik, sveti duh, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas poučiti svemu i podsjetiti vas na sve što sam vam ja rekao

sto Muhamed nije radio

I ovi stavci dakle ne potvrdjuju dolazak Muhameda.

Eh eli eli, Muhammed a.s je svijedocio o Isusu, Isus se 25 puta u Kur'anu spominje a Muhammed samo 4 puta. Svijedocio je da je Isus poslanik, da je Mesija, da je bezgrijesno rodjen itd a cak jedna sura u Kur'anu nosi ime po njegovoj majci... Merjem / Marija ... Muslimani velicaju Isusa onako kako mu dostoji...

Bit će sa vama zauvjek, već sam pisao o ovom. Kako se u bibliji misli zauvjek ?

51 Zaista, zaista, kažem vam: ako tko bude držao riječ moju, neće vidjeti smrti dovijeka."
52 Tada mu rekoše Židovi: "Sad znamo, da imaš đavla. Abraham umrije, i proroci, a ti kažeš: 'Ako tko bude držao riječ moju, neće okusiti smrti dovijeka.'
53 Jesi li ti veći od oca našega Abrahama, koji umrije? I proroci pomriješe. Kime se to praviš biti?"
54 Isus reče: "Ako se ja, sam slavim, slava je moja ništa. Otac je moj, koji me slavi, za kojega vi kažete, da je vaš Bog.
55 Ali vi ga ne poznajete, a ja ga znam; i ako reknem, da ga ne znam, bit ću kao i vi lažac. Ali ga znam i riječ njegovu držim. ( Ivan 8 51-55)

I ja ( Isus) im dajem život vječni, i neće propasti dovijeka, i nitko ih neće oteti iz ruke moje
( Ivan 10:28)

Stanovat će u zemlji, koju sam dao slugi svojemu Jakovu, u kojoj su stanovali oci njihovi. U njoj će stanovati s djecom svojom i unučadi svojom dovijeka. Sluga moj David bit će knez njihov dovijeka.
(Ezekiel 37:25)

Svi su ovi davno umrli ali se spominje da su sa nama zauvjek, kako. Pa njihova djela, imena zive u nama i kroz nas. Tako je i Muhammed savs sa nama zauvjek.

Muhammed savs je ljudima objasnio sve, nije ptica prosla u zraku a da za nju nesto nije rekao i poucio ljude. On je posljednji Allahov poslanik covjecanstvu koji je sve rekao i pojasnio i nema vise potreba za poslanicima.

I imaš detaljno sve opisano u vezi ovog na temi islam, postovi pocinju ovdje

viewtopic.php?f=38&t=41298&start=120

pred kraj stranice, pa dalje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]